torstai 22. heinäkuuta 2021

Sokos Hotels

Julkaistu alun perin 28.5.2020

Olen viime vuosina Helsingissä reissatessa päätynyt jostain kumman syystä S-ryhmän hotelleihin majoittumaan ja koska olen tässäkin suhteessa halukas kokeilemaan aina uutta niin olenkin ehtinyt Helsingin keskustan hotelleista muutaman testata. Ajattelinkin tämän tiimoilta pikkuruisen koonnin tehdä omien muistikuvieni varassa.Original Sokos Hotel Presidentti tuli itselleni erittäin tutuksi muutamia vuosia sitten kun kävin työni puitteissa Helsingissä tiiviisti koulutuksissa. Majoittumiseni aikoihin hotellilla oli juuri meneillään isot remontit, jonka tiimoilta hotelli on päivitetty tähän päivään. Itse majoitun tällöin aikoinaan vielä noissa vanhoissa huoneissa, jotka olivat kyllä kieltämättä aikansa eläneet, mutta kuitenkin vielä minun mielestäni kohtuullisen siistissä kunnossa. Presidentissä pitäisi ehdottomasti siis uudestaan käydä majoittumassa ja testaamassa miltä uusitut huoneet vaikuttavat! Aamiaiskattaus on täällä ehkä minun kokemistani kaikista kattavin - vaikkei se missään nimessä missään muuallakaan huono ole ollut.

Original Sokos Hotel Vaakuna tuli tutuksi erään blogireissun tiimoilta eli olen täällä päässyt majoittumaan vain kertaalleen. Sijainniltaanhan tämä on aivan loistava, koska on suoraan rautatieaseman vieressä (kaikki muutkin näistä mainitsemistani hotelleista sijaitsevat kyllä todella lähellä, mikä onkin itselleni ollut yksi tärkeimmistä kriteereistä hotellia valitessa) ja aamiaispöydästä näkymät olivat vertaansa vailla.


Solo Sokos Hotel Torni tuli tutuksi viime kesän kesälomareissulla (2019), tämä oli hotelleista se mikä ehdottomasti kiinnosti ja kiehtoi kaikista eniten ennakkoon. Liikkuminen rattaiden kanssa oli aavistuksen hankalahkoa - rakennus on vanha mistä johtuen käytävät etc eivät ole niin leveitä kuin mitä uudemmissa. Kuitenkin kaiken kaikkiaan majoittuminen oli oikein onnistunut kokonaisuus ja varmasti tännekin voisin uudemmankin kerran suunnata - vähintäänkin niitä näköaloja pitäisi käydä kurkistelemassa (mikä toki onnistuu myös ilman hotellissa majoittumista).

Original Sokos Hotel Helsinki tuli testattua viime syksynä kummitytön kanssa reissatessa. Tämä oli ehkä tästä nelikosta se kaikista "sivuimmassa" oleva vaikka aivan kaiken keskellä onkin. Huone oli perussiisti ja aamiaistarjoilu mainio, näkymä ikkunasta olisi voinut olla hieman parempi - meiltä sattui näkymään suoraan jonkin liikkeen taukohuoneeseen :D


Omalla kohdalla suurimpana valintakriteerinä on tosiaan hotellin suhteen ollut sijainti sekä hinta, itse hotellin maksaessani en tosiaan ole olevinaan ainakaan S-ryhmän hotelleja parempia tarjouksia löytänyt vastaavan kaltaisista sijainneista, joten nämä ovat olleet helppo valinta. (Omalla kohdalla myös aamupalattomat paikat ovat rajautuneet pois, koska se on mielestäni se paras osa hotellielämystä eikä loppujen lopuksi aina niin kovin edes siinä hinnassa näy - varsinkin kun ottaa huomioon, että ilman aamiaista tulisi todennäköisesti marssittua aamiaiselle johonkin kahvilaan.) Kokonaisuudessaan olen S-ryhmän hotelleihin ollut erittäin tyytyväinen eikä minkään näiden nelikon kohdalla ole tullut esille sellaista ettenkö voisi näissä uudelleenkin majoittua. Jos jokin näistä neljästä pitäisi valita suosikiksi niin ehkä päätyisin Presidenttiin, ehkä johtuen osittain myös siitä, että on näistä hotelleista tullut kaikista tutuimmaiksi (siellä olen yöpynyt useita kertoja, muissa ainoastaan kertaalleen).


Mitkä ovat sinulla tärkeimmät kriteerit hotellia valitessa?


8 kommenttia:

 1. Itse tykkään eniten B&B paikoista tai sitten ihan asunnoista. Mutta Helsingin hotelleista tykkään kyllä Clarionista vaikka poikkeaa todella paljon tyylistäni.
  Oltiin viettämässä hääpäivää siellä.

  VastaaPoista
 2. Kun mainitsit aamiaiset, niin onkin mielenkiintoista, että miten aamiaiset järjestyvät hotelleissa jatkossa, kun buffet-tarjoilut ovat toistaiseksi pois pelistä. Pöytiintarjoilu ainakin rauhoittaisi niitä.

  VastaaPoista
 3. Olen myös itse vieraillut noissa kaikissa hotelleissa. Tornissa olimme häissä ja olimme varanneet huoneen hotellista. Samoin kuin sinulla - minulla on vain hyvää sanottavaa näistä hotelleista.
  Kiitos kivasta katsauksesta.

  VastaaPoista
 4. Viimeisin hotelliyöpymiseni Helsingissä oli Katajanokalla vankilahotellissa. Haluttiin miehen kanssa jotain erikoisempaa, mutta ei kuitenkaan mitään kovin kallista. Entinen vankila oli muutettu hotelliksi hienosti vanhaa kunnioittaen. Ja aamupala oli hyvä! Ratikalla pääsi kätevästi keskustaan suoraan hotellin edestä.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Bearel x Valtteri Sandberg kesäboxi

 *)mainoslinkki En ole viime aikoina juurikaan kauneusboxeja tilaillut, vaikka edelleenkin rakastan yllätyksellisyyttä niissä - sekä tietyst...

Luetuimmat