keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Vuoden 2018 kosmetiikkaostokset

Viime vuonna sain kaikki yhteenvedot tehtyä ja julkaistua tammikuun aikana, mutta tänä vuonna nämä jostain syystä ovat hieman venyneet. Toisaalta ehkä mukavampikin näihin palailla ripotellen? Tänään olisi siis vuorossa kurkata kuinka paljon rahaa sain viime vuonna palamaan kosmetiikkaan - ja verrata tätä edellisvuoteen..


Sanoisinko, että tammikuun aleshoppailut lähtivät hieman lapasesta, koska rahaa paloi peräti 250€ verran!


Myös helmikuulle riitti aleostoksia minkä lisäksi kuun saldoa lisäsi kaksi kauneusboxia; n. 105€.


Maaliskuussa jostain kumman syystä ei pahemmin tullut shoppailtua ja saldolle tulikin vain tilauksessa ollut kauneusboxi eli n. 25€.


Myöskin huhtikuussa eräs pieni neitokainen vei ajan ja huomion, joten shoppailut jäivät vähille; n. 29€.


Toukokuussa innostuin hieman enemmän hankintoja tekemään ja summaksi tuli n. 60€.


Kesäkuussa innostuin shoppailemaan muutakin kuin kosmetiikkaa (se hankkimani sauvasekoitin oli kertakaikkisen loistava hankinta!), mutta pieni tilaus tuli kosmetiikkaakin tehtyä; n. 41€.


Heinäkuun saldolle pääsi kesäkuun viimeisinä päivinä tekemiäni tilauksia, jotka kartuttivat saldoa n. 86€.

Elokuussa en tullut tehneeksi kosmetiikkaostoksia ollenkaan (!), mutta kävin itseäni hemmottelemassa kampaajalle, jonne hurahtikin reilu 100€. Syyskuussa kävi yhtä kummallisesti enkä tehnyt kosmetiikkahankintoja lainkaan :D


Lokakuussa innostuin sentään jotain pieniä hankintoja tekemään, mutta summa jäi tällöin alle 30€.


Marraskuun suurin meno erä oli Jolie Lux Box (joka osoittautui jokaisen sentin arvoiseksi!) ja summaksi tuli näin ollen n. 70€.


Joulukuun saldolle tuli marraskuisen Black Fridayn ostoksia ja summaa kertyi n. 47€ verran.

Kokonaisuudessaan vuoden 2018 kosmetiikkahankinnat tekivät alle 750€ (mikä on varmasti normikuluttajalle järjetön summa, mutta voisihan tuon huonomminkin sijoittaa?), joka on vain murto-osa edellisvuodesta, jolloin sain rahaa palamaan reilun 2000€ verran xD Ehkä tässä pikkuhiljaa aletaan päästä siis hieman realistisempiin lukuihin; pakkokin on kun noita muita kuluja on tullut rinnalle siinä määrin.


Mikä on sinun harrastuksesi, johon sijoitat ns. ylimääräiset rahat? Pidätkö kosmetiikkaa turhakkeena ja aivan järjettömänä kuluränä?

12 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä myöntää, että kyllä järkytyin summasta, joka oli sinulla mennyt kosmetiikkaan. Varmaan johtuu siitä, kun en oikeastaan itse mitenkään meikkaa, niin sitä rahaa ei mene siihen. Toki pakolliset hygieniatuotteet tulee ostettua tilanteen mukaan.
  No ne omatkaan harrastukset ole nyt niin sen kummallisempia, kun mieluusti laitan rahaa matkailuun ja kirjoihin jos satun kirppiksiltä mieluisia löytämään. Toki kirjeisiin ja kortteihin mulla menee rahaa (en ole laskenut), kun kolme vuotta sitten löysin uudelleen vanhan harrastukseni uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä puroista kasvaa suuri virta kuten sanotaan eli yllättävän isoksi ne pieneksikin kuvittelemansa kulut usein kasvavat kun ne kokoaa yhteen. Itselleni kosmetiikka on tosiaan rakas harrastus siinä missä toisille se on vaikka kirjat, musiikki tai urheilu :)

   Poista
 2. Mun on pakko myöntää myös, että mun vuodessa käyttämäni summa kosmetiikkaan jää reilusti pienemmäksi :-D Tosin, mulla se selittyy ehkä silläkin, etten meikkaa läheskään joka päivä ja tykkään yleensä ostaa mahdollisimman isossa koossa kaiken, jolloin tuotteet kestävätkin tosi pitkään. Mun ainoa kosmetiikkahankintani viime vuonna taisi parin ripsivärin lisäksi olla uusi hajuvesi - se tosin sitten kustansikin reippaasti päälle 90 euroa. Kerrankos sitä :--DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei kosmetiikkaan ole hurahtanut niin hyvinkin todennäköistä ettei rahaa siihen paljoa kulukaan :D

   Poista
 3. Oon seurannut sun blogia ja oot kyllä tehny upeita postauksia kaikesta kosmetiikkaan liittyvästä. Mielenkiintoista nähä noita summia.

  VastaaPoista
 4. Aika isolta luvulta kyllä kuulostaa, mutta toisaalta jos on kosmetiikka intohimona ja siitä bloggaa, niin miksi ei :) Mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän esim. tupakoijat taitavat aikalailla saman verran rahaa poltella savuna ilmaan, kosmetiikasta sentään on iloa hieman pidemmäksi aikaa ;D

   Poista
 5. Ensinnäkin, propsit siitä että olet pystynyt pitämään kirjaa :D Toisekseen, tosi hyvä summa - on kivoja ostoksia ja varmasti tulleet käyttöön! Kosmetiikka on (ylläripylläri) munkin harrastus enkä halua laskea paljon siihen menee rahoja, pelottaa liikaa!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  VastaaPoista
 6. Etkö laskenut joulukalentereita mukaan? :D Itsellä menee niihin suurin summa kosmetiikkaostoksissa. Summia ei kyllä voi moittia kun oma liikuntaharrastus maksaa helposti yli tuon. Ja jos se tuottaa iloa, niin sehän riittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskin kyllä, löytyy joulukuun saldolta; sain kaksi joulukalenteria pr-lähetyksenä ja NYX:n kalenteriin käytin lahjakortin, joten näistä ei maksettavaa paljoa jäänyt :) (Lahjakorttiostoksia en tosiaan näihin saldoihin laske mukaan, mutta ei niitä viime vuodelta olisikaan kuin ehkä max 50€ verran yhteensä..)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat