perjantai 23. maaliskuuta 2018

Suoratoistopalvelut

Olemme jo varmaan parin vuoden ajan mieheni kanssa tilanneet suoratoistopalvelua vaihdellen eri palveluntarjoajien kesken. Tämän kaikenhan alulle on laittanut Netflix, mutta nyt hiljalleen alkaa olla myös muita palveluntarjoajia minkä itse koen kuluttajien näkökulmasta vain hyväksi asiaksi.

lähde: https://netflix.en.softonic.com/

Netflix (alkaen 7,99€/kk)
Kolmella eri hintavaihtoehdolla; 7,99€, 10,99€ ja 13,99€ - riippuen esim. kuvanlaadusta sekä yhtä aikaa käytettävien ruutujen määrästä. 

Täältä löytyy mielestäni melko kattava valikoima niin sarjoja kuin elokuviakin. Olen aikaisemmin omia silloisia sarjasuosikkejanikin teille listannut

Viime syksynä muuten kun luottokorttini tiedot joutuivat jotakin kautta vääriin käsiin, huomasin myös ylimääräisen veloituksen Netflix-palvelusta. Suomenkielellä valitettavasti asiakaspalvelua ei ainakaan tällöin ollut tarjolla, mutta onneksi asia hoitui helposti myös englanniksi; he peruivat luottokortiltani tuon ylimääräisen veloituksen kun asiasta heihin olin yhteydessä - erittäin nopeaa, sujuvaa ja miellyttävää palvelua.

lähde: https://www.viasport.fi/

Viaplay (9,99€/kk)
Urheilupaketit myös erikseen alkaen 29,99€/kk - näitä emme itse ole testanneet, koska emme ole penkkiurheilujoita :D

Tämä on tavallaan todella samankaltainen palvelu Netflixin kanssa tarjonnaltaan, mutta toisaalta päällekkäisyyttä sarjoissa ja leffoissa ei näiden kahden osalla mielestäni juurikaan ole. Sarjoista itse seurasin tätä kautta mm. Criminal Minds, Bones, Blacklist ja leffoistakin tänne aina aika ajoin tuli uusia hollywoodleffoja, joita me mielellämme katsomme.

Kahdessa ylemmässä ei ole kovinkaan kattava kotimainen valikoima, mutta itse en ehkä sitä vailla niinkään olekaan. Kuitenkin jos kaipaat suomalaista ja skandinaavista tarjontaa niin sinulle löytyy myös hyvä vaihtoehto:

lähde: https://www.cmore.fi/
C More (9,95€/kk)
Myös täältä löytyy penkkiurheilijoille oma pakettinsa 24,95€-kuukausihintaan.

Sanoisin, että valikoima täällä on pääasiallisesti skandinaavinen (sisällyttäen myös Suomen mukaan). Itselleni esim. en mitään supermielenkiintoisia sarjoja ole täältä löytänyt seurattavaksi. Muutamia hyviä leffoja löytyy - ja näissä on hieman myös päällekkäisyyttä noiden kahden aiemman kanssa.

Miinusta tämän suhteen siitä, että toimii vain joidenkin Samsung Smart-TV:iden kanssa suoraan - omaan televisioomme olemme peilanneet ohjelmat Chromecastin avulla.

lähde: https://tekniikanmaailma.fi/kommentti-laatusarjojen-ystavat-ansaitsevat-parempaa-kuin-hbo-nordicin-kivikautisen-sovelluksen/
HBO Nordic (9,95€/kk)
Melko kattava valikoima mm. HBO:n suosittuja sarjoja kuten True Blood, Entourage. Leffoja täällä ei taida olla? On jokunen tovi kulunut kun meillä tämä palvelu oli käytössä enkä nyt ainakaan sivuilta löydä mitään listausta esimerkkielokuvista.. Muistelisin tämän olleen meillä käytössä myös vain ilmaisen tutustumisjakson ajan eli emme itse kokeneet täältä pidemmälle aikavälille niinkään meidän makuumme sopivaa tarjontaa tarpeeksi olevan.


Jokaiseen näistä on ensitilaajalle mahdollisuus tosiaan ilmaiseen testikuukauteen ja sen olemmekin jokaisen kohdalta käyttäneet. Kaikista eniten meidän makuumme sopivaa tarjontaa löytyy Netflixin ja Viaplayn palveluista, joiden välillä olemmekin muutaman kuukauden - puolen vuoden välein hyppineet. Tokihan suoratoistopalvelu on yksi ylimääräinen kuluerä kuukauteen, mutta varsinkin sairastaessa on kultaakin kalliimpaa kun sohvalla nuokkuessa pystyt katsomaan muutakin kuin jatkuvaa tv-ohjelmien uusintoja :D


Onko sinulla käytössäsi jokin suoratoistopalvelu?

8 kommenttia:

 1. Viaplaysta olen käyttänyt sen ilmaisjakson ja tilannut pari kuukautta, Netflixistä käytin sen ilmaisjakson :D

  Mieheke osti tänään C moren, kun huomasi, että Maikkari ei enää näytä maanantaisin uusintana kisoja :'D Miehellä meni tunteisiin tämä asia.

  VastaaPoista
 2. HBO, Viaplay ja Netflix on tuttuja. Netflix on käytössä nytkin vuodeksi sellaisena perheversiona, eli pojat voi katsoa mitä haluavat ja minä mitä tahdon :) Yleensä otan kuitenkin vain 1 kk jakson ja katson sitten esim. Game of Thronesin kaikki jaksot putkeen.

  VastaaPoista
 3. Meillä on ollut Netflix jo ties kuinka kauan ja ollaan todettu se parhaaksi vastaamaan meidän tarpeita, ei osata enää olla ilman :D. HBO:ta kaipaisin myös, mutta se ei valitettavasti toimi meidän telkkarissa :(

  VastaaPoista
 4. Meillä on käytössä Netflix, oli muutama kuukausi ilman...mutta todettiin paremmaksi ottaa se takaisin :) siellä on myös lapsille hyvät valikoimat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan nyt pientä taukoa pidetty, kun ei sitä olisi vauvanhoidolta kovinkaan paljoa ehtinyt katsoa, mutta nyt pikkuhiljaa arjen rutiinien alkaessa löytymään voisi jokunen lovi aina välissä ollakin niin pitää varmaan ottaa taas tilaukseen :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Glass Serum

*)mainoslinkki Ihan alkuun pakko mainita, että on ihan mahtavaa huomata Kicksin ottaneen käyttöön maininnan ettei aktiiviaineita sisältävät ...

Luetuimmat