torstai 1. maaliskuuta 2018

DIY tuttinauha, imetyskoru & purulelu + alennuskoodi

Enpä olisi arvannut, että joskus vielä jonkun DIY-postauksen blogiini teen, mutta elämä yllättää :D Etsiskelin jo pidemmän aikaa söpöä tuttinauhaa pikkuiselle, mutta en saanut mitään tilattua, koska ensinnäkin ne ovat melko hintavia ja toisekseen en oikein saanut päätettyä minkälaisen haluaisin. Noh kuinka ratkaisin ongelman; tuttinauhoja etsiessäni törmäsin useampaankin DIY-ohjeeseen ja ajattelin, että jospa tuo jopa minultakin hoituisi.. Seuraava ongelma oli se mikä oli jo valmiiden tuotteiden kanssa; mihin värivalikoimaan oikein päätyisin? Tätä pohdintaa teinkin pitkään ja hartaasti ja meinasin jo koko homman kuopata, mutta sitten yhtenä päivänä laitoin tilausta menemään Pikkumuru.fi-verkkokauppaan ja paketti saapuikin minulle parissa päivässä:


Yksittäisten värien valinta tuntui lähes mahdottomalta tehtävältä, joten kun bongasin valikoimista tukkupakkauksia niin päätin laittaa sellaisen tilaukseen. Päädyin näistä pastellinvärisiin helmiin. Seuraavaksi pitikin sitten vielä valita lisätarvikkeet eli satiininauha (jossa päädyin harmaaseen/hopeisiin, joka tuntui löytämissäni ohjeissakin kaikista käytetyimmältä), kaulanauhan turvalukot (lähtivät myös harmaana/hopeisena kuten nauhakin), tuttirenkaat (nämä otin kirkkaina) ja klipseihin (näistä suurin osa tuli otettua pinkkinä vaikka olisin ehkä useamman valkoisena voinut näin jälkikäteen mietittynä ottaa..). Lisäksi laitoin tilaukseen violetin norsu- ja vaaleanpunaisen pöllöpurulelun - näistä jälkimmäinen olikin valmis kaulanauha.

Lisäksi paketissa oli yllätyksenä kolme ylimääräistä neliönmallista helmeä, jotka pääsivät myös heti käyttöön.


Loppujen lopuksi satiininauhaa tuli otettua aivan liian pitkä pätkä (laitoinkohan peräti 10m tilaukseen, koska se varsin edullista oli). Pastelliset helmet olivat oikein loistava valinta, lisäksi olisin ehkä vielä jotain neutraaleja sävyjä kaivannut (valkoista, harmaata..), mutta hyvin näilläkin pärjättiin. Ja kuten mainittu niin klipsit olisivat voineet ehkä olla muussakin värissä kuin pinkkinä - ainakin useampi kuin yksi.

Sitten vain homma alulle..


Norsupurulelun mukana tuli myös pätkä violettia satiininauhaa, joka pääsikin purulelun nauhaksi. Valitsin sitten helmistä värit, jotka omaa silmääni näyttivät miellyttävän ja satiininauhaa pätkäisin ihan silmämääräisesti tarvittavan pituisen pätkän. Kaikista hankalin vaihe näissä oli ehdottomasti solmut; ensimmäisenä solmin purulelun mahdollisimman tiukasti kiinni ja aloin pujotella helmiä nauhaan haluamassani järjestyksessä. Nauhan toinen pää sitten taas solmittiin klipsiin kiinni. Itse poltin nauhan päitä hieman sytkärillä, että sain sen pienen ylimenneen pätkän ensimmäisen helmen sisälle. Helmissä on sen verran pieni reikä ettei satiininauha siinä mahdu kaksinkertaisena kulkemaan.


Loppujen lopuksi nämä oli yllättävän nopea ja helppo tehdä itsekin - tokikin jos vihaat kaikenlaista näpertelyä niin voi olla turvallisempaa tilata tuotteet valmiina :D Mitään näistähän ei missään nimessä pitäisi jättää vauvalle käsiin hänen yksin ollessaan - aina on riskinä, että solmu purkautuu ja vauvaa saakin helmen hengitysteihinsä, mutta valvottuna nämä ovat turvallisia käyttää; helmet ja purulelut ovat PBA-, PVC- ja ftalaattivapaita.

Niin ja siis tokihan minulla loppujen lopuksi rahaa meni innostuessani näihin enemmän kuin mitä olisi mennyt jos vain yhden tuttinauhan olisin tilannut - riskinä voi siis olla sekin, että innostut hommasta siinä määrin, että huomaat erilaisia tuttinauhoja sun muita löytyvän itseltäsi enemmänkin kuin tarpeeksi ;D

 Jos innostuit tästä askatelumahdollisuudesta niin tykkäät taatusti tästä:
Sain teille Pikkumuru-verkkokauppaan -10% alennuskoodin eli koodilla blingershimmer saa maaliskuun ajan kaikista tuotteista tuon alennuksen - sisältäen myös aletuotteet!! ..saattaa olla, että itsekin vielä uudemman tilauksen laitan menemään - miten se menikään; "kun annat pikkusormen, se vie koko käden?" :D


Tykkäätkö sinä askarrella?

5 kommenttia:

 1. DIY-jutut on parhaita :)
  Suloisia tuttinauhoja olet askarrellut!

  VastaaPoista
 2. Tosi ihanat ja itse tehdyt ovat paljon paremmat. Oman tyylin saa paremmin esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, tosin joskus valmiistakin löytyy juuri nappivalinta itselle :)

   Poista
 3. Olen ajatellut tehdä itse tälläisiä myyntiin yrityksen verkkokauppaan 😘

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Santorini Sunrise

*)mainoslinkki Minulla oli ajatuksena hankkia Escadan uusi tuoksu Rodokselta muttei näitä osunut missään silmääni, ainoastaan lentokentän pu...

Luetuimmat