tiistai 19. huhtikuuta 2022

Burn

 Loppukesästä 2020 päätin antaa vihdoinkin kyytiä viimeisille raskauskiloille ja tutustuin tällöin ensimmäistä kertaa Vahavan verkkovalmennuksiin. Tällöin lähdin mukaan 80/20 valmennukseen, josta nappasin itselleni käyttöön nimenomaan ruokavaliovinkit. Lopputuloksena oli kiloja -5,5 jotka muuten ovat sen jälkeen pysyneet poissa. Elintapamuutokset on hitaita ja ne kannattaa tehdä pienissä erissä minkä vuoksi en tuolloin vielä niin liikuntaan kiinnittänyt huomiota. Kun sitten ruokavalio oli paremmin hanskassa, aloin seuraavan talven ja kevään aikana lisätä mukaan myös liikuntaa. 


Viime kesänä osallistuin pariin FitFarmin valmennukseen ja loppuvuodesta vielä Maikki Marjaniemen valmennukseen sekä otin vuodeksi Yogaian jäsenyyden. Nämä siis liikuntapuolta tsemppaamaan. Kesällä pääsin jo painoon, jota en kuvitellut tavoittavani, mutta jotenkin kummasti fokus katosi ja paino lähti hieman seilaamaan ylöspäin. Alkuvuoden aikana tuntui, että jäin siihen tiettyyn pisteeseen jumiin ja kaipasin lisäinspiraatiota taas hommaan minkä vuoksi nappasin aivan viime hetkillä Burn valmennuksen Vahavalta. Tämä kiehtoi sen vuoksi, koska ideologia vastaa aivan täysin omaani ja lisäksi minulla oli aiemmasta hyvät kokemukset Vertin ja Pertun valmennustyylistä. Tämä on valmennus, jossa ruokia ei punnita eikä olla millään nälkäkuurilla. Ideana on opetella syömään vatsansa täyteen hyvää ja terveellistä kotiruokaa sekä opetella säännöllinen ruokailurytmi. Näin saa vähennettyä ylimääräistä napostelua sekä niitä epäterveellisiä mielitekoja. Ruuat ovat sellaisia, jotka sopivat hyvin koko perheelle ja meillä neiti on niitä syönyt erittäin hyvällä ruokahalulla. Treenit voit tehdä kotona tai salilla tai vaikka vaihdella näiden välillä. Ne ovat tehokkaita, mutta sopivat kaikentasoisille kuntoilijoille. Lisäksi valmentajat neuvovat aina kun kysyttävää tulee ja esim treenejä voi muokkailla mikäli et jotain liikettä pysty tekemään.

Nyt takana on hieman reilu kolme viikkoa valmennusta ja vajaa kaksi viikkoa edessä. Hurjia muutoksia ei ole vielä tapahtunut kiloissa ja senteissä, mutta toisaalta omalla kohdalla en pidemmällä tähtäimelläkään tavoittele kuin parin kilon tiputusta. Tärkeintä on kuitenkin se, että olo on ihan loistava ja tämä hyvä vointi näkyy kuulema myös ulospäin. Katsotaan mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan.


Jos Burn alkoi yhtään kiinnostaa niin kannattaa napata paikkansa toukokuussa alkavasta valmennuksesta. 

Oletko sinä koskaan osallistunut verkkovalmennuksiin?

7 kommenttia:

 1. Tosi hyvä tulos tuo -5,5 kg hyvä Mira! Itse olen osallistunut Monna Pursiaisen Suurin Muutos -valmennukseen ja juuri kävin Satun KETO RISE UP valmennuksen :)

  Mun mielestä noissa valmennuksissa on parasta ne valmiit ruoka-ohjelmat ja reseptit, ei tartte koskaan pohtia mitä söisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lähti kyl oikeasti tosi helpolla silloin pari vuotta sitten 😅

   Poista
 2. Totta, elämäntapamuutokset ovat pysyviä jos ne tekee vähitellen ja niin, että aina yhdestä asiasta tulee osa elämää, eikä enää tunnu muutokselle.

  VastaaPoista
 3. Elämäntapamuutoksissa parasta ehkä on juuri se huomattava ero olossa, ainakin itsellä. Tottakai fyysinen muutos myös, se vain tulee hieman hitaammin. Välillä tuntuu, että olen liian malttamaton. On ollut välillä mielessä myös josko kokeilisi verkkokvalmennusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan se useilla (myös itselläni) on ettei malteta tarpeeksi kauaa odottaa niitä muutoksia 🙊

   Poista
 4. En ole koskaan osallistunut verkkovalmennuksiin, mainoksissa pyörii aina ne jotka on tarkoitettu painon laskemiseen, eikä ole ollut tarvetta sille. En sitten ole etsinyt mitään painon kasvattamiseenkaan liittyviä valmennuksia. Online Joogaa olen kokeillut pari kertaa :) Tuo säännöllinen ruokailurytmi onkin tärkeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka tässäkin puhutaan painon pudotuksesta niin enemmänkin tässä on tosiaan löytää se tasapaino ja terveelliset elintavat. 🙏

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Kirjapalveluiden ystävät huomio!

 *)mainoslinkki Koska meillä on taloudessa kaksi kirjojen ystävää, joista toinen ei vielä osaa lukea, on kirjapalvelutkin kovassa käytössä. ...

Luetuimmat