lauantai 31. heinäkuuta 2021

Sydänjää

*)mainoslinkki

Tämän päiväinen kirja on dekkarikuningattaren ja elokuvatähden elokuvasta kirjaksi muuntama taideteos.


Sydänjää on julkaistu maailmanlaajuisesti yksinoikeudella * Storytel-palvelussa 15.6. ja se löytyy niin e-kirjan kuin äänikirjan muodossakin. Suomenkielisessä äänikirjassa tulkitsijoina ovat Karoliina Kudjoi ja Toni Kamula. Kirja kertoo pandemia-ajasta ja rakkaustarinasta kahden entuudestaan tuntemattoman ihmisen välillä. Paikkana on luksushotelli, joka toimii pandemia-aikana rikkaiden tukipaikkana. Hotellissa on erittäin tiukasti kielletty kaikenlaiset kontaktit hotelliasukkaiden välillä, mutta tästä huolimatta rakkaus löytää omat väylänsä. Erittäin mielenkiintoinen teos, vaikka olikin ehkä hieman erilainen kokonaisuudessaan kuin kirjaa aloittaessani olin ajatellut.

Oletko sinä ehtinyt tutustua kyseiseen teokseen?

torstai 29. heinäkuuta 2021

Selkie Green Care

Itse olen plärännnyt VisitKarelia-sivustoa ja sieltä bongannutkin oikein mainioita vierailukohteita tähän meidän lähimaastoomme. Yksi uusi tuttavuus oli parinkymmenen kilometrin ajomatkan päässä sijainnut uusi tuttavuus Selkie Green Care.


Olemme ehtineet jo eläimiä ihastella tämän kesän aikana pienen matkan päästä, mutta tämän paikan erikoisuus oli se, että paikan päällä on järjestetty kierroa ja pääset koskettelemaan itse eläimiä. Aloitimme kierroksen ruokkimalla ja sylittelemällä marsuja. Pikkuneiti oli aivan innoissaan tilanteesta, kukapa lapsi ei tuollaisesta pitäisi. Marsuihin tutustumassa kävi myös todella soma kissanpentu, joka ei kyllä ollut vieraiden ihmistenkään suhteen lainkaan arka.


Lisäksi tilalta löytyy vuohia, joita aluksi ruokittiin verkon lävitse, mutta kierroksen lopuksi menimme aitaukseen tekemään heihin lähempääkin tuttavuutta. Lampaat pääsivät meidän kanssamme vapaina käyskentelemään myös metsän seassa. Pihalla oli vapaana myös poni, joka oli kuitenkin tällä kertaa mieluummin enemmän omissa oloissaan.

Heinäkuussa paikalla oli avoimet ovet ja kierroksella oli hintaa 7,50€/henkilö. Erilaisille ryhmille paikan päällä on paljon toimintaa ja suosittelen erittäin lämpimästi kurkkaamaan jos vaikka haluaisitte paikan päällä järjestää työpäivän tyky-iltapäivän tai vaikka lapselle syntymäpäiväjuhlat.


Niin itse kuin neitokaisenikin viihdyimme paikan päällä loistavasti ja erittäin suurella lämmöllä suosittelemme myös muita tekemään tuttavuutta paikkaan!

Oletko sinä tämän kesän aikana tutustunut paikallisiin nähtävyyksiin ja vierailukohteisiin?

keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Vielä on kesää jäljellä...

Oletko sinä ehtinyt tämän kesän aikana tehdä jo kaikki suunnittelemasi asiat vai onko vielä paljon suunnitelmia toteuttamatta?

tiistai 27. heinäkuuta 2021

Yksi lomapäivä

Itselläni tosiaan tänä vuonna lomat jäävät todella vähiin, koska aloitin vasta uudessa työssä. Onneksi kuitenkin oli mahdollisuus ottaa viikko palkatonta nauttiakseen hieman kesästä. Tälle viikolle meillä oli alunperin suunnitelmissa suunnata Helsinkiin, mutta suunnitelmat sitten muuttuivat ennen kaikkea tuon selkäni kipeytymisen vuoksi eikä tokikaan tuo koronatilanne ja sen mukanaan tuomat lieveilmiöt kuten maskipakko junassa niin kovin houkutelleet lähtemään matkaan. Joten siirsimme tämän(kin) reissun tulevaisuuteen. Onneksi Joensuussa ja lähialueillakin on paljon kaikkea mielenkiintoista ajanvietettä.


Eräänä päivänä sitten teimmekin kunnon kierroksen aloittaen aamulla Sinkkolan kotieläinpihalta, josta löytyy eläinten lisäksi paljon muutakin aktiviteettia. Lisäksi paikka sijaitsee aivan lyhyen matkan päässä keskustasta. Me tosin suuntasimme sinne tällä kertaa autolla.


Täytyy sanoa, että sattui kyllä itselle melkoinen tuuri lomaviikon valitsemisen suhteen. Sinällään helteitä en kaipaa, mutta mieluummin ne kuin näin koleat säät! Kaikista mieluiten ottaisin sellaisen 22-23 astetta ja auringonpaistetta. Meillä tämä kyseinen päivä oli lämpötilaltaan noin 18 astetta minkä lisäksi ajoittain (varsinkin iltapäivän puolella) tuli useampi vesisadekuuro.

Sinkkolassa olimme yhteensä ehkä vain noin tunnin verran kunnes suuntasimme kotiin syömään. Koska kuitenkin tuntui ettei kotiin jaksanut jäädä niin päätimme suunnata toiseen paikkaan eläimiä katsomaan, nimittäin Kukkolan tilalle. Myös tämä sijaitsee hyvin lyhyen matkan päässä keskustasta, mutta lähdimme kuitenkin tällä kertaa matkaan autolla.


Hoksasin vasta paikan päällä, että olisimme aivan hyvin voineet vaihtaa kotilounaan lounaaseen ko.paikassa, mutta eihän se minulle tokikaan tarpeeksi ajoissa ollut tullut mieleen. Koska en ollut varma onko paikassa myös kahvilatarjoilua niin päätimme jatkaa tästä matkaa keskustaan kahvittelemaan.


Tai ajatus itseasiassa oli alunperin suunnata Jokiasemalle, mutta satuin bongaamaan kadun varresta näppärän paikan autolla niin vaihdoimmekin suunnitelmia lennosta. Kahville suuntasimme ihanaan Taitokortteliin (ihan ehdoton käyntikohde Joensuussa!) ja siellä Kotileipurin herkkupajaan, josta löytyy niin kahvilatarjoilua kuin tuoreita makeita ja suolaisia leipomuksia.


Kävimme myös pyörähtämässä torilla, mutta päätin sitten siitä suunnata autolle ja nokkakohti Jokiasemaa, joka olikin alkuperäisenä suunnitelmana. Se on jo itsessään aivan mielettömän upea paikka, mutta mielessä oli ennen kaikkea tällä kertaa neidille alueella sijaitsevat pomppulinnat, joissa voi pomppia vaikka koko päivän 5€ sisäänpääsymaksulla (aikuiset ja muistaakseni alle 2-vuotiaat pääsevät mukaan ilmaiseksi). Sadekuuro yllätti meidät tuolla ollessa pariinkin kertaan ja pidimme välillä pienen breikin Jokiaseman puolella. Neiti olisi kyllä varmasti mieluusti viettänyt vaikka koko päivän pomppien linnasta toiseen. Oli myös mieletöntä seurata kuin nopeasti ja ilman minkäänlaisia ennakkoluuloja lapset toisiinsa tutustuvat. Aikuiset voisivat ehdottomasti ottaa jossain asioissa hieman lapsista mallia!


Tässä yhden päivän saldo. Katsotaan keksitäänkö muutoin lomalle vielä jotain muuta kivaa. Viikko hurahtaa kyllä todella nopeasti ja toisaalta eihän loman mitään suorittamista pitäisikään olla vaan kiireettömyydestä nauttimista.

Mitä kaikkea sinä olet omalla lomallasi puuhaillut?

maanantai 26. heinäkuuta 2021

Laponie

*)mainoslinkki
saatu ilmaistuote

Olen tosiaan viime vuosina innostunut uudelleen maitomaisista puhdistustuotteista. Itsehän puhdistan meikin useammassa vaiheessa ja käytön maitomaisen puhdistustuotteen puhdistuksen toisessa vaiheessa.


on tehokas mutta hellävarainen puhdistustuote herkälle ja ongelmaiholle. Sisältää mm. rypsiöljyä, glyseriiniä ja ksylitolia. Puhdistaa iholta niin öljyn, lian kuin meikinkin. Ei lisättyjä hajusteita.

Tosiaan tämä on aikalailla täydellinen itselleni puhdistuksen toiseen vaiheeseen. Koostumukseltaan en ehkä tätä maitomaiseksi kuvailisi, on paksumpaa mikä tokikin on vain hyvä asia. Tuubi pakkausmuotona myös kertoi ettei aivan juokseva tuote voi olla kyseessä. On käytössä myös varsin riittoisaa. Soveltuu siis vallan mainiosti myös ei-ongelmaihoiselle!


Oletko sinä tehnyt tuttavuutta tämän tai muiden kyseisen sarjan tuotteiden kanssa?

sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Kolmen raaka-aineen muffinssit

Julkaistu alun perin 29.3.2020

Satuin netissä surffaillessa törmäämään ohjeeseen kuin vain kolmesta raaka-aineesta saa tehtyä muffinssit - näin ollen niiden toki ollessa myös normaaleja terveellisempiä - joten pitihän sitä reseptiä lähteä kokeilemaan. Ja nyt jakamaan myös teidän iloksenne.

Tarvitset ainoastaan:


4kpl kananmunia
2kpl banaaneja
tuoreita marjoja
(itse käytin pakasteesta otettuja, sulatettuja mustaviinimarjoja, koska tuoreitakaan ei ollut saatavilla)

Muussaa banaanit ja vatkaa ne kananmunien kanssa huolellisesti yhteen. Lisää muffinssivuokien pohjalle marjat ja kaada päälle "taikina". Paista 190 asteessa noin 12 minuuttia. Nauti.


Tuoreet marjat saattaisivat aavistuksen paremmin tässä toimia, koska pakasteesta otettuna ovat aina hieman vetisempiä - vaikkakin mustaviinimarjat olivatkin ihan superhyvin koossa pysyneet sulettuaankin. Mustaviinimarjat ovat myös ehkä hieman sieltä kirpeämmästä päästä, joten esim. vadelmista tai mansikoista saattaisi saada hieman jälkiruokamaisempia maultaan.


Lopputulos oli kuitenkin kokonaisuudessaan ihan kiva, neiti ainakin tuoreeltaan lähes kokonaisen muffinssin söi - katsotaan maistuuko myöhemminkin, koska hänellekin nämä ovat loistava välipala. Tarjosin näitä myös vanhemmilleni kahvilla ja hyvin sinnekin upposi. Tätä reseptiä tulen varmasti vielä muilla marjoilla testailemaan.


Oletko sinä kokeillut tätä tai onko sinulla vinkata jostain yhtä helposta ja terveellisestä yhdistelmästä?

lauantai 24. heinäkuuta 2021

Auschwitzin tatuoija

Julkaistu alun perin 27.3.2021
*)mainoslinkki

Tämän päiväinen kirja on todella koskettava ja aika erilainen aiemmin lukemiini kirjoihin nähden. Aihealue, josta olen paljon dokumentteja katsonut mutten koskaan muista kirjoja lukeneeni.


Auschwitzin tatuoija kertoo tarinan Toisesta maailmansodasta ja keskitysleirien julmuudesta. Kaiken kamaluuden keskeltä löytyy myös aivan uskomaton rakkaustarina. Kirja on todella koskettavaa luettavaa, mutta ei tokikaan raakuuden vuoksi sovi ehkä aivan niistä herkimmille. Toisaalta nyt viime aikojen teiniväkivaltaisuuden keskellä on mainittu, että aikuisten ihmisten pitäisi kestää sentään lukea faktat asioista, joita nuoret ovat juotuneet kestämään ja ehkäpä tämän voisi ylettää myös tänne. On hyvä tietää minkälaista julmuutta on joskus ollut välttääksemme vastaavanlaisen vastaisuudessa.

Itse kuuntelin kirjan osittain äänikirjana ja osittain luin e-kirjana * Storytelin kautta, mutta voit löytää tämän myös perinteisen kirjan muodossa esim. *Adlibriksen valikoimista. Kauhuistaan huolimatta suosittelen tätä kirjaa lämpimästi lukuun, tämä antoi hieman uutta perspektiiviä elämään. Ja vaikka olen paljon dokumentteja aihealueeseen liittyen katsellutkin, oli tämä kirja vielä henkilökohtaisempi kertomus kärsimyksistä.

Oletko sinä kiinnostunut Toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista?

perjantai 23. heinäkuuta 2021

Itsetehtyä jäätelöä ilman jäätelökonetta!

Julkaistu alun perin 2.8.2018

Bongasin Soppa365-resepteistä lattejäätelön ohjeen, jota oli aivan pakko lähteä testaamaan - sen verran helpolta ja herkulliselta se vaikutti! Parasta toki se ettei jäätelökonetta tarvita - sellaista kun en itse omista.


Jäätelö varten tarvitset:
1prk (eli 397g) sokeroitua kondensoitua maitoa
4dl kuohukermaa
2½tl pikakahvia
(lisäksi alkuperäisessä ohjeessa on mukana 1½dl pähkinöitä, mutta tämän jätin omasta jäätelöstä pois koska en ollut tullut näitä ostaneeksi)

Homma onnistuu ihan käsivatkaimellakin, mutta itse käytin monitoimikonetta, koska sellainen sattuu kaapista löytymään:
1. Vatkaa kondensoitu maito, kerma sekä pikakahvi pehmeäksi kermavaahdoksi (n. 5min).
2. Kaada seos suorakaiteen muotoiseen rasiaan ja laita pakkaseen vähintään kuudeksi tunniksi.
3. Jos jäätelö on pakkasessa yön yli, ota tämä hetkeksi sulamaan ennen tarjoilua.


Ennen jäädyttämistä ja jäädyttämisen jälkeen:


Olisin ehkä aavistuksen kuohkeammaksi voinut seoksen vaahdottaa, mutta eihän sitä ensimmäisellä kerralla voikaan aivan täydelllistä lopputulosta odottaa.


Jäätelö on mielettömän hyvää, mutta melkoisen tuhtia ja makeaa - tätä ei hirmuista määrää kerralla tarvitse makeannälän taltuttamiseen :D Jogurttia käyttämällä tätä olisi ehkä saanut hieman kevennettyä..


Onko sinulla takataskussa jotain yhtä helppoa ja herkullista jäätelö- tai vaikka sorbettireseptiä?

torstai 22. heinäkuuta 2021

Sokos Hotels

Julkaistu alun perin 28.5.2020

Olen viime vuosina Helsingissä reissatessa päätynyt jostain kumman syystä S-ryhmän hotelleihin majoittumaan ja koska olen tässäkin suhteessa halukas kokeilemaan aina uutta niin olenkin ehtinyt Helsingin keskustan hotelleista muutaman testata. Ajattelinkin tämän tiimoilta pikkuruisen koonnin tehdä omien muistikuvieni varassa.



Original Sokos Hotel Presidentti tuli itselleni erittäin tutuksi muutamia vuosia sitten kun kävin työni puitteissa Helsingissä tiiviisti koulutuksissa. Majoittumiseni aikoihin hotellilla oli juuri meneillään isot remontit, jonka tiimoilta hotelli on päivitetty tähän päivään. Itse majoitun tällöin aikoinaan vielä noissa vanhoissa huoneissa, jotka olivat kyllä kieltämättä aikansa eläneet, mutta kuitenkin vielä minun mielestäni kohtuullisen siistissä kunnossa. Presidentissä pitäisi ehdottomasti siis uudestaan käydä majoittumassa ja testaamassa miltä uusitut huoneet vaikuttavat! Aamiaiskattaus on täällä ehkä minun kokemistani kaikista kattavin - vaikkei se missään nimessä missään muuallakaan huono ole ollut.

Original Sokos Hotel Vaakuna tuli tutuksi erään blogireissun tiimoilta eli olen täällä päässyt majoittumaan vain kertaalleen. Sijainniltaanhan tämä on aivan loistava, koska on suoraan rautatieaseman vieressä (kaikki muutkin näistä mainitsemistani hotelleista sijaitsevat kyllä todella lähellä, mikä onkin itselleni ollut yksi tärkeimmistä kriteereistä hotellia valitessa) ja aamiaispöydästä näkymät olivat vertaansa vailla.


Solo Sokos Hotel Torni tuli tutuksi viime kesän kesälomareissulla (2019), tämä oli hotelleista se mikä ehdottomasti kiinnosti ja kiehtoi kaikista eniten ennakkoon. Liikkuminen rattaiden kanssa oli aavistuksen hankalahkoa - rakennus on vanha mistä johtuen käytävät etc eivät ole niin leveitä kuin mitä uudemmissa. Kuitenkin kaiken kaikkiaan majoittuminen oli oikein onnistunut kokonaisuus ja varmasti tännekin voisin uudemmankin kerran suunnata - vähintäänkin niitä näköaloja pitäisi käydä kurkistelemassa (mikä toki onnistuu myös ilman hotellissa majoittumista).

Original Sokos Hotel Helsinki tuli testattua viime syksynä kummitytön kanssa reissatessa. Tämä oli ehkä tästä nelikosta se kaikista "sivuimmassa" oleva vaikka aivan kaiken keskellä onkin. Huone oli perussiisti ja aamiaistarjoilu mainio, näkymä ikkunasta olisi voinut olla hieman parempi - meiltä sattui näkymään suoraan jonkin liikkeen taukohuoneeseen :D


Omalla kohdalla suurimpana valintakriteerinä on tosiaan hotellin suhteen ollut sijainti sekä hinta, itse hotellin maksaessani en tosiaan ole olevinaan ainakaan S-ryhmän hotelleja parempia tarjouksia löytänyt vastaavan kaltaisista sijainneista, joten nämä ovat olleet helppo valinta. (Omalla kohdalla myös aamupalattomat paikat ovat rajautuneet pois, koska se on mielestäni se paras osa hotellielämystä eikä loppujen lopuksi aina niin kovin edes siinä hinnassa näy - varsinkin kun ottaa huomioon, että ilman aamiaista tulisi todennäköisesti marssittua aamiaiselle johonkin kahvilaan.) Kokonaisuudessaan olen S-ryhmän hotelleihin ollut erittäin tyytyväinen eikä minkään näiden nelikon kohdalla ole tullut esille sellaista ettenkö voisi näissä uudelleenkin majoittua. Jos jokin näistä neljästä pitäisi valita suosikiksi niin ehkä päätyisin Presidenttiin, ehkä johtuen osittain myös siitä, että on näistä hotelleista tullut kaikista tutuimmaiksi (siellä olen yöpynyt useita kertoja, muissa ainoastaan kertaalleen).


Mitkä ovat sinulla tärkeimmät kriteerit hotellia valitessa?


tiistai 20. heinäkuuta 2021

Tiesitkö, että..

Julkaistu alun perin 14.7.2020

Monen hedelmän, vihanneksen ja marjan kanssa mennään metsään sen suhteen mihin ne on totuttu luokittelemaan. Esim. Tomaatin hedelmä on itseasiassa marja kuten myös vesimeloni ja banaani kuuluuvat todellisuudessa marjojen joukkoon. Paprika, kurpitsa ja kurkku taasen ovat todellisuudessa hedelmiä. Maapähkinä kuuluu todellisuudessa palkokasveihin pähkinöiden sijasta.


Pinaatin rautapitoisuus on täysin tarua ja lähtöisin 1800-luvulla sattuneesta pilkkuvirhe. Kippari-Kalleen tämä virheellinen tieto myöskin siirtyi, mitä kautta ihmiset edelleenkin kuvittelevat pinaattia erityisen rautaiseksi herkuksi.

Kleopatra on todellisuudessa kreikkalaista sukua. Eikä Egyptin pyramidit ole maailman suurimpia; suurin pyramidi löytyy Meksikosta.


Nukkuessa hajuaisti ei toimi, joten et voi havahtua hereille johonkin tuoksuun. (Jos näin käy niin olet jo heräämisvaiheessa.)

Charlie Chaplin on osallistunut aikanaan Charlie Chaplin -näkökilpailuun voittamatta kisaa - voisi kuvitella, että järjestäjille ja tuomaristolle on ollut melkoisen nolotilanne kun asian todellinen tila on tullut esille :D

Jääkarhun nahka on musta ja karvat eivät todellisuudessa ole valkoisia vaan kirkkaita.


Kaikki muistavat kuinka äidit ovat patistaneet pakkasilla pipon käyttöön, koska on ollut kuvitelma, että pään kautta haihtuu paljon lämpöä. Tämä ei itseasiassa pidä paikkaansa; pään kautta haihtuu vain 10% lämmöstä. Mutta ehkä se pipo silti on hyvä kovilla pakkasilla pitää päässä :)

Miniporkkanat eivät ole syntyjään minejä vaan ne on ihmisten tekemiä. Miniporkkanat syntyvät siis yksinkertaisesti isoista porkkanoista kovertamalla pienempiä kavereita.

Sytkäri on keksitty ennen tulitikkuja. (Tupakansytytin on keksitty jo 1818, tulitikut taas vasta lähes 10 vuotta myöhemmin 1827.)


Oliko nämä sinulle jo tuttuja asioita vai opitko uutta? :D Onko sinulla jaettavaksi jotain vastaavankaltaisia hauskoja faktoja?



maanantai 19. heinäkuuta 2021

Egyptin taikaa

Julkaistu alun perin 8.5.2017
saatu ilmaistuote
*)mainoslinkki

Monitoimivoiteet ovat tuoteryhmä, joka ei välttämättä ole aivan lähinnä sydäntäni. Tästä huolimatta olin mielenkiinnolla lueskellut eräästä (Suomen markkinoilla) uudesta monitoimivoiteesta ja kun tuli tilaisuus saada se testiin niin en aikaillut sekuntiakaan.


Egyptian Magic (ovh 39,95€/59ml)
Tätä ihmevoidetta voi käyttää mm. meikinpoistossa, kasvovoiteena, meikinpohjustajana, kasvonaamiona, silmänympärysvoiteena yms. melkeinpä voisi sanoa, että oma mielikuvitus vain on rajana :D 


Myös julkkisten kuten Madonnan ja Cameron Diazin sanotaan ylistäneen tätä ihmesalvaa (itse hieman skeptisesti suurten tähtien ylistyksiin suhtaudun, koska hyvin pitkälti heidän ylistyksensä taitavat kuitenkin ostettuja olla!?).


Kuten huomaatte niin ensimmäisen kuvan maltoin ottaa ennen testailuja, mutta seuraaviin kuviin purkista onkin kahmaistu aimo määrä tuotetta testiin :D 

Voiteen raaka-aineet ovat samoja mitä kerrotaan Kleopatran aikanaan käyttäneen ihonhoidossaan - tästä siis arvatenkin nimikin juontaa juurensa. Raaka-aineet ovat luonnollista alkuperää ja voide sisältää mm. hunajaa, kuningatarhyytelöä, propolista, siitepölyä, mehiläisvahaa ja oliiviöljyä.


Koostumukseltaan tämä on vahamaista, ehkä hieman vaselinimaiseksi kuvattavaa, mutta sulaa iholle levitettäessä. Itse olen testannut tätä tähän mennessä meikinpoistossa ja kasvovoiteena niin yöksi kuin meikin allekin sekä silmänympärysvoiteena. Meikinpoistossa toimii erinomaisesti; sain tällä helposti myös melko voimakkaan silmämeikinpoistettua. (Huom. Kaverina kannattaa olla esim. konjac sponge, koska tämä ei liukene veteen.) Kuivaihoiset varmasti pitävät tunnusta minkä tämä jättää meikinpoiston jälkeen iholle, itse tyypilliseen tapaani käytin vielä kakkosvaiheen puhdistuksen perään saadakseni kaikki meikkijäämät varmuudella pois. Kasvovoiteena ja silmänympärysvoiteena tämä toimii oikein mainiosti, ei jätä hirmuisen tahmaista tuntemusta jos ei liikaa annostele iholle. Kaikista yllättävin oli ehkä tämän toimivuus meikin alla; kerrassaan loistava tuote tähän mitä en todellakaan koostumuksen perusteella olisi uskonut.

Testailuni tulevat tämän kanssa vielä jatkumaan, mutta kokonaisuudessaan tämä mielenkiintoinen ihmesalva osoittautui hyvinkin positiiviseksi yllätykseksi. Kannattaa ehdottomasti käydä tuotetta livenä hipelöimässä mikäli siihen mahdollisuus tulee ja/tai tilata itselleen testiin - en usko, että tulet pettymään tämän kanssa :)


Oletko sinä ehtinyt tutustua tähän ihmesalvaan?

sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Jätemehu

Tiesitkö sinä, että mansikoiden kannat pystyy hyödyntämään tekemällä niistä mehua? Itse törmäsin tähän ideaan vasta tänä kesänä toisen mansikkalaatikon kohdalla ja päätin kokeilla kuinka homma toimii.


Hyödyksi käytetään siis tosiaan mansikoiden kannat, joihin on jäänyt kiinni mansikkaa. Nämä yksinkertaisesti keitetään (ohjeissa oli erilaisia määriä, mutta itse hurautin kaikki 5kg laatikosta saadut kannat 5 litran kattilaan ja täytin sen vedellä), lisäksi sokeria makeutukseen (itse käytin steviaa) sekä sitruunamehua tai sitruunahappoa tuomaan kirpeyttä (tämän jätin omasta mehusta pois). Kiehautuksen (noin 10-15 minuuttia) jälkeen mehusta poistetaan kannat (itse tein tämän sen jälkeen kun neste oli hieman jäähtynyt) ja mehu pullotetaan.


Mehusta tuli ihan mansikkaista niin makunsa kuin värinsäkin puolesta ja tämä maistui hyvin niin itselleni kuin pikkuneidillekin. Aivan ehdottomasti tulen jatkossakin mansikoiden kannat vastaavasti hyödyntämään!

Onko sinulla jokin hyvä hävikkiresepti mielessä jaettavaksi?

lauantai 17. heinäkuuta 2021

Vieras talossa

Julkaistu alun perin 7.9.2019
*) mainoslinkki

Kirjoittelin teille vastoittain lukuinnostani ja kirjasta, johon nyt tulin ensimmäisenä tarttuneeksi. Toisen kirjan satuin saamaan käsiini työpaikalta kun työkaveri toi tämän kyseisen pokkarin tuplana jakoon.


Shari Lapena on minulle kirjailijana täysin vieras, joten en tiennyt lainkaan minkälainen kirjailija on kyseessä. * Vieras Talossa -kirjan (tarjoushinta 9,90€, ovh 29,90€) takateksti kuitenkin houkutteli:

"Karenia piinaa menneisyys, jota hän ei itse kykene muistamaan. Uusi hyytävä trilleri Hyvä naapuri -bestsellerin tekijältä!

Karen Krupp herää sairaalasta aivotärähdyksen saaneena eikä muista edellisestä illasta mitään. Hänelle kerrotaan, että hän on juossut hädissään ulos ravintolasta ja kaahannut autollaan päin sähkötolppaa. Onnettomuuden kanssa samoihin aikoihin samalla alueella on tapahtunut murha. Onko tapausten välillä yhteys?
"


Kirjan lopputulos oli todella yllättävä, siinä kirjailija onnistui täydellisesti yllättämään lukijansa. Tämän kirjan lukaisin kahden päivän aikana loppuun eli juoni tempaisi aika kivasti mukaansa.. Ihan lempparikirjailijaksi tämän perusteella en Lapenaa kuitenkaan nostaisi, mutta voisin kyllä ehkä jonkin toisenkin kirjan häneltä vielä joskus lukaista - tiedä vaikka mielipiteeni vielä muuttuisi :D


Minkä tyylilajin kirjoista sinä pidät?

torstai 15. heinäkuuta 2021

Watermax

saatu ilmaistuote
*)mainoslinkki

Varsinkin kesäisin meikkipohjaa käytettäessä luonnollisuus ja läpikuultavuus ovat avainasemassa. Ja tästä syystä usein kesäisin tuleekin napattua käyttöön esim. BB-voide varsinaisen meikkivoiteen sijaan.


* Mizon Watermax Moisture BB Cream (ovh 19,90€/50ml)
lupaa kaunistaa ihoa ja sen sävyä samalla myös antaen hoivaa ja suojaa. Sisältää suojakertoimen 30, mutta kannattaa toki muistaa, että määrällisesti meikkituotteita harvemmin tulee käytettyä niin paljon, että tuo oikeasti toteutuisi. (Harva käyttää itseasiassa edes aurinkosuojavoidetta tarpeeksi paljon sen suojakertoimen toteutumiseksi.)


Aasialaiset ovat konkareita BB-voiteiden kanssa ja usein ne vastaavatkin peittävyydeltään meikkivoiteita. Tämä kuitenkin on lupauksensakin mukaisesti peittävyydeltään kevyt eli juurikin mitä itse kesään kaipaan. Toisaalta muutoinkin entistä enemmän kallistun kevyemmän peittävyyden puoleen, erillisellä peitetuotteella saa sitten tarvittaessa lisäpeittoa tietyille alueille. Olen itse levittänyt tätä niin käsin kuin meikkimunallakin, jälkimmäisellä lopputulos on jopa aavistuksen kevyempi kuin käsin levitettynä. 

Sävyvaihtoehtoja tässä tuotteessa ei ole, mutta sävy on omalle kalpealle iholleni loistava. Tuo onkin yksi syy miksi aasialaisista meikkipohjista pidän, niistä löytyy tarpeeksi vaaleita vaihtoehtoja.


Käytätkö sinä meikkiä kesällä?

keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Kehukeskiviikko

Julkaistu alun perin 3.7.2019

Aloitin maaliskuussa Kehukeskiviikko-postaussarjan, jossa nostin aina jonkin bloggaajakollegani esille. Paljon kehuja on tullut jo jaettua, mutta paljon silti on vielä upeita bloggaajia jäänyt mainitsematta. Ajattelin nyt kuitenkin tämän päivän käyttää siihen, että kokoan yhteen kaikki ihanat bloggaajat, joita olen täällä jo kehunut ja pyydän teitä nostamaan vielä lisää ihania ihmisiä kommenteissanne esille!


tiistai 13. heinäkuuta 2021

Milloin viimeksi?

Päätin napata Tiian blogista itselleni vastailtavaksi hauskan haasteen. Nappaa sinäkin itsellesi blogiin, someen tai vastaile vaikka tähän alas. Eli kysymys kuuluu otsikon mukaisesti
MILLOIN VIIMEKSI?

Karjuit? 
En ole mahtanut hetkeen karjua, mutta kieltämättä kyllä välillä ääntä on tullut korotettua myös tuolle pikkuneidille vaikka ei näin tokikaan pitäisi. Meillä hieman tuota uhmaa meinaa puskea ja vaikka kuinka yritän asettua hänen tossuihinsa ja sanoittaa hänelle hänen tunteitaan niin varsinkin väsyneenä saattaa itselläkin ministi kiehahtaa yli.

Ajoit autoa?
Hmm. Taisi olla viikonloppuna. Kuljen työmatkat polkupyörällä mikäli en kotoa käsin työpäivää hoida ja arkena yleensä kauppareissut tulee tehtyä enintään lähikauppaan, johon pääsee kätevimmin kävellen tai pyörällä.

Halasit ei-perheenjäsentä, ajattelematta onko se turvallista?
Tästä on ehkä pari viikkoa vierähtänyt...


Urheilit?
Pyrin kotona pienesti jumppailemaan 5-7x viikossa minkä lisäksi lenkkeilyt ja polkupyörällä ajat. Lasketaanko nämä urheiluksi? :D

Olit pelokas?
Pelon ja epävarmuuden tunteita olen kieltämättä kyllä tuntenut viime aikoina jossain määrin. Uudet asiat ovat usein pelottavia...

Itkit?
Viime viikolla. Itku on puhdistavaa <3

Söit vain herkkuja lounaaksi?
Riippuu varmaan mitä herkuilla tässä nyt ajatellaan. En varmaankaan ihan äsken...

Sheivasit?
Kun nyt kesää kohti vinhaa vauhtia mennään niin höylään tulee kyllä tartuttua useamman kerran viikossa.

Olit kateellinen jollekin toiselle?
Kieltämättä viime aikoina olen kadehtinut onnellisia ja rakastuneita pariskuntia. Ehkä minäkin vielä joskus...


Olet sijoittanut rahaa osakkeisiin tai rahastoon?
Tämä on itseasiassa mietinnässä tuon neitokaisen suhteen, kun saisi vain aikaiseksi. Itselläni kuukausittain jonkinlaiselle sijoitustilille rahaa menee.

Olit yksin kotona?
Pieniä hetkiä tulee aika usein varsinkin nyt kun vielä etänä mahdollisuus työskennellä.

Sait olla yksin?
Näitäkin pyrin säännöllisesti itselleni järjestämään, koska kolmivuotias on kotona ollessaan vielä melko lujasti kiinni äidissä...

Nauroit niin, että meinasi pissat tulla housuun?
Nyt täytyy sanoa etten muista koska ihan tuollainen tilanne olisi ollut, mutta kyllä sitä naurua jokaiseen päivään kuuluu.

Valvonut aamulla kello neljään?
Voi apua. Olenkohan mahtanut tätä tehdä lainkaan neidin aikana... menee siis varmaankin jonnekin 4-5 vuoden päähän ellei kauemmas :D

Olet bailannut aamuun asti?
Tähän sama vastaus kuin yllä :D

Teit jotain mitä et ikinä uskonut tekeväsi?
Viime vuosien aikana on itseasiassa aika paljonkin tullut tehtyä tuollaisia asioita. Yhtenä tulee mieleen vaikka se kun irtisanouduin vakityöstä ilman selkeää suunnitelmaa jatkoon.


Rukoilit?
Iltarukous on kuulunut itselläni iltarutiineihin aina lapsuudesta saakka.

Kävit Alkossa?
Tässä keväällä olen tainnut peräti parikin kertaa siellä pyörähtää.

Kävit ulkomailla?
Taitanee tästäkin olla se muutama vuosi aikaa, koska neidin aikana emme ulkomailla ole reissanneet. Tulevaisuudessa sitten!

Kävit järvessä uimassa?
Viime kesänä. Toivottavasti pääsisi piakkoin uudelleen :D

Söit ulkona ravintolassa?
Olen nyt muutamia kertoja käynyt lounaalla ravintolassa työpäivän lomassa. Sen lisäksi ns. iltaravintolassa toukokuussa peräti kertaalleen.

Maistoit itsellesi uutta ruokaa?
Itse yritän aika usein jotain uusia makuja niin itselleni kuin neidillekin tuoda makupalettiin mukaan, mutta nyt en ihan tarkalleen muista mikä uusi ruoka olisi ollut viimeksi maistelussa...

Kiroilit?
Vähän turhankin usein tulee kiroiltua, onneksi neidin läsnäollessa omassa mielessä tai sitten yksinään. Neiti on nimittäin melkoinen imuri :D


Olit humalassa?
Pienessä hiprakassa olen tainnut olla Ilosaarirockissa 2019 sekä samana vuonna työpaikan pikkujouluissa. Ihan varsinaisessa humalassa joskus kauan kauan sitten. En oikein välitä kovassa humalassa olemisesta eli tuohon olotilaan tuskin tulen hakeutumaankaan.

Leikkasit kynnet?
Hmm. Neidiltä ja kissalta leikkasin aivan äskettäin. Itseltäni leikkaan jotain yksittäisiä kynsiä jos sattuvat pahasti lohkeamaan ja varpaankynsiä sitten tarpeen mukaan.

Turhauduit?
Kyllähän noita turhautumisen tunteita ainakin pienessä määrin taitaa olla joka päivässä jos/kun asiat eivät suju sulavasti eteenpäin.

Juoksit Cooperin testin?
Olisikohan ollut yläasteella, en ole varma kuuluiko tuo lukiossa enää ohjelmaan.

Luit raamattua?
Jaa-a, rippikoulussa?

Nukuit yön yli?
Onneksi nyt on vaihe etten kovinkaan usein heräile öisin eli pääsääntöisesti saan nukuttua yöt täysin katkotta.

Mietit omia arvojasi?
Kyllähän näitä on varsinkin tämän kevään aikana tullut aika tarkkaankin pohdittua.

Teit hutiostoksen?
Ei ole onneksi tainnut aivan hetkeen sattua ainakaan mitään suurempaa.

Puhuit englantia?
Tästä on kyllä hetki aikaa. Varmaankin viime vuonna edellisessä työssä.

Olit rohkea?
Olen ollut useita kertoja rohkea viime vuoden ja tämän vuoden puolella. Ja täytyy sanoa, että kyllä se rohkeus oikeasti kannattaa!


Sanoit minä rakastan sinua?
Sanon tämän vähintäänkin päivittäin omalle pikkuiselleni.

Maksoit laskun?
Hmm. Taisi olla viime viikolla.

Huh. Olihan tuossa melkoinen liuta kysymyksiä. Jaksoiko kukaan lukea tänne loppuun saakka? :D

maanantai 12. heinäkuuta 2021

Sisu Urban Intense

*)mainoslinkki

Citymarketissa sattui olemaan Lumenen kosteuttava seerumi superhyvässä tarjouksessa ja koska seerumeille on aina tarvetta, nappasinkin sen ostoskoriini mukaan.


lupaa kosteuttaa sekä suojata ihoa ilmansaasteilta. Vaikuttavina aineina mm. männynkaarna- ja kuusenoksatyviuutteita. Sopii käytettäväksi aamuin-illoin.

Tuotteessa on mieto tuoksu, joka jotenkin sopii tuotteen nimeen mainiosti. Tuoksu ei kauaa levityksen jälkeen omaan nenääni tunnu, mutta tokikin tuoksuyliherkille voi kevyenäkin olla liikaa. Seerumi on riittoisaa ja kosteuttavaa. Ehkä hieman nahkeanpinnan iholle jättävä, muttei kuitenkaan vaikuta negatiivisesti meikin levittymiseen. Olen itse käyttänyt tätä niin aamulla meikin alla kuin illalla yövoiteen allakin.


Itse maksoin tuotteesta muistaakseni 7,90€, mutta on kyllä ehdottomasti ovh-hintansakin veroinen. Voisin jopa napata uudelleenkin joskus käyttööni.

Millainen tuoksu sinulle tulee sanasta sisu mieleen?

sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Tinder Gold

Olen kirjoitellut teille sinkkuilustani ja maininnut täälläkin olevani Tinderin käyttäjä. Tähän asti olen käyttänyt aina vain maksuttomia palveluita, mutta jostain kumman syystä tuossa reilu kuukausi sitten kirjautuessani takaisin Tinderin ihmeelliseen maailmaan päätin kokeilla Tinderin maksullista Gold-ominaisuutta, koska sen sain noin 12€ hintaan kuukaudeksi. Hyvä tekosyy tähänkin oli, että voin sitten teille raportoida millaiset fiilikset palvelusta jäi.




Tinderin maksullisten ominaisuuksien hinnat taitavat vaihdella ainakin iän suhteen eli nuoremmat saavat maksulliset palvelut edullisemmin käyttöönsä (onhan tämä toisaalta loogistakin, nuoremmilla usein on vähemmän rahaa käytettävissään kuin vanhemmilla). En ole varma onko sukupuolten välillä eroa? Normaali hinta itsellänikin olisi 31,99€ (tämäkin hinta taitaa hieman vaihdella) jos tilauksen ottaa vain kuukaudeksi eli nyt hyödynsin tarjouksen tämän ottaessani kokeiluun. (Tarjousten avullahan toki nimenomaan uusia käyttäjiä houkutellaankin palveluita kokeilemaan...)


Maksullisen ominaisuuden myötä saat maksuttomaan nähden lisäominaisuuksia kuten sen, että pääset katsomaan sinusta tykänneet ihmiset sekä voit laittaa oman ikäsi ja sijaintisi näkymättömiin. (Postauksen kuvista voit katsella mitä kaikkea muuta lisäominaisuuksia palvelusta löytyy.) Lisäksi tätä markkinoidaan sillä, että saat enemmän matcheja. Noh näin naisena en tiedä onko siitä niin paljoa iloa, koska niitä matcheja tulee muutenkin ehkäpä jopa hieman liikaa. Itse koin mielenkiintoiseksi maksullisessa palvelussa lähinnä sen, että pääsi näkemään ketkä ovat minut matchanneet. Toisaalta tämäkään ominaisuus ei ole mitenkään must-be eli pystyn hyvin elämään ilman tätä. (Itse en oikein ymmärrä mikä hyöty oman iän ja/tai sijainnin piilottamisella on...)

Lisäksi Tinderistä löytyy Platinum-maksullisuus, jossa on vielä hieman enemmän ominaisuuksia Goldiin nähden. En ole tähän niin kovasti perehtynyt, mutta en ole itse kiinnostunut kokeilemaan maksullisuutta Tinderissä tämän enempää.


Mielenkiintoinen kokeilu, mutta melkeinpä omalla kohdalla rahojen haaskausta. Onneksi hommaan ei palanut rahaa paljoa ja olihan tästä myös se hyöty, että sain teille raportoida omista fiiliksistäni.

Oletko sinä koskaan käyttänyt treffipalveluiden maksullisia ominaisuuksia ja jos olet niin minkälaiset kokemukset sinulla on ollut näistä?

lauantai 10. heinäkuuta 2021

Idiootit ympärilläni

Julkaistu alun perin 3.4.2021
*)mainoslinkki

Tuntuuko joskus ettet voi käsittää miksi toiset käyttäytyvät kuten käyttäytyvät tai ehkä jopa pohdit mistä oma käytöksesi kumpuaa? Tämän päiväinen kirja saattaa hieman näitä avata...


Thomas Erikson Idiootit ympärilläni -kirjan pyrkimyksenä on saada sinut tosiaan ymmärtämään niin muiden kuin samalla myös itsesi käytössä. Kirjassa ihmisiä on jaettu neljään eri värityyppiin ja kerrotaan kuinka nämä värityypit tunnistaa. Tokikaan elämä ei ole niin helppoa ja yksinkertaista, että jokainen olisi helposti tunnistettavissa. Ihmisestä kun saattaa löytyä 1-3 eri värityyppiä.

Kuten self-help-teokset yleensä, ei myöskään tämän ole tarkoitus antaa pilkun tarkkaan sinulle vastauksia elämästä vaan saada sinut pohtimaan asioita. Kirjan värityypeistä löysin itseäni sekä joitakin läheisiä, myös niitä tyyppejä elämän varrelta keitä en vain yksinkertaisesti ole pystynyt ymmärtämään. Tämä kevät on ollut itselleni matka tarkempaan itsetuntemukseen ja tämä kirja vei asiaa taas hieman eteenpäin. Mielestäni itsensä tunteminen on yksi tärkeimmistä keinoista oppia myös muiden käytöksestä ja reaktioista eri tilanteissa. Itsensä tuntemisen avulla pystyy ehkä välttämään joitakin karikkoja ja konflikteja elämässä sekä ymmärtämään jo läpikäytyjä vaiheita.

Itse kuuntelin kirjan * BookBeatin kautta, mutta löydät nidotun teoksen esim. * Adlibriksen valikoimista.

Koetko sinä tuntevasi itsesi hyvin?

torstai 8. heinäkuuta 2021

Elintapamuutos

Tein viime kesän lopulla elintapamuutoksen, koska rehellisesti sanottuna väsyneenä olin tullut tarttuneeksi liian usein sokerisiin herkkuihin (sekä ehkä niihin suolaisiinkin) ja saanut itseni kunnolla herkkukoukkuun. Sokerin suhteen ole kaikista herkin koukuttumaan, mutta selkeän riippuvuuden oireita huomasin itsessänikin. Homma lähti alulle ruokavaliosta, joka onkin ehdottomasti se elintapojen kulmakivi, ja vauhtia siihen sain Vahavan ruokavaliovalmennuksesta. Pelkällä ruokavalion kuntoon saamisella sai jo huikeita muutoksia aikaan eikä pelkästään kiloissa ja senteissä vartalolla vaan yksinkertaisesti omassa voinnissa. Tiedä vaikka tämä muutos olisi ollut se josta sain potkua tehdä sen suuren ja pelottavan päätöksen ja irtisanouduin vakityöstä.


Alkuvuonna minulla oli hieman enemmän aikaa itselleni ja hyvinvoinnille, minkä hyödynsinkin niin psyykkisen ja fyysisenkin voinnin kohentamisella. Luin paljon erilaisia self-help -teoksia, jotka auttoivat itseäni eteenpäin. Näistä on mainittava ehdottomasti Eroon makeanhimosta -kirja, josta sain vielä lisää potkua muuttaa ruokavaliota entistä parempaan suuntaan. Tarkoituksenani ei ole täysin sokeria tai raffinoita hiilareita poistaa ruokavaliosta, mutta olen niitä saanut todella tehokkaasti karsittua mihin olen tyytyväinen. Kotiin ostankin herkuiksi mieluummin marjoja, hedelmiä (niin tuoreita, pakasteita kuin kuivattujakin) ja tummaasuklaata. Kesällä olen kyllä jäätelöäkin jonkin verran ostanut eli tosiaan en ole tiukkapipo tämän suhteen. Tuon mainitsemani kirjan yksi tärkeimmistä opetuksista oli se, että jos jotain jättää ruokavaliosta pois niin tulisi se jollain korvata. Tuo onkin varmaan syy miksi monilla elintapamuutokset eivät ota tulta alleen, jätetään vain herkkuja pois eikä korvata näitä terveellisimmillä vaihtoehdoilla.

Elintapamuutokset ovat aina hitaita ja sen vuoksi ei kannata lähteä muuttamaan koko palettia kerralla. Olenkin tyytyväinen siihen, että aloitin ruokavaliosta ja kun se alkoi olla hallinnassa (ja voimavaroja oli itselläni tarpeeksi..) jatkoin hommaa lisäämällä elämääni lisää liikuntaa. Alkuvuonna se oli vielä helpohkoa, koska aikaa oli enemmän käytössä. Tällöin aloitin lisäämällä mukaan lenkkeilyn sekä keväällä hulavanteen pyörittelyn (15 minuuttia päivittäin). Tuo hulailu ihan todellakin saa muutoksia aikaan eikä todellakaan ole suotta kehuttu helpoksi ja tehokkaaksi menetelmäksi kadonneen vyötärön metsästämiseen. Alussa toki tekee kipeää ja melkoisia mustelmia, mutta varsin nopeasti homma alkaa sujua kuin itsestään. (Kannattaa muistaa pyöritellä vanteella kumpaankin suuntaan.)


Toukokuussa aloitin työt, joka toki tarkoittaa sitä, että päivästä iso osa kuluu siellä. Näin ollen lenkkeily on vähentynyt hyvin radikaalisti eikä työmatkaliikuntaakaan juurikaan tule, koska teen töitä hyvin pitkälti etänä. Lisäksi työni on näyttöpäätetyötä ja olen jo aikaisemmassakin työssäni havainnut sen, että kaipaisin jonkin liikuntamuodon millä pitää kroppa kunnossa ihan jo työn vaatimusten takia. Istumatyö tappaa kuten sanotaan. Nyt kesällä innostuinkin hyödyntämään FitFarmin tarjouksen ja nappasin alle 20 euron hinnalla itselleni kaksi treenikurssia. Toinen näistä sisältää joogaa ja pilatesta, toinen on vatsalihastreeniä. Aivan ehdottomasti nappivalinnat ja löysin ehkä itselleni sen liikuntamuodon, jota olen kaivannut. Pilates taitaa nimittäin olla se minun juttuni!

Ihmiset ovat kovia keksimään tekosyitä ja niin itsekin liikunnan suhteen. Koskaan ei olevinaan ole aikaa ja nyt yksinhuoltajana fakta on, että sitä lapsivapaata on oma haasteensa järkkäillä. Ja kun toisaalta niitä lapsivapaita on niin rajatusti niin ehkä ensimmäisenä ei ole mielessä käyttää sitä kuntosalilla tms. hikoillen. Mutta ratkaisujakin näihin ongelmiin on, nimittäin kotijumpat! Onhan se oma haasteensa saada 3-vuotias viihtymään keskenään sen noin 30 minuutin ajan, mutta ei mahdotonta. Tv ei ole se paras lapsenvahti, mutta onneksi tuosta jumppa-ajastakaan huolimatta ruutuaika ei neidillä mahdottoman pitkäksi veny. Nämä treenit kestävät kuusi viikkoa ja ajatuksena on sen jälkeen katsoa jotain toista kautta jatkoa kotitreenille nimenomaan pilateksen ja joogan muodossa. Toivotaan, että innostus kestää :D


Oletko sinä tehnyt onnistuneen elintapamuutoksen?

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat