lauantai 18. huhtikuuta 2020

Lapsiperheen parisuhdekirja

Julkaistu alun perin 4.4.2019
saatu ilmaistuote
*)mainoslinkki


Varsinkin esikoisen syntymä mullistaa melkoisen täydellisesti maailman ja varsinkin ensimmäinen vuosi on usein parisuhteella varsinainen koetinkivi. Toisesta puolisosta voi paljastua aivan uusia piirteitä - niin hyvässä kuin huonossakin. Itsehän käyn juurikin tätä muutosvaihetta läpi vaikka ensimmäinen vuosi alkaakin loppusuoralla olla, saamani kirja osui siis erittäin mainioon hetkeen (tosin täytyy myöntää ettei olisi ollut pahitteeksi lukaista tätä jo aikaisemmin..):Lapsiperheen parisuhdekirja (ovh * 27,70€ nidottuna kirjana tai * 16,70€ e-kirjana) on tarkoitettu juurikin pikkulasten vanhemmille, jotka yrittävät kaiken muutoksen ohessa pitää huolen myös parisuhteestaan.


Kirja on erittäin hyvin ja mukaansa tempaavasti kirjoitettu. Kirjasta löytyy niin asiantuntijoiden kuin toisten vanhempien kokemuksia. Aina on hyvä huomata ettei ole yksin ajatustensa ja ongelmiensa kanssa - vertaistukihan on todetusti paras mahdollinen tukimuoto.

Itseni kirja laittoi ainakin asioista pohtimaan. Puhuminenhan olisi suhteessa todella tärkeää, mutta pitäisi myös muistaa se millä tavalla kysymyksensä toiselle asettelee. Sen oman (ja pienokaisen :D) navan tuijottelusta pitäisi osata nostaa katsetta myös siihen kumppaniinsa. Varsinkin naisilla taitaa usein olla tapana uppoutua täysin ja totaalisesti sen pikkuisen pauloihin ja tässä miehet usein jäävät auttamatta liian vähälle huomiolle. Ehkä tämäkin osaltaan voi ruokkia sitä, että miehet eivät niin sinuiksi pääse vauvanhoidon kanssa ja se pitkälti jää naisen harteille. Tästä taas alkaa pyöriä se kuuluisa oravanpyörä..


Kuinka sinä pidät huolta omasta parisuhteestasi? Jos sinulla on lapsia niin oletko huomannut parisuhteen lasten tulon myötä muuttuneen ja jos on niin millä tavalla?

Lisäys v.2020: Kuten tiedättekin niin meillä parisuhde kariutui kirjasta huolimatta, tosin näin jälkikäteen ajateltuna tilanne oli jo ennen neitiäkin nähtävissä vaikkei sitä halunnut myöntää. Tästäkin huolimatta siis suosittelen tätä kirjaa kaikille lämpimästi! (Miestenkin voisi olla hyvä lukea tämä! ;))

16 kommenttia:

 1. Kun meille tuli tuo nuorin, niin me annettiin ajan ihan kulua rauhassa. Toki sairaus vei omansa. Mutta nykyään tehdään kahdestaan paljon asioita.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen opus! Itsellä ei ole lapsia, mutta kiinnostaa silti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on paljon sellaista mistä lapsettomatkin hyötyvät :)

   Poista
 3. Kirja on mulla lukulistalla. Tärkeää asiaa. Me kävimme kahden pienellä ikäerolla syntyneen lapsen jälkeen useilla eri parisuhdekursseilla. Niistä tuli meille harrastus vähäksi aikaa. Olimme itsekin vertaisohjaajina. Kurssien opeilla on menty viimeiset vuodet. Parisuhteesta kannattaa pitää huolta. Autoakin huolletaan säännöllisesti. Miksei myös parisuhdetta. :)

  VastaaPoista
 4. Mulla odottelee tää sama kirja lukemista, vaikuttaa mielenkiintoiselta vaikka ei lapsiperhe ollakaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti lukea vaikkei täysin ajankohtainen tällä hetkellä olisikaan :)

   Poista
 5. Eipä ole asiasta omakohtaista kokemusta, mutta useampikin tuttavapariskunta on päätynyt jakamaan vanhempainvapaan hyvin tasaisesti, jolloin molemmat vanhemmat ovat enemmän samalla viivalla myös suhteessa vauvaan. En tiedä sitten auttoiko se vai ei, mutta yhdessä ovat, esimerkkini, edelleen, vuosienkin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parastahan se olisi kun olisi mahdollisuus kaikinpuolin tasavertaiseen vanhemmuuteen :)

   Poista
 6. Nää tällaiset kirjat ei mua kauheasti innosta. Meillä rakentuu kiinnostusten myötä parisuhde. Enemmän meillä on parisuhde on muuttunut mun sairauden myötä, sekä työn. Lapset eivät sitä ole muuttaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen parisuhdekin on erilainen, toisissa toimii yksi ja toisissa toinen :)

   Poista
 7. Varmasti lapsi tuo paljon muutosta parisuhteeseen!

  VastaaPoista
 8. Muakin kiinnostaa tämä kirja, vaikka lapsia ei ole. Voisin vinkata tästä kirjasta ystävälleni, joka on juuri nyt raskaana :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Lilac

*)mainoslinkki Syreenin tuoksu kuuluu ehdottomaksi yksiin lempituoksuistani (ja rakastan sitä kun vihdoin omalla pihallani on syreenipuu!), ...

Luetuimmat