perjantai 3. huhtikuuta 2020

Kesäkuntoon?

Julkaistu alun perin 5.5.2018

Kevät on erilaisten laihdutusmenetelmien riemuaikaa kun kaikki naistenlehdet toitottavat vinkkejä kuinka niistä kiloista taas kerran voisi hankkiutua eroon.. Kesää kohden vaatekerrat vähenevät ja toki ne vatsamakkarat alkavat enemmän ärsyttää kun silmiin selkeämmin osuvat, talvella ei niin haittaa vaikka rasvakerrosta enemmänkin olisi paksujen villapaitojen alla lisälämmikkeenä..

lähde: https://www.terve.fi/
Erilaiset jumppailuvinkit ovat vielä ihan ok vaikka ne omaan silmään pistävätkin siinä mielessä, että toitottavat mielestäni sitä kauneusihannetta, että jokaisen pitäisi olla mallinmitoissa ollakseen kaunis ja hyväksyttävä. Erilaiset laihdutusvalmisteet enemmän ehkä vielä niskavilloja nostavat pystyyn - kukapa sitä ei haluaisi päästä niistä ylimääräisistä kiloista eroon nappaamalla pillerin tai vaihtamalla aterian juotavaan pirtelöön? Voin myöntää, että olisin itse etulinjassa jonottamassa jos sellainen todella toimiva tuote keksittäisiin.

lähde:https://fi.pinterest.com/pin/549509592011777489/
Itselläni raskaudesta on jäänyt kiloja, noin puolet taisi kadota siinä heti alkuunsa, mutta sen jälkeen homma tyssäsi. Alkuun en tosiaan ole uskaltanut kovinkaan kummoista liikuntaa edes harrastaa vaan olen pysytellyt lähinnä vaunulenkkeilyssä - pt-käynnin jälkeen ehkä tästä pikkuhiljaa uskaltaudun ja inspiroidun enemmän tuota lihashuoltoakin tekemään.. Omalla kohdallani tiedän mikä on tällä hetkellä se suurin kynnys painon tippumiselle; ruokailu. Siitähän se painonhallinta lähtee, että pitäisi katsoa mitä suuhunsa laittaa, koska liikunnalla on lähes mahdotonta kompensoida niitä kilokaloreja mitä turhista naposteluista tulee. Tai vielä huonompi tilanne on jos kilokalorit on vedetty liian alas - keho menee säästöliekille eikä se paino tietenkään tällöin katoa. Ruokailussa pitäisi siis löytää se kultainen keskitie; tarpeeksi kilokaloreita mahdollisimman terveellisesti eli mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa ja ennen kaikkea vähemmän sitä sokeria..

lähde: http://www.coachkate.net/faults-calorie-in-calorie-out/
Täytyy myöntää, että toki itsekin stressaan kiloistani ja haluaisin päästä edes sinne raskautta edeltäneeseen tilaan (ja siinäkin oli vielä mielestäni muutama kilo liikaa..), mutta yritän malttaa mieleni ja päästä tavoitteeseeni pienin askelin, koska ne ihmedieetit eivät valitettavasti pitkäaikaisratkaisu ole ja itselläni ainakin tavoitteeni olisi päästä sinne tiettyyn kilotavoitteeseen niin, että sitten pysyisinkin siellä. Lisäksi haluaisin antaa omalle tyttärelleni hänen kasvaessaan mahdollisimman terveen kehonkuvan - vanhemmathan ne tässä mallin lapsilleen antavat ja äiti yrittää jatkuvasti taistella kaikin keinoin kilojansa vastaan niin varmasti lapsi myös tästä mallin itselleen ottaa ja pahimmassa tapauksessa laihdutuskierre alkaa jo lapsena.


Onko sinulla pistänyt silmiin erilaiset laihdutusmainokset ja mitä mieltä näistä olet? Mikä on sinun oma asenteesi omaa kroppaasi ja painoasi kohtaan?

14 kommenttia:

 1. Itse vain pyöräilen ja kävelen. Niillä saa hyvin kesän aikana vahvistettua lihaksia ja pidettyä talven talviunilla painon tasaisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöräily onkin muuten aivan loistava painonhallinnan kannalta! Itse pyöräilin toissatalvena ensimmäistä kertaa talviolosuhteissakin ja kun oli kunnolla varustautunut niin ei se niin kamalaa ollut kuin olin ennakkoon kuvitellut ;D

   Poista
 2. Huoahhh tämä ikuisuusongelma. Siinä kohden kun sain auton alle, niin kilot jäivät. Kun työntelin vauvanvaunuja ja kauppakasseja, niin hitsi pysyin vielä hyvässä kunnossa. Ei toki tämä ikäkään tule yksin, pitäisi olla tarkkana.

  Hiljakseen kun lähtee, niin se on parasta.

  Kivaa viikkistä Mira <3

  VastaaPoista
 3. Tämä lenkkeilee, zumbaa ja käy jumpissa. Ja yrittää syödä kevyesti mutta aina se ei onnistu ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pitäähän niitä herkkuhetkiäkin olla - kunhan niitä ei olisi turhan usein :D

   Poista
 4. Me ollaan just tyttöjen treenileirillä hakemassa inspiraatiota oikein teeenaamiseen ja vaihtoehtoja ruokavalioon. En usko dieetteihin. Ja vinkkinä: etsi pt joka ymmärtää synnyttäneiden naisten tarpeista treenaamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä vinkki - itse sain tosiaan tuon yhden pt-kerran veloituksetta eikä nyt mammalomalaisena valitettavasti tuollaiseen luksukseen kuin pt ole muutoin varaa, mutta tosiaan kuten eilisessä postauksessa mainitsin niin hyvin hän oli asioita selvittänyt ja hyviä vinkkejä sain vaikkei nimenomaan synnyttäneisiin ollutkaan erikoistunut :)

   Poista
 5. Koira on kyllä hyvä liikuttaja ja silloin on pakko lähteä lenkille säässä kuin säässä. Hyötyliikunnan lisääminen on hyvä keino eli portaat kävellen ja myös pienemmät matkan jalkaisin. Välillä yrittää syödä keveämmin ja terveellisemmin. Toisaalta kevät ja kesä on myös kaikkien herkkujen aikaan. Tsemppiä - kyllä sun kilot karisee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne kunhan tekee oikeita valintoja vain ja jaksaa liikkua, keväällä ja kesällä tuonne ulos kyllä lenkkeilemään tekeekin hanakammin mieli :D

   Poista
 6. Niin kauan kuin pysyy normaalipainoisena, niin on hyvä :D Nuorempana toki tuli liikuttua kunnolla, mutta nykyään harvemmin, on vaan niin laiska. Koirakaan ei kotikotona auta, kun ei se jaksa enää kävellä pitkiä matkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että ikä tekee monellakin tapaa tehtävänsä; kilot kertyy herkemmin eivätkä meinaa hievahtaakaan pois ja kyllähän se liikkuminenkin on iän myötä muuttunut ja vähentynyt..

   Poista
 7. Hiljaa hyvää tulee sen olen oppinut näiden vuosien aikana. Ihmedietiit saa heittää suosiolla romukoppaan!

  Älä luovuta vaan etene rauhallisesti eteenpäin pienin askelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luovutus ei ole mielessä ollutkaan vaan nimenomaan edetä hitaasti ja varmasti eteenpäin - pistää elintavat kuntoon niin kyllä se paino siinä sivussa lähtee hupenemaan :) (näin olen itsekin asiakkaita ohjannut :D)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Lilac

*)mainoslinkki Syreenin tuoksu kuuluu ehdottomaksi yksiin lempituoksuistani (ja rakastan sitä kun vihdoin omalla pihallani on syreenipuu!), ...

Luetuimmat