sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Jätemehu

Tiesitkö sinä, että mansikoiden kannat pystyy hyödyntämään tekemällä niistä mehua? Itse törmäsin tähän ideaan vasta tänä kesänä toisen mansikkalaatikon kohdalla ja päätin kokeilla kuinka homma toimii.


Hyödyksi käytetään siis tosiaan mansikoiden kannat, joihin on jäänyt kiinni mansikkaa. Nämä yksinkertaisesti keitetään (ohjeissa oli erilaisia määriä, mutta itse hurautin kaikki 5kg laatikosta saadut kannat 5 litran kattilaan ja täytin sen vedellä), lisäksi sokeria makeutukseen (itse käytin steviaa) sekä sitruunamehua tai sitruunahappoa tuomaan kirpeyttä (tämän jätin omasta mehusta pois). Kiehautuksen (noin 10-15 minuuttia) jälkeen mehusta poistetaan kannat (itse tein tämän sen jälkeen kun neste oli hieman jäähtynyt) ja mehu pullotetaan.


Mehusta tuli ihan mansikkaista niin makunsa kuin värinsäkin puolesta ja tämä maistui hyvin niin itselleni kuin pikkuneidillekin. Aivan ehdottomasti tulen jatkossakin mansikoiden kannat vastaavasti hyödyntämään!

Onko sinulla jokin hyvä hävikkiresepti mielessä jaettavaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat