lauantai 30. maaliskuuta 2019

Suuria suunnitelmia

Ajattelin listata teille tänne hieman paikkoja, jotka ovat nyt kevään ja kesän (ehkä syksynkin) aikana käyntilistallani - ja toimikoon tämä omana muistilistanakin :D Katsotaan kuinka monessa paikassa ehdimme käydä. 

Joensuun seutu/Pohjois-Karjala:

lähde: https://botania.fi/
Botania sijaitsee aivan Joensuun keskustan liepeillä ja sieltä löytyy mm. sisä- ja ulkopuutarhat, joissa olen itse vieraillut viimeksi lapsena. Perhoset olivat vielä torkuilla kun siskoni oli muutama viikko sitten paikassa vieraillut, joten odotellaan vielä hetki josko vierailumme aikana pääsisimme perhosia ihastelemaan. Aikuiselle sisäänpääsymaksu 10€, eläkeläiset/työttömät/opiskelija/lapset 5-12v kertalippu kustantaa 6€ eli alle 5-vuotiaat pääsevät sisälle veloituksetta.

Carelicum lastenmaailma Mukulakatu on jäänyt itselläni myöskin käymättä, vaikka sijaitseekin aivan Joensuun keskustassa. Pääsyliput: aikuinen 3€ (museolippu 5€),  lapset 1-18v 3€. (Perhelipulla kaksi aikuista ja 1-3 lasta 11€).

Eläinpuisto Pikkukili sijaitsee Lieksassa ja siellä on kesäisin jopa 250 eläintä näytillä. Myös täällä muistan joskus lapsena itse käyneeni. Pääsyliput: aikuinen 12€, lapsi 4-14v 10€ ja alle 4-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. (Perhelipulla kaksi aikuista ja kaksi lasta pääsee sisälle 40€ hintaan.)

lähde: https://kiteezoo.fi/elaimet-ja-reittikartta/

Kiteen eläinpuisto on Suomen neljänneksi suurin eläinpuisto, mutta tämä on itselläni ainakin omien muistikuvien mukaan jäänyt käymättä. Pääsylippujen hinnat ovat talviaikaan edullisemmat kuin kesäisin, mutta arvelisin, että tänne tulisi itsellä kesällä suunnattua: aikuiset 18€, lapset 3-12v 12€, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. (Perhelipulla kaksi aikuista ja kaksi lasta pääsee sisälle 47€ hintaan.)


Muu Suomi:

Länsi- ja Pohjois-Suomessakin olisi paljon nähtävää (esim. Muumimaailma), mutta arvelen näiden jäävän meiltä vielä tulevaisuuteen ihan jo välimatkojenkin vuoksi. 

Helsinkiin haluaisin tämän vuoden aikana vielä ehtiä matkaamaan ja siellä yksi ehdoton käyntikohde olisi Korkeasaari - jossa en ole itse koskaan käynyt! Pääsyliput: aikuinen 12€, opiskelija/eläkeläinen 8€, lapsi 4-17v 6€, alle 4-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. (Kimppalipulla kaksi aikuista ja kolme lasta 36€.)

Pohdiskelin myös voisimmeko neitokaisen kanssa käydä risteilemässä esim. Tallinnassa tai Tukholmassa, mutta tätä varten pitäisi muistaa hankkia sitten se passikin hyvissä ajoin..Mitä vierailukohteita sinulla on suunnitteilla ja onko vinkkiä missä ehdottomasti reilu 1-vuotiaan kanssa kannattaisi käydä?

12 kommenttia:

 1. Mie olen käynyt Korkeasaaressa, hamrmi vaan, kun olin niin pieni, että en muista mitään :D Onneksi on valokuvia tapahtuneesta :'D Pajarinhovissa en ole käynyt iäisyyteen, en edes sen jälkeen kun kylpylä avattiin eli tästä on varmaan jo ainakin 10 vuotta...

  Botania on kokenut aikamoisen uudistuksen omistajanvaihdoksen myötä ja se kiinnostaa, viimeksi kävin about pari vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt siellä pikkuhiljaa ehkä perhosetkin alkavat virkoilla lentelemään :)

   Poista
 2. Mukulakatu on meidän lasten suosikki ja ihan ykkösmesta �� siellä käydään edelleen, vaikka vanhempi lapsista jo 12v!

  1- vuotiaan kanssa sanoisin että eläintilat ja tarhat on toimivia ����

  VastaaPoista
 3. Meillä kesän suunnitelmissa on ainakin Linnanmäki ja Muumimaailma. Ti-ti nallen talo kiinnostaisi kamalasti. Ja laivalle tuo lapsi kovasti janoaisi jälleen tänä kesänä joten katsotaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäpäin tuo Ti-ti Nallen talo muuten onkaan?

   Poista
  2. Lempäälässä eikö se nykyään ole. Niin ainakin kuvittelen :D Eli Tampereen suunnilla :)

   Poista
 4. Tässä oli minulle muutama uusi paikka varsinkin siellä Itä-Suomessa päin.
  Mukavia paikkoja olet listannut ja varmasti pikku-neiti tykkää paikoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan mikä tulee olemaan syksyllä käytyjen paikkojen saldo :D

   Poista
 5. Me olemme yleensä lomailleet kesäisin Pärnussa. Tänä vuonna on tarkoitus tehdä poikkeus ja pysyä Suomessa. Joulupukki toi lapsille rannekkeet lintsille eli ainakin sinne suunnataan. Muuten onkin suunnitelmat 3 viikon yhteiselle lomalle avoimena.
  Mainitsemissasi kohteissa emme ole käyneet ja olivat itselle vieraita. Sielläpäin Suomea ei ole tullut juuri käytyä.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Hunajainen jalkanaamio

*)mainoslinkki Näin kesällä jalat enemmän esillä ja monilla ehkä tuleekin kiinnitettyä hieman erilailla huomiota omien jalkojen kuntoon. Its...

Luetuimmat