perjantai 27. lokakuuta 2023

Ihokarvoilla vai ilman?

 Joudun opiskelujen tiimoilta näyttämään taitojani myös blogipostausten ja somen puolella. Ja vaikka ajattelin löytäväni blogista jo valmiiksi jonkun näppärän infopostauksen, jonka voisin ympätä tuonne näyttööni mukaan niin en nyt nopealla vilkaisulla löytänyt sellaista, jonka itse sinne kelpuuttaisin. Joten väkerretäänpä sellainen ja miksipä en sitten samalla pläjäyttäisi sitä tänne myös teidän luettavaksenne? Postailin tuossa jokunen aika sitten teille IPL-laitteesta ja se postaus osoittautui sen verran luetuksi, että ajattelin tehdä tänne koontipostausta erilaisista ihokarvanpoistomenetelmistä niin kotioloissa kuin hoitoloidenkin puolella. Toivottavasti tästä on teille jotain hyötyä. Ja korostan nyt jo heti alkuunsa, että jos joku on sinut omien ihokarvojensa kanssa eikä missään nimessä niistä halua eroon niin se hänelle sallittakoon. Itse kuulun kuitenkin siihen porukkaan, joka ei omista karvoistaan niin välitä ja poistan niitä siis ihan vain omaksi ilokseni - en muiden.


Ihokarvojen poistoon on olemassa monenlaisia menetelmiä niin kotiin kuin kauneushoitolankin puolelle. Monia näistä voi tehdä sekä kotioloissa että ammattilaisen toimesta, useimmiten lopputulos ammattilaisen tekemänä on tarkempi ja kestävämpi. Ihan alkuun muutamalla sanalla itse ihokarvoista. Ihokarvat ovat eri pituisia keratiinisäikeitä, jotka kasvavat karvatupeista yleensä ulospäin. Kasvunopeus on yksilöllistä, yleensä vartalon ihokarvat kasvavat noin 0,1-0,3 mm päivässä ja elinkierto on 2-5 kk.

Karvanpoistomenetelmistä ehkä kaikista yleisin ja varmaan aika lailla kaikkien kokeilema tapa on ihokarvojen poisto höylällä. Tässä etuna on se, että se on melko helppoa ja nopeaa ja lopputulos on usein hyvinkin sileä. Negatiivisena puolena on se, että iho saattaa höyläämisestä ärtyä ja toisaalta lopputulos ei kestä kuin päivän tai pari siistinä eli vaatii jatkuvaa huoltoa. Iholle hieman ystävällisempi tapa on ladyshaverit, mutta höylään nähden ihokarvoja ei tällä saa aivan niin ihon myötäisesti poistettua eli lopputulos ei ole aivan yhtä silkkisen sileä. Erilaisilla ihokarvanpoistoaineilla saa kivuttomasti ihokarvat pois, mutta aina lopputulos ei ole niin sileä kuin toivoisi. Toisaalta myös nämä aineet voivat aiheuttaa iholle ärsytystä tai jopa allergisen reaktion. Epilaattorilla karvat saa pysymään pidempään poissa, mutta on näitä kolmea kivuliaampi tapa ja toisaalta, koska karvat ovat eri kasvuvaiheissa, joutuu alkuvaiheessa epilaattorilla ajelemaan ihoalueet useamman kerran pysyvämmän lopputuloksen saamiseksi.

Sekä kotona että hoitoloissa on käytössä vahat ja sokeroinnit. Näistä molemmat vaativat kuitenkin oikeanlaista tekniikkaa, sokerointi erityisesti, ja itseltä tietyiltä alueilta voi olla haastavaa saada kunnollista otetta parhaimman lopputuloksen saadakseen. Toisaalta toisen tekemänä nämä eivät myöskään välttämättä tunnu niin kivuliailta. Ihokarvojen lankaaminen onnistuu myös niin kotona kuin hoitolassakin, mutta vaatii erityistä tekniikkaa onnistuakseen.

Viime vuosina myös kotioloissa on enenevässä määrin innostuttu IPL- eli valoimpulssilaitteella ihokarvojen poistosta. Hoitolaan nähden laitteet eivät tokikaan ole yhtä tehokkaita eikä itse välttämättä saa käytyä kaikkia ihoalueita tarpeeksi tarkasti lävitse. Myös laserhoidoilla ihokarvoja voi poistaa lääkäriasemilla.

Mikään ihokarvojen poistomenetelmä ei ole lopullinen eli nämä kaikki vaativat jatkuvaa käyttöä. Kuitenkin toiset menetelmistä antavat pidempiaikaisen karvattomuuden lopputuloksena kuin toiset. Kauneushoitoloissa on tarjolla kotioloja hieman tehokkaampia laitteita ja ehkä tarkempi lopputulos, tiettyjen alueiden karvanpoisto voi myös kotioloissa tuntua liian vaikealta tai kivuliaalta, jolloin kauneushoitola on ehdottomasti paras ratkaisu.

Mitä ihokarvanpoistomenetelmää sinä suosit vai haluatko pitää karvat?

maanantai 23. lokakuuta 2023

Nempparelli

Jotenkin kuvittelin kirjoitelleeni meidän pienestä karvakorvasta tänne useammankin, mutta nopealla vilkaisulla näyttäisi löytävän vain julkaisu kun saimme pienokaisen meille. Joten olisiko pienen tilannekatsauksen aika?


Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja niin meidänkin pikkuisellemma, otsikossa yksi uusimmista. Koiraperheen elämää meillä on takana jo kohta 8kk ja poitsukin täyttää ihan pian 10kk. Ihan ne pahimmat pentuajat ovat siis pissaralleineen takana, vaikka vielä paljon opeteltavaa ja opittavaa edelleenkin on - eikä aivan 100% sisäsiisteyttä olla saavutettu ahkerasta ulkona ravaamisesta huolimatta. Seuraamieni keskustelun perusteella tässäkin on paljon vaihtelua ja lieneekö nämä kääpiörodut tässä asiassa vielä muita hitaampia. Hommassa ollaan kuitenkin niin hyvällä tolalla, että enää olemme rajanneet poitsun käytöstä neidin huoneen pois - suurimpana ehkä vielä kaikki pienet lelut mitä siellä on. Matot voisi ehkä jo roudailla pikkuhiljaa paikoilleen, ne ovat ihan täysin unohtuneet :D

Kissasta jouduimme valitettavasti useammastakin syystä johtuen luopumaan. Suurimpana oli se, että koiran kasvaessa heillä tuntui hieman enemmän tulevan yhteydenottoja enkä nähnyt realistisena mahdollisuutta pitää heitä samassa tilassa vahtimatta. Kleopatran parasta ajatellen lähdin etsimään hänelle uutta kotia ja ilokseni hänestä oltiinkin yllättävänkin kiinnostuneita, loppuelämän kodiksi hän päätyi nuorelle pariskunnalle, kenellä oli paljon kissoista kokemusta. Toivottavasti hänellä on siellä parempi olla kaiken huomion keskipisteenä <3


Villakoira on rotuna valloittanut kyllä täysillä meidän sydämet. Nemo on todella hellyydenkipeä ja on aina lähellä, mieluiten sylissä. Olen itse myös yrittänyt treenailla trimmaamista ja vaikka se vaatiikin vielä paljon treeniä niin en koe sitä missään nimessä mahdottomana hommana. Helpompaa melkeinpä kun trimmaamisen lisäksi noita karvoja ei muutoin asunnossa leijaile. Rodulle ominaista on myös se, että vaikka energiaa riittää ja pitkiäkin lenkkejä jaksetaan ongelmitta, ei mitään ongelmakäyttäytymistä ilmene jos joskus ulkoilut jäävät hieman lyhemmiksi. Tällä hetkellä minun etätyöni vuoksi Nemo joutuu olemaan kohtuullisen vähän aikaa päivästä yksin (mutta on aktiivisesti myös siihen yksinoloon totutettu ja sitä päivittäin tuleekin), mutta tulevaisuudestahan ei tiedä. Koirat ovat laumaeläimiä ja mielessä onkin ollut toisen koiran hankkiminen siinä vaiheessa, kun Nemo on hieman kasvanut ja aikuistunut. Tällä hetkellä vahvasti tuntuu siltä, että rotu (ja kasvattaja) olisivat sama kuin Nemollakin.

Suosittelen siis ehdottomasti ja lämpimästi rotua jos yhtään omalta kuulostaa. Mutta muistathan, että varsinkin pienempien rotujen pennut ovat kysyttyjä ja toisaalta pentueeseen syntyy vähemmän pentuja kerralla (Nemollakin on vain kaksi siskoa eli pentueen koko oli kolme), joten varaudu pitkäänkin odotusaikaan ja ihan ehdottomasti ota selvää kasvattajasta keneltä pentua olet ottamassa. Itse etsin kasvattajia Suomen Villakoira Ry:n sivuilta ja mielestäni eri rotujen viralliset rotusivustot onkin hyvä paikka lähteä etsimään sitä oikeaa kasvattajaa ja pentua. Valitettavasti kaikilla ihmisillä ei ole puhtaat jauhot pussissa eri nettikirppareilta löytyy pentutehtailijoita, joiden ainoana motiivina on pentujen teettäminen rahan vuoksi. Tällöin emojen elinolot ovat muuta kuin hyvät ja nykytutkimusten mukaan emojen kokemukset välittyvät myös pennuille ja voivat siten aiheuttaa pennuilla monenlaisia ongelmia jatkossa.

Mistä ja miten sinä olet hankkinut oman lemmikkisi? Jouduitko odottamaan pitkään ennen kuin sait lemmikin itsellesi?

sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Philips Lumea Advanced IPL

Meinasin jo luovuttaa tämän kanssa ja laitoinkin jo myyntiin, mutta totesinkin pienen tauon jälkeen, että kyllähän tämä oikeasti toimii..


Kyseessä on siis Philips Lumea Advanced IPL -ihokarvonpoistolaite, joka lupaa poistaa karvoja valoimpulssin avulla. IPL-hoito on itselläni toimintatekniikaltaan tullut tutuksi jo vuosia sitten sen tullessa ammattilaisille kauneushoitoloihin, en tosin ole kauneushoitolassa kyseistä hoitoa koskaan kokeillut, vaikka se kiinnostikin. Kotikäyttöön laitteitakin on tullut jo useampi vuosi sitten, mutta itse innostuin vasta reilu vuosi sitten työkaverin hehkuttaessa kuinka helppoa elämä on kun tätä käyttää säännöllisesti. Ostin siis tosiaan laitteen itselleni ja käytin tätä ohjeistuksen mukaisesti. Itselläni on kohtuullisen vahva karvankasvu ja se on tummahkoa. Olisinkohan käyttänyt laitetta aktiivisesti jonkun noin 9kk ajan kunnes kesällä sitten hommaan tuli taukoa ja ajattelinkin heittää pyyhkeen kehään. Tämänkin teho tulee hitaasti eikä kokonaisuutta siten ihan täysin hahmota. Huomasin kyllä karvankasvun hidastuneen/vähentyneen, mutta loppujen lopuksi useamman kuukauden tauon ja karvoituksen normaalistumisen myötä huomasin kunnolla kuinka tämä toimi. Karvat siis tosiaan kasvoivat takaisin siinä mittakaavassa mitä ne olivat ennen laitteen käyttöä ja päätinkin nyt ottaa tämän uudelleen säännölliseen käyttöön.

Itselläni tämä ei tosiaan ainakaan ensimmäisellä käyttäkierroksella tuonut mukanaan täyttä karvattomuutta, mutta helpotti elämää huomattavasti. Kyllähän tämän kanssakin menee jokunen tovi kun käy lävitse kaikki ihoalueet, joilta karvat haluaa poistaa, mutta toisaalta se on vain sen kaksi kertaa kuukaudessa kun muiden menetelmien kanssa joutuisi puljaamaan ehkä jopa useamman kerran viikossa. En tiedä johtuuko iästä vai sheivaamisen harvenemisesti, mutta iho tuntuu siitä nykyisin ärtyvän siinä määrin etten sitä kovin mielellään harrasta. Sähköiset sheiverit sit taas jättävät karvan sen verran pitkäksi, että niitä joutuisi ajelemaan jatkuvasti eikä lopputulos ole ihan niin sileä kuin mitä toivoisin. Epilaattori itseltäni myös löytyy, mutta sekään ei ainoana karvanpoistomenetelmänä ole minun juttuni - yhdistettynä IPL:n kanssa ainakin säärien suhteen toimii ehkä parhaiten ja todennäköisesti tuolle kombolla meninkin nyt taas tässä jatkossa. Toki noita kahta muutakin ajoittain hyödyntäen.

Ja niin. Nykyisinhän karvatkaan eivät ole niin out ja monet julkkisnaiset esittelevät sheivaamattomia kainaloitaan ja sääriään, mutta omaa silmääni omat karvani eivät vain miellytä ja sen vuoksi mietin näitä karvojen poistomenetelmiä :D

Oletko sinä kokeillut IPL-laitetta? Entä mitä mieltä sinä olet ihokarvojen poistosta?

lauantai 21. lokakuuta 2023

Hyaluronic Dew cream

*)mainoslinkki

Normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle suunnattu öljytön geelivoide:


sisältää mm. skvalaania, hyaluronihappoa kahdessa molekyylikoossa, vihreää teetä, timjamia ja kurkkua. Lupaa tehokosteuttaa, antaa iholle kauniin hehkun ja heleän lopputuloksen. Soveltuu käyttöön aamuin-illoin. Itse olen käyttänyt tätä aamuisin meikin alla ja toimii tässä loistavasti, näin talvea kohden en välttämättä itse valitsisi tätä yökäyttöön aivan ykkösvaihtoehtona, mutta kesällä olisi varmasti siihenkin loistava valinta. Imeytyy ihoon hyvin jättäen sen tuntumaan miellyttävän kosteutetulta, ei jätä missään nimessä "lähmäistä" tunnetta iholle, jota osa ihmisistä vihaa yli kaiken (itse taas voisin melkein sanoa pitäväni siitä tunteesta yövoiteen suhteen :D). Itse en tätä käytettäessä ole huomannut mitään tuoksua enkä myöskään nyt kun erikseen sitä vielä kädellä tätä kirjoittaessa testailin. Kokonaisuudessaan tekee mielestäni sen mitä lupaa ja voisin tämän napata uudemmankin kerran vielä joskus käyttööni. Vaikkakin kaipaisin ehkä sen pienen tuoksun tuomaan mukaan ylellisyyden tunnetta arjen ihonhoitoonkin.

Tuoksulla vai ilman?

perjantai 20. lokakuuta 2023

Bio-retinol + C booster

*)mainoslinkki

Ihoa kirkastava tehotippa:


on kaikille ihotyypeille sopiva ihoa kirkastava, kiinteyttävä, uudistava ja ravitseva kasvoöljy. Sisältää mm. luonnon retinoliksikin kutsuttua bakuchiolia, C-vitamiinia ja ruusunmarjaöljyä. Vaikka soveltuukin kaikille ihotyypeille, niin tätä suositellaan erityisesti kuivalle, ikääntyvälle ja rasvoittuvalle iholle. Lupaa häivyttää myös pigmenttimuutoksia eli mikäli kärsit maksaläiskistä, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua tähän tuotteeseen. Tuotetta voi käyttää iholle sellaisenaan tai levittää seerumin tai kasvovoiteen joukkoon. Itse käytän yleensä kasvoöljyt aina ihonhoidon viimeisenä vaiheena iholle ja niin myös tämän. Kuten Evolven tuotteet yleensäkin niin tämä antaa ehdottomasti rahoille vastinetta, tätä riittää tosiaan ihan vain muutama tippa koko kasvoille. Tuotteessa on kevyt, makea tuoksu, mutta täytyy sanoa etten itse ole siihen edes kiinnittänyt huomiota tuotetta levittäessäni.

Mikä on sinun ihollasi suurin "ongelma" tällä hetkellä?

torstai 19. lokakuuta 2023

Collagen cream mask

*)mainoslinkki

Tänään esittelyssä oleva tuote ei noussut ehkä aivan omaksi suosikikseni, vaikka ihan hauska tavallaan onkin.


*Kocostar Collagen Cream Mask (ovh 25,90€/50ml)
on hydrolysoitua kollageenia sisältävä naamio, joka muodostaa ihon pinnalle kalvon ja on siten helpohko poistaa vaikutusajan jälkeen. Lupaa tasoittaa ihon pintaa, vähentää näkyviä ikääntymisen merkkejä ajan myötä, rauhoittaa sekä tasapainottaa. Vaikutusaika 30-60 minuuttia eli ei ole mikään pikajuttu ja ehkä tuo pitkä vaikutusaika onkin itselläni ennen kaikkea se mihin tämän naamion kanssa tökkää, en myöskään ole minkäänlaisten peel-off -naamioiden ylin ystävä. En nyt muista kuinka kauan jaksoin naamio kasvoilla hengailla ennen kuin lähdin sitä poistamaan, ehken ihan tuota tuntia kuitenkaan, reunoilta naamio oli helppo poistaa mutta osittain oli jäänyt vielä kosteaksi minkä vuoksi poistinkin naamion lopulta osittain ihan vain pyyhkimällä kasvot. Tästä syystä myöskin huuhtelin hieman kasvoja, vaikka ohjeissa nimenomaan sanotaan ettei tätä tarvitse tehdä. Ihan kiva extrajuttu ihmiselle, joka oikeasti jaksaa tuntitolkulla naamio kasvoilla hengailla muttei ehkä ihan se minun juttuni.

Oletko sinä tämän kaltaisten naamioiden ystävä?

sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Yuza sorbet

*)mainoslinkki

Tänään tutustutaan itselleni vieraampaan tuotemerkkiin ja merkiltä käytössäni olleeseen yövoiteeseen. Ennen tuotteeseen hyppäämistä kuitenkin muutama sana tuotemerkistä Erborian. Kyseessä on siis ranskalais-korealainen ihonhoitosarja, jonka ideologiana on saada aikaan kuulas ja kaunis iho helpon ja tehokkaan ihonhoidon myötä. 


*Erborian Yuza Sorbet Night (ovh 59,95€/50ml)
lupaa kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa yön aikana. Sisältää mm. nimensäkin mukaisesti Yuzu-sitrushedelmän uutetta sekä ravitsevaa sheavoidetta. Tuotteen sorbet-nimi ei mielestäni kuvaa koostumusta aivan oikein; koostumus tässä on täyteläinen ja itselleni aivan täydellinen yökäyttöön - vastaavaa koostumusta voisin kyllä ainakin talviaikaan kuvitella käyttööni myös päiväaikaan. Tuote on jotenkin ihanan ylellisen tuntuinen käytössä niin koostumuksensa kuin kevyen tuoksunsakin puolesta. Tämä tuote herätti ehdottomasti mielenkiinnon kokeilla myös muita sarjan tuotteita!

Onko Erborian sinulle tuttu sarja ja löytyykö kenties tuotteita, joita itse suosittelisit testaamaan?

tiistai 10. lokakuuta 2023

Her Choice

Tulin napanneeksi taas uuden La Riven tuoksun käydessäni Rustassa pyörähtämässä. Viimeksi esittelin teille kesällä Love Dance -tuoksun. Pitäisi kyllä käydä näitä testailemassa Normalissa, koska siellä ainakin aiemmin oli myynnissä myös 30ml kokoja.


La Rive Her Choice EdP (ovh 8,90€/100ml)
on kukkaistuoksu, joka on julkaistu vuonna 2022. Tuoksusta löytyy (latvatuoksut:) appelsiininkukkaa, bergamottia, (sydäntuoksut:) Intian jasmiinia, (pohjatuoksut:) valkoinen myski, vanilja ja seetri. Tuoksua kuvaisin itse varsin naiselliseksi. Itse en ehkä ihan selkeästi tätä mihinkään tiettyyn vuodenaikaan yhdistäisi, mutta ehkä toisaalta nyt tämä syksy on itselläni tälle tuoksulle ominta aikaa. Kotoa löytyvän pienen kriitikonkin mielipide tuoksusta oli lyhyt ja ytimekäs "ihana" ja hän ei kyllä mielistele jos jokin ei ole hänen mieleensä :D La Riven tuoksuja löytyy aiemmin mainittujen Rustan ja Normalin lisäksi myös mm. Tokmannien valikoimista.

Mikä on sun uusin (tuoksu)löytösi?

lauantai 7. lokakuuta 2023

Herbal hydrating

*)mainoslinkki

Tämä tuote on ainakin osan verkkokauppojen valikoimista poistunut, ja itsekin nappasin tämän *Lykolta varsin edulliseen hintaan, mutta ajattelin nyt kuitenkin hieman tuotteesta vinkata mikäli vaikka jossain satutte törmäämään:


Mario Badascu Herbal Hydrating Serum (ovh 26,50€/29ml, itse maksoin vajaan 6€)
on kevyt öljytön ja geelimäinen kosteuttava seerumi soveltuen kaikille ihotyypeille. Vaikuttavana aineena mm. keramideja sekä ginseng- ja neidonhiuspuu-uutteita. Sopii käytettäväksi kasvovoiteen alla tai rasvaisemmalla iholla sellaisenaankin. Koostumus tässä on tosiaan mitä luvataankin eli geelimäinen ja mielestäni tämä imeytyy ihoon hyvin, olen käyttänyt niin aamuisin kuin iltaisinkin eli soveltuu myös meikin alla käytettäväksi. Pakkaus ei ehkä ole jotenkaan ihan kätevimmästä päästä tai jostain syystä itse koen hankalaksi saada tästä tuotetta ulos vaikka olenkin tuotetta pitänyt alaspäin eli ei ole koostumukseltaan mitään kovinkaan juoksevaa. Tuotteena jää itselläni ehkä sinne ihan kiva tasolle eli jos vastaavasti hyvin edullisesti tulee vastaan niin voisin napata toisenkin kappaleen käyttööni, mutta en usko jääväni niinkään kaipailemaan tuotetta tämän loppuessa.

Tykkäätkö sinä tehdä alelöytöjä (olipa kyse mistä tuotekategoriasta tahansa)?

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat