lauantai 25. huhtikuuta 2020

Minun tarinani

Julkaistu alun perin 21.12.2018
*)mainoslinkki


Blogissani ei ole kirjoja juurikaan näkynyt ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että viime vuosina minulla on lukeminen jäänyt ihan totaalisesti. Muutoinkin menneisyydessä on aika ajoin useammankin vuoden katkoja, jonka jälkeen seuraa ajanjakso, jolloin olen ahminut kirjoja roppakaupalla :D Yleensä ottaen suosien dekkareita (Agatha Christie on ehdoton lempparini, mutta loistavia kirjoja löytyy mm. Robin Cookilta ym.) ja elämänkertoja olen tainnut lukea tätä ennen vain yhden tai kaksi.


Michelle Obaman Minun Tarinani (* 8,80€ e-kirjana) on todellakin sitä mitä luvataan; lämmin, rohkea ja inspiroiva tarina sekä samalla loistava kuvaus afroamerikkalaisten elämästä 1900-luvulta tähän päivään. 

Itse en seuraa politiikkaa kovinkaan suuresti ja vielä vähemmän USA:n politiikkaa, mutta olen pitänyt Barack Obamaa yhtenä USA:n parhaista presidenteistä (ja hänen jälkeensä tehtiinkin sitten melkoinen mahalasku..) ja Obaman pariskuntaa loistava esimerkkinä. Michelle Obama ei muutamaa lehtiartikkelia lukuunottamatta ollut kovinkaan tuttu, mutta mielikuva itselläni oli jo ennen kirjaa positiivinen - ja kirjaa lukiessani tämä mielikuva vahvistui entisestään.


Ainakin minun makuuni kirja on hyvin ja taidokkaasti kirjoitettu, kertomusta on helppo seurata eikä kirjaa mielellään laskisi käsistä pois - tämä on aina hyvän kirjan merkki.

Itse jopa yllätyin itseasiassa siitä kuinka paljon kirjasta innostuin. Ja voin suositella tätä erittäin lämpimästi kaikille.  Itselläni on kirja hieman vielä kesken, mutta lukuvaraus tähän on jo tullut :D


Oletko sinä lukenut elämänkertoja?

18 kommenttia:

 1. Olen muiltakin kuullut kehuja kirjasta. Mukavaa joulunaikaa <3

  VastaaPoista
 2. Mun on pitänyt tämä lukea, mutta yksinkertaisesti keskittyminen ei ole riittänyt kirjan aloittamiseen koko loppuvuonna. Ehkä joululomalla... :)

  Ihana joulua!

  http://www.niinapaju.com

  VastaaPoista
 3. En oo lukenu kovin paljon elämänkertoja, mutta tämä kuulostaa ehdottomasti lukemisen arvoiselta! Joskus voisi tutustua myös elämänkertoihin eikä vain pelkkiin ''normaaleihin'' kirjoihin :)

  VastaaPoista
 4. Rakastan elämäkertoja! Parhaillaan on menossa Topi Sorsakosken kirja. :)

  VastaaPoista
 5. Tuon kirjan kyllä haluaisin lukaista! Elämänkertoja en ole koskaan lukenut, mutta tämä voisi olla sellainen, jolla aloitan :)

  - Kiia //
  https://nouw.com/kiiainnanmaa/

  VastaaPoista
 6. Rakastan elämänkertoja mutta tätä en ymmärrä että nuorista ihmisistä niitä kirjoitetaan kuten Antti Tuisku, Cheek, Kimi Räikkönen jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitä ajatellaan, että ovat jo ehtineet elämänsä varrella niin paljon kokea :D Kimin elämänkerta on tainnut ihan maailman laajuisesti olla todella suosittu ja tuota Antti Tuiskustakin kertovaa kirjaa on taidettu aika paljon kehua..

   Poista
 7. Kirja tuli tännekin ja annoin sen nyt ensin mummille luettavaksi. Tätä kirjaa on niin paljon kehuttu ja fanitan Michelleä todella paljon. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa tää menee seuraavaksi siskolle, joka varasi heti kun kuuli, että multa löytyy tämä :D

   Poista
 8. Itse olen nyt viimeaikoina innostunut enemmänkin näistä elämänkerroista, tämäkin täytyy kyllä lukea! Kirjaston varaukseen siis menee. :) Onko tuo kirja enemmän yleisesti kertova vai meneekö myös syvemmälle, siis kertooko Michellen lisäksi koko perheestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertoo koko perheestä (myös vanhemmista ja veljestä sekä muista sukulaisista) - Michellen silmin tottakai :)

   Poista
 9. Kiva kuulla, että tää on ollut kiinnostava kirja, on mulla seuraavana lukujonossa :).

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat