maanantai 29. maaliskuuta 2021

Työttömyys

Nyt sitä ollaan oltu jo peräti 3kk työttömänä ja koko tämän ajan kuten jo ennen irtisanoutumistani olen aktiivisesti seurannut työnhakuilmoituksia sekä laittanut lukemattomia määriä hakemuksia menemään yhtään mielenkiintoisiin paikkoihin. Tämä aika on siinä mielessä erittäin huono aika hakea töitä, koska työnhakijoita on koronankin tiimoilta liikkeellä ehkäpä enemmän kuin normaalisti. Näin ollen itsellenikin kävi niin etten kymmenistä hakemuksista huolimatta ole käynyt kuin muutamassa työhaastattelussa.

Ymmärrän erittäin hyvin minkä vuoksi pidempään työttömänä ollessa tilanne voi helposti alkaa ahdistaa. Varsinkin jos jatkuvasti tulee niitä hylkäysviestejä niin kyllähän se alkaa itsetunnolle käydä. Itsekin välillä pohdin, että olenko tosiaan noin huono hakija kun en edes haastatteluun asti tule valituksi. Yritin kuitenkin pitää positiivisen vireen päällä ja pohtia niin, että nuo paikat eivät olleet minulle tarkoitettuja vaan se jokin huomattavasti parempi on vielä edessä.

Itselläni ehkä tätä työnhaun rumbaa ja stressiä on helpottanut myös, että mielessäni on ollut varasuunnitelma jatkoon eli opinnot. Toki eihän sinnekään 100% varmuudella sisälle pääsisi, mutta toisaalta opiskeluja on onneksi mahdollista tehdä myös avoimen kautta, kuten nyt keväällä olen tehnytkin.

Mutta. Uskallan nyt ehkä jo ennen työsopimuksenkaan allekirjoitusta henkäistä. Sain viime viikolla tiedon, että tulin valituksi työpaikkaan, johon valintaprosessi olikin melkoinen. Ennen ensimmäistä työhaastattelua täyttelin työpersoonallisuus arvioinnin, jonka tulokset olivatkin varsin mielenkiintoista luettavaa. Haastatteluja (Teamsin kautta) oli yhteensä kolme kappaletta, joista viimeisessä sain tiedon, että tulin tehtävään valituksi. En nyt tästä työstä sen tarkemmin ainakaan tässä vaiheessa avaa, katsotaan tulenko kertomaan enemmän jossain vaiheessa. Mutta erittäin innolla odotan työn alkamista!

Milloin sinä olet viimeksi naputellut työhakemuksia?

14 kommenttia:

 1. Onnea työpaikasta <3 se ei ole itsestäänselvyys näinä aikoina ja huomasin tänne muuttaessa ettei tosiaankaan ole helppoa saada töitä, kaikki sanoi että täällä työt saadaan suhteilla. En tätä uskonut mutta näin se vaan on, pikku kylällä kaikki tuntee toisensa ja eräs asiakaskin mulle sanoi että työpaikat haetaan suhteilla, ei ne ole avoimessa haussa. No sain onneksi töitä vaikka ei kokopäiväinen olekaan mutta eipähän tarvii ajaa pitkää matkaa enää, mihinkään kauan en enää lähde töihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä aika tosiaan luo omat haasteensa ja jos vielä sitten on itsellä yhtään tarkemmin mielessä minkälaista niin haastaa entistä enemmän. :D

   Poista
 2. Mä olen nyt ollut kuukauden verran "työttömänä" koronan takia. Mulla on työsuhde, mutta ei ole tarjota tällä hetkellä työvuoroja. Pomo onneksi eilen soitti, että mulla alkaa nyt kesäloma ja sitten palaan takaisin töihin. Toki ei voi taas tietää kuinka pitkäksi aikaa töitä riittää.

  Töiden hakeminen on todella raskasta, varsinkaan kun moni paikka on sellainen, ettei sieltä kuulu yhtään mitään. Olisi kiva kun on nähnyt vaivaa hakemukseen, että tulisi edes se hylkäysviesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, miksi eivät voisi vaikka yhteispostituksena laittaa kaikille ei-valituille viestin, jossa kiittävät hausta.

   Poista
 3. Niin ja onnea uudesta työpaikasta! :)

  VastaaPoista
 4. Haastavaahan tuo taitaa olla, työllistyminen. Hyvä että onnisti - pitempään töitä hakiessaan voi jo tulla vastaan se, että osa työnantajista voi vierastaa työttömänä olevia ja suosia jo töissä olevia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Ajatellaan ehkä herkästi, että pitää olla jotain "vialla" kun ei ole työllistynyt :/

   Poista
 5. Tämä oon todella vaikea hetki etsiä töitä, joten paljon tsemppiä.
  Itse olin työtön 15 vuotta, mutta itsellä oli niin paljon kaikenlaista etten lopulta edes huomannut olevani työtön. Ja kun valmistuin tähän uuteen ammattiin, niin tein pari vuotta keikkaa sekä lyhyitä pätkiä osa-aikasuuksia keräten työkokemusta ja sain samalla soviteltua päivärahaa. Tavallaan myös kaipaan tätä aikaa, kun sai olla vapaa ja tehdä mitä halusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikessa on aina puolensa. Täytyy sanoa, että olen itsekin pyrkinyt ottamaan tästä ajasta kaiken ilon irti :)

   Poista
 6. Onnea työpaikasta! Itse palasin 10 vuoden tauon jälkeen oman alan töihin viime syksynä. Ei tarvinut tehdä hakemusta. Pari puhelinsoittoa riitti. Viimeistään syksyllä pitäisi etsiä uusi työpaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos itsekin hoitoalalle olisin mielinyt niin töitä olisi varmasti löytynyt samantien, itse en vain sairaanhoitajan työhön ole koskaan mielinyt ja varsinkin työterveyshoitajille tällä alueella hyvin vähän työtarjontaa.

   Poista
 7. Onnittelut sinulle työpaikan löytymisestä! Siskollani on ollut muutaman kuukauden ajan sama tilanne. Hakemuksia hän on laittanut useaan paikkaan mutta ei vielä ole saanut töitä. Tuliko sinulle henkilöstön vuokraukseen erikoistuneet yritykset tutuiksi? Hän ajatteli kokeilla seuraavaksi työnhakua sitä kautta. https://www.svm.fi/
  Hyvää kesän odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En henkilöstövuokrausyrityksiin tutustunut, koska en uskonut heillä olevan tarjolla työtä, josta olisin ollut kiinnostunut. Joskus opiskeluaikoina olen jonkin firman listoilla kyllä ollut :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Glass Serum

*)mainoslinkki Ihan alkuun pakko mainita, että on ihan mahtavaa huomata Kicksin ottaneen käyttöön maininnan ettei aktiiviaineita sisältävät ...

Luetuimmat