sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Cosmic Queen

saatu ilmaistuote

Kuten olettekin ehkä huomanneet niin itse ehdottomasti käytän aina tilaisuuden hyväksi mikäli tarjoutuu tilaisuus tutustua uusiin tuotemerkkeihin. Tällä kertaa sain mahdollisuuden testailla vuonna 1975 Italian Milanossa perustettua brändiä; Pupa Milano.


Itselleni testiin sain Cosmic Queen -luomiväripaletin, Extreme Blush -poskipunan, Vamp! Sexy Lashes -mascaran sekä Miss Gloss -huulikiillon.


Cosmic Queen -luomiväripaletin väriläiskät ovat sininen ja turkoosi luomiväri. Luomivärit eivät käytössä itselläni pöllynneet sen enempää kuin muutkaan luomivärit, minkä lisäksi pigmenttisyys oli omaan makuuni todella hyvä. Eli väri ei häivyttäessä hävinnyt pois, mutta toisaalta ei tarrannut kiinni myöskään niin, että häivyttäminen olisi mahdotonta. Helpot sävyt ihan arkeenkin, mutta tälle paletilla saa luotua myös halutessaan vaikka tumman smokyn juhliin (tai miksei sinne arkeenkin jos siltä tuntuu :D).


Poskipuna tuli minulle sävyssä Radiant Flamingo Glow Creamy. Itsehän testailin tämän myös ystävänpäivämeikkiin silmille eli tosiaan kannattaa muistaa, että meikeillä voi leikkiä ja käyttää niitä myös muualla kuin siellä mihin ne on alunperin ajateltu. Poskipuna ei tokikaan niin pigmenttinen ole kuin luomiväri, mutta ihanan pinkin meikin tällä sai aikaiseksi. Aivan ihana tuote myös siinä varsinaisessa käytössä.


Huulikiilto tuli minulle sävyssä Sweet Candy, joka on hyvin hentoinen pinkki sävy. Huulikiilto ei tunnu raskaalta tai tahmaiselta huulilla eli on varmasti monien makuun. Tähän pikkuneiti ihastui ja kuljetti mukanaan, saas nähdä saanko enää itselleni takaisin vai päätyikö leikkeihin mukaan :D


Vamp! Sexy Lashes -mascarassa on todella iso harja, johon pienten harjojen jälkeen on itselläni ollut hieman tottumista. Mascaralla saa kohtuullisen helposti ripsiin tuuheutta ja näyttävyyttä, mitä itse juuri haenkin. En myöskään ole huomannut tämän varisevan tai tahriintuvan päivän aikana, kestää hyvin pakkasessa lenkkeilyäkin.


Yllä ystävänpäivämeikistä kuva, jossa käytössä tosiaan luomilla poskipunaa.


Ja toisessa meikissä käytetty Cosmic Queen -luomiväripaletista ylärivin sinistä ja turkoosia sekä alarivin valkoista.

Hinnat tuotteissa pyörivät 15-30€ tietämissä ja voit näitä käydä kurkkaamassa maahantuojan sivuilta, joista tuotteita on myös mahdollista tilata itselleen.

Joko sinä olet bongannut ja ehkäpä jopa testaillut Pupa Milanon tuotteita?

lauantai 27. helmikuuta 2021

Hahmot yössä

*)mainoslinkki

Tämä kirja kuvauksen mukaan kuuluu trilleri-genreen ja ehkäpä se onkin juuri oikea. Mukana on myös ripaus yliluonnollista toimintaa...


Tess Gerritsen Hahmot yössä kertoo ruokakirjailija Ava Connellista, joka pakenee oman kotikaupunkinsa murheita ja muuttaa kesäksi vanhaan remontissa olevaan taloon vuokralle. Talon on rakentanut aikanaan meren myrskyihin kadonnut merikapteeni. Onko tuon merikapteenin haamu erikoisten talossa tapahtuvien asioiden taustalla vai onko kyseessä jotain vielä pahaenteisempää? 

Mukana on myös muutama murha, mutta kirja on minun mielestäni aika erilainen kuin muut Gerritsenin kirjat. Todella mielenkiintoinen kertomus kuitenkin, jonka luin hyvin nopealla tahdilla. Lopputulosta en nyt paljasta, mutta se oli jollain tapaa helpottava ja toisaalta ehkä jopa hieman harmillinenkin... Tämäkin löytyi * BookBeat-palvelusta, mutta nidotun version voit löytää esim. * Adlibriksen valikoimista.

Mitä mieltä sinä olet yliluonnollisista asioista kirjoissa (tai elokuvissa)?

tiistai 23. helmikuuta 2021

Nukkumatti

*)mainoslinkki

Innostuin nyt tutustumaan paljon kehuttuihin pohjoismaisiin kirjailijoihin ja tänään vuorossa kirjailija, jonka taustalla on itseasiassa ruotsalainen pariskunta. Lars Kepler on siis heidän luomansa nimi.


Nukkumatti on äärettömän jännittävä kirja, jonka päähahmona on suomalaistaustainen rikoskomisario Joona Linna. Kirja alkaa siitä kun 13 vuotta sitten kadonnut ja jo kuolleeksi julistettu poika (tai jo nyt nuorimies) kävelee lumituiskussa junaradalla. Joona Linna on ollut vangitsemassa sarjamurhaaja Jurek Walterin, jonka uhriksi tämänkin pojan arveltiin siskonsa kanssa aikanaan joutuneen. Kirja on neljäs itsenäinen Joona Linna -sarjan teos. 

Käsittämättömän taitavasti kirjoitettu kirja pitää ainakin itseni tiukasti otteessaan aivan kirjan loppuun saakka ja olen varma ettei tämä jää ainokaiseksi kirjailija(pariskunnan) teokseksi, jonka itse luen. Käsittämätöntä kuinka kaksi ihmistä saa näin hyvin eteenpäin soljuvan teoksen aikaan. Mielestäni joskus radiossa kuulin, että he kirjoittavat kirjan lukuja erikseen ja sitten yhdistelevät ne yhdessä - jos nyt oikein tuosta kuulemastani muistan. Kirjan itse luin e-kirjana * BookBeat-palvelun kautta, mutta tätä löytyy myös nidottuna teoksena esim. * Adlibriksen valikoimista.

Oletko sinä lukenut Lars Keplerin teoksia?

sunnuntai 21. helmikuuta 2021

RetinolPower

saatu ilmaistuote
*)mainoslinkki

Pääsin tutustumaan muutaman tuotteen verran Kicksin uuteen BeautyAct-sarjaan. Sarjassa on tuotteita kaiken ikäisille ja jokaiselle ihotyypille. Ihonhoitotuotteiden lisäksi valikoimista löytyy myös meikkejä sekä siveltimiä. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja hajusteettomia. Tänään tutustutaan ihonhoidon puolelle retinoliseerumin kautta.


* 2% RetinolPower Refining Serum (ovh 34,90€/30ml)
on öljypohjainen retinoliseerumi, joka lupaa stimuloida solujen uudistumista, parantaa ihon rakennetta sekä edistää ihon kiinteyttä. Kosteuttaa ihoa, ehkäisee ikääntymisen merkkejä sekä pigmenttimuutoksia. Käytetään kasvoille ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena. Jos käytät tuotetta päivällä, muista aurinkosuoja! Mikäli iho ärtyy käytössä, tulee käyttö lopettaa.

Itselläni tuote ei ole aiheuttanut onneksi minkäänlaisia ärtymisen merkkejä. Olen käyttänyt tuotetta iltaisin, kuten yleensäkin öjymäisiä tuotteita. Tämän kohdalla en nyt lähtenyt edes testaamaan kuinka toimisi meikin alla, koska olisi vaatinut vielä erillisen aurinkosuojan (meikkivoiteissa suoja on melko pieni eikä meikkivoidetta yleensä tule kovinkaan paksulti iholle levitettyä). Ihoni tässä alkuvuodesta oli hieman huonommalla tolalla (olisikohan stressi sitä kautta purkautunut) ja on nyt tämän käytön aikana lähtenyt menemään taas parempaan suuntaan. En toki osaa sanoa kuinka suuri osuus tällä kyseisellä tuotteella on asian kanssa muttei ole ainakaan tilannetta huonontanut.


Kokonaisuudessaan BeautyAct on erittäin mielenkiintoinen sarja, johon tulen ehdottomasti tekemään vielä tarkemmin tuttavuutta jatkossa!

Joko sinä olet ehtinyt bongata ja ehkäpä kokeillakin BeautyAct-tuotteita?

lauantai 20. helmikuuta 2021

Nimikirjainmurhat

*)mainoslinkki

Kuten ehkä huomasitte niin innostuin tosiaan lukemaan nämä uudet Poirot-teokset peräkkäin ja voitte kuvitella kuinka paljon harmittaa kun tämä jää nyt tältä erää tähän. Neljäskin teos on kyllä vuonna 2020 julkaistu, mutta se tulee ainakin tuonne * BookBeatin puolelle vasta kesällä. Onneksi palvelussa on paljon muitakin mielenkiintoisia kirjoja.


Luin tosiaan nämä uudet Poirot-teokset väärässä järjestyksessä eli tämä Nimikirjainmurhat (Monogram Murders) on ensimmäinen Sophie Hannahin kirjoittama Poirot-teos. Tässä kirjassa tutustutaan myös jatkossa mukana seikkailevaan Scotland Yardin etsivään Edward Catchpooliin. Kirjassa on todella monisäikeinen juoni, joka punoutuu lopulta todella hyvin yhteen. Poirot on rauhallisesti nauttimassa iltakahviaan kun kahvilaan yllättäen ryntää kauhuissaan oleva nainen. Kuinka tämä kohtaaminen liittyy juuri Catchpoolin aloittamiin tutkimukseen kolmesta hotellimurhasta?

Jos kiinnostuit tästä kyseisestä kirjasta niin tämä kuten muutkin Sophie Hannahin teokset löytyvät mm. *Adlibriksen valikoimista. Jos et ole vielä e-kirjoja kokeillut niin suosittelen antamaan näille mahdollisuuden, järjettömän käteviä!

Mikä voisi olla seuraava kirja mihin tarttuisin, ideoita? Eli nyt tähän voi laittaa kaikki suositukset mitä itselläsi tulee mieleen? Itse olen tykännyt eniten lukea dekkareita sekä uutena genrenä nyt myös erilaiset self-help -teokset, mutta kaikki muutkin vinkit otetaan vastaan!

perjantai 19. helmikuuta 2021

Hamppua jaloille

Julkaistu alun perin 27.1.2018
*) mainoslinkki

Olen jo pitkään kuullut tämän jalkavoiteen kohdalla kehuja, mutta vasta viime syksynä sain sen itselleni kotiutettua:




Jalkavoide, joka sopii erittäin kuiville ja kovettuneille jaloille.


Tehoaineina hampunsiemenöljy, kaakaovoi, pantenoli ja mehiläisvaha.


Koostumukseltaan tämä on aivan ihanan paksun täyteläistä. Tuoksu ei ehkä niinkään minun nenääni hivele, mutta jaloissa käytettynä sillä ei ole mitään merkitystä.


Eikä tätä tosiaan syyttä suotta ole kehuttu, taisi kiilata tämän hetkiseksi suosikikseni jalkavoiteiden saralla.


Löytyykö sinulta suosikkia jalkavoiteista tai hoidatko ylipäätään jalkojesi ihoa säännöllisesti?

torstai 18. helmikuuta 2021

12 kysymystä talvesta

Bongasin hauskan talviaiheisen kysymysliudan Tuulanneli-blogista ja ajattelin aikani kuluksi itsekin vastailla kysymyksiin.


1. Kuntosali vai metsälenkki?
Ehdottomasti metsälenkki. Onneksi oman kotini lähellä on myös metsämaastoa, jonne pääsee ihastelemaan luontoa.

2. Mökkeily vai hotellimajoitus?
Koronatilanteessa kallistuisin ehkä mökkeilyn puoleen jopa näin talvella. Majoitusvaihtoehto riippuisi kylläkin niin paljon siitä milloin ja minne on menossa.

3. Kuuma kaakao vai kermakahvi?
Molemmat maistuu, mutta ehkä nyt tässä hetkessä voisin ottaa todellisin herkuttelu kahvin kermavaahdon kera.

4. Kirja vai tv-sarja?
Viime aikoina olen paljon lukenut ja kuunnellut kirjoja eli tällä hetkellä mennään ehdottomasti kirjojen maailmaan.

5. Hiihto vai luistelu?
En ole mikään suuri talven tai talvilajien ystävä enkä itseasiassa ole hiihtänyt tai luistellut vuosikausiin. Näistä ehdottomasti luistelu oli se minkä valitsin kun aikanaan koulussa olivat vastakkaisvaihtoehtoina.

6. Pilkkikalastus vai lumikenkäily?
Lumikenkäily. Olen niin kovin viluinen ihminen ettei kauaa paikallaan kylmässä pysty olemaan ja toisaalta en tiedä jaksaisiko sitä muutoinkaan :D

7. Nastakengät vai Uggit?
Kovin liukkaita kelejä ei tänä talvena ole ollut, mutta kylmiä kylläkin. Ehkäpä siis ottaisin näistä Uggit vaikka rehellisyyden nimissä nastakengät ovatkin hankintalistalla kauemmin olleet.

8. Pipo vai hattu?
Näin talviaikaan ehdottomasti pipo. Ja todella lämpöinen sellainen.

9. Laskettelu vai lautailu?
Kuten mainitsin jo tuossa aiemmin niin en ole mikään talvilajien ystävä. Laskettelua olen kertaalleen kokeillut, lautailua en lainkaan :D

10. Avanto vai uimahalli?
Avantouintia olisi toisaalta mielenkiintoista kokeilla. Uimahallissakaan ei säännöllisesti tule käytyä, viime kerrasta jo useampi vuosi ehtinyt kulua. (Vauvauintia joskus mietin, mutta sekin jäi sitten syystä tai toisesta väliin..)

11. Toppatakki vai villakangastakki?
Kovemmilla pakkasilla toppatakki. Jos pakkasasteita vain muutamia ja pitää ns. siistimmin pukeutua niin ehdottomasti villakangastakki.

12. Lumityöt vai joutenolo takkatulen ääressä?
Takkatulikin vaatii oman työnsä kun kuljettaa puut ensin sisälle. Aika monena aamuna ensin olen tehnyt lumityöt, pinonnut puut kantokassiin ja kantanut sisälle. Sen jälkeen vasta on päässyt loikoilemaan takkatulen ääreen, toki kun ensin sen tulen on sinne saanut sytyteltyä.

Onko meillä yhteneviä vastauksia?

keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Luonnonkosmetiikkapäivät

kuvassa näkyvät tuotteet saatu
*)mainoslinkki

Oletko jo huomannut, että tänään starttasi * House of Organicilla Luonnonkosmetiikkapäivät upeine tarjouksineen? Tarjouspäivät jatkuvat jälleen sunnuntaihin asti ja jokaiselle päivälle on oma upea tarjouskattauksensa eli kannattaa kurkata tarjoukset jokaiselta päivältä. Koodilla YHDISTÄ saat yhdistettyä tilaukset sekä toimituksen ilmaiseksi, toimitukset ovat kootusti maanantaina eli vaikka tilaisit joka päivältä yhden tuotteen saat kaikki yhdessä paketissa.


Kuvassa näkyvät tuotteet tulevat taatusti näkymään aikanaan blogin ja Instagramin puolella sitä mukaa kun niitä ehdin testailemaan. Tänään keskitytään minun poimintoihin noista upeista tarjouksista.
Evolve Organic Beauty Miracle Mask 20€ (ovh 27,90€/60ml) on ihana kasvonaamio, joka nimensäkin mukaisesti tekee ihmeitä iholle!
Evolve Organic Beauty Radiant Glow 16€ (ovh 22,90€/60ml) on herkullisen suklainen kasvonaamio.
Organic Shop Avocado&Honey hiusnaamio 3€ (ovh 3,90€/250ml) tätä kyseistä tuotetta en muistaakseni ole testannut, mutta nämä tuotteet ovat ehdottomasti hinta-laatu -suhteeltaan loistavia!
 Lué by Jean Seo Balance seerumi 14€ (ovh 19,90€/30ml) tästä vasta teille kirjoittelinkin kokemuksiani!

Tässä teille vain pari nostoani keskiviikon tarjouksissa. Käy kurkkaamassa kaikki * keskiviikon tarjoukset täältä ja muista tarkkailla sivujen tarjouksia tarkkaan aina sinne sunnuntaille saakka ettet vain missaa mitään loistavaa etua! Täältä löytyy * nettikuvasto, josta voit selailla koko kampanjan aikaiset tarjoukset.

Sain myös mahdollisuuden arpoa tälläkin kerralla yhden 50€ lahjakortin House of Organicille. Tällä kertaa poikkeuksellisesti minulla onkin pyörimässä kaksi arvontaa päällekkäin, tähän tämän päiväiseen on mahdollista nyt osallistua ainoastaan Instagramin puolella.

Onko sinulla tänään jotain kosmetiikan osalta hankintalistalla? Pyritkö hyödyntämään hankintoja tehdessä erilaisia tarjouskampanjoita?

tiistai 16. helmikuuta 2021

Uuvuksissa

*)mainoslinkki

Tänään esittelyssä kirja, joka itseni olisi ehdottomasti pitänyt lukea jo paljon paljon aikaisemmin - ihan jo ammatillisessa mielessä.


Liisa Uusitalo-Arola Uuvuksissa kertoo hyvin yksityiskohtaisesti uupumisesta sekä siitä toipumisesta. Kirjaan on haastateltu paljon terveydenhuollon ammattilaisia ja myös työterveyshuolto on kirjassa hyvin esillä. Mielestäni tämä teos kertoi paljon itselleni niin oman uupumuksen ja siitä toipumisen kautta kuin myös ammatillisessa mielessä, itsehän olin hyvin hyvin pitkälti työssäni enemmän tai vähemmän uupuneiden kanssa tekemisissä. Olenkin tätä kyseistä kirjaa suositellut lämpimästi kaikille entisille työkavereilleni ja suosittelen ehdottomasti niin ammattilaisille kuin oman jaksamisen kanssa kamppaileville.

Tämän kirjan itselleni hieman epätyypillisesti kuuntelin nimenomaan äänikirjana esim. lenkkeilyn yhteydessä. Ehkä minusta alkaakin kuoriutua äänikirjojen ystävä! Kirja löytyy esim. * BookBeatista tai vaikkapa ihan nidottuna teoksena * Adlibriksen valikoimista. Tästä löytyy muuten myös * työkirja, joka on varmasti loistava apulainen jos olet käymässä läpi omaa taisteluasi.

Oletko sinä ollut koskaan uupunut tai taisteletko tällä hetkellä oman jaksamisesi äärirajoilla?

maanantai 15. helmikuuta 2021

Palalla puhtaaksi

*)mainoslinkki
saatu ilmaistuote

Kirjoittelin teille aikaisemmin HelemaalShean deodorantista ja tänään olisi vuorossa palashampoo ja -hoitoaine.


Sain testiin itselleni *Monoï de Tahiti shampoopalan (ovh 8,50€/100g) sekä *hoitoainepalan (ovh 13,50€/50g). Shampoo soveltuu kaikille ihotyypeille, hoitoaine on tarkoitettu normaaleille ja kuiville hiuksille. Shampoossa tuoksua tuomassa on mm. nimessä mukana olevaa Monoï-öljyä sekä jasmiinin, patsulin, ylang ylangin ja sitruunan eteerisiä öljyjä. Hoitoaineessa tuoksuina on patsuli, appelsiini, mandariini, ylang ylang ja kurjenpolvi. Molemmat tuoksuvat minun nenääni erittäin hyviltä, mutta mikäli vihaat eteeristen öljyjen tuoksua niin ehkei nämä ole tuoksultaan sinun juttusi. Seuraavanakin päivänä tuoksua omissa hiuksissani on aistittavissa.

Itsehän olen käyttänyt palamuotoista shampoota aiemmin ja hoitoainepalaakin joskus testannut. Hieman vaivalloisempiahan palan muodossa ovat varsinkin pidempien hiusten kanssa, mutta ei missään nimessä vie mahdottomasti aikaa. Lisäksi ovat toki paljon ekologisempi vaihtoehto. Hoitoainepalasta minulla ei aikaisemmin ole kovinkaan hyviä kokemuksia, en tiedä olinko nyt kärsivällisempi vai onko tämä hoitoainepala minun hiuksilleni vain yksinkertaisesti parempi, mutta olin tähän todella positiivisesti yllättynyt! Tämä todellakin selvitti hiukseni!

Kannattaa ihan ehdottomasti nämä testata. Itse jo haikailen kovasti kesään ja kesästä tulee mieleen toki kesämökki. Ja mikä olisikaan loistavampi kesämökin saunaan kuin palamuotoiset tuotteet. Nämä kannattaa pitää myös mielessä kun kerää lahjakoria vietäväksi kylään mennessä ;)

Kuinka tärkeässä roolissa sinulle on ekologisuus kosmetiikkatuotteita valitessasi?

sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Ystävänpäivän arvonta

Ajattelin juhlistaa ystävänpäivää teidän kanssanne arvonnalla. Itse rakastan arvontojen järjestämistä kuin niihin osallistumistakin. Tämän päiväinen arvontapalkinto on koottu kaappeihini avaamattomana jääneistä kosmetiikkatuotteista, osa näistä on saatu pr-näytteinä ja osa tullut esim. kauneusboxien mukana. Kätevästi saan taas hieman kaappiani tyhjennettyä ;)

Arvontapaketista riittää vaikka ystävän kanssa jaettavaksi, mukana:
Kicks Holiday Collection Eyeshadow Palette, Kicks Silicone Cleansing Brush, Kicks Cheek Brush, Cailap kulmasivellin, Kicks All-over Loose Powder Medium, L'Oreal Paris True Match Powder Golden Ivory, Carmex-huulivoide, Laritzy Shade Stix Aloha, Sothys kynsilakka 316, Kicks-kynsilakat: päällyslakka&Puppy Love&Make The Mauve, IsaDora-kynsilakat 436 Mercury&437 Copper Crush, essence velvet matte -huulipuna 06 unredsistable, Avon True Luminous Velvet Lipstick Rosy Glow, Kicks Matte Lipstick Hot Mocha&Cream Please&Brick Lane, Kicks Lip Crayon Velvet Matte Naked Truth&Wild Weekend, Kicks Lipliner Your Lips But Better.

Arvonta on tällä kertaa vain seuraajilleni - ilmoita siis mitä kautta seuraat blogiani (Blogger/Bloglovin). 

Arvontaan osallistut vastaamalla kysymykseen: mitä kautta olet blogiini alunperin päätynyt ja/tai mikä postaus on erityisesti jäänyt mieleesi ja/tai mistä aihealueesta (tai spesifistä aiheesta/tuotteesta) haluaisit jatkossa postauksia?

Voit triplata omat voittomahdollisuutesi osallistumalla arvontaan myös Facebookin ja Instagramin puolella. 

Osallistuminen on vapaaehtoista, alle 18-vuotiailta vaaditaan huoltajan lupa osallistumiseen. 

GDPR:n vuoksi en pysty sähköpostiosoitteita pyytämään, joten pysytelkää kuulolla kun huutelen voittajaa! Mikäli en sinua tavoita 48h sisällä, arvon uuden voittajan. Huom! Jos muutat mieltä osallistumisen suhteen niin pystyt itse muokkaamaan kommenttiasi poistamalla vastauksen, jos haluat kommentin kokonaisuudessaan pois niin ole tällöin yhteydessä minuun. Palkinto postitetaan Suomen rajojen sisäpuolelle.

Arvonta päättyy 21.2.2021 klo 23.59.

lauantai 13. helmikuuta 2021

Suljettu arkku

*)mainoslinkki


Luin nämä Sophie Hannahin Poirot-teokset aivan väärässä järjestyksessä, mutta onneksi sillä ei kovin suurta merkitystä. Tosin ensimmäisessä teoksessa eli Nimikirjainmurhissa esitellään Scotland Yardin etsivä Edward Catchpool, joka esiintyy kaikissa kolmessa kirjassa Poirotin työparina. Ihan heti alkuun voisin myös sanoa, että onneksi luin nämä kaksi muutakin teosta, nämä olivat ehdottomasti enemmän minun makuuni kuin tuo ensimmäisenä lukemani Kolme Neljästä. Mutta pidemmittä puheitta tämän päivän kirjaan eli:



Suljettu Arkku (Closed Casket) sijoittuu kesään 1929 maaseudun rauhaan, jossa toki tapahtuu järisyttävä murha ratkottavaksi.

"Maaseudun rauhassa tehdään karmea rikos. Onneksi paikalla on myös mestarisalapoliisi Hercule Poirot, jonka pienet harmaat aivosolut paljastavat mysteerin.
Pilke silmäkulmassa ja Agatha Christien hengessä jatkuvat Hercule Poirotin tutkimukset. Kesään 1929 sijoittuvassa tarinassa Lady Athie Playfordilla on mielessään yllätys, kun hän on kutsunut taloonsa muiden vieraiden lisäksi mestarisalapoliisi Hercule Poirotin ja Scotland Yardin etsivän Edward Catchpoolin. Ihan sellaista yllätystä kuin mitä sitten tapahtuu, ei emäntä kuitenkaan ollut tarkoittanut. Rakkaus,viha ja ahneus ovat ainekset klassiseen salapoliisiromaaniin, jossa murhaaja löytyy suljetun piirin sisäpuolelta. Ihmismielen kummallisuudet saavat selityksen joka on, eh bien, lopultakin yksinkertainen, kun sankarimme Hercule Poirot sen meille paljastaa."

Tässä on ehdottomasti sellaista tuttua kerrontaa kuin mihin Christien omissa teoksissa on tottunut minkä lisäksi loppuratkaisu on todella hyvin punottu yhteen. Kuten Poirotin teoksissa niin myös tässäkin lopussa käydään läpi koko arvoitus ratkaisuineen. Itse luin tämän e-kirjana * BookBeat-palvelun kautta, mutta mikäli itse en palveluun halua kirjautua sisälle niin löydät tämän mm. * Adlibriksen valikoimista. Kuten huomaatte niin olen nyt tosissani innostunut e-kirjoista, koska nämä ovat yksinkertaisesti niin järjettömän käteviä ja itseasiassa aika nopeasti siihen tottuu, että kirja onkin sähköisesti plärättävänä.

Valitsetko sinä mieluummin perinteisen kirjan, e-kirjan vai kenties äänikirjan?


perjantai 12. helmikuuta 2021

Öljyä silmänympärysiholle

Julkaistu alun perin syyskuussa 2017

Heinäkuun kosmetiikkaostoksissa vilahti tuote, josta toivottiin postausta ja vihdoinkin olen tuotetta sen verran ehtinyt testailla, että voin teillekin hieman kokemuksia siitä jakaa..




Kyseessä on siis tosiaan silmänympärysiholle tarkoitettu öljy, joka lupaa tasoittaa ja rauhoittaa rasittunutta silmänympärysihoa minkä lisäksi se hoitaa turvonneita silmänympäryksiä ja tasoittaa juonteita.


Tehoaineina tuotteessa on (INCI-listaltakin ensimmäisenä löytyvät) ruusunmarja, iltahelokki ja vadelmansiemenöljy. Tuote on vegaaninen ja säilöntäaineeton.


Itse en yleensä niinkään välitä roll-on -annostelusta silmänympärysvoiteen kohdalla, mutta täytyy sanoa, että tämän kohdalla tämä toimii eikä muunlainen annostelu varmaankaan olisikaan näin kätevää. Tällä saa rollailtua iholle juuri sopivan määrän tuotetta, minkä jälkeen olen vielä öljyä taputellut hellästi sormilla iholle.


Koostumuksensa vuoksi on itselläni nimenomaan iltaisin käytössä ja olen uskaltanut hieman tätä sormin levittää myös liikkuvalle luomelle. Silmänympärysiho tuntuu todella miellyttävältä tämän käytön jälkeen - tämä on ihan unelma tuote nyt tulevaa talveakin ajatellen. Lisäksi tuote on todella riittoisaa ja kaikki tekijät huomioiden sanoisin tämän olevan suorastaan halpa! Jos jotain miinusta pitää antaa niin se tulisi tälle tuotteelle tuoksusta, joka ei ainakaan minun nenääni ole miellyttävä - mutta koska tuote ei tule nenän lähettyville niin en tätä ole häiritseväksi kokenut eikä se myöskään millään tapaa silmiä ärsytä.

Eli siis antaisin kyllä erittäin lämpimän suosituksen tälle tuotteelle!


Oletko sinä koskaan kokeillut öljymäistä tuotetta silmänympärysihon hoitoon?

keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Parasta helmikuussa



Helmikuu ei kuulu lempikuukausiini, koska en oikein välitä kovista pakkasista ja näitä yleensä juurikin helmikuussa on. Eli kerro minulle mikä tai mitkä asiat sinun mielestäsi helmikuussa ovat parasta?

tiistai 9. helmikuuta 2021

Veitsi

*)mainoslinkki

Tällä kertaa tartuin aika erilaiseen teokseen kirjailijalta, jonka teoksia en ole aikaisemmin lukenut:


Jo Nesbø Veitsi kertoo tarinaa norjalaisesta alkoholisoituneesta, rikostutkijasta Harry Holesta, joka on oman yksityiselämän suuren kriisin keskellä. Koska kyse on rikoskirjallisuudesta niin mukana kirjassa on totta kai murha ja muita rikoksia. 

Nesbøn kerrotaan olevan yksi tämän hetken suosituimmista rikoskirjailijoista enkä lainkaan tämän teoksen luettuani ihmettele miksi. Kirjassa päähenkilönä olevan Harry Hole taitaa myös olla yksi vakiohahmoista, mutta kyseessä ei ole mikään kuoripoika ja aika rosoinen henkilöhahmo. Rosoisuus tekeekin hänet varmaan niin mielenkiintoiseksi.

Kirjan alkumetreillä pohdin, että onpa tylsää kun rikollinen on selkeästi tiedossa jo alkumetreiltä asti, mutta kuinka väärässä olinkaan. Kirjassa seurataan useampaakin johtolankaa, jotka vääjäämättä osoittautuivat virheellisiksi. Loppuratkaisu on todella yllättävä ja itselleni yksi tärkeistä seikoista toteutuu kirjassa myös eli paha saa palkkansa.

Itse luin kirjan e-kirjana * BookBeatin kautta, mutta mikäli haluat fyysisen kirjan käteesi niin voit tämän kirjan löytää itsellesi esim. * Adlibriksen valikoimista.

Mitä kirjaa ja/tai kirjailijaa sinä suosittelisit minulle? Olen viime aikoina rikoskirjojen lisäksi lukenut myös paljon self-help -teoksia uupumukseen liittyen, mutta muunkinlaisia kirjoja voi vinkkailla. Jos vaikka innostuisin ;)

maanantai 8. helmikuuta 2021

Lué by Jean Seo

saatu ilmaistuote
*)mainoslinkki

Lué by Jean Seo -tuotteet on kehitetty erityisesti rasvoittuvan ihon tarpeisiin, mutta esimerkiksi tänään esittelyssä oleva tuote soveltuu loistavasti myös kaikille muille ihotyypeille.


on kosteuttava, rauhoittava ja tasapainottava hyaluronihapposeerumi. Tuotteessa on geelimäinen koostumus. Soveltuu käyttöön aamuin-illoin.

Tuote jättää iholle ehkä aavistuksen nahkean tunteen, ei kuitenkaan epämiellyttävästi. Antaa hyvin kosteutta iholle myös talviaikaan, mutta olen nyt varsinkin yötä vasten seerumin lisäksi käyttänyt itse kasvoöljyä. Seerumi toimii siis itselläni hyvin niin päivällä meikin alla kuin yöksi yövoiteen (ja kasvoöljyn) kaveriksi käytettynä. Tuoksua en tuotteessa huomannut, itse kaipaisin ehkä aavistuksen pienen tuoksun mukanaan tuomaa luksuksen tunnetta.


Tämä sarja kannattaa ehdottomasti pitää mielessä varsinkin jos satut omaamaan rasvoittuvan ihon. Tuotteet ovat myös ulkoisesti hyvin yksinkertaistettuja eli soveltuvat loistavasti vaikka nuoren miehen kylpyhuoneen kaappiin!

Onko tämä tuotemerkki sinulle jo entuudestaan tullut tutuksi?

sunnuntai 7. helmikuuta 2021

HelemaalShea

*)mainoslinkki
saatu ilmaistuote

Sain testiin muutamia tuotteita Pohjois-Hollantilaisen *HelemaalShean valikoimista, jonka tuotteita löydät myynnistä Suomessa yksinoikeudella *Beautiikista. Kaikki HelemaalShean tuotteet valmistetaan käsityönä ja ne ovat 100% luonnollisia, vegaanisia sekä biohajoavia.


Itselleni testiin tuli palashampoo, -hoitoaine sekä deodorantti minkä lisäksi saan myöhemmin vielä kokeiltavakseni sheivaussaippuan. Tänään keskitymme näistä deodoranttiin, jonka nappasin ensimmäisenä käyttööni. Deodorantilla on hintaa 11,50€ ja tuoksuvaihtoehtoja on kolme: *Cypress&Grapefruit (=sypressi ja greippi), *Lavender&Tea Tree (=laventeli ja teepuuöljy) sekä Palmarosa&Geranium (=palmarosa ja kurjenpolvi), joista itselleni sain viimeiseksi mainitun. Deodorantit ovat soodattomia eli soveltuvat myös herkemmälle iholle. (Itsellänihän sooda sai ihon kuoriutumaan kainaloista pidemmässä käytössä, joten soodattomuus on ihan ehdoton.)

Tuoksu saamassani deodorantissa on hyvin unisex, kuten arvelisin olevan kaikissa kolmessa. Ei kuitenkaan ole minun makuuni liian maskuliininen ja hallitseva, itseasiassa en deodorantin tuoksua ole havainnut muuten kuin sen levittämisen yhteydessä. Itselläni ei ole kovinkaan suurta ongelmaa deodoranttien pettämisen suhteen minkä vuoksi nimenomaan nykyisin suosinkin mieluummin deodorantteja antiperspiranttien sijaan, myöskin tämä piti hienhajut hyvin poissa vaikka jonkin verran tuli käytön yhteydessä hikoiltua mm. lumitöiden ja kotijumpan yhteydessä. 


Kokonaisuudessaan erittäin hyvä tuote, jota voin suositella lämmöllä. Toki jos sinulla on kovin pahat ongelmat hien suhteen, ei mikään deodorantti ole välttämättä sinulla toimiva, mutta toisaalta sen toimivuuden huomaa vasta kokeilun myötä (kuten kosmetiikan suhteen aina muutenkin).

Käytätkö sinä mieluummin deodoranttia vai antiperspiranttia?

lauantai 6. helmikuuta 2021

Traktori joka tahtoi nukahtaa

*)mainoslinkki

Olen maininnut useammankin kerran etten ole oikein päässyt äänikirjoihin sisälle, mutta tokihan tässäkin asiassa jokin poikkeus on. Poikkeuksena on nämä nukutussadut, joista olen teille jo aikaisemmin esitellyt kirjat Kani joka tahtoi nukahtaa ja Norsu joka tahtoi nukahtaa, tänään vuorossa kolmas saman sarjan kirja:


Traktori joka tahtoi nukahtaa on, samoin kuin kaksi edellä mainittua, Carl-Johan Forssén Ehrlinin kirjoittamat. Paitsi, että se on satu niin se on suunniteltu tukemaan nukahtamista. Itse olen näissä tosiaan mieltynyt äänikirjoihin jo senkin takia, että olen käyttänyt näitä oman nukahtamiseni apuna. Toisaalta valmiiksi luetuissa kirjoissa on ohjeistuksen mukaiset äänenpainot kohdillaan. Kirjaa löytyy siis ihan perinteisenä * kirjana, jossa käsittääkseni on hyvät ohjeet kuinka kirjaa lukea (minkä lisäksi kirjassa taitaa olla mukana myös muista rentoutumiskeinoista jos oikein käsitin) sekä * äänikirjana. Edellä mainitut kaksi kirjaa olen ostanut itselleni käyttöön äänikirjana, Traktori joka tahtoi nukahtaa on ollut meillä tähän asti käytössä * BookBeatin kautta (josta muuten löytyy myös nuo kaksi aiemmin mainittua äänikirjaa). 

Suosittelen näitä nukahdussatuja erittäin lämpimästi jokaiselle, jolla on pienintäkään ongelmaa nukkumaan rauhoittumisen kanssa. Toki nämä eivät aina auta salamana (ainakaan tuohon neitokaiseen), mutta itse koen nämä ihan omallakin kohdalla todella hyvänä rauhoittumiskeinona. Joskus se ajatushyrrä lähtee pyörimään päässä eikä sitä saa itse katkaistua, nukatussadun avulla tämä helpottuu kummasti.

Onko mikään tästä kolmikosta sinulle entuudestaan tuttu?

keskiviikko 3. helmikuuta 2021

tiistai 2. helmikuuta 2021

Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan

*)mainoslinkki

Vuosi 2021 on alkanut hyvinkin kirjojen täyteisesti, kiitos ajan jota minulla nyt poikkeuksellisesti on sekä kokonaisuudessaan keskittymiskykyä kirjojen lukemiseen. Lisäksi olen tosiaan päässyt ääni- ja e-kirjojen makuun, minkä kautta on tullut tutustuttua hyvinkin erilaisiin kirjoihin. Tästä kaikesta johtuen päätin myös, että kirjapostauksia saattaa tulla lauantain lisäksi myös toisenakin päivänä samalla viikolla. Toivottavasti nämä ovat teille mieluisia ja ehkäpä jopa saatte hyviä kirjavinkkejä itsellänne tai vaikkapa ystäville jaettavaksi!

Tänään vuorossa jotain, jota voisin suositella kaikille vanhemmille sekä sellaista pohtiville:


Philippa Perry Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan (ja lapsesi kiittävät, että sinät luit) on nimeltäänkin jo paljon puhuva. En nyt lainkaan muista kuinka tulin kirjan napanneeksi omalle lukulistalleni, ehkä yksinkertaisesti voin bongasin tämän * BookBeatin suosittujen kirjojen joukosta. Kirjan tarkoituksena on tosiaan saada vanhemmat ymmärtämään lastensa käytöstä ja samalla myös omaakin käytöstä. Tämä kirja sai itseni pohtimaan paljon asioita ja vaikka tässä oli paljon tuttuja juttuja niin asioita tuli ehkä myös hieman eri kantilta pohdittua, nimenomaan sen oman lapsuutensa kautta. Itselläni oli onnellinen lapsuus, mutta kuten kirjassakin se mainitaan, niin kukaan vanhempihan ei ole täydellinen. Ja toisaalta täydellisyyteen on mielestäni elämässäni aivan turha pyrkiäkään. Kyseessä ei tosiaankaan ole opus, josta löydät niksejä lapsiarkeen vaan kirjan tarkoituksena on saada sinut ymmärtämään oman ja lapsesi käytöksen taustalla olevat asiat. 

Itse tosiaan luin/kuuntelin kirjan BookBeatin kautta osittain e-kirjana ja osittain äänikirjana. Kirja oli mielestäni hyvin jouhevasti kirjoitettu ja helposti ymmärrettävissä. Kirja soveltuu yhtälailla vanhemmuudesta haaveilevalle kuin vaikkapa vanhemmalle, jolla on jo aikuiset lapset. Toisaalta voisin kuvitella kirjasta olevan hyötyä myös lasten kanssa muuten paljon töiden tai vaikkapa sukulaisuuden kautta oleville. Mikäli haluat kirjasta perinteisen version niin sellainen löytyy myös esim. * Adlibriksen valikoimista. 

Oletko sinä lukenut vanhemmuuteen liittyvää kirjallisuutta ja onko mielessäsi kenties jokin kirja, jota suosittelisit myös muille luettavaksi?

maanantai 1. helmikuuta 2021

Epäpuhtauksille

saatu ilmaistuote
*)mainoslinkki

Itse en niinkään teini-iässä kärsinyt epäpuhtauksilla iholla, ikääntymisen myötä niitä säännöllisen epäsäännöllisesti on iholle ilmaantunut ja sitä myötä myös epäpuhtauksille tarkoitetut tuotteet ovat mielenkiinnon kohteena.


* Cattier Paris Anti-Blemish Gel (ovh 11,20€/5ml) on alkoholiton, antibakteerinen hoitogeeli epäpuhtauksille. Sen tarkoituksena on supistaa ihohuokosia ja kuivattaa näppyjä. Sisältää mm. teepuuöljyä, rosmariinia sekä auringonkukkaöljyä. Tuotetta on tarkoitus käyttää paikallisesti epäpuhtauksille.

Tuote tuoksuu todella voimakkaasti teepuuöljylle, joka onkin varmasti monille tuttu tuoksu mikäli olet epäpuhtauksille tarkoitettuja tuotteita käyttänyt. Tuote on pieni pumppupullo ja yhdellä pumppauksella tuotetta tulee ainakin omiin tarpeisiini aika reilusti. Tästä huolimatta uskoisin tämän pullon kestävän käytössä pienen ikuisuuden. Ihan salamanahan mikään näistä tuotteista ei toimi, mutta mielestäni tämä nopeuttaa näppyjen paranemista.


Ehdoton suositus siis jokaiselle, joka joskus epäpuhtauksista iholla kärsii.

Onko teepuuöljy sinulle tuttu tuoksultaan ja muilta ominaisuuksiltaan?

Mitä pakata mukaan?

Loma lähestyy hurjaa vauhtia ja olen jo tässä aloitellutkin meidän pakkailuja. Ja jo paljon ennakkoon tein itselleni pakkauslistaa, mitä kai...

Luetuimmat