perjantai 29. tammikuuta 2016

Dolce Gusto

Tämä ystäväiseni on palvellut minua uskollisesti jo muutaman vuoden ajan, joten ajattelin, että on nyt hänen aikansa "loistaa" ja päästä "parrasvaloihin" xD Kyseessä on siis tosiaan jo useamman vuoden vanha Dolce Gusto.


Enää tätä aivan samaista versiota ei taitane olla myynnissä, mutta nopeasti googlettelemalla löysin Gigantin sivuilta tuotteen, joka muutoin nopealla vilkaisulla näytti samalta, mutta lisäyksenä tuossa nimen alla oli vielä "DeLonghi". Alunperinkään en tästä kovin paljoa muistaakseni maksanut ja nyt näitä vanhempia versioita saa jo suorastaan pilkkahintaan. Koen tämän kuitenkin itselläni oikein mainiosti toimivaksi, joten nostetaanpa tätä teidän lukijoidenkin tietoisuuteen - josko joku vaikka on pohtinut jonkin tällaisen laitteen hankintaa :D


Kyseessähän on Nescafen kone, johon noita kahvikapseleita on varsin hyvin saatavilla - toki suurempi valikoima löytyy isommista kaupoista ja netistä, mutta olen tainnut pienemmästä lähikaupastakin näitä bongata.

Laitteen toiminta on varsin yksinkertaista;
Lisäät takana olevaan vesisäiliöön kapselin paketin ohjeissa määrätyn määrän vettä, lisäät kapselin sille varattuun paikkaan ja käännät vivusta joko lämpimän tai kylmän suuntaan - itse en itseasiassa tuota kylmää ole kertaakaan kokeillut, mutta siis esim. jääkahvit tällä myös syntyisivät.

 
Esimerkiksi kuvassa oleva cappuccino vaatii kaksi kapselia; ensin maito ja sitten kahvi. Eli toistat tuon vesi+kapseli -vaiheen kaksi kertaa. Varsin äänekäs laite on, mutta toisaalta tätä ei kovin kauaa tarvitse pitää päällä.


Isommalle porukalle ehkä hieman hitaahko tehdä, mutta esimerkiksi itselleni ja kaverille olen useammankin kerran tällä kahvit tehnyt eikä siinä itselle kahvia tehdessä kaveri kerkeä kahviansa hörppäämään pois saati sitten että se jäähtyisi juomakelvottomaksi.


En tätä itse arkiaamuisin käytä, lähinnä sen äänen voimakkuuden takia (mies jää vielä nukkumaan kun itse valmistaudun päivään) - eli on enemmänkin sellaista vapaapäivän luksusta.


Ja mikäs sen mukavempaa kuin suristaa laitteella itselleen vapaapäivänä lämmin juoma ja nauttia se sitten kaikessa rauhassa!? :)


Satutko omistamaan kyseisen tai jonkin vastaavanlaisen laitteen ja tuleeko sitä käytettyä? :)

16 kommenttia:

 1. Mulla on se isompi Dolce Gusto. Tykkään tehdä sillä kahveja vaikka en kahvia muuten juokaan :D silloin tällöin teen, iltapäivän kahvihetkeen. Juon niitä caramel kahveja, teetä tai kaakaota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on mukavaa vaihtelua ja kivasti eri makuja löytyy kaupoista :)

   Poista
 2. Mulla oli ensin Paulig Cupcolo, siihen ei silloin vielä ollut saatavilla oikein mitään hyviä makuja, joten ostettiin Dolce Gusto. No sen jälkeen Pauligille rupesi ilmestymään vaikka ja mitä makuja ja kun maistoin niistä ystävilläni muutamia juomia, niin päätin vaihtaa vielä kerran Guston Cupsoloon. :D Nyt olen oikein tyytyväinen, sillä mielestäni Gustoon ei ollut itselleni hyviä kahveja/muita juomia saatavilla. :D

  Miten niin vaikea ihminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies ainakin jossain vaiheessa tuon Cupsolon perään haikaili :D

   Poista
 3. Meiltäkin löytyy juuri tuo Dolce Gusto ja olen tykännyt todella paljon. Meilläkin sillä tehdään pääsääntöisesti viikonloppuisin erikoikahveja ja kaakaota.

  VastaaPoista
 4. Saimme syksyllä tuparilahjaksi Nespresso-merkkisen kapselikeittimen. Huono puoli Nespressossa on se, että kapseleita ei saa kaupasta vaan niitä joutuu tilaamaan Nespresson sivuilta. Onneksi Lidlissä myydään kuitenkin halpisversioita juuri Nespressoon. Kapselikahvia tulee juotua noin kerran päivässä :)

  VastaaPoista
 5. Olen haaveillut juuri tuontapaisesta kapselikeittimestä :D Eniten on aina pelottanut toi kova ääni! Kuinka kauan esim. cappuccinon valmistuminen kestää?


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo sen verran ääntä pitää ettei anivarhain toisen nukkuessa viitsi käyttää :D mutta ei kestä kovinkaan kauaa kahvin valmistus, ihan muutamassa minuutissa on valmista :)

   Poista
 6. Salilla on meillä henkilökunnan tiloissa moinen keitin. Aina välillä tulee sillä keitetyt sumpit juotua.

  Itse juon useimmiten pikakahvia, en ole brittivuosien jälkeen osannut siitä irtaantua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin itseasiassa kotona juon joko pikakahvia tai sitten Dolce Gustolla tehtyä kahvia :D Kahvinkeittimellä en keittele pelkästään itselleni koskaan kahvia, suodatinkahvia tulee juotua ainoastaan kun on vieraita käymässä :D

   Poista
 7. En omista, kun en juo kahviakaan :D Mutta mummollani on tällainen ja muistan ikuisesti kun hän silloin juuri laitteen ostettuaan keitteli sillä niin innoissaan kaakaota sekä glögiä minulle ja sisaruksilleni :D

  VastaaPoista
 8. Meillä ei ole kapselikeitintä mutta kunnon espressokeitin on ja sitä tulee kyllä käytettyä. Saa ihan parasta kahvia :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat