tiistai 7. heinäkuuta 2015

Verkkokaupoista..

Ajattelin tehdä tänne nyt ihan uusiksi kunnollisen postaukset käyttämistäni (kosmetiikan) verkkokaupoista. Pienesti jo ihan blogini alkutaipaleella ulkomaalaista verkkokaupoista tänne runoilin, mutta käyttämieni verkkokauppojen määrä on rutkasti kasvanut niin nidotaan ne kaikki tänne nyt yhteen. :)

Vuonna 1999 nimellä FragranceBay.com aloittanut verkkokauppa – alussa nimensä mukaisesti oli lähinnä isojen brändien luksushajuvesien myyntipaikka. Myöhemmin laajensivat vähitellen myös meikkien ja ihonhoidon puolelle ja näin ollen myös nimen vaihtaminen oli aiheellinen. Beautybayn omaa nimeä kantava meikkisarja (BEAUTYBAY The Collection) on julkaistu 11/2013.
Sijaitsee siis tosiaan Iso-Britanniassa eikä näin ollen tulleja tai ALV:ja tarvitse täältä tilatessa miettiä. Lisäksi ainakin tällä hetkellä postikulut ovat ilmaiset kun tilaat yli 14€ arvosta tavaraa. Toimitus 5-7 arkipäivässä paitsi jos tilaat esim. kynsilakkoja (näitä ei ilmateitse voi kuljettaa), tällöin toimitus voi viedä jopa 20 arkipäivää. Sivut englanninkieliset. 

Itse olen täältä tilaillut tähän mennessä lähinnä O.P.I.:n, Essien ja China Glazen kynsilakkoja sekä muutamia tuotteita nimeään kantavasta sarjasta. Noiden lisäksi tuolta löytyy mm. Estelle&Thild, Artdeco, Jurlique ym. Valitettavasti muutamien brändien tuotteita ei Suomeen toimiteta vaikka niitä valikoimissa on, näihin lukeutuu esim. Urban Decay.
Olen tilannut ko.paikasta jo useita kertoja ilman minkäänlaisia ongelmia tähän mennessä, joten voin ko.paikkaa lämpimästi kaikille suositella! 


Suomalainen vuonna 2009 perustettu luonnonkosmetiikan myyntiin erikoistunut verkkokauppa. Valikoimista löytyy mm. Acorelle, Flow, Lavera, Lily Lolo yms.
Toimitus 1-4 arkipäivässä. Kaikki tilaukset ilman postikuluja. Kanta-asiakkaana saat lisäksi jokaisesta tilauksesta kanta-asiakaspisteitä, jotka voit seuraavassa tilauksessasi hyödyntää.

Tänne olen tosiaan kaksi tilausta tehnyt ja en voi muuta kuin lämpimästi suositella!! Lisäksi aina olisi hyvä suosia suomalaista yrittäjyyttä. 


Verkkokaupan taustalla Cesars Finland Oy, joka perustettu vuonna 2008. Cesars Finland Oy toimii Christian Cesarin vuonna 2002 julkaiseman Cesars Secrets –kynsituotesarjan edustajana Suomessa. Lisäksi maahantuojina: Konad, JB Lashes, Color Club ja Betty Beauty. Yrityksen toimitusjohtaja Satu Saarisalo. Ko.verkkokauppaa on myös ”Kynsilakkataivaaksi” nimitetty ja sitähän se nimenomaan on! Valikoimista löytyy mm. O.P.I., Essie, Color Club sekä harvinaisempia indiemerkkejä kuten Picture Polish. Toimituskulut painon mukaan alkaen 1€ ja yli 60€ tilauksille veloituksettomat. Toimitusaika 1-3 arkipäivää.

Pari tilausta myös tänne tehty ja ihan mielettömän positiiviset kokemukset. Eli ihan ehdottomat suositukset isolla S-kirjaimella :D


Dermoshop:
Suomalainen yritys, joka on perustettu vuonna 1988. Oma tuotemerkki Dermosil, jonka tuotteita myydään. Valikoimissa yli 300 tuotetta, jotka vaihtelevat sesongin ja kysynnän mukaan. Tuotteet valmistetaan laadukkaista raaka-aineista ja testataan dermatologisesti. Tilauksen voi tehdä joko yksityishenkilönä itse tai yhteyshenkilönsä kautta. Yli 50 euron ylittävistä tilauksista ei postikuluja veloiteta, alle 50 euron tilauksiin posti- ja toimituskulut 6€.

Olen itse toiminut yhteyshenkilönä jo viitisen vuotta ja kaikki on toiminut aivan loistavasti! Tuotteet ovat mielettömän laadukkaat ja toimitus on supernopeata, lisäksi toimitustavoista löytyy varmasti jokaiselle sopiva. Ehdottomasti suosittelen tuotteisiin tutustumaan ja vaikka itse alkamaan yhteyshenkilöksi mikäli sellaista jo ei lähipiiristä löydy ja asia sinua kiinnostaa. Asiakaspalvelu on myös aina yhtä ystävällistä.


Vuonna 1995 perustettu yhdysvaltalainen huutokauppayhtiö. Alkuperäisen lisäksi monilla mailla on myös omia sivustojaan, esim. Iso-Britannialla. (Suomessakin on omansa ollut v.2010-2013.) Ideana on, että kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys voi kirjauduttuaan ohjelmistoon käyttäjäksi myydä huutokaupalla lähes mitä tahansa. Huutokauppatoiminnon lisäksi myös heti ostettavia tuotteita. Toimitusaika ja –kulut vaihtelevat.

Itse olen täältä tilannut lähinnä ”pikkusälää” esim. swatch-tikkuja kynsilakoille, koruja yms. Melko vähänlaisesti kosmetiikkaa ja tämän suhteen suosittelenkin olemaan hyvin varovainen! Itse katson hyvin tarkkaan millaisen palautteen ja kuinka kokenut myyjä on ennen tavaroiden tilaamista. Mitään ongelmia omalla kohdalla ei ole sattunut; yhteistyö myyjien kanssa toimii ja yhden tuotteen uupuminen korvattiin luottokortilleni.
  

Perustettu vuonna 2005. Sijaitsee Jersey saarilla eli tilatessa kannattaa huomioida mahdolliset tulli- ja ALV-maksut (jälkimmäisethän tulevat kosmetiikkatilauksiin jo kun tilaus ylittää (postikuluineen) 22€). Mahdollisesti maksavat tullimaksut mikäli sellaisia sinulle koituu? (Tätä en ole itse henkilökohtaisesti testannut vaan tilaus ollut aina alle vaadittavan rajan.) Valikoimista löytyy mm. Urban Decay, Redken, Tigi, Korres ym. Toimitusaika 5-10 arkipäivää ja postikulut ilmaiset kun tilaat yli 15€ arvosta. Sivut englanninkieliset.

Varmaan yksi ensimmäisistä kosmetiikan ulkomaisista verkkokaupoista, josta olen kuullut. Mieletön määrä valikoimaa eri brändeiltä – tarjouksia kannattaa myös tarkkailla! Myös täältä olen muutamia kertoja tilannut eikä kertaakaan ole mitään ongelmia matkan varrelle sattunut.


Suomalainen huutokauppasivusto (tai siis ”vertaiskauppapaikka”). Aiemman tuotteiden huutokauppaamisen lisäksi on mahdollista ostaa joitakin tuotteita myös suoraan tai tehdä myyjälle hintaehdotus. Käyttäjäksi rekisteröidytään ja niin myynti kuin ostokin tätä vaatii. Toimituskulut ja –aika vaihtelevat suuresti myyjästä riippuen.

Tämä on ollut jo vuosia itselläni paljon käytössä; niin ostajan kuin myyjänkin roolissa ollessa. Olen myös kosmetiikkaa tätä kautta ostanut. Myös täällä suosittelen varovaisuutta; itsekin olen väärennöksiin törmännyt (joiden myynti on Suomen lakien vastaista) ja lisäksi valitettavasti on paljon liikkeellä myös huijareita, jotka myyvät olematonta tavaraa. Itse pyrin katsomaan, että myyjä olisi tunnistautunut (verkkopankkitunnuksilla) palveluun sekä katson myös palautteen.

  
Perustettu vuonna 1996. Amerikkalainen (USA) yritys, joten myös tämän suhteen muistakaa tilatessa tarkkailla millä summalla tilaatte! Valikoimista löytyy ravintolisiä, kosmetiikkaa yms. Merkkeinä mm. E.L.F. Cosmetics, Ecotools, Weleda. Toimituskulut määräytyvät painon ja tilauksen arvon mukaan. Kannattaa myös huomioida ettei tilaus ylittäisi 1814g painoa, koska tällöin tuo halvempi toimitusvaihtoehto ei ole enää mahdollinen. Toimituskulujen hinnat taitavat lähteä 1,80€ ylöspäin. Toimitusaika 10 arkipäivää. Sivut englanninkieliset.

Ensimmäistä kertaa tilaava saa jopa 10 dollarin alennuksen käyttäessään tätä linkkiä: http://www.iherb.com?rcode=GVH772 tai koodia: GVH772. (Tästä saan pienen edun itselleni.)
Täältä olen useammankin kerran tilannut ja aina ilman mitään ongelmia. Eli ehdottomasti suosittelen tutustumaan mikäli ei ole tuttu paikka!


Saksalainen verkkokauppa, jolta löytyy myös myymälä Hampurista etelään; Rosengarten (Klecken). Valikoimista löytyy mm. Essence, Sleek Makeup, Makeup Revolution ym. Toimituskulut Suomeen 6,90€ ja toimitusaika 5-7 arkipäivää. Sijaitsee EU:n alueella eli voit huoletta tehdä kuinka suuren tilauksen tahansa pelkäämättä lisäkuluja. Kieleksi voi valita saksan, englannin tai italian.

Itselleni uudempi tuttavuus ja yhden tilauksen olen vasta kerennyt laittaa menemään ja nyt kovasti sen saapumista odottelen. Paljon ko.verkkokauppaa on eri blogeissa kehuttu.

Nimensä mukaisesti myy brittiläistä mineraalimeikkisarjaa Lily Loloa. Perustettu vuonna 2005 ja perustaja Vikki Khan on nimennyt sarjan sisariensa mukaan (Lisa=Lily ja Lorraine=Lolo). Jokaisesta tilauksesta kertyy loyalty points:eja, jotka ovat sitten seuraavan tilauksen yhteydessä mahdollista käyttää. Ei tulli- tai ALV-maksujen vaaraa. Toimituskulut 4 puntaa (noin 5,65€) ja toimitusaika 3-5 arkipäivää. Sivut englanninkieliset.

Pari tilauskertaa takana ja oikein mallikkaasti hoitunut. Suosittelen ehdottomasti sarjaan ja nettisivuihin tutustumaan, jos eivät ole tutut! (Ko.sarjaa kyllä myytävänä myös suomalaisissa verkkokaupoissa, kuten Biodellyssä) Aloituspakkaukset ovat loistava tapa kokeilla tuotetta ja löytää itselleen sopiva sävy.


Vuonna 1996 perustettu brittiläinen verkkokauppa. Valikoimista löytyy runsaasti eri brändejä esim. Redken, Benefit, Caudalie ym. Ei pelkoa tulli- tai ALV-maksuista. Sivut englanninkieliset.
Tästä asiasta jo aiemmin valitinkin; valitettavasti Lookfantastic on muuttanut toimituskulu käytäntöään ainakin Suomeen ja nykyisin postikulut ovat alle 50 punnan tilauksissa n. 4 puntaa (eli n. 5,65€) ja vasta 50 puntaa (noin 70,40€) käytettyään saa toimituksen veloituksetta. Todella harmillinen muutos, joka kyllä ainakin omia tilauksia ko.paikkaan tulevaisuudessa tulee verottamaan (yhden tilauksen jo tuosta syystä jätin tekemättä). Toimitusaika 3-6 arkipäivää.
  

Perustettu vuonna 2014 Lontoossa tavoitteenaan tarjota laadukkaita tuotteita kohtuullisella hinnalla. Valikoimissa paljon kalliimpien merkkien tuotteista dupeja. Toimituskulut 4,95 puntaa (noin 7€) ilman lähetyksen seurantaa ja 8,85 puntaa (noin 12,45€) lähetyksen seurannalla – yli 40 punnan (noin 56,30€) tilatessasi saat lähestyksen seurannan myös pienemmillä toimituskuluilla. Ei pelkoa tulli- tai ALV-maksuista. Sivusto englanninkielinen.

Yhden järjettömän suuren tilauksen olen tänne tehnyt ja sitä nyt kovasti odottelen saapuvaksi. Monissa blogeissa mielettömästi kehuttu. (Kosmetik4Less-verkkokaupan kautta saa myös samoja tuotteita tilattua.)


Virolaisen MyLook.ee perustama nettikauppa Suomessa. Toiminta aloitettu vuonna 2009 (Virossa!?). Valikoimista löytyy mm. Hugo Boss, Sally Hansen ym. Suomenkieliset sivut. Toimituskulut pakettiautomaattiin/postiin 5,95€/7,95€ alle 90€/99€ tilauksille. Toimitusaika 3-5 arkipäivää.

Myös tämä on itselleni varsin uusi tuttavuus; yksi tilaus takana. Se meni oikein mallikkaasti ja satuin saamaan koodin, jolla postikulut olivat veloituksettomat. Jatkossakin varmasti tulen ko.verkkokaupasta tilaamaan jos noita ”ilmaiset toimituskulut” –alennuskoodeja sattuu vastaan.Perustettu vuonna 2006 Tobias Fransson toimesta nimellä Parfymshope, seuraavana vuonna tästä muodostunut Nordic Web Trading AB. Nykyisin osa Nordic E-commerce Groupia. Ruotsalainen verkkokauppa siis kyseessä, sivut kuitenkin suomenkieliset. Valikoimista löytyy mm. O.P.I., Essie, Tigi, Lancome ym. Toimituskulut veloituksettomat yli 59€ tilauksiin, muutoin 3,50€. Toimitusaika 2-4 arkipäivää.

Ko.verkkokauppa on nyt viime aikoina ollut minun suosikkini. Tuon 59€ arvoisen tilauksen kasaan saaminen ei ole ollut mikään ongelma – edes 3x kuukauden aikana xD Asiakaspalvelu toimii mielettömän hyvin – ja suomeksi. Ehdottomat suositukset. 


Paula's Choice (Europe):
(Löytyy myös USA:n oma sivusto, josta myös mahdollista Eurooppaan käsittääkseni tilata, näihin sivuihin en kuitenkaan itse ole tutustunut saati, että olisin täältä itse mitään tilannut.)

Perustajana ja innovaattorina toimii Paula Begoun, joka on kirjoittanut 20 bestselleriä kosmetiikasta ja ihonhoidosta. Tuotteet on valmistettu USA:ssa ja ne eivät aiheuta ihoärsytystä. Tuotteilla on täysi rahat takaisin takuu palauttessasi tuotteet (ei sisällä kuitenkaan postikuluja).

Toimituskulut 0-5kg 8,50€ tai pelkille näytteille (max 17) 4,50€, toimitusaika 4-6 arkipäivää. Jos tilaat kuitenkin vain yhden näytesetin niin saat sen ilman toimituskuluja. Sivusto englanninkielinen.

Olen vain kerran tänne näytetilauksen tehnyt, josta olen tänne postauksenkin tehnyt. Tilaus meni kaikkinensa oikein hyvin ja näytteet tulivat minulle varsin joutuisasti. Suosittelen kyllä ehdottomasti testaamaan näitä paljon kehuttuja tuotteita! (Äkkiseltään en löydä Suomesta jälleenmyyjää, jonka kautta tuotteita saisi ostettua!?)


Suomalainen vuonna 2010 perustettu verkkokauppa. Valikoimista löytyy mm. Sleek Makeup, NYX, E.L.F. Cosmetics, Isadora ym. Toimituskulut painon mukaan 1,90-13,90€ ja toimitus 2-4 arkipäivässä.

Kertaalleen olen tilannut ja oikein mainiosti meni kaikkinensa tilaus. Tämä on paikka mitä ihan ehdottomasti suosittelen; todella kohtuulliseen hintaan löytyy paljon kaikkea ihanaa ja kuten Biodellynkin kohdalla tuli mainittua; aina olisi hyvä sitä suomalaista yrittäjyyttä tukea ja tässä pitäisi itsekin kyllä jatkossa tsempata!Vuonna 1998 perustettu hongkonglainen verkkokauppa. Valikoimista löytyy mm. Clarins, Philosophy, Dior ym. Toimitus ilmainen, paitsi jos tilaa pelkästään tuoksuja niin tällöin toimituksesta veloitetaan 8€. Toimitusaika 7-10 arkipäivää. Sijaitsee EU:n ulkopuolella eli tulli- ja ALV-rajat kannattaa tilatessa huomioida. Mahdollisesti maksavat tullimaksut mikäli sellaisia sinulle koituu? (Tätä en ole itse henkilökohtaisesti testannut vaan tilaus ollut aina alle vaadittavan rajan.) Sivusto suomenkielinen. Kanta-asiakkuusohjelma antaa myös lisäalennusta sitä mukaa mitä useamman tilauksen olet aikojen saatossa ko.paikkaan tehnyt.
Täältä on vuosien varrella useampikin tilaus tullut tehtyä ja oikein mallikkaasti on hoitunut. Ainoastaan kerran sain väärät tuotteet, mutta tämäkin asia hyvin kivuttomasti järjestyi lopulta parhainpäin. (Asiakaspalveluun voi myös olla yhteydessä joko englanniksi tai millä muulla kielellä tahansa, mutta englanniksi toki asiat hieman nopeammin hoituvat.)Mitä kokemuksia teillä noista mainitsemistani verkkokaupoista on ja ennen kaikkea; löytyykö sinulta takataskusta joku ihan huippupaikka, jonka minä olen totaalisesti missannut? ;D 

P.s. Maquillalia-sivuston hehkutuksia luin ja olin jo tilaamaisillanikin, mutta sitten huomasin, että postikulukäytäntö on tuolla muuttunut ja tulee nykyisin painon mukaan = aivan järjettömät postikulut jo ihan parille luomiväripaletille, byääh.

P.p.s. Onko kellään kokemuksia Dashica Beautyshop -nimisestä verkkokaupasta?
 

 

2 kommenttia:

  1. Sinulla on mukava blogi. Luen mielelläni "tavallisen" tallaajan kosmeblogia, olenhan itsekin tuikitavallinen :) Löysin blogisi vasta hiljattain ja tykkään kovasti sisällöstä ja tyylistä. Kosmetiikka on minunkin intohimoni. Mukava lukea aikuisen, tavallisen naisen ajatuksia kosmetiikasta.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset :) Oma tyyli bloggaamiseen taitaa vielä vähän olla tekeytymässä, mutta eiköhän se alkujähmeyden jälkeen ala sieltä ilmaantumaan :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Hunajainen jalkanaamio

*)mainoslinkki Näin kesällä jalat enemmän esillä ja monilla ehkä tuleekin kiinnitettyä hieman erilailla huomiota omien jalkojen kuntoon. Its...

Luetuimmat