lauantai 31. maaliskuuta 2018

Sähkö- vai käsikäyttöinen rintapumppu?

Kirjoittelin teille aikaisemmin vauvan ruokinnasta, joten tänään aiheeseen liittyen rintapumpuista - itselle kun tuli sitten kuitenkin hankittua niin mekaanisesti (eli käsin) kuin sähkölläkin käyvä vempain, joten ajattelin teille hieman kokemuksiani näistä jakaa.

Itse hankin raskausaikana Carenan sähkökäyttöisen rintapumpun, koska ainakin olevinaan lueskelin muiden kokemuksia käsikäyttöisen vaivalloisuudesta.. Itsehän en tokikaan raskausaikana tajunnut pumppua koota ja testata vaan se jäi vasta siihen kun kotiuduin vauvan kanssa - rinnat kipeinä niihin pakkautuneesta maidosta..

(Tähän täytyy muuten kommentoida, että kotiutuessa katselin rintojani suorastaan huvittuneena (jos kipuja ei oteta huomioon) - näytti aivan kuin minulla olisi silikonit niin luonnottomilta ne näyttivät, harmi kun ei tullut kuvaa otettua xD)


Sairaalassa ollessa testasin sieltä löytyviä sähköisiä rintapumppuja ja ne tuntuivat varsin tehokkailta - olivat kylläkin kooltaankin melkoisen massiivisia. Mutta kuinka sitten kävi tämän kotona odottaneen kanssa - no huonosti. Imuteho tässä kyseissä pumpussa on aivan olematon siihen nähden mitä rintani olisivat vaatineet ainakin siinä vaiheessa kun ne olivat kipeäksi maidosta pakkautuneet. Insinöörimieheni toki kommentoi ettei tuon kokoinen masiina voikaan kovin kummoista imutehoa saada aikaan..


Näinpä siis päädyimme siihen, että on pakko vielä se käsikäyttöinen vempainkin hankkia. Ja sen itseasiassa mieheni kävikin hetimmiten apteekista ostamassa - vertailtuaan vauvapalstoilta eri malleja :D


Philips Avent oli paljon kehuja saanut ja täytyy itsekin tätä kehaista vaikkei muuta vertailukohdetta käsikäyttöisistä olekaan. Kyllähän tätä saa melkoisesti puristella imua saadakseen, mutta aikaansaatu imu on selkeästi sähkökäyttöistä tehokkaampi ja tällä jo jotain tulostakin sai aikaan.


Hintaeroahan näillä on myös jonkin verran; Carenan mallin ovh 99,90€ ja Philips:stä mies taisi maksaa n. 65€ (tämän olisi varmaan jostain netistä edullisemminkin saanut, mutta mies arveli, että parempi saada se käyttöön heti eikä vasta päivien päästä - missä toki oli oikeassa).


Sähkökäyttöinen on varmasti ihan toimiva siinä tapauksessa kun maito irtoaa helposti eikä vaadi kuin aivan minimaalisen imutehon. Jos sinulla on kuitenkin samanlainen tilanne kuin itselläni, että rinnat ovat pakkautuneet täyteen maitoa, niin tällöin yleensä vaaditaan enemmän imutehoa ja suosittelen ehdottomasti ennemmin käsikäyttöisen vempaimen hankintaa.

Pärjääkö sitten täysin ilman rintapumppua? Varmasti, mutta kyllä melkein sanoisin, että tämä on kannattava hankinta niihin hetkiin kun vauva ei tyhjennä rintoja ja jollain se maito on ulos saatava.


Mitä vempainta ilman ette itse voisi kuvitella vauva-arkea pyörittävänne? (Tähän voi vastailla niin lapselliset kuin lapsettomatkin ;)) Mielelläni myös kuulen kokemuksianne erilaisista rintapumpuista :)

12 kommenttia:

 1. Mulla on Medelan sähköinenpumppu, sekä käsikäyttöinen. Esikoiselle pumppasin maitoa päivittäin, silloin sähköinen pumppu toimi tosi hyvin. Tukokset sain paremmin liikkeelle käsikäyttöisellä. Toisen lapsen kanssa en tarvinnut pumppua, kuin muutaman kerran, ja silloin riitti ihan käsikäyttöinen. Minusta tuossakin merkissä käsikäyttöisessä on parempi imuteho, kuin sähköisessä.

  VastaaPoista
 2. Mulla toimi paremmin sähköpumppu. Kauhean työlästä yrittää käsipumpulla 😪

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääkin on varmaan asia, jonka tietää sit vasta kokeilemalla :D Ja toki noissa rintapumpuissa eroja voi suurestikin olla - itselläni kokemusta vain näistä kahdesta + sairaalan rintapumpuista.

   Poista
 3. Niin ja mulla kanssa toi Medelan tuplapumppu niin saa molemmat rinnat samalla kertaa

  VastaaPoista
 4. Mulla on kokemusta vain käsikäyttöisestä. En kokenut sitä koskaan liian haasteelliseksi, niin ei tullut sitten hankittua muuta.

  VastaaPoista
 5. Meillä on juuri samat kuin edellisellä kommentoijalla, eli Medelan sähköinen ja käsikäyttöinen pumppu. Tosin kokemukset hieman erilaiset. :D Sähkökäyttöinen oli meillä parempi, maito herui hyvin ja tukoksetkin lähti. Käsikäyttöinen oli ainakin omassa käytössä aika lelu. Tosin maitoa tuli muutenkin niin valtavasti, että sen eteen ei kauheasti tarvinnut nähdä vaivaa millään lypsytavalla. Ehdin juuri pistää käsikäyttöisen eteenpäin ennekuin aloin odottaa tätä kakkosta, mutta tuskin hankin sellaista tällä kertaa.

  VastaaPoista
 6. Mulla oli käytössä aluksi sähkökäyttöinen, mutta tykkäsin jotenkin enemmän käsikäyttöisestä. :)

  VastaaPoista
 7. Molemmissa on kyllä omat hyvät ja huonot puolensa, tilanteesta ja tapauksesta riippuen. Mutta hyviä ovat molemmat :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Glass Serum

*)mainoslinkki Ihan alkuun pakko mainita, että on ihan mahtavaa huomata Kicksin ottaneen käyttöön maininnan ettei aktiiviaineita sisältävät ...

Luetuimmat