tiistai 11. lokakuuta 2016

Kynsihuoltoa

Itse en ole vielä saanut aivan rutiiniksi kynsieni kunnollista huollattamista aika ajoin vaan vasta siinä vaiheessa kun kynsilakat eivät pysy kynsillä vaan alkavat jo muutaman päivän jälkeen lohkeilla muistuu mieleeni, että ehkä jotain voisi tehdä.. Ja näin siis tälläkin kertaa :D Ajattelin nyt käyttää tilaisuuden hyväkseni ja tehdä teille postausta siitä mitä minun kynsienhuoltooni kuuluu silloin kun sen kerrankin kunnolla teen..


Käytössä olevat tuotteet ja välineet yllä:
Color Club Loosen Up -kynsinauhavesi
Lumene Gloss & Care Repairing Base Coat kynnenkorjaaja *)
Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream
appelsiinipuutikku
OPI Smoother-kynsiviila
Isadora-lasiviila


Alkutilanne ei aivan täysin yllä olevasta kuvasta tule esille, mutta kynsillä on kellastumaa värilakoista johtuen (vaikka aluslakka onkin aina käytössä), minkä lisäksi kynsillä on jonkin verran liuskoittumista - ehkä oikean käden kynsillä jopa enemmän kuin kuvassa näkyvän vasemman käden kynsillä (johtuisiko siitä, että olen oikeakätinen!?).

Mitä kynsihuoltoni siis ko.päivänä sisälsi;
ensinnäkin kynsinauhavettä kynsinauhoille ja appelsiinipuutikulla hellävaraisesti kynnen pinnan puhdistusta, hyvin kevyesti myös irroittelin kynsinauhaa hieman kynnen pinnasta. Tämän vaiheen jälkeen käsien huolellinen pesu, että kaikki kynsinauhavesi saadaan pois, ja kuivaus ennen viilausta. 

Kynnen pinnan värjäymiä, uurteita ym. saa hieman tasoiteltua taikaviilalla tai muulla vastaavalla kynnenpintaa tasoittamaan tarkoitetulla viilalla (itselläni tässä nyt käytössä tuo OPIn Smoother), että kynnet eivät liikaa ohenisi niin tätä ei liian usein eikä varsinkaan liian karhealla viilalla kannata tehdä. 

Lasiviila on se paras ja melkein helpoin keino kynsien viilaamiseen; kynnethän tulisi oikeasti lyhentää viilaamalla, mutta tunnustan nyt sen, että olen siihen liian laiska - asia missä olisi peiliin katsomisen paikka ja ehdottomasti parantamisen varaa. Mikäli kynsiä lyhentää saksin (kuten täytyy myöntää, että itse teen..) niin kynsilevyt herkästi irtoavat toisistaan mikä taas johtaa kynsien liuskoittumiseen - älkää siis tehkö kuin minä vaan hankkikaa kunnon lasiviila ja käyttäkää sitä säännöllisesti pitääksenne kyntenne paitsi teille sopivassa pituudessa niin myös täten paremmassa kunnossa.


Viilausten jälkeen pesaisin uudemman kerran kädet saadakseni kynsipölyt pois ennen lakkausta. Tällä hetkellä suosikki hoitolakkani on Lumenelta saamani Gloss & Care Repairing Base Coat kynnenkorjaaja. Kun minulla on kunnolla aikaa niin jätän kaikenlaiset lakkaukset vasta seuraavaan päivään ja käytän Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Creamia paitsi kynsinauhoille niin myös koko kynnen alueelle kosteuttamaan ja ravitsemaan, mikäli en seuraavana päivänä kynsiäni ehdi huoltaa kunnolla (=työpäivä) niin hoidan lakkauksen samantien ja laitan kuivuneen lakkauksen päälle kynsinauhoille voidetta pehmentämään.


Tällä kertaa kynsilleni pääsi ihastuttava Essien Dive Bar ja päällyslakaksi viime aikojeni suosikki; Alessandro Gel Look Top Coat *). Pikakuivattavista päällyslakoista olen hieman luopunut, koska olen huomannut, että laadukkaat Gel Top Coatit ihastuttavan lopputuloksen lisäksi kuivuvat varsin nopeasti.

Kynsienhuollon vaikutukset näkyvät muutoin selkeästi; tämäkin lakkaus kesti useamman päivän täysin lohkeamatta ja aivan uuden veroisena siihen kunnes kyllästyin ja vaihdoin seuraavaan lakkaukseen. Jos siis sinulla on kynsilakkojen kestävyyden kanssa ongelmia niin kannattaa kokeilla olisi kunnon kynsihuollosta tähän ongelmaan apua - ja tokihan tätä pitäisi säännöllisesti muistaa tehdä :D


Kuinka usein ja millä tavalla sinä huollat omia kynsiäsi?


*) saatu blogiyhteistyönä, mielipiteet bloggaajan omia

4 kommenttia:

  1. Teen kynsihuollon aina silloin kun kynsinauhat alkavat häiritä kuvissa :) mutta yleensä tasoitan kynsiä viilalla parin päivän välein, käytän öljyä joka päivä ja pidän lakkauksen aina siistinä. Toisaalta kun lakkaa usein eli 1-3 päivän välein, kynnet eivät ehdi repsahtaa. Mutta itsellä huomaa kynsinauhoista ja leveiksi kasvavista kynsistä, jos huollon laiminlyö.
    ps. tuo Lumenen aluslakka on hyvä!

    VastaaPoista
  2. Itse huollan vähän perusteellisemmin yleensä n. reilun kuukauden välein, käytän just taikaviilaa, sen tehon huomaa, mutta liikaa ei kannata käyttää vaikka mieli tekisi.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Onko alkuperällä merkitystä?

Millä perusteella sinä valitset kahvisi? (Tai teen/kaakaon tms.) Pitääkö sen olla luomua, alkuperältään jostain tietystä maasta..? ...

Luetuimmat