lauantai 8. helmikuuta 2020

Neljä Suurta

Tämän päiväisen kirjan valitsen lukuun sen vuoksi, että bongasin Ruudusta ko.kirjasta tehdyn elokuvan, jota en ennen kirjan lukemista halunnut katsoa. Lukaisin siis kirjan ennen leffan katsomista:


Agatha Christien Neljä Suurta (The Big Four) on alunperin julkaistu vuonna 1927 - olisin itse kuvitellut tämän olevan paljon myöhäisempää tuotantoa. Kirjassa pääosassa on Hercule Poirot ja Arthur Hastings (kun taas leffassa Hastings jää pienempään rooliin ja toisaalta komissario Japp on selkeästi suuremmassa roolissa). Lyhyesti sanottuna kirja kertoo nimensä mukaisesti neljä suuresta (=älykkäästä, rikkaasta..) ihmisestä, joiden perimmäisenä tarkoituksena on maailman valloitus.


Elokuvassa perustarina on samankaltainen, mutta tässä on huomattavan suuria eroja kirjaan verrattuna - ei siis missään nimessä ollut tylsää katsoa leffaa heti seuraavana päivänä kirjasta vaan enemmänkin koin sen mielenkiintoisena ihan vertailun näkökulmasta. (Itseasiassa totesin etten tätä leffaa ollut edes aiemmin katsonut eli tämä lienee kaudelta, jota minulla ei vielä DVD:nä ole.)


Poirot-tarinoista ei noussut omien suosikkieni joukkoon, mutta niin kirjana kuin leffanakin olivat todella mielenkiintoiset.


Kumpi sinusta on yleensä parempi kirja vai siitä tehty elokuva?

8 kommenttia:

 1. Ehdottomasti yleensä oon kirjan kannalla, pystyy eläytymään jotenkin paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvitus voi saada kyllä kirjasta leffaa niin paljon mielenkiintoisemman :D

   Poista
 2. Olen joitakin lukemiani kirjoja katsonut myös leffana, esimerkiksi niinkin hömppää kuin Fifty shades of grey tai Paholainen pukeutuu Pradaan :D Nyt en äkkiseltään muista mitään vähän asiapitoisempaa, mutta onhan niitäkin ollut joukossa mukana ;) Itse aina tykkään lukea ensin kirjan, jotta saan kuvitella henkilöhahmot ja ympäristön. Jos katsoisin ensin elokuvan, niin sitten olen huomannut miettineeni nimenomaan ko. näyttelijöiden kautta kirjan tarinaa, mikä vähän vie kirjasta sen parhaimman kulman pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla Hercule Poirot on aina mielikuvissa ollut David Suchetin esittämän hahmon kaltainen, koska olen leffoja katsonut ennen kirjojen lukemista - tämän en ole kyllä asiaan huomannut negatiivisesti vaikuttaneen :D

   Poista
 3. Olen kova Agathan fani ja tämäkin kirja on tuttu. Tämä ei ole ykköslemppareita, mutta hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei ole tarina niin tuttu ainakaan itselle kuin monet muut :)

   Poista
 4. Tykkään kummastakin kirjasta ja leffoista ja mahdollisuuksien mukaan tartun kumpaankin. Agathan kirjat ja leffat on hyviä<3

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Paganini ja paholainen

*)mainoslinkki Tämän päiväinen Lars Keplerin kirja on julkaistu vuonna 2010 ja se on toinen Joonas Linna -teos. Paganini ja paholainen alka...

Luetuimmat