keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Dermosil: Vitamiinit ja hivenaineet

Nykyisin monilla kosmetiikkaa pelkästään aiemmin myyneillä sarjoilla on alkanut ilmestyä erilaisia ravintolisiä ja näin myös Dermosililta. Ravintolisäthän ovat aina tarkoitettu monipuolisen ruokavalion lisukkeeksi, niillä et voi korvata sen tärkeyttä, mutta tiettyjä aineita ei välttämättä monipuolisesta ravinnostakaan saa siinä määrin kuin olisi tarpeen - näistä esimerkkinä D-vitamiini. Itse olen ravintolisiä aika vaihtelevasti käyttänyt, mutta yleensä talvella ja flunssakautena näihin tulee hieman enemmän panostettua ja niinpä innostuin hankkimaan Dermosililta itselleni useammankin purkin.


Aluksi hankin D-vitamiinin, tätähän suositellaan kaikille suomalaisille ravintolisän muodossa vähintäänkin pimeän (=talven) aikaan käyttämään. Myös Vitamin C + sinkki -ravintolisä lähti tilaukseen ajatuksena, että josko silläkin saisi hieman vastustuskykyä tehostettua flunssakautena. Myöhemmin vielä tilasin Multivitamin+ruusujuuri sekä Omega 3 -ravintolisät. Katsotaanpa tarkemmin mitä näistä kukin "lupailee". (kursivoitu teksti lainattu suoraan Dermoshopin sivuilta, linkin takaa vielä tarkemmin tietoa tuotteista.)

"Antaa virkeyttä ja elinvoimaa.
Täydentää ravintoaineiden saantia.
Edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Yksi tabletti sisältää:
päivittäisestä saantisuosituksesta
B1-vitamiini 1,7 mg 155 %
B2-vitamiini 1,6 mg 114 %
Niasiini 18 mg 112 %
Pantoteenihappo 6 mg 100 %
B6-vitamiini 3 mg 214 %
B12-vitamiini 3 mikrog 120 %
C-vitamiini 60 mg 75 %
D3-vitamiini 5 mikrog 50 %
E-vitamiini 30 mg 250 %
Foolihappo 300 mikrog 150 %
Biotiini 150 mikrog 300 %
Sinkki 10 mg 100 %
Jodi 150 mikrog 100 %
Mangaani 1 mg 50 %
Molybdeeni 45 mikrog 90 %
Kupari 900 mikrog 90 %
Kromi 50 mikrog 125 %
Seleeni 55 mikrog 100 % 
Rhodiola rosea, ruusujuuri 50 mg (josta 3 % rosaviineja)

Ruusujuuri (Rhodiola rosea) kasvaa luonnonvaraisena mm. tunturialueella Pohjoismaissa. Ruusujuuren juurakkoa, joka tuoksuu ruusulta, on käytetty perinteisesti jo yli 3000 vuotta lisäämään elinvoimaa. Kasvi on ns. adaptogeeni, joka edesauttaa elimistöä sopeutumaan ympäristön rasitukseen ja lisää näin stressinsietokykyä.
Ruusujuuri on perinteinen kasvi, jota on käytetty jo vuosisatoja antamaan lisäenergiaa ja elinvoimaa.
Kasvi on ns. adaptogeeninen eli auttaa elimistöä sopeutumaan ympäristön rasitukseen ja lisää näin stressinsietokykyä.
EU:ssa ei vielä ole käsitelty kasviperäisten ainesosien terveysväitteitä. Tällä hetkellä käydään vielä asiasta keskustelua jäsenmaissa."

Muistelisin jostain vastoittain lukeneeni, että suomalaiset saavat liian vähän jodia ruuan mukana, joten hyvä kun sitä yhdestä tabletista saa jo päivittäisen annoksen verran. Tässähän on D-vitamiinia ja otan sen myös vielä erikseen, mutta päiväannos jää silti n. 30 mikrogrammaan - tiedän monia jotka käyttävät huomattavasti suurempia annoksia päivittäin. D-vitamiinin suhteenhan pitää hieman huolellisempi olla, koska kyseessä on rasvaliukoinen vitamiini (eli ylimääräinen D-vitamiini jää kehoon eikä erity pois kuten esim. C-vitamiini ja muut vesiliukoiset vitamiinit), mutta annosmäärä, jolla saisit D-vitamiinia yliannostuksen on melkoisen suuri, tästä ei siis näillä annosluvuilla ole pelkoa :D 

"Aivojen, sydämen ja silmien terveydelle.
Erittäin puhdas kalaöljy.
Mauton ja hajuton.

Dermosil Omega 3 kalaöljyn eikosapentaeenihappo EPA ja dokosaheksaeenihappo DHA edistävät aivojemme, sydämemme ja silmiemme terveyttä.

Tutkimusten mukaan Omega-3:n käyttö raskauden aikana edistää lapsen aivojen ja silmien normaalia kehitystä.

Vuorokausiannos 1–2 kapselia sisältää:
Kalaöljyä 1000–2000 mg
Omega 3 rasvahappoja 630–1260 mg
EPA 300–600 mg
DHA 200–400 mg"

Omalla kohdalla kalansyöminen on hyvin hyvin minimaalista eli varmasti ainakin aika ajoin Omega 3 -rasvahappojen saaminen ravintolisän muodossa on enemmän kuin tervetullutta. Itse olen tuon yhden kapselin päivässä käyttänyt.
"Ylläpitää vahvoja luita ja hampaita.
Tukee immuunijärjestelmää.
 Kalsiumtasapainon ylläpitämiseen.

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on määritellyt, että D-vitamiinin turvallinen yläraja vuorokaudessa on 100 mikrogrammaa kaikille 11 vuotta täyttäneille."

Tuossapa se D-vitamiinin maksimisaantisuositus onkin. Tosin USA:ssa taidetaan myydä jopa tuotakin vahvempia D-vitamiinitabletteja!? 

 "Vastustuskyvyn vahvistamiseen.
Iholle, hiuksille, kynsille.
Vähentää väsymystä.

1 tabletti sisältää:
C-vitamiini 80 mg 100 % päivittäisestä saantisuosituksesta
Sinkki 10 mg 100 % päivittäisestä saantisuosituksesta
Hesperidiini 25 mg
Rutiini 15 mg
Sitrus bioflavonoideja 10 mg."

 Tämä on ihan ehdoton flunssakautena, suosittelen jokaiselle reilulla kädellä C-vitamiini ja sinkkiä - en nyt millään muista mikä se kolmas ravintolisä oli mitä tuohon vielä kombinaatioksi suositeltiin!?


Käytätkö sinä ravintolisiä monipuolisen ravinnon tukena?

8 kommenttia:

 1. Sinkkisuihke on tehokkain flunssan lieventäjä.
  Minulla on yleensä käytössä 100 mikrogrammaa D-vitamiinia talvisin eikä silti ylity verestä mitatut arvot. Muuallahan nuo saantisiositukset ovat Suomea korkeammalla tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän ne on ja Suomessakin useampaan otteeseen puhuttu suosituksen nostamisesta, mutta jostain syystä siihen ei ole kuitenkaan lähdetty..

   Poista
 2. Käytän itsekkin ravintolisiä sillontällön :) D-vitamiinia syön joka talvi. Enpä tiennytkään että Dermosililla on ravintolisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. D-vitamiiniahan suositellaan ihan ympäri vuoden käyttämään ainakin tuolla suositusannoksella :)

   Poista
 3. Olen luopunut aika paljon ravintolisien käytöstä. Talvella saatan käyttää joskus C-vitamiinia.

  VastaaPoista
 4. D vitamiini ja sinkki on mullakin säännöllisesti käytössä ja toimivia. Lisäksi näin paljon treenaavana magnesium. Monivitamiinilla on helppo varmistaa, että saa kaiken tarvittavan sopivassa balanssissa.

  Ja tietysti pitää muistaa, kuten sanoitkin, tasapainoista ruokavaliota ei voi korvata lisäravinteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian helppoahan se olisikin jos voisi purkista saada kaikki ja muuten pistää ruokavalion kanssa ranttaliksi :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Fiksuruoka

Oletko sinä törmännyt jo Fiksuruoka.fi -palveluun? /sis.mainoslinkkejä/ Itse olen jo pidempi aika sitten tutustunut palveluun, ...

Luetuimmat