sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Voidemainen deodorantti


Itse olen kiinnostunut luonnonmukaisemmista vaihtoehdoista deodoranttien suhteen ja paria olenkin ehtinyt testata ja blogissakin esitellä. Se kuinka tämä eroaa noista parista aiemmin kokeilemastani on levitystapa eli tämä deo on purkissa ja tarkoituksena tämä on tosiaan käsin levittää kainaloihin.


eli kehäkukkadeodoranttivoide.


Kyseessä on alumiiniton ja täysin luonnonmukainen deodorantti, jonka teho perustuu ruokasoodaan ja antiseptisiin eteerisiin öljyihin. Osalla ruokasooda aiheuttaa kainaloissa ärsytysreaktion (kuten itsellänikin pidemmässä käytössä Schmidt's deo teki), joka tämän kohdalla on huomioitu eli vaikka sinulla olisi ruokasoodaa sisältävistä deoista huonoja kokemuksia aikaisemmin niin kannattaa tälle antaa kuitenkin mahdollisuus.


Käyttö on yksinkertainen; ota voidenokare käteen, lämmitä sitä hieman käsien välissä ja levitä kainaloihin. Ei niin hankalaa ja vaivalloista kuin kuullostaisi, mutta vaatii melkein mahdollisuuden pestä kädet levityksen jälkeen. Itse olenkin tämän ottanut käyttöön iltaisin; itseasiassa hyvin hyvin harvoin nykyisin edes aamuisin deodoranttia käytän.

Deodorantit eivät estä hikoilua kuten antiperspirantit vaan niiden tarkoituksena on neutraloida hienhajua. Itse en ehkä niin kovin hankalana edes koe jos kainalot hieman kostuvatkin päivän mittaan, mutta mikäli hiki alkaa haistaa niin siitä en tykkää - tätäkään ongelmaa minulla ei kyllä kovinkaan usein ilmene.Tällaisen ei-niin-hikiongelmaisen käyttöön tämä ainakin soveltuu erinomaisesti enkä tämän käytettyäni enää niin karsasta ajatusta purkissa olevasta deodorantista, koska ei tämän käyttö ole niin vaivalloista kuin tosiaan itsekin vähän ennakkoon ajattelin. Lisäksi miksi alumiinipitoisia antiperspirantteja käyttää kun niitä ei tarvitse? Alumiinin vaikutuksista kehossa ei oikein tarkasti tiedetä, mutta on väläytelty sitäkin, että se saattaisi vaikuttaa rintasyöpäriskiin. Nyt kun itselläni tämä riski on kohonnut suvussa ilmenneiden tapausten vuoksi niin en halua mielelläni riskiä enää edes teoreettisesti yhtään nostaa. Oletko sinä testannut deodoranttia, joka levitetään käsillä kainaloihin? Jos et niin miltä tämä levitystapa sinusta kuullostaa?


*)pr-näyte

14 kommenttia:

 1. Mä oon mieltänyt voidemaiset dödöt jotenkin vaikeakäyttöisiksi, mutta kiva kuulla ettei sun kokemuksen mukaan se käyttö ookaan mitenkään vaikeaa! En oo tällaisia siis itse testannut, mutta ehkä nyt uskallan jopa testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä ykkösvalinta kiireessä, mutta jos ei ole hoppu niin en tosiaan niin hankalana kokenut kuin mitä ennakkoon olin ajatellut - ja miksi nämä itsekin aikaisemmin skipannut :)

   Poista
 2. Mulla olis tarkoitus tehdä itse dödöä, nyt meillä käytetään kiveä mutta kiinnostaa siis tehdä itse. Sekin on voidemaista. Vielä en ole saanut aikaiseksi, ehkä nyt kesällä sitten.

  VastaaPoista
 3. Mulla oli Batsilta joskus tällainen, se sininkorkkinen on muistaakseni vieläkin käsillä levitettävä. Se ei siis edes ole luonnollinen. Hermostuin siihen levitystyyliin alta aikayksikön. :D

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, jos tässä on mietitty soodaärsytysaspektia 😊 Ehkä uskallan ostaa tän kokeiluun. Mulle tällainen levitystyyli ei ole ehdoton ei.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! Minulla kanssa testiin saatu Schmidt's deo aiheutti voimakkaan ärsytysreaktion. Nyt minulla on ollut Farfallan deo ja se toimii eikä aiheuta mitää reaktioita. Täytyypä laittaa tämä muistiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tainnut olla aika yleinen reaktio Schmidt's:n deosta, harmi koska muuten tykkäsin tuotteesta.

   Poista
 6. Mua ei haittaisi voidemainen Deodorantti, varsinkin jos kyseessä luonnonmukainen tuote! Mutta, hien hajua en kestä ja uskon että tarviin jämptimpää tuotetta :D hakusessa ois luonnonmukainen dödö, mutta muutamaa mitä olen testannut on ollut pettymys. Ehkä se hyvä vielä löytyy :)

  VastaaPoista
 7. En ole tätä kokeillut, mutta yhtä toista voidemaista luonnonkosmedödöä kylläkin, olisiko ollut joku we love planet tms. Valitettavasti se sooda ei vaan sovellu mulle, kainalot ärtyi tosi pahasti :(. Toiveissa olisikin löytää joku luonnonkosmedödö joka oikeasti toimii eikä ärsytä ihoa.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat