lauantai 24. heinäkuuta 2021

Auschwitzin tatuoija

Julkaistu alun perin 27.3.2021
*)mainoslinkki

Tämän päiväinen kirja on todella koskettava ja aika erilainen aiemmin lukemiini kirjoihin nähden. Aihealue, josta olen paljon dokumentteja katsonut mutten koskaan muista kirjoja lukeneeni.


Auschwitzin tatuoija kertoo tarinan Toisesta maailmansodasta ja keskitysleirien julmuudesta. Kaiken kamaluuden keskeltä löytyy myös aivan uskomaton rakkaustarina. Kirja on todella koskettavaa luettavaa, mutta ei tokikaan raakuuden vuoksi sovi ehkä aivan niistä herkimmille. Toisaalta nyt viime aikojen teiniväkivaltaisuuden keskellä on mainittu, että aikuisten ihmisten pitäisi kestää sentään lukea faktat asioista, joita nuoret ovat juotuneet kestämään ja ehkäpä tämän voisi ylettää myös tänne. On hyvä tietää minkälaista julmuutta on joskus ollut välttääksemme vastaavanlaisen vastaisuudessa.

Itse kuuntelin kirjan osittain äänikirjana ja osittain luin e-kirjana * Storytelin kautta, mutta voit löytää tämän myös perinteisen kirjan muodossa esim. *Adlibriksen valikoimista. Kauhuistaan huolimatta suosittelen tätä kirjaa lämpimästi lukuun, tämä antoi hieman uutta perspektiiviä elämään. Ja vaikka olen paljon dokumentteja aihealueeseen liittyen katsellutkin, oli tämä kirja vielä henkilökohtaisempi kertomus kärsimyksistä.

Oletko sinä kiinnostunut Toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista?

6 kommenttia:

 1. Tää oli tosi hyvä! Luin itse äänikirjana ja ehdottoamasti kannatti, vaikka kirja käsitteleekin todella kamalia asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli todella koskettava. Surullisella tarinalla onneksi onnellinen loppu <3

   Poista
 2. Luin tämän, ihan mieletön ja piti ostaa itsellekin ihan kirjana. Olen lukenut tosi paljon Toisesta maailmansodassta ja Adolfista useamman kirjan, yleensäkin olen aiheesta kiinnostunut ja kaikesta historiasta yms :) nyt on kirjastosta lainassa Auschwitzin kirjastonhoitaja ja heti kun saa matkustaa, halua käydä Auschwitzissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon olen itsekin pohtinut lukevani jossain vaiheessa. Onko jotain kirjasuosituksia antaa toiseen maailmansotaan liittyen?

   Auschwitzissä olen itse jo pitkään halunnut käydä, toivottavasti vielä joskus sinne pääsisi.

   Poista
 3. Angela Lambert - Eva Braunin elämä ja Wendy Lower - Hitlerin raivottaret kannattaa lukaista, sitten tietysti Cilkan tarina joka on jatkumoa tuolle Auschwitzin tatuoijalle. Se Auschwitzin kirjastonhoitaja jäi kesken, oli jotenkin puuduttava lukea. Ja tietysti Anne Frankin päiväkirja on klassikko :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Radiant finish

Saatu ilmaistuote Kesällä ainakin itse kaipaan kevyempää meikkivoidetta ja kaapistani sattumoisin löysinkin loistavan tuotteen varsinkin kes...

Luetuimmat