keskiviikko 24. huhtikuuta 2024

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita leluja sun muita eteenpäin järkevästi. Ja ehkäpä saada niistä jokunen roponen takaisinkin päin. Mikäli jälkimmäinen ei ole tarpeen, niin sanoisin esim. Joensuussa SPR:n Kontin olevan hyvä lahjoituspaikka näille, mutta mikäli haluaisit jonkun sentin itsellesikin niin kirppareitahan on nykyisin joka lähtöön.


Ensimmäisenä perinteiset livekirpparit. Tykkään itse kiertää asiakkaana Kontissa tai sen kaltaisissa paikoissa missä tuotteet on selkeästi jaoteltu ryhmittäin - vielä parempi toki jos kootkin olisivat ryhmien sisällä jaoteltuna, mutta ymmärrän ettei tämä joka paikassa ole mahdollista. En ole siis ykköskävijäryhmää ihan noilla perinteisillä kirppareilla, missä jokainen loossi pitäisi erikseen plärätä löytyykö itselle sopivaa. Myöskään myyjänä en oikein noista tykkää, koska hinnoittelussa ja paikan hoitamisessa on ihan hirveä homma eikä aina tiedä jääkö siitä edes kovin kummoisesti plussalle. Olen livekirppareilla muutaman kerran testaillut täyden palvelun myyntiä, jossa muut hoitavat hinnoittelut ja paikan siistinä pidon sekä jälkikierrätyksen. Viimeisellä kerralla en tästä itse tainnut jäädä edes plussalle, joten taitanee nuo livekirpparit minulta myyjänä jäädä jatkossa kokonaan paitsioon.

(Jatkossa olevat linkit johtavat aiemmin tekemiini postauksiin ko.paikoista:)

Netistä löytyy myös monenlaisia vaihtoehtoja, joista itse olen useampiakin testaillut. Ostajan näkökulmasta esim. Emmy ja Sellpy on varsin hyviä paikkoja, mutta myyjänä näistä jää niukalti jos lainkaan itse plussalle. Homma tosin hoituu omalta kohdalta helposti, koska ei tarvitse muuta kuin pakata tavarat ja laittaa eteenpäin, Sellpyllä jopa paketti haetaan kotiovelta. Vähänkäytetty.fi on myös palvelu, jossa tuotteiden kuvaaminen ja hinnoittelu hoidetaan heidän puoleltaan, tässäkin sama juttu ettei itse jää kovin kummoisesti plussalle. Eli näitä ns. täyden palvelun verkkomyyntejäkään en jatkossa aio itse käyttää.

Vähänkäytetty.fi voit myös itse kuvata ja hinnoitella tuotteet, minkä jälkeen lähetät ne eteenpäin ja homma on osaltasi siinä. Tästä palvelusta olen jonkin verran jopa saanut itse ropoja takaisinpäin, mutta logistiikkakustannusten nousun myötä myös tämän palvelun maksu myyjälle on kohonnut siinä määrin etten tiedä kannattaako tätä enää jatkossa hyödyntää. Varsinkaan, koska tämä uusin kilpailija Vinted tuntuu enemmän kuin toimivalta. Itse olen vajaassa kahdessa viikossa saanut jo aika hyvin saldoa kerrytettyä eli tämä lienee jatkossa se palvelu, jota itse käytän.

Verkosta löytyy useampi muukin nettikirppari, mutta näistä itselläni ei ole kokemusta. Kuinka sinä hankkiudut eroon omista ylimääräisistä tavaroistasi? Onko sinulla millaisia kokemuksia edellä mainituista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Rodoksen matka

Palasimme vihdoin eilen kotiin matkalta, lentohan oli Suomessa jo hyvin aikaisin lauantaina eli puoli yhden aikaan yöllä, mutta emme tokikaa...

Luetuimmat