keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Joko kävit?


Koska itse hyppäsin hoitoalalta pois, venyi rokotteen saaminen itselläni kesäkuulle saakka. Omalla kohdalla en lainkaan empinyt rokotteen ottamista, mutta tiedän asian joitakin mietityttäneen. Oletko sinä siis käynyt jo rokotteen ottamassa, aiotko käydä vai oletko ajatellut jättää sen syystä tai toisesta ottamatta?

tiistai 29. kesäkuuta 2021

Juhannus 2021

Niin se keskikesän juhla olisi sitten juhlittu ja niin ikävää kuin se onkin sanoa, päivä alkanut jälleen lyhentyä. Säät ovat olleet alkukesästä mitä upeimmat ja toivottavasti sama tahti jatkuu lopunkin kesän ajan. Ajattelin teille muutamalla sanalla kertoa hieman siitä kuinka me juhlimme juhannusta. Kuvia tuli otettua peräti pari kappaletta :D


Pääsimme tänäkin vuonna suuntaamaan siskoni (anopin) kesämökille tätä kesäjuhlaa viettämään. Kesämökki sijaitsee hyvin lyhyen ajomatkan päässä Joensuusta, joten siellä on helppo pyörähtää päiväseltäänkin. Näin teimme myös tällä kertaa eli ajelimme mökille aamupäivällä ja takaisin kotiin iltapäivällä. Mökillä on ihana hiekkaranta ja sitä kulutimmekin neidin kanssa melkeisesti. Kuten lapsia yleensä, ei häntäkään meinannut järvestä ylös saada! Itikoita oli valitettavasti myös riesanamme kyllästymiseen asti ja ne valitettavan paljon pitävät sekä minusta että pikkuneidistä. Onneksi antihistamiini ja hydrocortisoni auttoivat lievittämään itikoiden aiheuttamia paukamia ja kutinaa.


En nyt tiedä tarvitseeko sitä edes mainita, mutta jälleen kerran juhannus meni itselläni täysin alkoholitta. Muutenkin tuon viisasten juoman nautiskelu on viime vuosina jäänyt itselläni entistä vähäisempään rooliin vaikken absolutisti olekaan. Otsikoita en ole kovin tarkkaan seurannut, mutta toivottavasti kovinkaan moni ilolientä nautiskellut ei ole juhannuksena tehnyt sitä viimeistä retkeään vesille tai muuallekaan...

Mökkeilyn jälkeen kotoilimme lopun juhannuksen ajan. Lauantaina olikin hieman epävakaisempaa säätä ja sunnuntaille yritin sitten kovasti saada ylikasvanutta nurmikkoa leikattua. No hommahan ei mennyt ihan niinkuin ajattelin kuten alla olevasta kuvasta näkee. Vain kaksi vuotta vanhasta ruohonleikkurista irtosi mutteri tuosta työntökahvasta (tai millä nimellä sitä kutsutaankaan) en yhtä osaa löytänyt vaikka kuinka etsin. Onneksi isäni kävi korjaamassa leikkurin kuntoon ja sain suurimmaksi osaksi pihan ajeltua - samalla yrittäen vilkuilla mitä vilkas kolmivuotias keksii tehdä. Kieltämättä kyllä joskus pohtii näitä omia valintojaan, ehkä se kerrostalo näin yksinhuoltajana (vaikka paperilla muuta lukeekin...) olisi ollut fiksumpi ratkaisu. Mutta toisaalta kyllähän tämä asunto itsessään antaa niin paljon...


Juhannuksemme voi monien korvaan kuulostaa tylsältä, mutta kyllähän tuo aika silti nopeasti hujahti. Ja toisaalta on hyvä osata nauttia myös niistä hetkistä, jotka eivät kuvissa tai paperilla ehkä niin riemukkaan upeilta näytä. Juhannus ei muutoinkaan ole koskaan itselläni ollut se juhla, jota olisin niin kovin odottanut tai juhlinut.

Kuinka teidän juhannuksenne meni?

maanantai 28. kesäkuuta 2021

Perfect Summer

*)saatu ilmaistuote

Sain alkukesästä itselleni testiin kasvovoiteen, joka onkin osoittautunut aikalailla täydelliseksi kesätuotteeksi:


lupaa olla täydellinen tuote janoiselle kesäiholle. Kasvovoide sisältää aurinkosuojakertoimen 15 eli kyseessä on ennen kaikkea päivätuote. Päälle suosittelen toki vahvempaa suojakerrointa mikäli suorassa auringonpaisteessa olet. Tuote kosteuttaa ja siten pehmentää kuivuudesta johtuvia juonteita ja pieniä ryppyjä. Muistathan levittää kasvovoiteet kasvojen lisäksi myös kaulan ja decolteen alueelle, varsinkin decolteen iho jää usein hoitamatta ja sekin on yleensä varsinkin kesäisin näkyvillä ja siten erilaisten ikäännyttävien tekijöiden vaikutuksen alla.

Tuote on koostumukseltaan todella ihanan kosteuttava. Imeytyy ihoon hyvin eli toimii loistavasti meikin alla. Tuoksu on kevyt eikä jää omaan nenääni pitkäksi aikaa tuoksumaan, mutta antaa sen ripauksen luksusta, jota itse ihonhoitoon kaipaankin.


Onko sinulla käytössä vuoden ympäri suojakertoimelliset päivävoiteet vai tartutko näihin enemmänkin kesäisin?

sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Terra Nova

Otin meille uudelleen lyhyeksi pätkäksi Disney+ -palvelun käyttöön ja ajattelin esitellä sieltä mielenkiintoisen sarjan, jota olen aikanaan tv:stäkin katsellut.

Terra Nova on tieteisfiktiosarja vuodelta 2011, joka jäi suosiostaan huolimatta yhden tuotantokauden mittaiseksi. Syy tähän oli yksinkertaisesti kustannukset; yhden jakson tekeminen on kustantanut noin neljä miljoonaa yhdysvaltain dollaria. Todella harmillista, koska sarja oli todella mielenkiintoinen. Sarjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2149 ja maapallo on tällöin tuhoutumassa ylikansoituksen ja kaiken kaikkiaan kaikkien ihmisten toimien vuoksi. Tiedemiehet ovat löytäneet aika-avaruusjatkumossa murtuman, jonka kautta on mahdollista lähettää ihmisiä rinnakkaistodellisuuden liitukauteen. Eli sarjassa on tosiaan mukana myös dinosauruksia, joiden kanssa ihmiset yrittävät opetella elämään.

Kuten mainittu niin harmittelin jo aikanaan tämän sarjan loppumista lyhyeen enkä liene ollut ainoa. Koska sarjan alkuperästä on jo niin pitkä aika niin ei liene ajankohtaista kuvitella sarjan enää tästä jatkuvan. Kuitenkin suosittelen lämpimästi tämän tuotantokauden katsomista mikäli tapahtumat lainkaan mielenkiintoisilta sinusta vaikuttivat!

Onko tämä sarja sinulle tuttu?

lauantai 26. kesäkuuta 2021

Gerritsen

Julkaistu alun perin 18.7.2020
*)mainoslinkki

Tämä kirjaluettelo poimittu suurelta osin Wikipediasta, mutta ehkäpä se on suunnilleen ajantasalla? Linkkien takaa löydät minun postaukseni ko.kirjaan liittyen.



Perfect Timing (2001)
Murder And Mayhem (2006)
Madame X (2008)

Näistä kolmelle en löytänyt suomenkielistä nimeä eli onkohan näitä suomennettu (vinkkaa jos tiedät, että on!) ja uusin julkaisu ei vielä äidilläni ole (luin sen myöhemmin * BookBeatin kautta).

Rizzoli & Isles- sarja

Kokonaisuudessaan Tess Gerritsenin kirjat ovat todella taidokkaasti kirjoitettua ja selkeä enemmistö on itselleni sellaisia joita en haluaisi laskea käsistäni ennenkuin olen päässyt loppuun asti. Rizzoli&Isles -kirjat ovat ehdottomasti suosikkejani ehkä siitäkin syystä, että olen ko.tv-sarjaa katsonut aikanaan. Vinkkaa jos satut tietämään mistä sarjaa pystyisi seuraamaan, en ole ainakaan huomannut sen löytyvän suoratoistopalveluista tai tällä hetkellä pyörivän tv:ssä.

P.s. Päivitän tätä joskus myöhemmin kun saan muutamia äidiltäni puuttuneita kirjoja käsiini :)


Oletko sinä lukenut kenenkään kirjailijan koko tuotantoa lävitse?

perjantai 25. kesäkuuta 2021

Secret of Sahara

Julkaistu alun perin 23.7.2019
*) mainoslinkki

Olen * Huxleyn tuotteista lueskellut muiden kokemuksia, mutta vihdoin tuli mahdolliseksi hankkia niitä itsellekin testiin. Jos Huxley on sinulle täysin vieras brändi niin kyseessä on suorastaan kulttimaineessa oleva etelä-korealainen sarja, jonka tuotteet on suunniteltu modernin elämäntyylin rasittamalle iholle. Hankin itselleni pari tuotetta testiin * Eleven-verkkokaupasta, joista ensin esittelyyn pääsee:


Secret of Sahara Oil Essence (ovh 42,95€/30ml), joka on antioksidanttinen kasvoseerumi ainutlaatuisella koostumuksella. Kyseessä on siis tuote, joka yhdistää hoitonesteen keveydyn ja kosteuttavan vaikutuksen öljyn ravitseviin ominaisuuksiin.


Sisältää mm. kaktusviikunan siemenöljyä, matepuun lehtiuutetta, acai-marjauutetta, sekä kvinoa-siemenöljyä. Sopii kaikille ihotyypeille aamuin-illoin käytettäväksi.


Tuotteessa on lupauksensa mukaisesti todella ihanan silkkinen koostumus, joka imeytyy ihoon hyvin. Sopii loistavasti meikin alla käytettäväksi, mutta toisaalta tuntuu tarpeeksi ravitsevalta myös yökäyttöön.


Tämä nousi ehdottomasti omien suosikkieni joukkoon eli en todellakaan ihmettele miksi tuotteet ovat saaneet kulttimaineensa!


Onko Huxley sinulle tuttu?

torstai 24. kesäkuuta 2021

Juhannusperinteet

Julkaistu alun perin 18.6.2020

Kyselin teiltä eilen juhannusperinteitä ja ajattelin nyt samaan kysymykseen vastailla itse.. Meillä ei mitään varsinaisia juhannusperinteitä ole. Joskus pienenä muistan meidän viettäneen juhannusta mökillä tai isäni suvun parissa. Tällöin mahdollisesti kokkokin kuului osana juhannukseen. Aikuisiällä ole juhannuskokkoa tainnut käydä katsomassa vain jonkin yksittäisen kerran ja arvelisin sen jäävän tältäkin juhanukselta väliin.


Monilla suomalaisilla alkoholi kuuluu vahvana osana juhannukseen ja toki nuorena aikuisena se on itselläkin osa juhannusta ollut. Kuitenkin jo ennen neitiä useampi juhannus on mennyt alkoholittomasti tai enintään muutama nauttien. Se oikea paikka juhannuksen viettoon olisi ehdottomasti mökki (veden äärellä) tai ylipäätään luonnonhelma, mutta kaupunkijuhannuskin on tullut itselleni tutuksi. Juhannustaikoja en muista koskaan tehneeni, joten ne eivät ole minulle juurikaan tutuksi tulleet :D


Tänä vuonna menemme mahdollisesti juhannuksen viettoon siskoni perheen kanssa mökille (jos sää vain sen sallii), emme siellä tosin yövy vaan huristelemme sitten yöksi kotiin. Mikäli sääennusteet muuttuvat ankeamman puoleisiksi niin pitää katsoa menemmekö päiväseltään käymään siskoni vai vanhempieni luona, tuskin siis ainakaan koko päivää kotona kaupungissa ollaan.


Mitä sinä odotat juhannuksessa eniten?

keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Juhannustaikoja



Juhannus lähestyy kovaa vauhtia, toivottavasti tänä vuonna sää olisi suotuisa. Tähän liittyen olisi kivaa kuulla minkälaisia perinteitä sinulle juhannukseen liittyy? Tuleeko tämän vuotiseen juhannuksen viettoon jotain muutosta aiempiin vuosiin nähden esim. koronan vaikutusten vuoksi?

tiistai 22. kesäkuuta 2021

Good Night

Julkaistu alun perin 17.12.2019
*)mainoslinkki

Rakastan öisin kunnon tuhteja koostumuksia yövoiteissa, mutta joskus poikkeus vahvistaa säännön:


* Huxley Sleep Mask Good Night (ovh 27,50€/120g)
on geelimäinen kosteuttava ja rauhoittava yönaamio kaikille ihotyypeille. Sisältää mm. antioksidanttista kaktusviikunan siemenöljyä ja rohtosammakonputken uutetta. Lupaa levittyä iholle helposti eikä tahmaa.

Tuotteessa on tosiaan ihanan raikkaan geelimäinen koostumus, joka yllätyksekseni on ihollani toiminut loistavasti myös näin talviaikaan. Myös lupaus tahmaamattomuudesta on täysin totta. Syksy ja talvi on ollut iholle stressaavaa aikaa jo sairastelujenkin tiimoilta, joten tämänkaltainen tehohoito on ollut erittäin tervetullutta iholleni - sen avulla se onkin säilyttänyt kuulautensa ja raikkautensa. (Itse olenkin tätä käyttänyt joka toinen ilta eikä kovin kummoista vajumaa tuubiin ole tullut - tuotteena on siis erittäin riittoisaa!)


Tämä on toinen kokeilemani Huxleyn tuote (aiemmin olen teille kertoillut Secret of Sahara -seerumista) ja täytyy sanoa, että tämä kaksikko on ainakin ollut itselleni täyden napakympin tuotteet. Näitä täytyy ehdottomasti testailla vielä joskus lisää!


Onko sinulla hyviä suosituksia Huxleyn tuotteista?

maanantai 21. kesäkuuta 2021

Prebioforce

Julkaistu alun perin 15.10.201
saatu ilmaistuote

Kuten otsikosta ehkä onkin jo pääteltävissä niin tämän päiväinen tuote on prebioottinen eli ihon mikroflooraa tasapainottava.


Phytomer Prebioforce -seerumi (ovh 58€/30ml)
sopii kaikille ihotyypeille kuuriluontoiseen (noin kuukauden) käyttöön niissä tilanteissa kun iho on herkistynyt. Myös iho kärsii elämän hektisyydestä ja stressistä minkä lisäksi esim. voimakkaat hoidot voivat herkistää ihoa. Kun alat huomata iholla punoitusta, kihelmöintiä, sameutta ja/tai epäpuhtauksia voisi olla hyvä korkata seerumi käyttöön! Seerumin tarkoituksena on tasapainottaa ja rauhoittaa herkistynyttä ihoasi.


Koostumukseltaan seerumi kevyttä ja toimiikin näin ollen loistavasti aamuisin meikin alla käytettäväksi. Omalla kohdallani syksyyn stressiä on tuoneet sairastelut, mitkä näkyvät toki myös ihossakin - olikin suorastaan loistava tuuri saada tämä tuote juuri nyt testiin! Koin seerumin ehdottomasti parantaneen ja kirkastaneen sairastelusta sameutunutta ihoani eli omakohtaiset kokemukset tuotteen kohdalla olivat ehdottomasti positiiviset!

Phytomerin tuotteita löytyy Sokoksilta minkä lisäksi voit täältä kurkata sattuuko omalla paikkakunnalla olemaan Phytomer-kauneushoitola.


Kuinka sinä virkistät stressaantunutta ihoasi?

sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

iThin Lipolaser

Julkaistu alun perin 13.6.2017

Sain viime vuoden lopulla (v.2016) työpaikalta joululahjana lahjakortin Beautybox-kauneushoitolaan, jonka aivan viime metreillä sain aikaiseksi käytettyä. Jo heti saatuani lahjakortin mielessäni oli, että voisin "lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla" eli käydä jossain sellaisessa hoidossa, josta ehkä tekin mielenkiinnolla lukisitte. Listalta löytyikin jotain uutta ja ihmeellistä, jota mielenkiinnolla lähdin testaamaan: iThin lipolaser, jota markkinoidaan kivuttomana vaihtoehtona rasvaimulle - kuullostaa hyvältä eikö? ;)


Kyseessä on matalataajuista laserenergiaa säteilevä laite, joka voi auttaa sinua kadottamaan senttejä valitulta alueelta jopa 2-5cm verran. Lipolaser "kuivattaa" rasvasoluja vapauttaen niiden sisällön käytettäväksi. Toisin sanoen itse ymmärtäisin sen niin, että jos et tuota vapautunutta energiaa kuluta, varastoituu se kehoon takaisin rasvana. Suosituksenahan tämänkin hoidon aikana on terveelliset elintavat eli niin ruokavalio kuin liikuntakin tukemaan senttien katoamista. (Kysyin tuosta kuinka paljon energiaa keskimäärin hoidossa vapautuu kulutettavaksi, mutta tähän kosmetologi ei valitettavasti osannut vastata.)


iThin lipolaser -hoitopakettiin kuuluu myös lymfahoito eli itse valitsin lipolaserin vatsan alueelle ja jalkoihini tuli lymfasukat hoidon ajaksi. Lymfahieronnan tarkoituksena on tehostaa imusuonikiertoa eli kuona-aineiden poistumista, näinpä se on tehokas apu esim. selluliittiin.

Kuinka hoito sitten toteutetaan; valitulle alueelle asetetaan lipolaser-"kasetit" (vatsalleni näitä aseteltiin yhteensä kuusi kappaletta), jotka kiinnitetään vyöllä kevyesti kiinni. Hoidon aikana pientä lämmön tuntemusta on havaittavissa, mutta sen kummempia en itse huomannut. Lymfasukat toimivat niin, että niissä olevat "taskut" täyttyvät ja tyhjenevät tietyssä tahdissa mikä tuntuu puristavalta jaloissa. Tässä on useampi taso valittavana (1-4), itselläni oli automaattiasetuksella, jossa taso vaihteli 3-4 välillä, mutta en 4-tasoakaan kokenut mitenkään epämiellyttävänä.


Hoitoa ei tokikaan suositella yksittäisenä vaan parhaimman tehon saa useamman hoidon paketilla (kahdeksan hoitoa taisi joidenkin tutkimusten mukaan olevan tehokkain), mutta itse en raaskinut useampaa kertaa itselleni kustantaa - yksi hoito maksaa 60€ ja useamman hoidon paketin hankkiessaan muutaman euron säästön saa aikaan. Hoitojaksoon kuuluisi myös toki mittaukset ennen hoitoja sekä hoitojakson jälkeen, mutta tämä taisi omalla kohdallani unohtua - onneksi olin aamulla itse mittaukset ottanut :D Yhden hoidon jälkeen valitettavasti en minkäänlaista kaventumaa kehossani huomannut tapahtuneen..


Kenelle hoitopakettia suosittelisin? Sinulle, joka olet aloittanut elintapamuutokset parempaan suuntaan (niin ruokavalion kuin liikunnankin osalta) ja kaipaat siihen jotain pientä lisäbuustia. Yksistään millään hoidolla et niitä senttejä saa valitettavasti katoamaan vaan se on aina hieman pitkällisempi projekti, joka vaatii niin aikaa kuin kärsivällisyyttäkin. :)


Oletko sinä tässä tai vastaavanlaisessa hoidossa koskaan käynyt tai voisitko harkita meneväsi?

lauantai 19. kesäkuuta 2021

Seitti

*)mainoslinkki

Tätä Christien kirjaa en ollut aikaisemmin lukenut tai sitten se ei ollut vain jäänyt mieleeni...


Agatha Christien Seitti on julkaistu alunperin näytelmänä ja voinkin hyvin kirjan tapahtumat kuvitella näyttämölle. Pääosassa on diplomaattirouva, jolla on hieman paha tapa muunnella totuuksia mikä aiheuttaa sen, että hänen totuuksiaan on vaikea uskoa todeksi. Kuinka sitten käy kun rouvan miehelle on tulossa kansainvälisiä arvovieraita ja ennen heidän saapumistaan talosta löytyykin ruumis? Murhan salaaminen ei ole ehkä se järkevin ratkaisu varsinkaan kun poliisit kolkuttelevat ovelle...

Todella mielenkiintoinen tarina, jonka luin erittäin nopealla tahdilla. Tai osittain myös kuuntelin äänikirjana. Kirjassa oli hyvä twist ja loppuratkaisu vaikka selkeästi olikin normaalia selkeämmin ja lyhyemmin kirjoitettu teos. Tämä johtuneekin juuri siitä, että on alunperin tosiaan ollut näytelmänä ja siinä on erilailla otettava huomioon tapahtumat kun ne pitää konkreettisesti esittää ihmisille. Kirja löytyi itselleni lukuun * BookBeatista, mutta bongasin kyseisen kirjan myös mm. * Adlibriksen valikoimista.

Oletko koskaan käynyt teatterissa?

perjantai 18. kesäkuuta 2021

Australian Glow

Julkaistu alun perin 14.4.2020
saatu ilmaistuote
*)mainoslinkki

Kesää kohti mennessä vaatteet alkavat pikkuhiljaa keventyä ja näin olleen myös talven jälkeen olisi aika saada väriä hipiään. Osa on käynyt sitä keväällä hankkimassa ulkomailta, mutta koronan takia se tällä hetkellä on mahdotonta. Itse muutoinkin suosin purkista otettavaa, toisaalta senkin vuoksi koska en pahemmin luonnollisesti rusketu :D


Australian Glow kuullosti lupaavalta paitsi päivetyksen niin myös muovia vähentävän innovaationsa osalta; itseruskettaville vaahtopulloille löytyy saatavilta täyttöpussi minkä lisäksi tämän vuoden aikana kaikki vaahtopullopakkaukset vaihtuvat pakkauksiin, jotka on valmistetty valtamerestä poimutusta muovijätteestä! Yhteen purkkiin kuluu kahdeksan merestä löytynyttä muovipussia.

Sarjasta löytyy hyvä valikoima niin vaahtoja, suihkeita, voiteita kuin muitakin itseruskettavien käyttöön tarvittavia tuotteita. Itselleni testiin tuli:
* Gradual Tanning Lotion (ovh 19,50€/200ml)
Sel Tan Mousse Medium (ovh 24,90€/200ml)
* Reusable Tanning Mitt (ovh 8,50€)


Asteittain päivittävät voiteet olivat pitkään se oma juttu kun en vielä itseruskettaviin uskaltanut koskea - pelkäsin liian tummaa ja oranssia lopputulosta :D Tämä kyseinen voide on kaikinpuolin ihastuttava (kuten oletinkin sen olevan); kalpeanaamankaan ei tarvitse pelätä liian näkyvää lopputulosta minkä lisäksi voide ravitsee ihoa.

Vaahtomainen itseruskettava näyttää aina suorastaan pelottavan tummalta, mutta tätäkään kaveria ei tarvitse pelätä! Tosin suosittelen ehdottomasti itseruskettavien kanssa käyttämään hansikasta! Paitsi, että saat suojaa käsillesi niin tällä on myös helppo saada tuote levitettyä iholle tasaisesti! Itseruskettavien kanssa kannattaa muistaa aina edellisenä iltana ihon huolellinen kuorinta ja kosteutus - jonka allekirjoittanut toki totaalisesti unohti :D


Yllä oleva kuva otettu heti levityksen jälkeen. Itseruskettava lupaa antaa lopullisen sävyn tunnissa ja ainakin itse uskalsin vaikutusajaksi vetäistä vaatteet päälle - iho ei vaahdosta jäänyt lainkaan nahkeaksi enkä myöskään housuihin huomannut väriä tarttuneen. Koska en tosiaan ollut muistanut ihoa kuoria niin muutamaan kuivempaan paikkaan tämä hieman lujemmin tarrasi - hyvä muistutus miksi se kuorinta olisi niin tärkeää ;)


Yllä olevassa kuvassa tilanne tunnin vaikutusajan jälkeen (kun aurinkokin alkoi pilkistellä :D). Lopputulos Medium-sävyllä oli omalle kalpealle iholleni yhden käsittelykerran jälkeen juuri sopiva eli voin suositella tätä kaikille muillekin kalpeanaamoille!

Monethan eivät pidä lainkaan itseruskettavien tuoksusta; itse en ole tuoksun suhteen lainkaan herkkä, olen siitä kummallinen, että jossain määrin jopa pidän tuoksusta :D Näiden kohdalla tuoksua ei lainkaan levitettäessä tuntunut, tuotteen oltua iholla asiakseen tuoksuttamalla hieman itseruskettavalle tyypillistä tuoksua olin havaitsevinani.

Kokonaisuutena ihana kaksikko, joista kumpikin jää itselläni käyttöön; asteittain päivettävää käytän varmaankin hieman säännöllisemmin ja itseruskettavaa sitten tarpeen mukaan - kun sääriä pitää enemmän esitellä :D


Kumpaa sinä suosit; asteittainen päivettävää vai itseruskettavaa - vai otatko brunat mieluummin auringon tai solariumin kautta?

torstai 17. kesäkuuta 2021

Let's celebrate

Julkaistu alun perin 26.5.2020
saatu ilmaistuote

Sain testiin ihanan kimaltavan tuotteen vartalolle:


on kiinteässä muodossa oleva kimaltava vartalovoide eli vartalokakku. Sisältää mm. tyrniöljyä ja piparmintun eteeristä öljyä. Antaa iholle kevyen kultaisen sävyn, joka korostaa päivettynyttä ihoa. Sopii kuitenkin myös vaalealle iholle. Jos olet testaillut Luonkosin muita vartalokakkuja niin tämä on niihin nähden koostumukseltaan kevyempi.


Parhaan tuloksen saa kun tuotetta käyttää suihkun jälkeen pyyhekuivalle iholle. Levitys on helppoa; lämmitä palaa hetki käsien välissä ja hiero sitten käsiin irronnut öljy iholle.


Itsehän olen väritykseltäni aikalailla kalmankalpea, joten olin siinä mielessä oikein mainio testikappale tuotteelle; kosteuttaa ihoa näin kesää vasten mukavasti jättäen aivan upean kimalluksen. Kimallus on hillittyä eli ei tarvitse pelätä olevansa kävelevö diskopallo tämän käytön jälkeen :D En huomannut tämän mitenkään erityisemmin värjäävän ihoa eli muiden kalkkilaivan kapteeneiden ei tarvitse tätä asiaa pelätä!


En ole näitä vartalokakkuja aiemmin testaillutkaan, mutta tykästyin aivankin tähän kovasti. Oletko sinä ehtinyt kokeilla vartalokakkuja?

keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Oletko jo tehnyt to-do-listan kesälle?



Otsikon mukainen kysymys eli onko sinulla tälle kesälle to-do-lista? Itse en sellaista ole vielä ehtinyt tehdä, mutta jos saisin vaikka teidän listoistanne hieman inspiraatiota :D

maanantai 14. kesäkuuta 2021

Hajuveteni / Avon Today Tomorrow Always This Love

saatu ilmaistuote

Sain Avonilta ihanan yllätyspaketin, joka sisälsi kesäisen viehkeän tuoksun.


lupaa olevan loistava treffituoksu - taidankin siis tämän ottaa ihan kunnolla testiin ;) Kuuluu kukkais-hedelmäisten tuoksujen joukkoon eli jo senkin perusteella tietäisin tästä hyvin isolla todennäköisyydellä pitäväni. Tuoksu ei ole mikään kovin voimakas, mikä onkin hyvä koska en itse nykyisin kovin voimakkaista tuoksuista välitä. Voisin kuvitella tämän soveltuvan aivan kaikenikäisille ja oikeastaan kesän lisäksi hyvin myös muina vuodenaikoina.

Latvatuoksu: vesimeloni, guava, verigreippi
Sydäntuoksu: jasmiini, orvokinjuuri (?), vahakukka
Pohjatuoksu: myski, meripihka, tiikki


Tästä voisikin tulla minun tämän kesän nimikkotuoksuni.


Mikä on sinun kesän 2021 tuoksu?

lauantai 12. kesäkuuta 2021

Runkkarin käsikirja

*)mainoslinkki

Tänään päivän kirjana ehkä jopa hieman raffimpi teos, varsinkin nimensä puolesta. Tosin täytyy sanoa, ettei kannata tuijottaa kirjan nimeä liian tuomitsevasti. Tämä ei todellakaan ole mikään opas itsetyydytykseen vaan seksuaalisen älykkyyden kasvattamiseen.


Ina Mikkola on varmasti monille tullut tutuksi Ina <3 Porno -sarjasta, jonka itse muuten katsoin lävitse vasta tämän kirjan luettuani. Ina on loistava toimittaja, joka haluaa nostaa esille asioita, joista nyky-yhteiskunnassa puhutaan liian vähän. Porno oli tapetilla tv-sarjassa ja toki siitä puhutaan myös tässä kirjassa, mutta kuten yllä mainitsin niin kirjan tarkoituksena on saada ihmiset kasvattamaan omaa seksuaalista älykkyysosamääräänsä. Olen pitänyt itseäni kohtuullisen avoimena ja suvaitsevaisena ihmisenä, mutta täytyy sanoa, että kirjaa lukiessani huomasin tietyissä asioissa kangistuvani varsin kovasti heteronormatiiviseen ajatteluun. Tokikin jo ihan sen vuoksi ettei itselläni muusta ole kokemusta. Ja ehkäpä juuri sen vuoksi olikin järjettömän hyvä idea tarttua tähän teokseen. Ja hei, vaikkei seksi kiinnostaisi sinua tippaakaan niin suosittelen kirjaa silti sinulle luettavaksi. Tämä voi avata paljon sinulle myös muiden ihmisten toimintatavoista ja ajattelumalleista. Tärkeintähän olisi rakastaa itseään sellaisena kuin on ja antaa kaikille muille tilaa olla juuri sellaisia kuin he ovat <3

Jälleen kerran omaan lukuuni kirja päätyi * BookBeatin kautta, mutta kirja on mahdollista löytää myös mm. * Adlibriksen valikoimista.

Koetko sinä olevasi avoin ihminen kun on kyse seksuaalisuudesta? Onko sinulle ylipäätään helppoa puhua avoimesta seksistä ja seksuaalisuudesta?

torstai 10. kesäkuuta 2021

Kuukausi takana...

Aloitin toukokuun alussa aivan uusissa töissä ja tästä teille kirjoittelinkin. Nyt töitä (tai perehdytystä...) on kuukausi takana ja ajattelin kirjoitella hieman minkälaiset fiilikset on. Toukokuun alussahan olin aivan innoissani vaikkakin toki hieman jännitti kuinka uuden homman opin monine ohjelmineen...


Työnantajaa en nyt vieläkään taida sen tarkemmin tänne kertoa, ehkä vielä joskus. Sen jo mainitsin aikaisemmin, että vaihdoin tosiaan vakuutuspuolella, joka on itselleni aivan täysin uusi maailma. Työnantaja antoi itsestään loistavan kuvan jo työnhakuvaiheessa ja täytyy sanoa, että vaikka rima sen takia oli korkealla niin on tästä loikattu vain entistä ylemmäs. Perehdytykseen ja työntekijöihin on panostettu 10+ arvoisesti ja tätä todellakin menneiden kokemusten pohjalta osaan arvostaa ja paljon. Työssä on vielä paljon oppimista, mutta jo pienestä alkaa tuntua olevansa jyvällä siitä mitä pitäisi kohta jo täysin itsenäisesti osata. Se turva toki aina on, että neuvoa saa ja pitää kysyä kun siltä tuntuu eli yksin en tule jäämään vaikka kotoa käsin töitä hoitaisinkin.

On ihan mahtavaa kuinka työnantaja oikeasti panostaa työntekijöihin ja kannustaa uuden oppimiseen. Kyse on myös isosta yhtiöstä eli paljon mahdollisuuksia myös urakehityksen kannalta on jatkossa jos vain itsellä yhtään mielenkiintoa sen suhteen on. En lainkaan ihmettele miksi niin monet kollegat ovat vuosikymmeniä tällä kyseisellä työnantajalla olleet ja nyt työssä olevat eivät tunnu kukaan haikailevan lähtöä muualle. Niin en myöskään minä. Oli todellinen onnenpotku kun entinen työkaveri tästä työpaikasta minulle vinkkasi <3 (En nyt muista oliko tämä lainkaan työkkärin sivuilla haussa eli ilman vinkkausta olisin paikan saattanut täysin missata...)


Eli fiilikset toukokuun alusta ovat vain entistä paremmat. Taisin löytää sen oman paikkani työelämässä. Maanantait eivät ahdista lainkaan, tuo ahdistus kun kulki aivan liian pitkän aikaa matkassa mukana. Työssä vietetään niin iso osa elämästä, että kannustan aivan jokaista etsimään sen työn missä sinulla on hyvä olla. Kyllä se löytyy kun vain rohkeasti uskaltaa etsiä!

Minkälaisilla fiiliksillä sinä lähdet töihin?

keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Kesä



Sinne se kevät sitten hujahti vauhdilla ja nyt olemme siirtyneet jo kesän puolelle. Itsellänihän kesä menee pitkälti töiden merkeissä, koska lomia minulle ei ole lainkaan ehtinyt kertymään. Onneksi työnantaja kuitenkin mahdollistaa palkattoman lomaviikon pitämisen eli pienen breikin kesään saan itselleni. Lisäksi ehkä jossain määrin on mahdollista kesästä nauttia myös työn lomassa, koska nykyinen työ on mahdollista hoitaa myös etänä kotoa käsin eli esim. kahvi- ja lounastauolla voi mennä takapihalle paistattelemaan auringossa. Kesä on omalta kohdalta vielä suuri kysymysmerkki, koska korona. Kovinkaan suuria suunnitelmia en senkään vuoksi ole siis oikein uskaltautunut tekemään eli minkäänlaista suunnitelmaa meillä ei vielä tuolle kesälomaviikollekaan ole. Millaisia odotuksia, toiveita ja suunnitelmia sinulla on tälle kesälle?

tiistai 8. kesäkuuta 2021

Tunnelukot

Varsinkin tämä kevät on ollut itselläni vahvasti henkisen kasvamisen aikaa. Olen aina ollut kylläkin kiinnostunut ainakin jossain määrin näistä asioista, mutta suuret muutokset elämässä ovat vain entisestään mielenkiintoa lisänneet. Viime aikoina on paljon tullut vastaan eri paikoissa tunnelukoista asiaa, joten lähdin mielenkiinnosta itsekin omalta osaltani tätä tarkastelemaan. Tunnelukkosi.fi-sivustolta löytyykin testi, jolla pystyy testaamaan mitä tunnelukkoja sinulla on. Useimmitenhan nämä ovat lähtöisin lapsuudesta ja ei taitane olla ihmistä, jolla ei jonkinasteista tunnelukkoa olisi. 


Itse olen tunnelukkoja havainnut jo aikaisemmin varsinkin parisuhteissa ja näissähän ne usein aktivoituvatkin kaikista herkimmin. En ole tässä asiassa päässyt vielä pintaraapaisua pidemmälle, joten omalta kohdaltani tässä vaiheessa tunnelukoista voisin avata sitä minkä oikeastaan tiesinkin olevan olemassa eli kaltoinkohtelun tunnelukko. Tämä sanana ei ehkä kerro aivan niin tarkkaan mistä on kyse, mutta kyseessä on tunnelukko, joka aiheuttaa epäluottamuksen tunteen suhteissa. Itselläni on ensimmäisessä vakavassa parisuhteessa kokemuksia pettämisestä eikä suhde muutoinkaan mitenkään ruusuisena ole mieleeni jäänyt, joten täytyy sanoa, että ensimmäisenä osoittaisin syyttävän sormen tunnelukkoni osalta tuohon suuntaan. (Jännästi tämä kyseinen exä taas tuntuu minua ja meitä haikeudella edelleenkin muistelevan, koska viimeksi viime kesänä pyyteli kahville muistelemaan menneitä. On parisuhteessa ja tokikaan puoliso ei ole tietoinen minulle viestittelystä eli sanoisinpa ettei tiikeri ole päässyt mihinkään raidoistaan. Ei-niin-yllättäen jälleen kerran sanoin ei ja tein selväksi etten itse missään asteella haikeudella menneitä aikoja tai häntä muistele enkä missään määrin halua häntä elämääni.)


Omalla kohdallani tunnelukot eivät testin mukaan olleet kovin voimakkaita vaan korkeintaan keskivahvoja eli vaikuttavat joissakin tilanteissa elämässäni. Ehkäpä syynä myös se, että olen pyrkinyt itsetuntemukseen ja pysähtymään niiden epämukavien tunteiden kohdalla ennen kuin ne saavat täysin valtaansa. Joskus toki tilanne voi viedä mennessään eikä ehdi tunnistaa tunnetta ennen kuin on liian myöhäistä.

Onko sinulla kokemuksia tunnelukoista?

sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Green Caviar

*)mainoslinkki
saatu ilmaistuote

Kukapa ei kaipaisi iholle hieman lisää nuorekkuutta?


lupaa kuoria kevyesti, kosteuttaa sekä tehostaa solujen uusiutumista. Koostumus maitomaista, joka muuttuu levitettäessä täyteläiseksi. Sisältää mm. vihreää kaviaarilevää, PHA-happoja ja viikunakaktusta. Tuote on valmistettu Ruotsissa ja se on 100% vegaaninen, 98% luonnollisia raaka-aineita. Käyttö: 2-3 tippaa puhtaalle iholle taputellen. Vaikutuksen tehostamiseksi voit sekoittaa seerumia muutaman tipan myös kasvonaamion tai -voiteen sekaan.

Koostumus on täyteläistä, mutta imeytyy kuitenkin ihoon tehokkaasti. On siis itselläni toiminut hyvin myös meikin alla. Kuten aiemminkin olen maininnut niin ihoni on tosiaan verrattain hyvässä kunnossa, joten omassa ihossani on haastavaa huomata muutosta parempaan suuntaan. Tuote itsessään on kuitenkin ollut käytössä mainio ja ihoni kunto on tätä käytettäessä pysynyt vähintäänkin ennallaan. Skin Treat -tuotteet muutenkin ovat olleet mielestäni loistavia hinta-laatu -suhteeltaan ja näitä tulee varmasti siten jatkossakin blogini esittelyissä näkymään.


Onko sinulla ollut käytössä PHA-happoja sisältäviä tuotteita?

lauantai 5. kesäkuuta 2021

Kävikö käry?

*)mainoslinkki

Tänään esittelyssä olevan kirjan otin lukuun työkaverini vinkkauksesta ja tämä sattuu osumaan varsin hyvin yksiin nykyisin työni suhteen; itsehän vaihdoin juuri vakuutusalalla.


Christian Rönnbackan Kävikö käry? kertoo siis vakuutuspetoksista vakuutusetsivien silmien. Kirjailija on entinen poliisi ja nykyinen vakuutusetsivä, mutta kirjassa on hyödynnetty hänen omien kokemustensa lisäksi myös kollegoiden kokemuksia. Tarinat on kirjoitettu todella humoristisesti ja kirja oli erittäin nopealukuinen. Ehdottomasti tempasi mukaansa heti ensimmäiseltä sivulta lähtien. Ja näin uskoisin käyvän myös vakuutusalan ulkopuolella työskenteleville.

Ilokseni löysin kirjan itse * BookBeatin valikoimasta, mutta kirja löytyy myös mm. * Adlibriksen valikoimasta. Kyseiseltä kirjailija on kirjoitellut myös dekkareita, joita on ehdottomasti myös napattava jatkossa lukuun!

Uskallatko tunnustaa; oletko huijannut vakuutusyhtiötä tai tunnetko jonkun joka on huijannut?

torstai 3. kesäkuuta 2021

Särkynyt sydän

Kirjoittelin viimeksi teille sinkkuuden "iloista" maaliskuussa ja syy on ehkä ollut Instagramissa minua seuranneiden tiedossakin. Luulin löytäneeni sen jonkun ja Tinderkin oli reilun kuukauden verran poissa käytöstä.


Tosiaan reilu kaksi vuotta on kulunut aikaa siitä kun erosin neidin isästä ja vaikka olenkin jonkin verran treffaillut, ei kukaan ennen tätä ole päässyt kunnolla suojamuurieni lävitse. Ehkä toisaalta nyt alkoi olla oikea aikakin kun työn suhteen stressi oli helpottanut ja elämä alkoi näyttää valoisalta. Oli enemmän energiaa antaa tällekin saralle elämässä. Löysin sen jonkun, jonka sylissä tuntui kuin olisin tullut kotiin. Suhteemme ei kestänyt kauaa enkä edes tiedä mikä määritelmä sitä kuvastaisi, mutta hänellekin kerroin sen lyhyydestään huolimatta antaneen minulle mittaamattoman arvokkaita asioita. Jollain tapaa tuntui kuin olisin löytänyt itseni ja naiseuteni uudelleen. Vaikka asiat eivät menneet kuin olisin niiden toivoneen menneen niin muistelen häntä ja koko aikaamme yhdessä erittäin suurella lämmöllä. Ja kuten arvata saattaakin, ei loppuummekaan liittynyt mitään draamaa vaan kaikki hoitui erittäin mainiosti loppuun asti. Ei tarvitse jäädä kaivelemaan hampaankolosta ikäviä asioita.

Näin aikaisessa vaiheessahan sitä on usein ihastunut omiin mielikuviinsa, vaikka tuntuikin kuin olisimme tunteneet iäsyyden. Aina jostain luopuminen aiheuttaa tuskaa ja niin myös tämä. Ehkä jopa enemmän kuin olisin itse kuvitellut tai halunnut myöntää. Kaiken tuskan keskellä uskon kuitenkin tulevaisuuteen ja tiedän, että tuska helpottaa aikanaan. En tiedä teenkö oikein vai väärin kun ajattelin hypätä samantien treffailun pariin. 


Pohdin kauan haluanko kirjoittaa näin avoimesti teille tuntemuksistani, mutta miksi ei. Saattaahan olla, että tämä kirjoitus auttaa jotakuta toista joka kamppailee tuskan keskellä. Meidän juttumme oli lyhyt pyrähdys, joten uskon toipuvani tästä kohtuullisessa ajassa. Ehkäpä yhden illan kyynelvirta riitti. Tätä kirjoitan nimittäin eroa seuranneena päivänä ja oloni on jo kevyempi. Jopa siinä määrin, että olen sopinut treffejä tälle viikolle. Näissä onkin pieni mielenkiintoinen twist, jonka teille ehkä myöhemmin paljastan :D 

P.s. Kuvat otettu eropäivältä sekä sitä seuranneelta päivältä. Joskus sen sisäisen tuskan saa varsin hyvin peitettyä katseilta vai mitä mieltä olette? Aika parantaa <3

tiistai 1. kesäkuuta 2021

Mitä kesä tuokaan tullessaan?

Koska kevät on nyt taputeltu ja siirryimme juuri kesään niin ajattelin teille hieman kirjoitella ajatuksiani menneestä keväästä sekä tulevasta kesästä...


Itse päätin vahvasti tehdä vuodesta 2021 parhaan tähän mennessä ja täytyy sanoa, että aika hyvissä kantimissa ollaan sen suhteen. Vuosi käynnistyi erikoisissa tunnelmissa, koska olin piiiiitkästä aikaa työtön eikä tarkkaa tietoa jatkoista ollut. Kevään aikana opiskelin avoimen AMK:n kautta kolme YAMK-kurssia ja yhtenä suunnitelmana olikin opiskelemaan hakeminen syksylle 2021 mikäli en muuta keksisi. Opiskelut käynnistyivät hieman nihkeästi ja täytyy sanoa etten kyllä noin intenssiivistä opiskelemista ehkä ainakaan tässä vaiheessa elämääni kaipaa. Uuden oppiminen on ihanaa, mutta ei ehkä tuolla tavalla kuin koulunpenkkiä kuluttamalla.

Onneksi ei tuota varasuunnitelmaa tarvinnut käynnistellä, koska löysin aikasta upean työpaikan. Hyppäsin tosiaan hoitoalalta pois, joka tuntui tässä vaiheessa enemmän kuin tarpeelliselta. Uusi työni on vakuutusalan puolella ja tarvitsen työssäni myös tuota aikasempaa taustaa. Muutoin työ itsessään on täysin uutta ja ihmeellistä. Onneksi perehdytykseen on nykyisessä työpaikassani panostettu täysillä eikä senkään jälkeen ole pelkoa pärjäämisestä yksin vaan tukea tulee aina löytymään. On mielettömän ihanaa kun maanantait eivät enää ole mikään kirosana. Tällaistahan tämän oikeasti pitäisikin olla... Työn suhteen ollaan tosiaan todella alkutaipaleella, mutta hyvältä vaikuttaa.


Neiti on ollut koko kevään hoidossa ja tästä aiheesta kirjoittelinkin teille aikaisemmin. Paitsi aika opintoihin ja työnhakuun niin myös toipumiseen oli enemmän kuin tarpeellista. Itselläni on myös se helpotus, että neitokainen on alusta lähtien hyvin viihtynyt hoidossa ja suorastaan kaipaakin sinne kavereiden pariin. Päiväkoti on myös kaikinpuolin muutenkin ihana ja melko pieni. 

Itsellenihän ei kesälomaa ole kertynyt, mutta minulla on mahdollisuus pitää viikko palkatonta lomaa ja sen ajattelin sijoittaa heinäkuulle. Koska uskon, että lapsetkin kaipaavat lomaa myös sieltä päivähoidosta niin olen yrittänyt järjetellä hänelle sen lisäksi lisää lomaa siten, että hän on minun vanhempieni sekä siskoni luona noin viikon pätkät. Onneksi on olemassa tukiverkostoa, joka pystyy näissä asioissa auttamaan.


Olen todella toiveikas kesän suhteen ja katsotaan olisiko tässä jossain vaiheessa vielä lisää ihania asioita teille jaettavaksi.

Kuinka sinulla on kevät mennyt ja millaisia odotuksia tulevan kesän suhteen on?

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat