tiistai 19. maaliskuuta 2019

1v-synttärit

Ajattelin tehdä teille hieman erikseen koontia siitä kuinka meidän ensimmäiset synttärijuhlamme sujuivat.. Itse yritin olla stressaamatta, mutta kyllähän sitä pientä stressiä kuitenkin oli ilmassa mm. tarjoilujen suhteen.


Synttärit järkkäilimme kotosalla ihan vain perheelle eli siinä mielessä aika rennosti sai ottaa. "Tilasin" jo hyvissä ajoin äidiltäni voileipäkakun - joita hän ilokseni tekikin tuplana; liha- ja kalatäytteellä. Äitini on ihan huippu tekemään voileipäkakkuja; tähän on pakko nyt brassailla, että Markku Pölönenkin on äitini kakkuja kehunut ;)


Itse päätin ottaa riskin ja väsätä makeat kakut eli täytekakun sekä juustokakun. Juustokakkuja olen muutamia vuosien varrella tehnyt, mutta en kylläkään tällä kyseisellä ohjeella. Tämä Fazerin Pätkis-juustokakku kuullosti kuitenkin niin helpolta, että ajattelin riskillä kokeilla ennakkoon harjoittelematta kuinka sujuu ja ihan hyvinhän tuo meni vaikkei kakku ehkä mikään silmiä hivelevän kaunis ollutkaan :D


Täytekakkua en ole tehnyt varmaan kymmeneen vuoteen ja muutoinkaan ylipäätään olen tätä ennen tainnut tehdä itse vain kaksi täytekakkua. Kuitenkin ajattelin, että pitäähän sitä neidille täytekakku olla, josta hänkin saisi hieman maistella. Täytekakun pohjan ohjeen otin Valion sivuilta, harmikseni en vain tajunnut tehdä tuolla neljän munan ohjeella, joten tämä jäi hieman littanaksi - ensi kerralla pitää muistaa tämä! Yksisarviskakku olisi ihan unelma, mutta totesin itselleni aivan liian haastavaksi, joten päädyin koristelussa todella simppeliin kermakoristeluun; vaaleanpunaisena tottakai. En muista mistä katsoin vinkkiä, mutta kerman lisäksi kuorrutteessa on myös maitorahkaa, tomusokeria sekä väriä tuomassa pinkkiä pastaväriä.


Näiden lisäksi tarjolla oli lisäksi mm. keksejä, vaahtokarkkeja, marenkejä, ruisnappeja, suklaata ym. Tarjottavaa oli tullut hankittua kyllä vähintäänkin tarpeeksi, mutta mieluummin näin kuin niin, että tarjoilut loppuisivat kesken.


Koristelujen suhteen olin varsin maltillinen; kahvikuppeina toimi Muumimukit ja lautasina kirkkaat jälkiruokalautaset eli en hankkinut kertakäyttöastioita vaikka näillä toki kauniisti saisi teeman esille. Lautasliinat olivat Vallilan käsialaa - jonka lautasliinat ovatkin ehkä omaan silmääni kauneimpia. Lisäksi hankin ilmapalloja - myös 1-foliopallon vaikkei tälle tämän jälkeen toki käyttöä olekaan. Pyrin siis hieman pohtimaan koristeluissa myös ekologisuutta ja välttämään liiallisen kertakäyttötavaran hankkimista. (Voi olla, että joku vuosi vielä kertakäyttöastioihin tullaan kyllä päätymään, mutta tämä vuosi meni hyvin näin.) Juhlia varten hankin myös uuden kaitaliinan - vaaleanpunaisena tottakai. Teemaväri siis lienee kaikille varsin selvä ;)

Juhlat sujuivat kaiken kaikkiaan varsin hyvin enkä näin jälkikäteen muuttaisi muuta kuin sen, että tekisin hieman isomman täytekakun :D 


Minkälaiset juhlat sinä olet viimeksi järjestänyt?

23 kommenttia:

  1. Ehkä brassailun aihetta olisi jos joku suuren luokan leipuri/ammattilainen tai kriitikko kehuisi.. Joskushan kehutaan kun on niin kamalaa eikä kehdata sanoa oikeaa mielipidettä, kuten nuo sinun tekemät kakut varmaan kehuja saivat. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohdin julkaisenko tätä ollenkaan, mutta julkaistaan nyt kuitenkin, koska kertoo aika paljon kirjoittajasta itsestään. Toivottavasti tämän kommentin kirjoittaminen helpotti sinun huonoa oloasi <3

      Poista
    2. Ei tuo anon kommentti kyllä minun mielestäni mikään kamala ollut? Monesti aika totta.

      Poista
  2. No nam! Mun mielestä nuo tarjottavat näyttävät älyttömän herkullisilta :) <3

    VastaaPoista
  3. Kaikenlaisia höpöhöpö-juttuja ne ihmiset kommentteihin kirjottavatkin. Ihanaa synttäriä toukalle♡

    VastaaPoista
  4. Oi miten herkullisen näköisiä leipomuksia! Voileipäkakut on minusta aina ihania, mieluummin syön niitä kun täytekakusta tulee aina imelä olo :) lasten synttärit on aina kivoja kun on monenlaisia herkkuja tarjolla, mukava tietysti juhlia päivänsankariakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein täytekakun tarkoituksella vähemmän makeaksi ja onnistuinkin siinä hyvin - monet tykkäsivätkin tuosta varsiosta enemmän kuin perinteisen suorastaan ylimakeasta versiosta :D

      Poista
  5. Onnea 1-vuotiaalle!
    Oi, voileipäkakut on hyviä! Harvoin niitä tulee tehtyä tai tilattua. Hyvältä kuulostaa teidän muutkin tarjoilut. :)

    VastaaPoista
  6. Kuolasin heti tota voileipäkakkua, mutta siinä vaiheessa kun näin Pätkis-kakun nieleskelin jo kuolaani. :D Slurps! :p Niin ja onnea 1-vuotiaalle neidille, aika menee niin nopeasti.

    VastaaPoista
  7. Ai että, herkullisen näköiset tarjoilut! Onnea pikkuneidille ^_^

    VastaaPoista
  8. Paljon onnea, oikein hyvän näköisiä kakkusia :)

    VastaaPoista
  9. En kyllä ymmärrä anonyymin kommenttia, musta tarjoilut näyttävät hyvältä :) Itse en varmaan uskaltaisi maistaa sellaisia viimeisen päälle Insta-kamaa olevia kakkuja :D Ja onnea neidille!

    VastaaPoista
  10. Aika menee niin äkkiä, paljon onnea pikkuneidille! :) Ja vitsit miten herkullisilta näyttää tarjoilut, nam!

    VastaaPoista
  11. Hienot synttärit olette järjestäneet! Meillä olisi kesällä edessä 3v juhlat ja ensimmäiset päiväkotikaveritkin tulossa juhliin

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Wake me up!

saatu ilmaistuote Aiemmin saamani Ziajan tuotepaketin viimeinenkin tuote vihdoin esittelyyn, edellisen postauksen löydät täältä . ...

Luetuimmat