torstai 28. lokakuuta 2021

DIY kahvikuorinta(/-naamio)

Julkaistu alun perin 18.12.2018

Netti on pullollaan erilaisia ohjeita kahvikuorinnan tekoon, mutta ajattelin vielä itsekin laittaa lusikan soppaan :D Kaikista yksinkertaisimmillaan kahvikuorinnan saat kun otat kahvinporoja ja kuorit niillä ihoa, mutta jos haluat vähän hifistellä niin muutamalla lisäainesosalla saat vaikka joka päivälle erilaisen kuorinnan.


Pääainesosa kuorinnassa on tokikin siis kahvinporot. Vaikka kuvassa onkin avaamaton kahvipaketti niin itse ainakin nautin mielellään ensin kahvin sisäisesti ja sitten jatkokäytän tästä jääneet kahvinporot, mutta voit käyttää myös käyttämättömiä kahvinporoja - tällöin nämä toki vaativat enemmän nestettä ja tuoksukin on voimakkaampi.


Kuorinnassa voit mukana käyttää mieleistäsi öljyä - toki paras olisi valita öljy sen mukaan mitä iho tarvitsee. Itse valitsin oliiviöljyn, koska sen lisäksi kaapista löytyi vain rypsiöljyä. Molemmat näistä sopivat kyllä mainiosti tähän käyttöön ja ovat mm. kosteuttavia.

Hunajahan on itsessään todella monikäyttöinen myös ihonhoidossa, koska se mm. kosteuttaa, ravitsee, puhdistaa ja pehmittää ihoa. Lisäksi hunajasta löytyy entsyymiä, joka tuhoaa bakteereita.


Eteerinen öljy kannattaa myös valita sen mukaan minkälaista tehoa kaipaa (tai sen voi toki jättää kokonaan poiskin). Itse päädyin tällä hetkellä limeen, koska se mm. virkistää - ja tokikin myös rakastan sitrustuoksuja. Tuoksua kuorintaan voit tuoda myös esim. lisäämällä joukkoon kanelia, kaakaota tai vaniljasokeria.


Jos haluat kuorintaan lisää rouheisuutta niin voit halutessasi lisätä joukkoon mukaan esim. sokeria tai suolaa.

Koostumusta voi muokkailla itselleen mieluisaksi vaihtelemalla hieman tuotteiden määriä, itse huomasin tehneeni ehkä aavistuksen löysähköä kuorinnasta vaikka suhteet oli:
4-5 (kukkurallista) ruokalusikallista kahvinporoja
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 ruokalusikallinen hunajaa
n. 5 tippaa eteeristä öljyä

Kuorinta sopii hieman raaka-aineista ja kuorivuudesta riippuen niin kasvoille kuin vartalollekin - kuorintaa voi käyttää myös naamiona eli ennen kuorinnan pyörittelyä iholla, anna sen vaikuttaa n. 20 minuuttia.

Ainoa miinus tässä kuorinnassa (/naamiossa) on sotkuisuus sekä se, että kahvinporojahan ei suositella huuhdottavaksi viemäristä, koska ne eivät hajoa ja näin ollen aiheuttavat tukosriskin. Yksi vaihtoehto voisikin olla paperilla pyyhkiä ainakin suurimman osan poroista iholta pois ennen huuhtelua - vai onko sinulla tähän olemassa jotain vielä näppärämpää vinkkiä?

P.s. Tämänhän ehtisi tehdä vaikka joululahjaksi läheiselle ;)

20 kommenttia:

 1. Onpa ihana vinkki, kiitos tästä Mira <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo tehdä ja eteerisillä öljyillä saa tuunattua juuri itselleen passelin :)

   Poista
 2. Oi, kuulostaa helpolta. Mä oon vaan käyttänyt valmiita kahvikuorintoja (ja huuhtonut ne suihkussa viemäriin tietämättömänä ettei saisi). Täytyisi varmaan kokeilla ihan itsekin, niin saisi kahviporot hyötykäyttöön 😍

  VastaaPoista
 3. Optiatin luennolla selvisi, että käytetyt kahvinporot ovat tehokkaampia kuin uudet. Käytetyissä aktiiviaineet ovat helpommin vapautuvassa muodossa.
  He myös vielä hienontavat porot, jotta ei tuki viemäriä. Siihen ei varmasti kannattaa luottaa, ettei tuki, jos kotona surauttaa blenderissä.
  Kahvi on kyllä ihana ainesosa. Nyt testaan kahviöljä kasvojen hoidossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo onkin hyvät vinkit eli jatkossakin kannattaa ensin nauttia kahvi sisäisesti :) Kahviöljystä en ole kuullutkaan aikaisemmin, kuullostaa mielenkiintoiselta!

   Poista
 4. Minä olen käyttänyt vain valmista kahvikuorintaa ja huuhtonut sen viemäriin. Tukosriskistä en tiennyt.

  VastaaPoista
 5. Olipas kiva ja hyödyllinen vinkki. Katsotaan "uskallanko" kokeille joskus!

  VastaaPoista
 6. Tykkään niin paljon tehdä kaikkea kosmetiikkaa itse :) ainakin rasvat ja kuorinnat :)
  Suola on hyvä lisä kaikkeen kuorintaan :)

  -LiinaKoo / Mama Lina

  VastaaPoista
 7. Kahvikuorinta-aine on ihan paras. Teen sitä itsekkin :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Mira vinkistä 😊 ihan uusi juttu minulle!

  VastaaPoista
 9. Olipas mielenkiintoinen postaus. Minulle nämä ovat ihan vieraita!

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen. Pitää kokeilla tässä.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Hunajainen jalkanaamio

*)mainoslinkki Näin kesällä jalat enemmän esillä ja monilla ehkä tuleekin kiinnitettyä hieman erilailla huomiota omien jalkojen kuntoon. Its...

Luetuimmat