torstai 29. maaliskuuta 2018

Raikkautta luonnollisesti

Kuten tiedättekin niin rakastan kovasti tuoksuja ja olen tähän asti ihan perinteisiä tuoksullisia huuhteluaineita käyttänyt pyykätessä (lukuun ottamatta kun olen vauvan vaatteita pessyt). Ongelmana näiden suhteen on se, että ne ovat varsin voimakkaan tuoksuisia ja tällöin voivat häiritä hajuveden käyttöä (sekä totta kai aiheuttaa hajusteille herkistyneissä ihmisissä reaktioita). Raskausaikana alkoi hajusteiden käyttöä pohtimaan hieman eri kantilta kuin aikaisemmin ja kun luin ensimmäisen kerran pyykkietikoista alkoi tuotteet kovasti kiinnostaa. Jostain kumman syystä en kuitenkaan missään vaiheessa saanut aikaiseksi ostettua pyykkietikkaa; ehkä yhtenä syynä oli hinta sekä se, että pohdin kuitenkin mielessäni jäisivätkö pyykit tuoksumaan tunkkaisilta tai etikkaisilta. Sain alkuvuodesta onnekseni mahdollisuuden testata pyykkietikkaa ja saattekin nyt kuulla kokemuksiani. Ennen näitä kokemuksiani käydään kuitenkin hieman lävitse mitä pyykkietikka itse asiassa on.


Pyykkietikan yhtenä tarkoituksena on tosiaan korvata huuhteluaine ja poistaa pyykistä sähköisyys sekä vaikeat hajut kuten savu ja hiki. Vaatteiden käyttöikä myös pidentyy pyykkietikan avulla, koska se poistaa vaatteista pesuainejäämiä, kirkastaa vaatteiden värejä sekä ehkäisee valkopyykin kellertymistä. Pyykkietikka on myös antiseptinen, joten se desinfioi vaatteet jo aivan matalissa lämpötiloissa. Se myös sopii kaikille materiaaleille. Pyykin lisäksi se on loistava valinta myös pesukoneen kannalta; se estää pesuainesaostumien muodostumista ja raikastaa pesurummun. Pyykkietikka on myös ekologinen valinta eikä se sisällä allergisoivia tai herkkyyttä aiheuttavia ainesosia.

Lisäksi pyykkietikkaa voi käyttää vaatteita silittäessä, kuivausrummussa, tekstiilien raikastamisessa ja siivouksessa. 


Itselleni sain testiin Saaren Taika pyykkietikat laventelin ja ruusun tuoksussa. Näissä käytetty etikka on luonnollista käymisetikkaa ja eteeriset öljyt ovat 100% luonnollisia. Pyykkietikat valmistetaan Suomessa käsityönä. Pyykkietikoita löytyy kahdessa koossa; 250ml ja 500ml. Hintaa on toki perinteiseen huuhteluaineeseen nähden moninkertaisesti, mutta toisaalta nämä ovat käytössä myös huomattavasti riittoisampia. Huuhteluaineena käytettynä tuotetta käytetään vain 1-3rkl. 


Itsehän en tokikaan jaksanut kaivella ruokalusikkaa annostellessani tuotetta vaan silmämääräisesti kaadoin huuhteluainelokeroon tarvittavan määrän pyykkietikkaa – suosittelen ainakin aluksi kuitenkin mittaamaan hieman tarkemmin ennen kuin silmä tottuu siihen mikä määrä on oikea. Kosteana pyykistä ehkä hentoinen etikkainen vivahde oli havaittavissa, mutta kuivana en mitään varsinaista tuoksua vaatteissa havainnut, ne vain tuoksuivat yksinkertaisesti raikkailta. Täytyy sanoa, että jo ihan pari kokeilukertaa vakuutti itseni ja vauvan syntymän jälkeen olen huuhteluaineen korvannutkin täysin pyykkietikalla - näin myös varmasti jatkossa. (Ja vaikka pyykkiä nyt vauvan myötä on tullut huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin niin ei tuossa pyykkietikkapullossa vielä mitään aivan hirvittävän suurta vajumaa edes ole!)

Jos kiinnostuit Saaren Taika pyykkietikoista niin minulla olisi lisäksi parille jälleenmyyjälle alennuskoodit jaettavaksi:
Butik-O -verkkokaupasta Saaren Taika -tuotteet -10% alennuksella koodilla "saarentaikaa" (voimassa toukokuun 2018 loppuun) ja Natural Elements -verkkokaupasta saat etikoista -15% alennuksen koodilla "puhdasta" (voimassa huhtikuun 2018 loppuun).


Oletko sinä testannut pyykkietikkaa?
*)pr-näyte

16 kommenttia:

 1. Olen testannut näitä Saaren Taian pyykkietikoita ja tykkään kovasti. Tavallisen huuhteluaineen käyttäjäksi en tule enää palaamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan näissä, että kun on kerran kokeillut ja hyväksi todennut niin ei paluuta entiseen enää ole :D

   Poista
 2. Itsekin olen miettinyt noita pyykkietikoita, mutta toistaiseksi en ole vielä saanut hankittua niitä. En ole niitä huomannut päivittäistavarakauppojen hyllyillä. Jos niitä olisi helposti saatavilla, tulisi ehdottomasti kokeiltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse huomasin pyykkietikkaa löytyvän ainakin Tokmannin hyllystä, joten jospa niitä isommistakin kaupoista löytyisi? Lähikaupassa ei ollut kuin perinteisiä huuhteluaineita kun uteliaisuuttani vilkaisin..

   Poista
 3. Mua kiinnostaa nää, mutta toi etikka on mulle pyykkituotteessa sanana pelottava, pelkään, että se haisee vaatteissa ja mulle se on kyllä niin ei haju ettei toista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en tosiaan puhtaassa pyykissä mitään etikkaisuutta haista, joten suosittelen ehdottoman lämpimästi joskus testaamaan! :)

   Poista
 4. Ajankohtainen postaus! Olen itsekin miettinyt kokeilla näitä pyykkietikoita. Täytyypä laittaa nämä hankintalistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on vielä hyvät alennuskoodit tarjolla, jotka käyttää ;)

   Poista
 5. En ole testannut, mutta mä olen uudessa kodissa käyttänyt etikkaa kylppärin ja vessan pesussa, toimii :D Esim. lavuaari puhdistuu sen avulla näppärästi. Ehkä voisin testata siivoamiseen tätä pyykkietikkaa, niin saisi myös kivan muunkin tuoksun kuin etikan, vaikka aika nopeasti sekin haihtuu eikä jää pyörimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä jotenkin jäi siivoamisessa tämän testaaminen, mutta pitää kokeilla - vessan (x2) siivous olisikin ihan lähipäivinä ajankohtaista :D

   Poista
 6. Lukenut näistä paljon vaan en vielä
  Testannut.

  VastaaPoista
 7. Tuttu juttu, olen tehnyt itse siskon blogin ohjeella

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Glass Serum

*)mainoslinkki Ihan alkuun pakko mainita, että on ihan mahtavaa huomata Kicksin ottaneen käyttöön maininnan ettei aktiiviaineita sisältävät ...

Luetuimmat