tiistai 17. marraskuuta 2020

Tilannekatsaus

Mielessäni on ollut päivittää tänne teille hieman tilannetta ruokavaliovalmennuksen päättymisen jälkeen ja jostain syystä kuvittelin jotain jo tänne asiasta kirjoitelleeni. Taisin muistella väärin, koska olen vain kerran valmennuksen päätyttyä kertonut teille kuulumisiani ja siitäkin on jo noin 1,5kk aikaa! Mihin tämä aika oikein katoaakaan?

Kertauksena: itse tosiaan kesälomani alkamisen kunniaksi elokuun alussa lähdin mukaan Vahavan ruokavaliovalmennukseen, jonka suhteen ajatuksenani oli saada taas niskalenkkiotetta ruokailujen suhteen. Kuten niin usein pienten lasten kanssa niin myös itselläni napostelu oli lähtenyt lapasesta ja tuntui etten sitä millään saanut kuriin. Vahavan ruokavaliovalmennukseen kuului osana myös kotitreeniohjelma, mutta täytyy myöntää, että sen suhteen olin laiskan sutjakka ja kuntoilut jäivät liian vähiin. Sanoisinkin siis kaikkien tulosten tulleen hyvin puhtaasti ruokavalion kautta ja tämähän se tärkein osa onkin.

Valmennuksen jälkeen olen hieman löysäillyt enkä seuraa ruokavaliota niin tarkasti kuin valmennuksen aikana, ruokia en myöskään ole kertaakaan punninnut valmennuksen päätyttyä. Toisaalta ideana olikin, että saisin silmämääräisesti arvioitua sopivat annokset, koska eihän sitä vaakaa joka paikkaan pysty mukana kuljettamaan. Vihannesten ja kasvisten määrä ruokavaliossa on ollut valmennuksen jälkeen vaihteleva, mutta sanoisin tämän kuitenkin olleen paremmalla tolalla kuin ennen valmennusta. Pakko myöntää myös ajoittain aamupalan unohtuneen pois, mutta senkin suhteen tilanne parempi kuin ennen valmennusta. Ruokavaliohan oli aika helposti muokattavissa, mutta normaaliin nähden itselläni tuli syötyä enemmän punaista lihaa sekä maitotaloustuotteita (lähinnä rahkan muodossa) ja pohdinkin voisivatko nämä nykyä kohonneina kolesteroliarvoina. Tämän suhteen olen palannut hieman takaisinpäin ja voisin ensi vuoden puolella tarkastuttaa tilanteen, jos nuo arvot saisi takaisin kohdilleen. (Onneksi eivät hurjasti olleet koholla, mutta sukurasitteen vuoksi tätä on hyvä tarkkailla...) Iltasyömisten suhteen olen pitänyt pintani eli en ole sortunut herkutteluun herkkupäivien ulkopuolella.

Ja lopputuloshan on se, että tuosta aloituspainosta minulta on lähtenyt -5,5kg ja senttejä taisi olla keskimäärin 7cm. Olen todella tyytyväinen jo tähän tilanteeseen, mutta ei haittaa jos vielä pari kiloa saa oloa kevennettyä. Jos saisin liikuntaa lisättyä niin sen avulla varmasti lähtisivätkin nopealla tahdilla. Edelleenkin en siis voi muuta kuin kehua valmennusta! Itse sain siitä loistavan avun ja tsempin elintapamuutoksiin, jotka olivat itselläni mielessä ja joita olin omatoimisesti yrittänytkin saada aikaan. Joskus vain se ei riitä, että on se kaikki tieto päässä, tarvitsee sen ulkopuolisen apuja. Nyt jo olen tilannetta saanut pidettyä yllä sen verran kauan, että ehkä tästä on alkanut tulla tapa, joka ei vaadi enää ponnisteluja.


Milloin sinä sallit itsellesi herkuttelua?

8 kommenttia:

 1. Onnittelut - sinä olet saanut hyviä tuloksia aikaan vaikka oletkin välillä löysäillyt. Kilomäärä ja sentit sen kertovat sekä oma olo. Hyvä suoritus!

  Sallin itselleni herkuttelen silloin tällöin. Pyrin välttämäään sitä, että kun päivä pimenee ja mennään kohden keskitalvea etten repsahda hiilihydraatti ähkyyn. Toisaalta joskus voi sitten syödä kerralla enemmän herkkuja ja sitten ei taas tee mieli mitään pitkään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valmennus oli loistava potku saada ruokailutottumuksia kuntoon ja lopettaa se ylimääräinen napostelu. Parasta kun ihan luvan kanssa sai herkutellakin <3

   Poista
 2. Mun tarttis päästä tuosta herkuttelusta eroon, se on vaan vaikeaa kun töissä on aina kaikenlaista herkkua tarjolla :)

  VastaaPoista
 3. Enimmäkseen tuo on minusta siitä kiinni, että mitä kotiin ostetaan. Jos ei ole herkkuja kotona, niin vaikea niitä on sitten syödäkään.
  Tosin nyt tähän aikaan vuodesta hommaa vähän hankaloittaa se, että jonkin verran tulee kotiin blogin tiimoilta lähetyksiä, joissa on mukana myös herkkuja, mutta täytyy sitten vaan kestää nekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on kyllä ihan totta. Itse tosin olen nyt elintapamuutosten myötä saanut itsekuria vastustaa niitä herkkuja siellä kaapissa :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olen kyllä todella ylpeä itsestäni ja yllättynytkin kuinka hyviin suorituksiin pelkästään ruokavaliomuutoksella päästiin vaikka toki tiesin miten tärkeässä roolissa se on mitä suuhunsa laittaa. Kun saisi sitä liikuntaa vielä lisättyä niin...

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Santorini Sunrise

*)mainoslinkki Minulla oli ajatuksena hankkia Escadan uusi tuoksu Rodokselta muttei näitä osunut missään silmääni, ainoastaan lentokentän pu...

Luetuimmat