sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Villi viikonloppu?

Kirjoittelin teille vastoittain siitä kuin arkemme sujuu ja mainitsin siinä, että saamme iloksemme nauttia peräti kolmipäiväisistä viikonlopuista. Mistä siis vapaapäivämme yleensä koostuvat?


Rytmi meillä pysyy kohtuullisen stabiilina myös vapailla; neiti kun alkaa herätellä minua klo6.30-7 aikoihin. Itse tosiaan vielä tovin jos toisenkin voisin unilla olla, mutta se ei auta kun taapero päättää jotakin :D Heräämisen jälkeen on vuorossa pesut ja usein vaihdan neidille jo päivävaatteet ylle ennen aamiaiselle menoa. Lataan itselleni kahvinkeittimen porisemaan ja menen neidin aamiaista nauttiaessa laittautumaan itse valmiiksi päivää varten. Täytyy myöntää, että niin arkena kuin viikonloppuisinkin aamupalana koostuu turhan usein pelkästä kahvista - tämä on asia, johon pitäisi ihan tietoisesti yrittää tehdä muutosta. Jospa tuorepuuro olisi se ratkaisu?

Perjantaisin usein suuntaamme heti aamusta Prismaan ruokaostoksille ihan sen vuoksi, koska tällöin siellä ei yleensä ole juurikaan ihmisiä. Tykkään myös tehdä kerran viikossa isommat ostokset isommassa kaupassa, useinhan se silloin myös edullisemmaksi tulee. Viikonloppuisin saatan usein vielä sunnuntaina pyörähtää lähikaupassa tekemässä pieniä lisäostoksia alkavaa viikkoa varten. Työviikoilla kun ei oikein kauppaan ehdi.Viikonloppuihin talvella kuuluu takan lämmitystä ja jotenkin se viikkosiivous yleensä tuppaa sinne vapaille jäämään. Siivoamisenkin suhteen olen muuten aktiivisempi aamuisin, jos en saa aamupäivän aikana siivottua niin harvemmin enää myöhemmin päivällä jaksan :D Viikonloppuisin tulee myös pestyä viikon pyykit ja ruuat teen niin, että saan niistä osan pakkaseen arkea ajatellen. (Arkena en siis tosiaan yleensä tee ruokaa vaan hyödynnän tällöin pakkasen antimia - eineksiin emme oikeastaan juuri koskaan kotona turvaudu.)

Lauantaisin usein vanhempani ajaltavat käymään ja viikonloppuisin muutenkin saamme yleensä heidän lisäkseen vähintään pari muuta vierasta. Tämäkin on asia johon arkena ei oikein tunnu riittävän aikaa eikä energiaa. Säästä ja muista tekijöistä riippuen ulkoilemme myös viikonloppuisin - täytyy myöntää, että tämän suhteen tulee lämpimämmillä säillä oltua aktiivisempi ja ehkä jopa arkena saattaa tälle jäädä aikaa ja energiaa.


Vaikka viikonloppumme on kolmipäiväinen niin silti se tuntuu hurahtavan aivan liian vauhdikkaasti ohi. Ei haittaisi jos vaikka saataisiin vielä yksi ylimääräinen päivä viikonloppua :D Otsikosta huolimatta viikonloppumme ovat yleensä varsin rauhallisia, nautimme siitä kun ei ole aikatauluja ja saamme itse päättää mitä kulloinkin teemme. Toki neidin päivärytmin huomioiden.


Kuinka sinun vapaat eroavat arjesta?

9 kommenttia:

 1. Jos olisin arkena töissä ja pe vapaa, niin mäkin kävisin ehdottomasti pe heti aamusta kaupasta, puolen päivän aikaan alkaakin olla sitten jo täysi hulluus sielläkin irti. :D Mullahan vapaat osuu miten sattuu, joten toki ne eroaa paljonkin. Mullahan vapaa on sitten rauhoitettu, etten tee mitään. En esim. käy kaupassa, vaan koitan hoitaa sen työpäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuhkassa ei ole hauskaa kaupassa käydä, klo8 aikoihin on ihanan rauhallista jopa Prismassa :D

   Poista
 2. Kuulostaa ihanan rennoilta teidän vapaat. Mutta nainen, sun pitää alkaa syömään aamuisin! Juo edes smoothie, keitä kaurapuuroa valmiiksi jääkaappiin tai paista muna! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä töissä aamukahvilla yleensä olen yrittänyt jotain syödä, jos vain muistan edellisenä iltana tehdä tuorepuuron niin sitä, vähintäänkin siemennäkkäriä jos ei muuta ole :D Heti heräämisen jälkeen olen aina ollut hieman huono syömään, mutta jospa senkin oppisi neidin tuosta vielä kasvaessa.. (Hänelle toki aamupalan aina teen vapaapäivinä, päivähoitopäivinä syö hoidossa.)

   Poista
 3. Vapaalla (eläkeläisenä) päivät eroavat enemmän toisistaan sen mukaan olemmeko kotona vai reissussa. Pari päivää reissun jälkeen kotona on kiireistä, samoin pari päivää ennen reissua - siinä välissä sitten normaalimpaa arkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä verran te keskimäärin kuukaudesta tai vuodesta olette reissuamassa? :)

   Poista
 4. Kuulostaa ihanan rennolta tuo teidän kolmipäiväinen viikonloppu! Varmasti perjantai aamuna on kaupassa rauhallista. Olen itse vältellyt ruokakauppaa lauantaina kun silloin tuntuu, että kaikki ovat änkeneet sinne. Ja juuri ennen sulkemisaikaa perjantai iltana kaupassa on aina hirveä ryysis.

  Onpas pikkuneiti kasvanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hujahtaa uskomatonta vauhtia, ja lapsistahan sen juurikin huomaa <3

   Poista
 5. Ihanalta kuulostaa teidän kolmen päivän viikonloppu! Meillä on usein viikonloppuisin lasten turnauksia. Eli kello herättää silloinkin.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat