perjantai 12. lokakuuta 2018

Roosa nauha -päivä

Minulla oli tämän päiväisen postauksen aiheeksi mielessä vaikka ja mitä, mutta jotenkin päivä pääsi yllättämään - kuvittelin jostain kumman syystä päivän olevan vasta loppukuusta, mutta eilen tajusinkin sen olevan jo tänään enkä ollut asian suhteen tehnyt mitään! 

Roosa nauha 2015
Kerroin teille vuosi sitten kuinka Roosa nauha -päivä koskettaa minua nykyisin ihan erilailla kuin aikaisemmin - eikä tarvitse edes mennä kuin se reilu vuosi taaksepäin. Olen aina päivää pitänyt tärkeänä ja Roosa nauhan olen ostanut jo muutamana vuonna aikaisemminkin (en vain surukseni löytänyt kuin yhden aikaisemman nauhan, muut ovat jossain visussa tallessa..). Osa on sitä mieltä ettei nauhaa halua ostaa, koska ei tee sillä mitään ja kyllähän se toki näinkin on, mutta kannattaa muistaa, että Roosa nauha -kampanjassa on mukana paljon muutakin, vilkaise vaikka sivuilta!

Roosa nauha 2017
Tänä vuonna Roosa nauhan on saanut kunniaksi suunnitella Anna Puu. Tämän vuoden nauhassa onkin mukana hänen henkilökohtainen voimasymbolinsa; salaman.


Jos et itse halua tai pysty rahallisesti osallistumaan asiaan niin voit osallistua monella muulla tavalla; levittämällä sanaa päivästä, huolehtimalla itsesi terveydestä säännöllisellä rintojen tutkimuksella (ja tietyssä iässä seulonnoilla) sekä muistuttelemalla asiasta myös läheisiä. Syöpä on kavala tauti eikä se useinkaan näy päälle päin - onneksi hoidot ovat kehittyneet ja varsinkin jos hoitamaan päästään alkuvaiheessa, on ennuste hyvä.


Mitä sinulle merkitsee Roosa nauha -päivä?

8 kommenttia:

  1. tuo tämän vuotinen roosanauha on kyllä nätti, mutta itse ostan mielummin kampanjan muita tuotteita :)

    Anna/Kello neljän aamukahvi
    https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kivan hyvin tämä onkin näkynyt kaupoissa, eli toivottavasti rahaa kertyy hyvälle asialle. Anna Puuta kampanjan keulakuvana on tosin vähän kritisoitukin mm. Hesarin yleisönosastossa, mutta ehkä kaunis kasvo myy paremmin kuin asia sinänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole noita kritisointeja huomannutkaan, ainahan toki on ihmisiä joita ei pysty miellyttämään..

      Poista
  3. Harvemmin lahjoitan hyväntekeväisyyteen ostamalla tuotteita. Koen sen jossain määrin ympäristötekona,jolla kompensoin muuta toimintaani, lähinnä matkustusta. Lahjoitan suoraan rahaa. Tosin yhdet Roosanauha-sakset olen ostanut, mutta nekin sen vuoksi, että tuolloin tarvitsin uudet sakset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäisi itseasiassa sakset itsekin hankkia, toivottavasti sattuisi kaupassa vastaan noita Roosa nauha -saksia :)

      Poista
  4. Ostin tuollaisen Roosa nauhan viime vuonna ja tärkeään tarkoitukseen raha menee. Oman läheine sairastaa syöpää niin kaikki hyväntekeväisyys siihen suuntaa kyllä on tärkeää. Vakavasta sairaudesta kyse.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat