tiistai 27. helmikuuta 2018

Kynsilakka & raskaus


Joskus vuosia sitten on kai ollut jopa kielto ettei raskauden aikana saisi kynsiään lakata (eikä hiuksia värjäillä, kosmetiikan käyttökin minimoida..), mutta nykyään en niinkään tästä asiasta ole kuullut tai lukenut - ehkä koska kaikilla saroilla on ehkä pienoista parannusta tapahtunut ja/tai ollaan huomattu pikkuhiljaa ettei näistä ehkä haittaa olekaan..? Joka tapauksessa aika moni nainen tekee plussatuloksen tehtyään muutoksia myös tällä saralla elämässään - ja näin kävi itsellenikin. 


Hiusten värjäämisen suhteen en muutosta tehnyt (muutenkin olen jo muutaman vuoden ajan pysytellyt omassa hiusvärissä, jota olen freesannut muutaman kerran vuodessa kampaajan tuolissa raidoituksen tai viime aikoina balayage-värjäysmenetelmän avulla missä hiusväri ei tule edes päänahan kanssa kosketuksiin..) enkä kyllä suuremmin kosmetiikan käytönkään suhteen muutoksia tehnyt. Mutta se missä tapahtui aika radikaalikin muutos oli kynsien lakkaaminen.


En edes varsinaista päätöstä asiasta tehnyt vaan yksinkertaisesti en voinut sietää varsinkaan alkuraskauden pahoinvoinnin yhteydessä kynsilakan hajua (olipa se miten mieto tahansa..) ja näin tuli oltua piiiiitkiäkin taukoja täysin nakukynsillä - mihin olikin aikamoinen tottuminen.. Alkuun vaikutti siltä, että kynnet pysyvätkin aika hyvässä kunnossa ilman sitä kynsilakan tuomaa suojaavaa pintaa, mutta pikkuhiljaa kynnet alkoivat napsua ja lohkeilla - ja vieläpä useamman kerran ikävästi varsin syvältä :/ Ei tämä kynsilakattomuus siis ehkä minun olomuotoni ole..


Todennäköisesti tästäkin huolimatta tulen lähitulevaisuudessa kynsieni lakkailemaan vain silloin tällöin enkä tiedä palaanko tuohon aiempaan tahtiin koskaan - aiemminhan kynsilakka vaihtui kynsilläni 1-3x viikossa! Onneksi kuitenkin nykyään markkinoilla on paljon kynsilakkoja, joissa ollaan jo myrkyttömämpään suuntaan menty. Yhtenä näistä kuvissakin esiintynyt Benecos.


Benecos Happy Nails -kynsilakat ovat ns. 8-free -kynsilakkoja eli näistä ei löydy noita kynsilakkojen "pahiksia" kamferia, tolueenia, ftalaatteja, formaldehydiä, kolofoniumia, silikoneja, parabeeneja tai halogeeniorgaanisia yhdisteitä. Kynsilakan sivellin on hyvä omaan makuuni; leveähkö ja lyhyehkö, jolla on helppo muutamalla vedolla saada kynsilakka kauniin tasaisesti kynnelle.


Kynsiltäni löytyy sävy "Pink Forever", joka on ihan mielettömän kaunis pinkki <3 Juuri tällaista alkuvuoden harmauteen (jossa näkyy onneksi ajoittain välähdyksiä auringosta) kaipasinkin.


Benecos-kynsilakkoja voi ostaa mm. maahantuojan omilta sivuilta tai esim. Biodellystä, josta esim. tämän ihastuttavan sävyn voi kotiuttaa itselleen 7,50€ hintaan.


Huolestuttaako sinua kynsilakkojen "myrkyllisyys"?


*)pr-näyte / postaus sisältää mainoslinkkejä

9 kommenttia:

 1. Kynsilakkojen haitalliset kemikaalit on mietityttänyt aiemminkin, mutta tällä hetkellä vielä enemmän..
  Mulle on tullut ihme ongelma, kun mun yksi kynsi lähtee kasvamaan kärjestä irti kun on lakat kynsillä. Valkoinen osa leviää kynsipedillä alaspäin. Sit kun en lakkaa, kynsi kasvaa takaisin normaaliksi. En tiedä mistä johtuu, mutta kemikaalijutut on päällimmäisenä mielessä. Onneksi ei ole kipeä kumminkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistelen joskus formaldehydiä sisältäneen kynsilakan tehneen samaa tuttavalle. Tekeekö kaikki kynsilakat samaa ja sisältävätkö ko.ainesosaa? (Tuo kyllä aika monista poistettu, mutta joissakin kynnenkovettajissa taitaa vielä olla..)

   Poista
  2. Lakkasin tässä ncla:n lakoilla (alus- ja päällyslakkakin oli ncla), niin silti lähti. Mun mielestä vähemmän kuitenkin.. Parin viikon välein kun lakkailee, niin ehtii kasvaa hyvin takaisin. Pahuksen ärsyttävää..

   Poista
  3. Jokin ainesosa siellä varmaan on mikä tuon aiheuttaa :( Tosi harmillista.

   Poista
 2. Mua toi kynsilakkojen "myrkyllisyys" ei sinänsä kosketa, kun työt estää kynsilakan käytön eli melko harvoin sellaista tulee kynsille sudittua. Raskausaikana varmasti kiinnittää kyllä enemmän huomiota tollasiin asioihin! Ihana sävy tossa lakassa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri tavallahan ne tosiaan raskausaikana koskettavat, koska kyse ei olekaan enää pelkästään vain sinusta :) Ja tuo on tosiaan ihan täydellinen pinkki <3

   Poista
 3. Tosi kaunis sävy, Benecos lakat ovat muutoinkin laadultaan erihyviä :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

B, C, E

*)mainoslinkki Tänään esittelyyn perushyvä päivävoide, jota ei ole hinnallakaan pilattu: * The Inkey List Vitamin B, C and E Moi...

Luetuimmat