torstai 2. elokuuta 2018

Itsetehtyä jäätelöä ilman jäätelökonetta!

Bongasin Soppa365-resepteistä lattejäätelön ohjeen, jota oli aivan pakko lähteä testaamaan - sen verran helpolta ja herkulliselta se vaikutti! Parasta toki se ettei jäätelökonetta tarvita - sellaista kun en itse omista.


Jäätelö varten tarvitset:
1prk (eli 397g) sokeroitua kondensoitua maitoa
4dl kuohukermaa
2½tl pikakahvia
(lisäksi alkuperäisessä ohjeessa on mukana 1½dl pähkinöitä, mutta tämän jätin omasta jäätelöstä pois koska en ollut tullut näitä ostaneeksi)

Homma onnistuu ihan käsivatkaimellakin, mutta itse käytin monitoimikonetta, koska sellainen sattuu kaapista löytymään:
1. Vatkaa kondensoitu maito, kerma sekä pikakahvi pehmeäksi kermavaahdoksi (n. 5min).
2. Kaada seos suorakaiteen muotoiseen rasiaan ja laita pakkaseen vähintään kuudeksi tunniksi.
3. Jos jäätelö on pakkasessa yön yli, ota tämä hetkeksi sulamaan ennen tarjoilua.


Ennen jäädyttämistä ja jäädyttämisen jälkeen:


Olisin ehkä aavistuksen kuohkeammaksi voinut seoksen vaahdottaa, mutta eihän sitä ensimmäisellä kerralla voikaan aivan täydelllistä lopputulosta odottaa.


Jäätelö on mielettömän hyvää, mutta melkoisen tuhtia ja makeaa - tätä ei hirmuista määrää kerralla tarvitse makeannälän taltuttamiseen :D Jogurttia käyttämällä tätä olisi ehkä saanut hieman kevennettyä..


Onko sinulla takataskussa jotain yhtä helppoa ja herkullista jäätelö- tai vaikka sorbettireseptiä?

16 kommenttia:

  1. Meillä on pieni jäätrelökone, muutamasti on sillä tullut tehtyä mutta en yhtään muista millä ohjeella tein jäätelöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en jääteökonetta viitsisi hankkia, koska arvelisin, että sille kävisi kuten teilläkin; käyttäisin muutaman kerran ja sitten se unohtuisi kaappiin :D

      Poista
  2. Kondensoidusta maidosta saa kyllä ihanaa ja makeaa jäätelöä helposti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vähän siinä rajalla et onko liiankin makeaa mulle - mutta hyvinhän tuo jäätelö on uponnut xD

      Poista
  3. Hei! Teen jäätelöä reseptillä missä 2dl kermaa maustettuna vaniljalla vaahdotetaan, 0,5dl sokeria ja 2 keltuaista vaahdotetaan valkoiseksi ja lopuksi vaahdot yhdistetään varovasti nostellen. Perus massa, jonka voi halutessaan maustaa kaakaolla, marjoilla yms.

    Säilyy noin kuukauden pakkasessa, johtunee noista raaoista keltuaisista. Tykkään tästä ohjeesta koska sokerin määrää voi halutessaan vähentää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos reseptistä, pitää katsoa saisinko aikaiseksi testailtua tätä :D

      Poista
  4. Oon tehnyt vastaavia kasvisperäisistä kermoista ilman sokeria, muttei se ehkä ollut noin herkullista.. 🙈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se rasva (kermassa) ja sokeri (kondensoidussa maidossa) tuo oman lisänsä - myös niiden kalorien muodossa xD

      Poista
  5. Mun blogissa taitaa olla sorbettiresepti, vaikka olen tehnyt sen koneella, niin se onnistuu laittamalla pakkaseenkin, pitää vaan sekoitella jäätymisen aikana. :)

    VastaaPoista
  6. Mä teen kans aina jäätelöä kondensoidusta maidosta mutta mun ohjeeseen tulee 5dl kermaa, sillä tulee vissiin vähän vähemmän makeeta!? Ja mä vatkaan kerman ensin kunnolla kuohkeaksi vaahdoksi ennekuin lisään muut aineet, tällöin seos pysyy paremmin kuohkeana. Tätä Latte-jäätelöä voiskin testata seuraavaksi, kuulostaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kyllä tosiaan voisi tehdä jäätelöstä kuohkeamman ja vähemmän makean - pitää seuraavan kerran kokeilla noilla pienillä muutoksilla :)

      Poista
  7. Näyttää todella herkulliselta! :) En ole itse tehnyt koskaan jäätelöä, joskus kauan sitten tein mansikkasorbettia. Pitäisi kokeilla joskus, jos saisi maidotonta jäätelöä itse tehtyä. :)

    VastaaPoista
  8. Itse tehty jäätelö on ihan parasta. Monta kertaa tehnyt, tekisin nytkin mutta pakastimeen ei mahdu. Lempparit on ihan suklaa, kinuski ja turkinpippuri. Olen tehnyt jäätelöä myös ilman tuota kondensoitua maitoa ja tuli todella hyvää siitä, marianne versiona :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Ihan paloina

Palasaippuat ovat kokeneet "uuden tulemisen" ja alkavat olla ekologisuutensa vuoksi varsin IN - vielä parempi, jos nämä sattuvat ...

Luetuimmat