perjantai 31. heinäkuuta 2020

Klairs

Julkaistu alun perin 17.8.2018
saatu ilmaistuote
*)mainoslinkki

Sain testiin muutamia tuotteita itselleni vieraasta aasialaisesta kosmetiikkasarjasta: Klairs, joten ensimmäisenä muutama sana itse sarjasta. Kyseessä on siis eteläkorealainen kosmetiikkabrändi, jonka tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, vegaaneja ja eläinkokeettomia. Sarja on perustettu vuonna 2009 ja sieltä löytyy kaikille ihotyypeille sopivat tuotteet.


Sain sarjasta testiin puhdistusöljyn, kasvokuorinnan, meikkivoiteen sekä kasvoveden. Näistä esittelen teille tällä kertaa puhdistusöljyn ja kasvoveden, kaksi muuta jäävät vielä odottelemaan vuoroansa..

Gentle Black Deep Cleansing Oil (ovh 32,50€/150ml)
 on herkälle iholle tarkoitettu meikin ja epäpuhtaudet tehokkaasti mutta hellävaraisesti poistava puhdistusöljy. Puhdistuksen lisäksi lupaa kosteuttaa ja suojata ihoa sekä tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa.


Nyt muutamia aasialaisia puhdistusöljyjä testanneena voisin todeta, että siellä taidetaan suosia hieman juoksevampaa koostumusta kun taas itse tykkäisin hieman paksummasta öljystä. Toimii kuitenkin oikein mainiosti; ei hulahtanut minulta kertaakaan kasvojen sijaan lavuaariin levitettäessä, puhdistaa hyvin meikin ja huuhtoutuu hyvin iholta. Ei myöskään ärsytä lainkaan silmiä - itse tykkään puhdistusöljyllä pyöritellä silmämeikin rippeet pois ja tämän kanssa se onnistuu ilman mitään ongelmia. Jos tuote olisi aavistuksen paksumpaa niin tämä olisi aikalailla täydellinen minun makuuni.


Supple Preparation Facial Toner (ovh 27,50€/180ml (minulla käytössä 30ml matkakoko))
on erityisesti herkälle iholle suunnattu hellävarainen, kosteuttava ja ihoa tasapainottava kasvovesi. Lupaa parantaa tämän jälkeen käytettävien ihonhoitotuotteiden imeytymistä, kosteuttaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

Koostumukseltaan tämä on hieman geelimäistä, tuoksuu ehkä aavituksen yrttimäiseltä, jättää ihon todella miellyttävän kosteutetuksi - on siis mielestäni ehkä enemmän kuin ihan normaali kasvovesi. 


Tästä parivaljakosta ehkä kasvovesi nousi vielä aavistuksen enemmän omaksi suosikikseni vaikkei puhdistusöljykään missään nimessä huono ollut - pitää muistaa kasvovesi kun seuraavan kerran sellaista olen hankkimassa!


Onko Klairs sinulle sarjana tuttu?

torstai 30. heinäkuuta 2020

Dream Sherbet Cleanser

saatu ilmaistuote
*)mainoslinkki

TONYMOLYn pakkaukset ovat aina niin ihanan yltiösöpöjä:


* Panda's Dream Sherbet Cleanser (ovh 19,90€/40g)
on puhdistustuote, joka muuttuu kiinteästä öljymäiseksi ihon lämmössä. Sisältää mm. babassuöljyä, hyaluronihappoa sekä laventeliöljyä.


Tämä on koostumukseltaan juuri sellainen mitä nykyisin rakastan! Muuttuu tosiaan öljymäiseksi ihon lämmössä, mutta emulgoituu hyvin veden kanssa (eli on helposti kasvoilta huuhdeltavissa pois). Itse tosin käytän edelleenkin konjacsientä meikinpuhdistuksessa eikä minua häiritse pieni öljymäinen tunne iholla, joten en sellaista välttämättä edes tunnista jos se ei aivan selkeää ole. Huutakaan siis mikäli teidän mielestänne jättää iholle pesun jälkeen jonkinlaisen tuntuman!


Lisäksi minun silmiini nämä pakkaukset ovat tosiaan söpöjä ja mietinkin pitäisikö tämä säästää tyhjentymisen jälkeen neidin leikkeihin.


Ovatko nämä pakkaukset sinusta söpöjä?

tiistai 28. heinäkuuta 2020

Hajuveteni / Avon Attraction One Fresh & Intense EdP

saatu ilmaistuote

Sain yllätyspaketin Avonilta (kukapa ei yllätyksistä pitäisi?), jonka sisältä paljastui kaksi unisex-tuoksua:


Avon Attraction One EdP Fresh (ovh 43€/50ml) & Intense (ovh 43€/50ml)


Tämä tuoksuduo lupaa vahvistaa kemiaa kahden ihmisen välillä silloinkin kun he ovat erossa toisistaan. Molemmissa tuoksuissa on yhteinen sydäntuoksu The One, joka on suunniteltu ylläpitämään aistikasta ja jännittävää tunnelmaa. Nuotista löytyy sekoitus kermaista tonkapapua sekä herkullista limettiä.


Pakkaukset ovat melko pelkistetyn niin ulkomuodon kuin värityksenkin puolesta ja senkin vuoksi niin nainen kuin mieskin voi tarttua kumpaan tuoksuun tahansa. Toki herkemmin ehkä mustan mieltää maskuliinisemmaksi ja valkoisen feminiinisemmäksi.


Minun makuni tuoksujen suhteen on aika naisellinen ja yleensä unisex-tuoksut ovat minun nenääni hieman liian maskuliinisia (minulle). Niinpä lähdin testailemaan mielenkiinnolla molempia tuoksuja omalle iholleni. Miestähän minulla tällä hetkellä ei ole kenen iholta tuoksuja voisi tuoksutella.


Fresh tuoksuu kuuluu sitrus-aromaattis-metsäiseen tuoksukategoriaan ja sen päätuoksunuotit ovat The One -tuoksunuotin lisäksi viikuna ja setripuu. Tuoksun nimi Fresh kuvastaa mielestäni tätä tuoksua erittäin hyvin. Kaksikosta tämä on ehdottomasti minun mieleeni ja lyhyen testailun jälkeen yllätin itsenikin pohtimalla, että tämä tuoksu saattaisi olla sellainen jota jatkossakin käyttäisin.


Intense-tuoksu kuuluu itämais-metsäis-meripihkaiseen kategoriaan ja sen päätuoksunuotit The Onen lisäksi ovat kardemumma ja kahvi. Ja pelkästään kategorian perusteella osasin arvella ettei ole minun tuoksuni. Nenääni tämä on ehdottomasti selkeästi maskuliininen. Itseasiassa tuoksuna olisi juuri sellainen, jota mielelläni sen oikean iholta tuoksuttelisin.

Tuoksukaksikko yllätti positiivisesti vaikka toisaalta ei Avonin tuoksujen pitäisi yllättää, ne ovat hintaansa nähden todella laadukkaita ja harkiten luotuja! Katsotaan jääkö Fresh itselleni käyttöön ja löytyisi joskus joku kantamaan Intense-tuoksua.


Mitä mieltä sinä olet unisex-tuoksuista?

maanantai 27. heinäkuuta 2020

Saako sinkkuudesta nauttia?

Olen itse pohtinut tuota otsikon kysymystä, koska kyllähän tietynlainen paine on löytää se oikea kumppani elämäänsä jakamaan. Itsekin olen tästä syystä (ja uteliaisuuttani) ollut erostani lähtien loggautuneena Tinderiin, mutta täytyy nyt myöntää etten ole kovinkaan innokkaasti ollut lähdössä treffeille. Olenkin käynyt pohdintaa, että olenko vielä valmis parisuhteeseen.. Siinä mielessä kyllä, että olen täysin ja totaalisesti päässyt erosta ja exästäni yli - ja olemme hyvissä väleissä. En vain tiedä raaskinko luopua tästä pienen lapsen yh-äitinä melko harvinaisesta omasta ajasta, koska sitä ei nyt tässä hetkessä todellakaan tunnu yhtään liikaa olevan..


Olenko itsekäs kun pohdin haluanko ketään miestä elämääni jakamaan? Tokihan se oikea ihminen toisi elämään mukanaan enemmän plussia kuin miinuksia, mutta joutuuko sen oikean tavatakseen ravaamaan kymmenillä treffeillä ja näin ollen kuluttamaan juurikin sitä harvinaista ja kallisarvoista omaa aikaansa? Toisaalta pohdin myös sitä, että haluanko rakkautta ja huomiota nyt tässä hetkessä jakaa kenellekään muulle kuin tyttärelleni.. Ja voisin veikata, että tuo pikkuneiti ei kovinkaan mielellään ainakaan alkuun äidin huomiota kenenkään muun kanssa jakaisi. Sen kun on periaatteessa koko elämänsä aikana saanut kokonaan itselleen. Pientä mustasukkaisuutta on ollut nähtävissä nimittäin jo siinä tilanteessa kun toinen lapsi on tullut lähelle (päiväkodista haettaessa) :D (Toisaalta ehkä voisi olla hyvä opettaa neiti siihen, että äidillä saattaa joku toinenkin olla kenelle huomiota ja hellyyttä annetaan..)

Mitä mieltä sinä olet sinkkuudesta? Oletko sinä nauttinut niistä hetkistä vai oletko kaivannut toisen aikuisen saamista elämääsi?

lauantai 25. heinäkuuta 2020

Hyytävä salaisuus

Tänään hypätäänkin itsellenikin aivan tuntemattoman kirjailijan matkaan. Alex Kava on Nebraskan maaseudun pienessä kylässä varttunut kirjailija Nimestä ehkä itse veikkaisin ensin mieheksi, mutta kyseessä on nainen. Tänään esiteltävä kirja on hänen ensimmäisensä ja ilmestynyt Harlequin-kirjojen joukossa.


Hyytävä salaisuus (A Perfect Evil) on julkaistu vuonna 2000. Kavan esikoistrillerissä lukijoille tulee tutuksi FBI-profiloija Maggie O'Dell, joka on pääesiintyjänä jatkokirjoissakin.


Kirjassa seurataan kuin sarjamurhaajan teloituksen jälkeen pienestä kylästä löytyy aivan vastaavalla tavalla murhatun pojan ruumis ja pian toinen poika katoaa.. Murhan ja sieppauksen selvittämiseksi paikalle pyydetään avuksi FBI:sta profiloija, joka lähtee selvittämään murhaa yhdessä kylän sheriffin kanssa..

Kirja kuuluu Harlequin-kirjoihin eli arvatenkin mukana on myös romantiikkaa, mutta ehdottomasti se on kirjassa sivuroolissa. Olenkin alkanut tämän ja Gerritsenin alkutuotannon jälkeen ajattelemaan Harlequin-kirjoja hieman eri lailla. Sieltä löytyy uskomattoman moninaisesti erilaisia kirjoja!


Itse kirja oli juoneltaan todella taitavasti punottu ja kirjaa ei hentonut päästää käsistään ennenkuin pääsi loppuun saakka. Harmillisesti loppu jäi hieman avonaiseksi, mutta toisaalta Kavan kirjoissa jatkoissa seurataan Maggien tarinaa. Nämä kirjat kannattaa ehdottomasti lukea järjestyksessä!


Onko sinulle Alex Kavan tuotanto tuttua?

perjantai 24. heinäkuuta 2020

Pakuri, reishi & flow

Julkaistu alun perin 12.8.2019
saatu ilmaistuote

Kahvin kulutus on jostain kumman syystä viime aikoina hieman kasvanut ja aiempaan nähden saatan jopa iltapäivälläkin juoda kahvia. Tästäkin syystä entistä enemmän olen kaivannut vaihtelua kahvien parissa ja sainkin jo aiemmin tänä vuonna paketin mielenkiintoista testattavaa Ruohonjuuresta.


Pakurikahvi, Flow kahvi (ovh 9,95€/200g) ja Reishikahvi (ovh 9,99€/250g).

(Näistä pakurikahvia ei tällä hetkellä Ruohonjuuren valikoimissa ole.)


Reishikahvi on yleiskuntoa kohottava; edistää fyysistä hyvinvointia, parantaa verenkiertoa, alentaa kolesterolia ja vahvistaa immuniteettia. Keskipaahtoinen perulainen Reilun Kaupan Arabica -kahvi on vatsaystävällistä.


Flow kahvi auttaa terästäytymään. Perulaisen Reilun Kaupan Arabica -kahvin joukkoon on lisätty siiliorakasuutetta (lion's mane), Chocamine-uutetta (kaakaosta valmistettua, teobromiini) sekä L-teaniinia.


Pakurikahvi sisältää nimensä mukaisesti Suomessa pitkät käyttöperinteet sota-ajoilta omaavaa pakuriuutetta sekoitettuna perulaiseen Reilun Kaupan Arabica -kahviin. Vatsaystävällinen kahvi lisää vastustuskykyä.


Kaikki näistä kolmesta kahvista on maultaan pehmeitä ja aivan selkeästi vatsaystävällisempiä - näiden kanssa ei tarvitse pelätä järkyttävää närästystä vaikka joisi useammankin kupillisen. Kuitenkin sanoisin ettei maku muutoin eroa perinteisestä suodatinkahvista - testasin tätä itseasiassa niin, että keittelin kyseisiä kahveja mainitsematta niistä erityisesti eivätkä esim. vanhempani (jotka ovat kovia kahvinjuojia) maininneet huomanneensa mitään erityistä :D En oikein osaa sanoa mikä näistä nousi omaksi suosikikseni, ehkä reishikahvi?


Oletko sinä testannut näitä tai jotain muita erikoisempia kahvilaatuja?

torstai 23. heinäkuuta 2020

Anti-age tyyny?

*)mainoslinkki


Ensi alkuun ajatus tyynystä, jolla olisi anti-age -vaikutusta voi kuulostaa hullulta, mutta kun asiaa tarkemmin miettii niin itseasiassa se on aivan järkevää. Selällään nukkuminen olisi paras vaihtoehto mikäli haluaa välttää nukkumisesta aiheutuvia juonteita iholle, mutta kaikille tämä ei ole oikea ratkaisi. En nyt muista missä vaiheessa minulla on alkanut vaivata se etten pystynyt nukkumaan kuin lyhyen hetken selällään, saattoi olla raskausaikakin joka muutti sen verran fysiikkaa. Olen siis nukkunut jo kauan kyljellään, onneksi ainakin jossain määrin molempia kylkiä vaihdelle. (Vatsallaan nukkuminenhan on huonoin vaihtoehto jos haluaisi nuo juonteet välttää, sitä en itse onneksi harrasta lainkaan :D)

Olin lukenut tästä * Nurse Jamien anti-age -tyynystä (hinta n. 70€) aikaisemmin ja pohtinut, että voisi olla mielenkiintoista kokeilla. En kuitenkaan raaskinut kokeiluun laittaa niin paljoa rahaa kuin uusi tyyny olisi kustantanut, ja sitten asia unohtuikin. Kunnes bloggaajakollega kysyi kuka haluaisi hänen tyynynsä postikulujen hinnalla. Kerrankin olin kärppänä paikalla ja sain tyynyn itselleni. (Lupasin laittaa ryhmässä jakoon seuraavalle mikäli ei olisi minun juttuni.)


En ehtinyt tyynyä edes kovin kauaa kokeilla kun totesin sen LOISTAVAKSI. Voi kun olisin jo aiemmin tullut tämän hankkineeksi. Eikä nyt niinkään se kuinka tämä mahdollisesti vaikuttaa juonteiden syntymiseen vaan sen vuoksi, että on parantanut yöuniani huomattavasti! Hyvät yöunethan ovat myös nuorekkaan ulkonäön taustalla, joten siinä mielessä tyyny toimii omalla kohdallani loistavasti. Yksi erikoisuus myös; olen tämän kanssa pystynyt nukkumaan todella pitkiä pätkiä myös selälläni eli on selkeästi ergonomisesti minulle aikalailla täydellinen.

Jos et tätä tyynyä itsellesi halua niin kannattaa kuitenkin ehdottomasti kiinnittää huomiota siihen millainen tyyny tällä hetkellä käytössä on ja voisiko toiseen vaihtamalla vaikuttaa jopa melko radikaalisti omiin yöuniinsa.

P.s. Kannattaa lukaista Virven kattava postaus tästä tyynystä täältä.

Oletko sinä valmis satsaamaan laadukkaaseen tyynyyn?


tiistai 21. heinäkuuta 2020

Mitä äiti tekee lapsivapaalla?

Itsellänihän on se tilanne, että lapsivapaata ei ole käytännössä muulloin kun siitä erikseen sovin. Toki neiti hyväunisena syö usein iltoihin sen muutaman tunnin hengähdyshetken, mutta tätä en ehkä lapsivapaaksi kokisi, koska en tokikaan mihinkään voi lähteä ja kokoajan olen "toimintavalmiudessa" jos neiti vaikka sattuukin heräämään. Minulla on erittäin hyvä tukiverkosto, mutta olen liiankin huonosti tätä näiden lapsivapaiden suhteen hyödyntänyt. Toisaalta, koronakin hieman laittoi kapuloita rattaisiin koska ennen koronaa nämä vierailut lähtivät jo hyvinkin käyntiin.


Niin rakas kuin se pieni tyttönen itselleni on niin äiti tarvitsee myös välillä omaa aikaa. (Ja vaikka se neidin poissaolo aiheuttaakin tipan linssiin..) Tänä kesänä neiti on kahteen otteeseen ollut yöhoidossa minun vanhempieni luona. Sinne hän jää riemulla eikä juurikaan äitiä edes muista, koska mummo&ukki sekä Miki-koira ovat hänen mielestään niin ihania ja rakkaita. (Normaaliaikana tosiaan nähdään vähintään kerran viikossa minun vanhempiani, jonka lisäksi soitellaan lähes päivittäin videopuheluita.) Ensimmäinen "hoitojakso" oli juhannusviikolla, jolloin neiti oli niinkin kauan hoidossa kui sunnuntaista keskiviikkoon! Vein siis hänet sunnuntaina ja hain keskiviikkona. Itse olen maanantain ja tiistain tuolloin töissä ja ajatuksenani hoidolle oli lähinnä se, että hän saisi pienen loman hoidosta jo alkukesään, koska varsinainen kesälomalle on vasta elokuussa.


Toinen "hoitojakso" oli nyt heinäkuussa, jolloin vanhempani ottivat neidin lauantaina mukaansa kaupungissa käydessään (asensimme heidän autoonsa istuimen, joten nyt liikkuminen onnistuu helpommin) ja hain hänet itse takaisin sunnuntaina. Tällä kertaa syynä oli illanistujaiset lukioaikaisen kaveriporukkani kanssa. Tosin kotiuduin jo klo19 ja vietin lopun illan kiltisti kotona :D Naureskelinkin tällöin ystävälleni, että paras mahdollinen äidin vapaa on se kun saa olla yksin kotona. Ajatus esim. baariin lähdöstä ei voisi olla kauempana omista ajatuksistani. (Toki sielläkin joskus voi käydä..)

Yksi ajatus näissä kesähoidoissa on ollut myös se ettei tiedä mikä koronatilanne on syksyllä ja joudummeko taas eristyksiin vanhemmistani. Toisaalta itselleni on myös tärkeää, että neidillä on läheiset välit isovanhempiinsa. Itselleni isovanhemmat oli todella läheiset ja tärkeät <3 Ajatuksena toki myös yrittää neidin isän puolen sukuun saada vierailuja pyöräytettyä uudelleen käyntiin, sieltä tätinsä luona neiti muutaman kerran ennen koronaa ehti käydä serkkunsa kanssa leikkimässä, mutta sitten siihen taas tuli taukoa niin pitää pienissä erissä aloitella uudelleen. Vaikkakaan en usko, että vierastaisi juurikaan vaikka hänet nyt sinne muutamaksi tunniksi hoitoon veisi.


Kuinka usein sinun lapsesi ovat hoidossa ja kuinka sinä hyödynnät vapaa-aikasi? 

maanantai 20. heinäkuuta 2020

The Pumppu

Jos seuraatte tarkkaavaisesti minua somessa niin huomasitte ehkä, että hankin meille ilmalämpöpumpun. Asia on ollut mielessä jo siitä lähtien kun asunnon ostin, mutta vielä viime kesäksi sitä en tähän saanut aikaiseksi hankittua. Viime kesähän ei ole mikään kovin kuuma, mutta kohtuullisen lämmin täällä sisätiloissa silti oli. Tänä kesänäkään ei taida niitä kovia helteitä enää olla luvassa, joten se puoli pumpussa jää vähän vähemmälle testailulle..


Ilmalämpöpumpusta tulee varmaan ensimmäisenä mieleen juurikin sen viilennysominaisuus, mutta sitä melkein tärkeämpänä tulee talviaikaan sähkönkulutuksessa säästö kun kyseessä on sähkölämmitteinen asunto. Itselleni tokikin nämä molemmat olivat tärkeitä puolia, mutta varsinkin pumppua valitessa painotin enemmän sinne talviajan puoleen. Näin ummikkona vertailu on todella hankalaa, koska valikoimaa on järjettömän paljon. Kaikista järkevin lähtisi hyvissä ajoin suunnittelemaan ja vertailemaan, itselläni homma jäi hieman viime tippaan..

Pyysin tarjoukset kahdesta firmasta, joihin päädyin kun satuin Facebookin paikallisryhmästä bongaamaan keskustelun, jossa pyydettiin aiheeseen liittyen kokemuksia ja suosituksia. Toinen firma oli pieni paikallinen yritys ja toinen suurempi käsittääkseni koko Suomen alueella toimiva. Näistä jälkimmäisestä loppujen lopuksi en edes tarjousta saanut, koska olivat kertaalleen yrittäneet soittaa kun en ollut pystynyt vastaamaan. Heidän sivuiltaan kuitenkin löytyi jonkin verran myös hintatietoja. Tästä voittekin siis päätellä, että päädyin tähän pieneen paikalliseen yritykseen.

Yrittäjästä jäi esittelykerrasta todella positiivinen kuva ja hän osasi kyllä hyvin minulle myydä ehkä sieltä kalleimmasta hintaluokasta tuon ilmalämpöpumpun :D Käynnin jälkeen tein kyllä vertailua netissä muihin pumppuihin nähden ja satuin bongaamaan erään blogitekstinkin, jossa kyseistä mallia kovasti kehuttiin. Ajatuksenani oli kyllä muutenkin alunperin se etten sitä halvinta mahdollista ota, koska en yksinkertaisesti luota niiden toimintavarmuuteen. Mieluummin satsaan hieman enemmän ja hankin kerralla kunnollisen.


Malli, joka minulle tuli on siis Toshiba Premium, joka näin lyhyen käytön jälkeen vaikuttaa oikein loistavalta kapistukselta. Pientä hurinaa pitää muttei lainkaan häiritsevässä määrin. Melko nopeasti sisäilma alkoi tuntua raikkaammalta vaikkei se ennenkään mitenkään huono ollut. Katsotaan saanko tänä kesänä paremmin testailtua tuota viilennystä, talven jälkeen pystyn sitten siitä säästöpuolesta sanoa. Haluaisitteko kuulla ensi keväänä minkälaiset fiilikset ovat ja olenko edelleenkin tyytyväinen hankintaani? Ehkä jopa kuulla jos pystyisin kertomaan minkälaista säästöä tällä talvikautena olen saanut aikaan?

perjantai 17. heinäkuuta 2020

Berry Bomb

julkaistu alun perin 27.7.2019
saatu ilmaistuote

Aikaisemmin esittelin teille hieman Senja Cosmetics -sarjaa sekä paria testaamaani tuotetta, tänään on vuorossa tämä kaksikko:


Matte Magic kevyt päivä- ja yövoide (ovh 49€/50ml)
Berry Bomb täyteläinen päivä- ja yövoide (ovh 49€/50ml)

Kevyempi versio lupaa imeytyä ihoon hyvin jättäen sen samalla mattapintaiseksi. Voide sisältää mm. kuusenkerkkää, siankärsämöä, luomu koivumahlaa sekä villimustikkaa. Ihanteellinen seka- ja rasvaiselle iholle, sopii myös herkälle iholle. Sopii käytettäväksi meikin alla.

Täyteläinen versio on ihanteellinen kuivalla ja normaalille iholle. Voide sisältää mm. luomu koivumahlaa, suomalaisia villimarjoja (mustikka, variksenmarja, puolukka), tupasvillaa, pellavansiemenöljyä sekä luomu auringonkukkaöljyä. Soveltuu myös meikin alla käytettäväksi.


Itse olen käyttänyt kevyempää versiota aamuisin (meikin alla) ja täyteläisempää versiota iltaisin yövoiteena. Kevyemmän version sanoisin ennemminkin jättävän ihan samenttiseksi, meikki levittyy tämän päälle erinomaisesti. Kummassakaan en itse havainnut juurikaan tuoksua eli soveltuu mikäli olet tuoksuille hieman herkempi.

Ei ehkä mikään wow-elämys, mutta molemmat toimivat omalla ihollani oikein mainiosti. Iso plussa tulee tietenkin suomalaisuudesta ja siitä, että kyseessä on luonnonkosmetiikka - vaikken synteettisiä itse karsastakaan. Pakkaukset ovat myös minun silmääni kauniin yksinkertaiset, soveltuvat varmasti aikalailla jokaisen kylpyhuoneeseen.


Käytätkö sinä samaa voidetta aamuin-illoin?

torstai 16. heinäkuuta 2020

Parasta juuri nyt..

- Suomen kesä vaikka se hieman ailahtelevainen onkin.
- Vehreys ja valoisuus, ne tuovat niin paljon lisäenergiaa!
- Ilmalämpöpumppu: ei ole tullut vielä hirmuiseen tarpeeseen ja ollut vain hetken, mutta vielä en ole ainakaan ehtinyt hankintaa katua. Ja uskon tämän tuovan niin säästöä kuin helpotusta.
- Oma koti: kuten olen maininnutkin niin viihdyn täällä erinomaisesti ja sanoisinkin tämän olevan lapsuudenkodin jälkeen ensimmäinen Koti isolla K-kirjaimella.


- Se kaikista tärkein eli oma pieni tyttäreni. Hän jaksaa ilahduttaa joka päivä naurullaan. Kiukuttelee ajoittain, mutta pääasiallisesti on oikea päivänpaiste. Ja kyllä, käyn häntä katselemassa useamman kerran hänen nukahdettuaan enkä toki voi unille itse käydä käymättä silittämästä poskea - useammin kuin kerran.
- Läheiset; ilman heitä monia asia olisi huomattavasti haastavampaa ellei jopa mahdotonta.
- Ystävät: pahoittelen, että viime aikoina yhteydenpito on jäänyt saati sitten, että näkemään asti olisi ehtinyt. Yritän jälleen kovasti tsempata tämän suhteen. Arki vain niin kummasti tuntuu aina vievän mukanaan, onneksi tiedätte mitä tarkoitan <3

- Hercule Poirot (David Suchet): koska eihän häneen voi koskaan kyllästyä. Tv-elokuvat olen katsonut lukemattomia kertoja, mutta niin näihin vain tulee aina palattua. Nyt sain hankittua muutamia Neiti Marplenkin tv-elokuvia niin saa niitäkin jatkossa katsottua oman mielensä mukaan. (Pyörivät toki myös usein tv:n puolella.)
-Syksyn odotus. Niin uskomatonta kuin se onkin niin odotan myös innolla syksyä ja sitä mitä se tuo tullessaan. Toivottavasti paljon kaikkea ihanaa <3 

Mitkä ovat ne parhaat asiat sinulle juuri nyt?

keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Mikä harmittaa?


Olen kysellyt teiltä aikaisemmin niitä positiivisia asioita niin mitä jos antaisin nyt mahdollisuuden valitukselle, koska niillekin pitää olla oma paikkansa. Eli mikä sinua harmittaa juuri nyt?

maanantai 13. heinäkuuta 2020

Kesäkuun kosmetiikkaostokset & loppuneet

*)saatu ilmaistuote

Kuten otsikosta voitte päätellä niin ymppään tällä kertaa ostot ja loppuneet yhteen. Syy on yksinkertainen; kesäkuussa en nimittäin tullut tehneeksi lainkaan kosmetiikkahankintoja! Yhtenä syynä ehkä sekin, että sovin heinäkuun alkuun melkoisesti kustantaneen ilmalämpöpumpun asennuksen, joten saadaan ehkä muutama kuukausi hieman katsoa ettei ihan turhuuksia tulisi hankittua. (Tosin ei tämä ole estänyt tekemästä hankintoja tuolle pikkuneidille - kumma juttu :D)

Mutta se ostoista ja mennään loppuneisiin:


Loppuneiden kasaan päätyi sama määrä tuotteita kuin toukokuussakin eli 14 kpl. Näistä täysikokoisia oli peräti 13kpl (mukaan lukien kertakäyttöiset tuotteet). Kasvoille tarkoitettuja tuotteita oli 6, vartalolle tarkoitettuja tuotteita 2, hiustuotteita 4 ja meikkituotteita 2.

Näistä valitsin tämän nelikon tarkempaan syyniin:


Ja nämä taas tuttuun tapaan sekalaisessa järjestyksessä. Aloitetaan tällä kertaa vaikkapa:
(Jos tuotteesta löytyy postaus niin olen sen linkittänyt mukaan eli klikkaa tuotenimestä ja pääset aiempaan esittelyyni.)


* Mizon meikinpuhdistusöljystä. Tämä on tosiaan koostumukseltaan juoksevampaa kuin mikä ehkä olisi ihan napakymppi itselleni (tähän mennessä kaikissa aasialaisissa puhdistusöljyissä mitä olen testaillut on ollut vastaavanlainen koostumus), mutta olen kai ehtinyt tähän jo tottua koska harmittelin kovasti tämän tuotteen loppumista - vaikka se riittoisaa olikin. Annetaan siis tällä kertaa pisteitä 4,5/5.


* Skin Treat Vitamin C -seerumi oli aivan ihanan virkistävä tuote aamuihin ja pääsi suorastaan yllättämään loppumisellaan. Tässä on myöskin aivan loistava hinta-laatu -suhde! 5/5

 
* Kicks oman merkin huulivoide yllätti ja suorastaan koukutti. Kunhan saan tällä hetkellä käytössä olevan kulutettua pois niin voisin melkein käydä ostamassa uuden käyttöön. 5/5


Fudgen hopeashampoo on ollut käytössäni hiuksissani olevien vaaleiden raitojen vuoksi ja ehtikin olla hyllyssä varsin kauan, on nimittäin sen verran riittoisaa eikä tokikaan ihan jatkuvassa käytössä. Tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani hopeashampoista, mutta mielelläni kuulen vinkkejä myös muista!


Onko sinulla antaa vinkkiä hopeashampoon suhteen tai oletko ylipäätään koskaan moista tuotetta tullut käyttäneeksi?

sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

12 kysymystä kesästä

Bongasin tuulanneli-blogissa hauskan kesäisen haasten, joka oli pakko napata myös itselle vastailtavaksi:


1. Mekko vai shortsit?
En taida omistaa yksiäkään shortseja, joten mekko :D 

2. Myöhään nukkuminen vai aikaiset aamut?
Aikaiset aamut - myöhään nukkumisesta tuon pikkuneidin kanssa on turha haikailla. Yleensä herätys on joka aamu klo6 olipa arki tai vapaa..

3. Sandaalit vai tennarit?
Kesäisin ehdottomasti sandaalit.

4. Päivä rannalla vai huvipuistossa?
Huvipuistossa, olen todella huono vain makoilemaan rannalla.


5. Matkailu kotimaassa vai ulkomailla?
Kotimaassa, nykytilanteessa vielä entistä enemmän.

6. Trampoliini vai löhötuoli?
Trampoliini vaikkakin jos sellainen meiltä löytyisi niin todennäköisesti eräs pikkuneiti omisi sen täysin itselleen :D

7. Kirja vai sarja?
Vaihtelee fiiliksen mukaan. Viime aikoina on tullut enemmän tv:tä taas katsottua..

8. Pionit vai lupiinit?
Lupiinitkin ovat kauniita, mutta laajalle levinnyt vieraslaji joka on hävitysuhan alla, joten vastaan pionit.


9. Hehkuva kesäinen meikki vai ilman meikkiä?
Kesäisinkin tulee useimmiten kevyttä meikkiä käytettyä - uimarannalla toki meikin sijaan aurinkovoide.

10. Pavlova vai perinteinen mansikkakakku?
Tämä onkin hankala. Itse tekisin ehkä mansikkakakun, mutta kahvilassa valitsisin pavlovan :D

11. Ravintola vai piknik?
Hyvässä säässä piknik (ei saa olla liian kuumakaan), yhtään huonommassa ravintola. (Piknik myös mieluiten paikassa, josta jonkinmoinen wc löytyy lähistöltä.)

12. Festarit vai kotibileet?
Festarit jäävät tänä vuonna väliin, joten kallistutaan kotibileiden puoleen.


Vastailkaa tekin näihin kysymyksiin vaikkapa tähän kommenttiboxiin alle :)


lauantai 11. heinäkuuta 2020

Hiljainen tyttö

*)mainoslinkki

Tänään tältä erää viimeinen Gerritsenin kirja esittelyssä, vielä teille tulen kokoamaan postaukseen lukemani yhteen - muutama tuotannosta jää vielä odottamaan lukemistaan, koska äitini ei ole näitä ehtinyt itselleen vielä hankkia.


Hiljainen tyttö (The Silent Girl) (* 4,50€/e-kirja) kuuluu Gerritsenin myöhäisempään tuotantoon ja kirjassa seikkailee jälleen suosikkiduoni Rizzeli&Isles. 


"Ikiaikainen paha vainoaa Bostonin Chinatownia. Vain Jane Rizzoli ja Maura Isles voivat katkaista väkivaltaisten murhien kierteen. Bostonin Chinatownin kujalta löytyy irtileikattu käsi, viereisen talon katolta ruumis. Etsivä Jane Rizzoli ja kuolinsyyntutkija Maura Isles hälytetään tutkimaan tapausta, johtolankoinaan ainoastaan uhrilta löydetty ase, pari tunnistamatonta karvaa ja Chinatownin salaperäiset legendat. Menneisyyden haamut heräävät eloon, kun selviää, ettei surma suinkaan ole kiinalaiskorttelissa ensimmäinen."


Jälleen Gerritsenin kirja, jota en halunnut päästää käsistäni ennenkuin sain luettua kannesta kanteen. Juoni on monitahoinen, mutta ehkä jopa kuvattavissa surulliseksi - tai itse ainakin kyseisen aiheen koen aina jotenkin riipaisevan sydäntä (ymmärrät ehkä mitä tarkoitan kun luet kirjan).

Harmillista suorastaan päästä Gerritsenin kirjoissa tältä erää siihen viimeiseen, mutta onneksi kirjoja edelleenkin ilmestyy ja tosiaan muutama vielä lukematta. Pitää itsekin yrittää etsiskellä jos nämä puuttuvat kirjat saisi äidin kokoelmaa kartuttamaan :D


Tuleeko sinulle luettua jonain vuodenaikana selkeästi muita enemmän vai onko tahti yhtä hidas/nopea vuoden ympäri?

torstai 9. heinäkuuta 2020

Koodaamaan

Mielessäni on käväissyt jo aiemminkin, mutta vasta nyt pääsin aloitukseen asti. Eli aloitin koodauksen alkeiskurssin Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston ilmaisella sivustolla MOOC.fi. Lähtöajatuksena oppia ihan vain ne alkeet, koska ennen tätä minulla ehkä juuri ja juuri oli käsitys mitä koodaus karkeasti otettuna tarkoittaa - en kylläkään sitä pahemmin olisi kenellekään osannut avata :D Katsotaan kuinka sitten hommasta innostun - tai pääsenkö tuon alkeiskurssinkaan loppuun saakka xD 


Alussa oli hieman kankeutta jo olo, että heitän hanskat tiskiin, koska en vain ymmärrä. Mutta kun asiaa hieman tahkosi niin ainakin kuvitteli pääsevänsä hieman hommasta jyvälle. Osaamisen kokemuksen myötä alkoi myös innostus kasvaa. Koodaaminenhan on nykypäivää ja tätä käsittääkseni peruskoulussa lapsillekin opetetaan eli alkaisiko tämäkin olla kansalaistaito, joka kaikkien olisi hyvä hallita edes sillä aivan perustasolla? Jos jyvälle tästä paremmin pääsen niin saan varmasti oppeja hyödynnettyä tämän blogin suhteen.

Osaatko sinä koodata ja/tai kiinnostaako homma sinua lainkaan?

keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Suunnitelmia kesälle




Kuinka sinun kesäsi on alkanut ja joko suunnitelmat kesälle 2020 ovat alkaneet muotoutua? Aiotko matkustella kotimaassa aiempia vuosia enemmän vai pysytteletkö kotisi lähistöllä? Mitä olet ehtinyt jo tähän mennessä tehdä?

tiistai 7. heinäkuuta 2020

BookBeat

*)mainoslinkki

Koronakevät on varmaankin monille tuonut tutuksi erilaiset äänikirjapalvelut, mutta mikäli et ole vielä ehtinyt testata niin muutama sana Suomen suosituimmaista äänikirjapalvelusta * BookBeatista. Valikoimista löytyy yli 100 000 ääni- ja e-kirjaa ja voit valita itsellesi sopivimmasta paketista. Basic maksaa vain 9,99€/kk ja sillä voi lukea (ja kuunnella) jopa 20h/kk, Premium-paketti maksaa 16,90€/kk ja sillä käytössäsi on rajoitukseton määrä luku- ja kuunteluaikaa. Jos käyttäjiä taloudesta löytyy useampia niin saat lisäprofiilit 4,90€/kk per käyttäjä hintaan. Voit katkaista jäsenyytesi koska tahansa ja mikä parasta; saat testattua palvelun toimivuutta itselläsi ilmaisen 2 viikon kokeilujakson aikana!


Itse olen tosiaan vielä harjoitteluvaiheessa ääni- ja e-kirjojen suhteen, mutta pikkuneidille varsinkin nukutussatu * "Kani joka tahtoi nukahtaa" on osoittautunut aivan loistavaksi löydöksi. Ja olen tätä muuten testannut itsekin kun meinasi pyörimiseksi mennä - toimi!


Joko sinä olet ehtinyt kokeilla BooBeat-palvelua tai innostutko kenties nyt tämän muistutuksen myötä ottamaan testiin?

maanantai 6. heinäkuuta 2020

Vähänkäytetty.fi

*)mainoslinkki

Jos sinulla on lapsia niin tiedät kuinka tiiviillä tahdilla vaatteissa (ja leluissakin) joutuu tekemään uusia hankintoja sekä luopumaan entisistä. Livekirpparit koronankin takia kevään aikana ovat jääneet vähemmälle ja omalla kohdalla ne eivät ehkä ole ihan niin minun juttu ainakaan myyjänä. Siksi olikin mahtavaa kun tuossa joskus viime vuoden puolella bongasin nettikirpparin, jonne on kohtuullisen helppoa laittaa itse myyntiin tavaraa.

 
* Vähänkäytetty.fi kautta olen pari kertaa itse ostanut tuotteita ja sitäkin enemmän olen sinne laittanut tavaraa myyntiin. Sen verran vaivaa joutuu näkemään, että kuvaat, hinnoittelet sekä kirjoitat esittelytekstit myyntiin laittamistasi tuotteista. Saat tuotteet pois nurkistasi ja jos tuotteet eivät myyntiajan puitteissa mene kaupaksi, voit lunastaa ne takaisin itsellesi (postikulujen hinnalla) tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen (näin olen itse toiminut). Itse olen kokenut, että tätä kautta omatkin vaatteet liikkuvat huomattavasti paremmin kuin missään muualla ja jos jotain jää myymättä niin saa hyvän mielen kun ne menevät hyvään tarkoitukseen. Niin ja se on superia, että vaatteiden lisäksi tänne voi myyntiin laittaa myös esim. kirjoja ja leluja!


Onko Vähänkäytetty.fi sinulle tuttu paikka myyjän ja/tai ostajan näkökulmasta?

sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Prebioottinen seerumi

saatu ilmaistuote
*)mainoslinkki

Vinkkasin aiemmin, että blogiin on tulossa juttu Pulpe De Vien tuotteista kun olen näitä ehtinyt testailla ja tänään olisi viimein vuorossa ensimmäinen:


* No Filter -prebioottinen kasvoseerumi (ovh 15,90€/30ml) lupaa tasapainottaa, suojata ja tasapainottaa ihon toimintaa. Prebiootit ovat varmasti tutumpia ravintolisien muodossa, mutta alkaneet tulla myös ihonhoidon puolelle. Myös täällä näillä on samanlainen tarkoitus kuin ravintolisillä eli boostata ihon omaa hyvää bakteerikantaa. Tämä seerumi soveltuu käytettäväksi niin aamuisin kuin iltaisinkin.


Aivan ensimmäinen asia, johon kiinnitin tässä huomiota on aivan järjettömän ihanan sitruksinen tuoksu! Koostumus on kevyehkö, joten soveltuu hyvin käytettäväksi aamuisin meikin alla. Olen käyttänyt tätä myös iltaisin yövoiteen alla eli varsinkin näin kesällä on riittävä myös yötä vasten käytettäväksi.


Tämä on tosiaan ensimmäinen tuote, jonka Pulpe De Vieltä korkkasin käyttööni ja tämä oli ainakin erittäin positiivinen yllätys, odotan mielenkiinnolla kuinka muiden tuotteiden kanssa käy.


Joko olet ehtinyt tutustua sarjaan?

lauantai 4. heinäkuuta 2020

Salametsästäjä

*)mainoslinkki

Tämän kirjan kansitekstiä lukiessani pohdin kuinka Rizzoli&Isles -kirja voi sijoittua Afrikkaan.. mutta lukiessa sekin selvisi.


Salametsästäjä (Die Again) (* 4,50€/e-kirja) kuuluu Gerritsen uudempaan tuotantoon ja kuuluu tosiaan Rizzoli&Isles -kirjoihin (jotka taas ovat ehdottomasti Gerritsenin kirjoista omia lemppareitani - nämä eivät koskaan petä!)


"Seitsemän turistia on matkustanut Botswanaan kokeakseen todellisen safariseikkailun. Loma muuttuu pian epätoivoiseksi kuolemanleiriksi. Joka ilta auringonlaskun jälkeen yksi heistä katoaa; jäljelle jää vain luunsiruja ja vaatteenriekaleita. Hyökkääkö pimeydestä jokin vaarallinen villieläin, vai vaaniiko peto heidän keskuudessaan?"


Jo ihan ensimmäiset Gerritsenin kirjat ovat hyvin kirjoitettuja ja loppuratkaisu tulee käytännössä aina tavalla tai toisella yllätyksenä eli juoni on todella hyvin punottu. Vanhempien ja uudempien kirjojen välillä olen kuitenkin itse havaitsevinani selkeän eron siihen kuinka hyvin viimeisimmissä kirjoissa Gerritsen saa juonen monitahoisemmaksi ja monimutkaisemmaksi, pitäen kuitenkin koko homman kasassa ja helposti seurattavana. Melkeinpä voisin verrata Gerritseniä itse dekkarikuningattareen (ja ehdottomaan suosikkiini kirjailijoista) eli Agatha Christieen. Jos et siis dekkareista ja jännityksestä välitä niin Gerritsenin kirjat eivät ole sinua varten, mutta mikäli olet Christien teoksista pitänyt niin voi olla, että Gerritsenin kirjat olisivat myös sinun makuusi - tokikin nämä ovat nykypäivään sijoittuvia..


Voisitko sinä kuvitella lähteväsi joskus safarille mukaan?

Wake me up!

saatu ilmaistuote Aiemmin saamani Ziajan tuotepaketin viimeinenkin tuote vihdoin esittelyyn, edellisen postauksen löydät täältä . ...

Luetuimmat