keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Karkausvuosi




Tiedätkö sinä jotain uskomuksia karkausvuoteen liittyen - tai tiedätkö ylipäätään mistä karkausvuosi johtuu?

8 kommenttia:

  1. Kun maailma ei ollut vielä näin tasa-arvoinen, niin karkausvuoden helmikuun viimeisenä päivänä saivat naisetkin kosia. No, tuo oli niitä vanhoja tarinoita, en tiedä paikkansa pitävyyttä :)
    Mutta muutenhan karkausvuosi liittyy jollakin tapaa Rooman valtakunnan aikoihin.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Se mitä tiedän karkausvuoteen liittyvän on se, että naiset saavat kosia viimeisenä päivänä.

    VastaaPoista
  3. Karkauspäivä joka 4.vuosi on ihan käytännön sanelema juttu eli siinä kurotaan "aikaa umpeen".

    Näin hienosti sen selittää Hgin almanakkatoimisto
    "Yksi ajanlaskun ongelma on se, että vuorokausi, eli maapallon pyörähdys itsensä ympäri, ja vuosi, kierros Auringon ympäri, eivät ole yhteismitallisia. Trooppinen vuosi on 365 vuorokautta 5 tuntia 48 minuuttia ja 46 sekuntia. Se on aika, joka Auringolta kuluu kevätpäiväntasauksesta seuraavaan kevätpäiväntasaukseen. Jos vuoden pituus olisi koko ajan 365 päivää, ei kalenteri pysyisi samassa tahdissa vuodenaikojen kanssa. Tämä vajaan kuuden tunnin ero on huomioitava lisäämällä karkauspäivä.Se aika kun maapallo pyörähtää itsensä ympäri, siis vuorokausi ja toisaalta myös auringon ympäri."

    Karkauspäivää Suomessa on vietetty vuoteen 1998 saakka 24.helmikuuta ja tästä saamme kiittää roomalaista hallitsijaa Julius Caesaria. Nykyään karkauspäivä on 29.helmikuuta Suomessa, Ruotsissa ja useimmissa eurooppalaisissa maissa. Sinä päivänä ei kukaan vietä nimipäivää.


    Karkauspäivä on myös nurinkurisuuksien päivä eli me naiset olemme yhtenä päivä voineet poiketa perinteistä ja kosia miestä. Ja jos mies ei suostu kosintaa on hänen perinteisesti pitänyt antaa kosivalle naiselle hamekangas :D

    VastaaPoista
  4. Itsekin olen kuullut tuon, että silloin myös naiset saivat kosia. :D Muuta en ole tainnut kuullakaan. :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat