tiistai 27. heinäkuuta 2021

Yksi lomapäivä

Itselläni tosiaan tänä vuonna lomat jäävät todella vähiin, koska aloitin vasta uudessa työssä. Onneksi kuitenkin oli mahdollisuus ottaa viikko palkatonta nauttiakseen hieman kesästä. Tälle viikolle meillä oli alunperin suunnitelmissa suunnata Helsinkiin, mutta suunnitelmat sitten muuttuivat ennen kaikkea tuon selkäni kipeytymisen vuoksi eikä tokikaan tuo koronatilanne ja sen mukanaan tuomat lieveilmiöt kuten maskipakko junassa niin kovin houkutelleet lähtemään matkaan. Joten siirsimme tämän(kin) reissun tulevaisuuteen. Onneksi Joensuussa ja lähialueillakin on paljon kaikkea mielenkiintoista ajanvietettä.


Eräänä päivänä sitten teimmekin kunnon kierroksen aloittaen aamulla Sinkkolan kotieläinpihalta, josta löytyy eläinten lisäksi paljon muutakin aktiviteettia. Lisäksi paikka sijaitsee aivan lyhyen matkan päässä keskustasta. Me tosin suuntasimme sinne tällä kertaa autolla.


Täytyy sanoa, että sattui kyllä itselle melkoinen tuuri lomaviikon valitsemisen suhteen. Sinällään helteitä en kaipaa, mutta mieluummin ne kuin näin koleat säät! Kaikista mieluiten ottaisin sellaisen 22-23 astetta ja auringonpaistetta. Meillä tämä kyseinen päivä oli lämpötilaltaan noin 18 astetta minkä lisäksi ajoittain (varsinkin iltapäivän puolella) tuli useampi vesisadekuuro.

Sinkkolassa olimme yhteensä ehkä vain noin tunnin verran kunnes suuntasimme kotiin syömään. Koska kuitenkin tuntui ettei kotiin jaksanut jäädä niin päätimme suunnata toiseen paikkaan eläimiä katsomaan, nimittäin Kukkolan tilalle. Myös tämä sijaitsee hyvin lyhyen matkan päässä keskustasta, mutta lähdimme kuitenkin tällä kertaa matkaan autolla.


Hoksasin vasta paikan päällä, että olisimme aivan hyvin voineet vaihtaa kotilounaan lounaaseen ko.paikassa, mutta eihän se minulle tokikaan tarpeeksi ajoissa ollut tullut mieleen. Koska en ollut varma onko paikassa myös kahvilatarjoilua niin päätimme jatkaa tästä matkaa keskustaan kahvittelemaan.


Tai ajatus itseasiassa oli alunperin suunnata Jokiasemalle, mutta satuin bongaamaan kadun varresta näppärän paikan autolla niin vaihdoimmekin suunnitelmia lennosta. Kahville suuntasimme ihanaan Taitokortteliin (ihan ehdoton käyntikohde Joensuussa!) ja siellä Kotileipurin herkkupajaan, josta löytyy niin kahvilatarjoilua kuin tuoreita makeita ja suolaisia leipomuksia.


Kävimme myös pyörähtämässä torilla, mutta päätin sitten siitä suunnata autolle ja nokkakohti Jokiasemaa, joka olikin alkuperäisenä suunnitelmana. Se on jo itsessään aivan mielettömän upea paikka, mutta mielessä oli ennen kaikkea tällä kertaa neidille alueella sijaitsevat pomppulinnat, joissa voi pomppia vaikka koko päivän 5€ sisäänpääsymaksulla (aikuiset ja muistaakseni alle 2-vuotiaat pääsevät mukaan ilmaiseksi). Sadekuuro yllätti meidät tuolla ollessa pariinkin kertaan ja pidimme välillä pienen breikin Jokiaseman puolella. Neiti olisi kyllä varmasti mieluusti viettänyt vaikka koko päivän pomppien linnasta toiseen. Oli myös mieletöntä seurata kuin nopeasti ja ilman minkäänlaisia ennakkoluuloja lapset toisiinsa tutustuvat. Aikuiset voisivat ehdottomasti ottaa jossain asioissa hieman lapsista mallia!


Tässä yhden päivän saldo. Katsotaan keksitäänkö muutoin lomalle vielä jotain muuta kivaa. Viikko hurahtaa kyllä todella nopeasti ja toisaalta eihän loman mitään suorittamista pitäisikään olla vaan kiireettömyydestä nauttimista.

Mitä kaikkea sinä olet omalla lomallasi puuhaillut?

4 kommenttia:

 1. Itsellänikin oli viime vuonna vain viisi päivää lomaa, kun käytin ison osan lomistani jo jouluna. Onneksi voit pitää sitten omaa lomaa. Ensi kesänä sitten nauttimaan täysillä pidemmästä lomasta.

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava postaus! Paljon vinkkejä ja samalla kuulumisia lomalta! Hyvin jaoteltu kuvat!

  Omalla lomalla oon muuttanut, järjestänyt kotia ja ottanut paljon kuvia! Nyt just kuuntelen makuuhuoneesta ukkosta ja rankkasadetta, eikä yhtään haittaa! Nimittäin sadetta luonto onkin tarvinnut, tuollaisten helteiden jälkeen!

  VastaaPoista
 3. Kivasti olet keksinyt ohjelmaa lomapäivään.
  Kaunista elokuuta!

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat