sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Pimeä aika

*)mainoslinkki

Poikkeuksellisesti kirjapostaus sunnuntaina, koska möhlin ja unohdin perjantaina olleen Roosa nauha -päivän enkä halunnut sen aihealueen postausta viivästyttää yhtä päivää enempää.

Historia on aina kiehtonut minua, joten päätin napata lukuun kirjan, jossa kerrotaan keskiajasta.


Jaakko Tahkokallion "Pimeä aika - kymmenen myyttiä keskiajasta" käy nimensäkin mukaisesti läpi keskiaikaan liittyviä myyttejä, jotka elävät sitkeästi vaikkei niillä ole oikeasti todellisuuspohjaa. Kirjassa käydään mielenkiintoisesti lävitse myytit, niiden mahdollisen syntymisen, syyt siihen miksi ihmiset myytteihin edelleen uskovat sekä sen miten asiat todellisuudessa keskiajalla oli. Tiesitkö esimerkiksi sen ettei keskiajalla uskottu maapallon olevan litteä? Tämä uskomus on myöhäisempää alkuperää. * Storytelista löytyy todella loistava kattaus kirjoja ja tämänkin kuuntelin äänikirjan muodossa melko nopealla tahdilla kotitöiden ja lenkkeilyn lomassa. Kirjan voit löytää myös painettuna teoksena esim. *Adlibriksen valikoimista.

Mitä uskomuksia sinulla on keskiaikaan liittyen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Kirjapalveluiden ystävät huomio!

 *)mainoslinkki Koska meillä on taloudessa kaksi kirjojen ystävää, joista toinen ei vielä osaa lukea, on kirjapalvelutkin kovassa käytössä. ...

Luetuimmat