lauantai 13. maaliskuuta 2021

Unfu*k yourself

*)mainoslinkki

Jostain kumman syystä henkiseen kasvuun liittyvät teokset ovat viime aikoina kiehtoneet minua paljon ja nämä ovat kieltämättä kyllä antaneet lisävarmuutta siihen, että tein oikean päätöksen irtisanoutuessani työstäni.


Gary John Bishop on skotlantilainen henkisen kasvun valmentaja, joka on kirjoittanut tämän supersuositun ja hyvin suorasukaisen Unfu*ck yourself -teoksen. Kirjan tarkoituksena on saada sinut ymmärtämään mitä jokaisen harrasta vihapuhe itseään kohtaan saa aikaan ja mihin asioihin todellisuudessa pitäisi ajatukset ja teot kohdistaa. Loppujen lopuksi asiat ovat hyvin selkeitä eikä todellakaan mitään ihmeellisiä, mutta joskus vain vaaditaan toisen sanoitus siihen, että löytää sen oikean reitin jatkaa eteenpäin. Mielestäni tämä on kirja, joka ehdottomasti jokaisen tulisi lukea (tai kuunnella äänikirjana) lävitse, koska tästä saat hyviä ideoita omaan elämääsi olipa elämäntilanteesi mikä tahansa.

Täytyy sanoa, etten aiemmin oikein ymmärtänyt oikein self-help-teosten ideaa ja sen vuoksi en niistä oikein innostunut vaan enemmänkin näillä kirjakaupassa kavereiden kanssa naureskelin. Kirjathan itsessään eivät korjaa mitään sinun elämässäsi ja tavoissasi vaan näiden on tarkoitus saada sinut pohtimaan asioita ja toimimaan. Itse kuuntelin tämän mm. kävelylenkkien yhteydessä * Storytel-palvelun kautta, mutta voit löytää nidotunkin teoksen esim. * Adlibriksen valikoimista.

Mitä mieltä sinä olet self-help -kirjoista?

6 kommenttia:

 1. Mun mielipide on se, että tuon kaltaiset kirjat ovat rahastusta. Itseään voi kehttää ja kasvattaa muillakin tavoin kuin lukemalla aiheesta kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taas ajattelen, että tämänkaltaiset kirjat voivat herättää aivan uudenlaisiakin ajatuksia. Itsekin ajattelin itseasiassa samoin kuin sinä aikaisemmin, nykyään olen huomannut näiden potentiaalin :) Ja tosiaan nämä eivät anna mitkään valmiita vastauksia vaan parhaimmillaan sysäävät sinua sinne oikeaan suuntaan :)

   Poista
 2. Kiinnostava kirja - täytyy laittaa tämä lukulistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mielenkiintoinen ja hyvä muistutella aina välillä näitä asioita itselleen :)

   Poista
 3. Mä koen, että noissa self-help-kirjoissa on tosi laajat laatuerot. Jos taustalla on oikeesti alansa osaava henkilö, esim. psykoterapeutti, niin kirjat voivat auttaa kehittymisessä, mutta sit jos kirja on kirjoitettu vain oman kokemuksen perusteella, suhtaudun kriittisesti sisältöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin ehkä riippuu myös siitä mikä on aihealue ja minkälaisella otteella kirjan on kirjoittanut. Joskus sellainen vertaistukiajatuksella kirjoitettu opas voi olla juuri se mitä tarvitsee :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Rodos kutsuu ❤️

Meillä olisi edessä ihka ensimmäinen ulkomaanreissu neitokaisen kanssa. Ajatus reissusta lähti liikkeelle itselläni joskus viime vuoden puol...

Luetuimmat