perjantai 22. lokakuuta 2021

Inkivääri-sitruunashotti

Julkaistu alun perin 8.9.2018

Flunssakausi lähestyy taas uhkaavasti ja nyt on hyvä ottaa kaikki keinot käyttöönsä sen välttääkseen - tai sairastuessaan edes oireita lievittääkseen. Raskausaikana pyrin taistelemaan flunssaa vastaan sitruuna-hunajajuomalla (ja se taisi auttaakin koska en flunssaa sairastanut!), nyt päätin kokeilla vielä jotain stydimpää..

Inkivääri-sitruunashotin ohjeita löytyy netistä googlettelemalla paljonkin, mutta tämä MTV:n sivuilta löytyvä vaikutti yhdeltä helpommista.


Tarvitset shottia varten:
inkivääriä (n. 100g)
sitruunan
0,5dl hunajaa
0,5l vettä

Kuori ja raasta inkivääri, keitä vesi. Lisää raastettu inkivääri keitettyyn veteen ja anna hautua 20 minuuttia.


Hautumisajan jälkeen kaada seos siivilän lävitse. Lisää joukkoon hunaja ja sekoita. Purista sitruunan menu ja lisää se joukkoon.


Nauti shotistasi!

Jostain luin, että tällainen seos säilyisi noin viikon verran jääkaapissa eli mitään suuren suurta annosta ei kannata kerralla tehdä. Itse rakastan inkiväärin makua ja olen valmiita inkiväärishotteja useammankin kokeillut - tämän jälkeen kyllä tulen shotit tekemään jatkossa itse, niin helppoa tämä oli!


Kuinka sinä taistelet flunssaa vastaan?

12 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Minkä makuista tää shotti on? Antaako hunaja pehmeyttä makuun. Täytyykin testata tällaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laitoin aika reilulla kädellä inkivääriä (koska rakastan sen makua <3), joten se tuntui vahvimpana. :D Tätähän voi tuunailla omaan makuun sopivaksi vaikka vähentämällä inkivääriä ja lisäämällä hunajaa :)

      Poista
  2. Vielä valkosipulia niin on mulle tutumpi shotti :) Ja pitää muuten flunssan kaukana.

    VastaaPoista
  3. Maustan usein shottia vielä hunajalla yms. Omalla kokemuksella (käytän shotille aika lailla samaa pohjaa) se säilyy viikon ajan. -Katta /Arki(paska)ruokaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunajaahan tässäkin on mukana, ilman saattaisi jäädä aika kitkeräksi :D

      Poista
  4. Itsekin olen tehnyt flunssantappojuomaa vähän vastaavalla ohjeella, lisäten mm. himppusen kirkasta viinaa ja valkosipulia. Pysyy ne pöpöt poissa. :P

    VastaaPoista
  5. En ole tällaisia shotteja tehnyt, mutta ihan suoraan tuoretta inkivääriä syönyt pienen palan päivässä. Itse taas inhoan inkiväärin makua sellaisenaan :D Tuntuu, että flunssat on hyvin pysyny loitolla aina jos muistaa syödä pimeänä ajanjaksona D-vitamiinia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika sitkeä sissi olet jos inhoat makua, mutta siitä huolimatta sinnikkäästi inkivääriä päivittäin rouskutat xD D-vitamiini on kyllä ihan ehdoton pimeän aikaan! :)

      Poista
  6. Täytyypä testata tää! :) Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat