tiistai 17. huhtikuuta 2018

Sonett

Sain Ruohonjuuresta keväällä painavan paketin, jonka sisältö oli minulle täysi yllätys - iloinen sellainen kylläkin. Tällä kertaa sisältönä oli ekologisia ja ympäristöä säästäviä pesutuotteita saksalaiselta Sonett-merkiltä, joka onkin tämän alueen pioneeri. Tuotteissa ei käytetä keinotekoisia hajusteita, väriaineita, säilöntaineita, entsyymejä, petrokemian tensidejä eikä valkaisua voimistavia kirkasteita.

Saamani paketti sisälsi:


Käsitiskiaine (ovh 6,90€/litra)
Pyykinpesuneste Color (ovh 12,95€/ 1,5 litraa)
Villanhoitoaine (ovh 8,99€/300ml)
Tahraspray (ovh 5,95€/100ml)
Hankaussieni (ovh 5,95€/2kpl)

Hajusteettomia tuotteita lukuunottamatta tuotteiden tuoksut ovat hyvin miedot ja miellyttävät. Käytössä en tuotteiden kohdalla huomannut mitään eroa ihan perinteisempiin verrattuna vaan nämä toimivat ainakin omassa käytössäni aivan siinä missä ne perinteisemmätkin - näissä suurena etuna se ekologisuus, joka itsellekin kokoajan enenevässä määrin merkitsee.


Villalla tarkoitetut tuotteet kokeilin ihan muidenkin tekstiilien kanssa (villavaatteita melko vähän kuitenkaan käytössä on..) ja toimivat tässä hyvin. Tahraspray pääsikin oikein mainioon testiin; miehellä oli kotihousuissa pitkään olleet tahrat hammastahnaa, jotka eivät olleet normaalipesussa mihinkään hievahtaneet, minkä lisäksi housuista löytyi kuivunutta verta (takan lämmittäminen on vaarallista puuhaa! :D), joihin sitten tahrasprayta testailimme ja yllättäen tämä toimi näihin erinomaisesti! Tahrat lähtivät lähes täydellisesti ja loputkin olisivat varmasti lähteneet, jos tuotetta olisi hieman huolellisemmin tahroihin sumutellut. Myös kuivuneeseen vauvan sinappituotokseen tämä toimi erinomaisesti.


Jatkossa yritän ehdottomasti tälläkin saralla kääntyä ekologisempiin valintoihin ja Sonett-tuotemerkki on yksi erittäin mainio vaihtoehto tällä saralla, mielestäni nämä eivät mitään aivan järkyttävän kalliitakaan tuotteita ole.


Onko sinulla kokemusta ekologisista pesutuotteista?


*)pr-näyte

10 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuotemerkiltä. Itsekin haluan panostaa jatkossa ekologisempaan suuntaan myös pesuaineissa. Olipas kiva, että Ruohonjuuri oma-aloitteisesti lähetti sulle nämä. :)

  VastaaPoista
 2. Nää kuulostaa kyllä toimivilta tuotteilta, täytyy ostaa joskus testiin itsekin :)

  VastaaPoista
 3. On kokemuksia, mähän käytän etikkaa kylppärin pesussa :D Jotkut ekologiset pesuaineet on tosin vähän "viherpestyjä" ja sisältävät yllättäviä raaka-aineita, kuten säilöntäaineena MITiä :O

  VastaaPoista
 4. Sonett on ihan huippu ja niissä ei ole edes varsinaisia säilöntäaineita vaan se puoli perustuu kasviuutoksiin. Meillä on vain ekopesuaineita ja kun joku tuote loppuu, pyrin korvaamaan Sonettilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin kans katsovinani nopeasti, että INCI näyttää näissä aikas hyvälle :)

   Poista
 5. Mä käytän nykyään vaan ekologisia pesuaineita, nämä olivat kuitenkin uusi tuttavuus :) jos jotain pitää valittaa niin ulkoasuun saisivat panostaa vähän enemmän kun nämä kuitenkin aina esillä pöydillä valitettavasti :D

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Cryo21

Syntymäpäivälahjana itselleni kävin jo pitkään mielessä olleessa cryohoidossa, joka lupaa esim. luonnollista rasvanpoistoa ilman kirurgiaa. ...

Luetuimmat