lauantai 31. elokuuta 2019

Tappava salaisuus

*) mainoslinkki

Itselläni aina ajoittain iskee lukuinnostus ihan tosissaan ja ahmin useita kirjoja hirmuista vauhtia. Viime kerrasta onkin kulunut monta monituista vuotta, mutta nyt kun into iski taas niin ajattelin, että voisin teille hieman kertoa lukemistani kirjoista. Jos vaikka saatte vinkkiä mihin tarttua seuraavaksi?

Omat lempparini ovat ehdottomasti dekkariosaston puolelta ja sellaiseen tartuin tälläkin kertaa. Kirjastoonkaan ei tarvitse ravata kun äidiltäni (sekä itseasiassa myös siskoltani..) löytyy hyllytolkulla mahtavia teoksia.


Tess Gerritsen on kirjailijana minulle entuudestaan tuttu, joten tiesin, että kirja tulisi olemaan minun makuuni. Tappava Salaisuus on julkaistu vuonna 2017 eli kyseessä on melko tuore tapaus. (Löysin tämä äkkiseltään vain * e-kirjana (4,50€).)

Takakannen teksti:
"Nainen tietää olevansa murhaajan seuraava uhri mutta ei voi kertoa sitä kenellekään. Jane Rizzoli ja Maura Isles metsästävät sarjamurhaajaa. Nuoren naisen ruumis löytyy talosta, jonka seinät on peitetty kauhuelokuvien julistein. Molempiin nyrkkeihin on piilotettu verinen esine. Jäljet johtavat suuren luokan murhajuttuun, joka ratkaistiin jo vuosia sitten. Onko oikea syyllinen sittenkin edelleen vapaana? Ovelan sarjamurhaajan seuraava uhri on ainoa, joka voisi auttaa etsivä Jane Rizzolia ja kuolinsyyntutkija Maura Islesia eteenpäin. Mutta hänen on säilytettävä tappava salaisuutensa."


En muista aikaisemmin hoksanneeni, että rikossarja Rizzoli&Isles tosiaankin perustuu Tess Gerritsenin kirjoihin. Hahmot olivat siis tv:nkin puolelta itselleni tuttuja ja kirjaa lukiessa mieleni sopukoista löysin kasvot parivaljakolle.

Kirja oli todella koukuttava ja luinkin sen yhdessä päivässä! (Aloitin neidin päikkäreiden aikaan ja jatkoin hänen käydessään yöunille.) Eli tarina tosiaankin vei mennessään. Juoni oli mielestäni hyvin punottu ja murhaaja pysyi hyvin salassa aivan viime metreille saakka.

Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikkien dekkareiden ystäville ja jos olet sattunut Rizzoli&Isles tv-sarjaa katsomaan niin kannattaa ehdottomasti tutustua myös kirjoihin!


Onko Tess Gerritsenin kirjat tai mainitsemani tv-sarja sinulle tuttuja?

10 kommenttia:

 1. Gerritsenin vanhemmat kirjat ovat parempia ja niissä on enemmän lukemista. Jossain vaiheessa aloitin lukemaan ne alusta asti uudelleen mutta nyt en muista missä kohti olin menossa :) Nykyään luen todella vähän ja uusia kirjoja en muista ostaneeni vähään aikaan. Se on vähän harmi mutta toivon että kohta olisi enemmän aikaa lukea, se on kuitenkin tosi kiva harrastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tosiaan oli varmaan 5-6 vuotta tässä välissä, että luin vain jonkin yksittäisen kirjan. Nyt innostuin uudelleen ja on jo kolmas kirja putkeen menossa :D

   Poista
 2. Gerritsenin kirjoja olen lukenut muutaman. Minuun iskee aina kesällä vimma lukea dekkareita ja suorastaan ahmin niitä silloin. Hyvä dekkari vie niin mukanaan, että joskus joutuu lukemaan aamuyön tunneille, että saa kirjan loppuun. Toki siis vain viikonloppuna luen myöhään. Tv-sarja ei ole minulle tuttu kun en juurikaan katsoa teeveetä.

  VastaaPoista
 3. Rakastan dekkareita ja luen niitä vuodessa kiitettävät määrät:)
  Kiitos tästä vinkistä, tätä en olekaan vielä lukenut!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvälle kirjalle! Mikään ei ole niin hyvä fiilis kun uppoutuu kutkuttavaan kirjaan ja lukee sen kerralla loppuun. :) Itse luin pari kirjaa kesälomalla, ja vielä tuossa yksi odottelee yöpöydällä. Gerritsen on minulle tuntematon kirjailija, joten kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus muinoin ennen neitiä itse saatoin uppoutua hyvään kirjaan aamun pikkutunneille saakka, vasta kun rivit hyppivät silmissä niin ettei saanut mitään selvää, malttoi antaa periksi ja käydä unille :D

   Poista
 5. Minä olen löytänyt kirjat ja varsinkin äänikirjat monen lukemattoman vuoden jälkeen. Dekkareita en lue ollenkaan. En uskalla. Ehkä pitäisi kokeilla lukea...

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat