perjantai 5. tammikuuta 2018

Meikit vs. meikittömyys

Aina aika ajoin mediassa ja varsinkin keskustelupalstoilla tämä asia nousee esille, viimeksi tähän törmäsin Facebookin uutisvirrassa joulun aikoihin - nyt en tietenkään linkkiä lehden sivuille löydä, josta tämän bongasin.. 


Miksi nostan tämän itse esille blogissani? Siksi, koska itse pidän jotenkin ihan järjettömänä tätä vastakkainasettelua enkä käsitä minkä vuoksi toinen näytetään parempana asiana kuin toinen? Korvaani toki meikkiä käyttävänä särähtää ehkä vielä enemmän ne "luonnollisen lookin kannattajat", jotka leimaavat meikkaavat ihmiset typeriksi ja pinnallisiksi - vaikka toki varmasti myös meikkaavia ihmisiä on, jotka yhtälailla näitä meikittömiä mollaavat.


Itse työskentelen tosiaan naisvaltaisella alalla ja työporukastamme olen ehdottomasti se, jolla sitä meikkiä ja kosmetiikkaa on eniten käytössä - itse meikkaan myös työpäivinä ja välillä saatan jopa innostua hyvin värikkään silmämeikinkin tekemään, mutta en koskaan ole kokenut kanssakollegoilta tai asiakkailtakaan saaneeni pahoja katseita saati sitten huomautuksia tyylistäni. Enkä toisaalta myöskään itse ajattele meikittömiä työkavereita tai asiakkaita mitenkään itseäni huonommiksi.


Typerin väite mitä meikkaamisen suhteen hyvinkin usein kuullaan on se, että se tehdään toisten ja varsinkin miesten takia. Tokihan sitä toisten silmissä kauniilta haluaa näyttää, aika harva varmastikaan tieten tahtoen itseään rumentaa, mutta sanoisin, että aika murto-osa naisista oikeasti viitsii nähdä niin paljoa aikaa ja vaivaa vain miesten takia. Itselleni meikkaaminen on yksi aamurutiineista, tapa jolla valmistaudun päivään. Meikkaaminen myös eräällä tapaa rentouttaa kun saa fiiliksen mukaan sutia kasvoilleen hieman väriä. Arkimeikkiinkin käytän itse hurjan määrän tuotteita, mutta en silti koe, että minulla olisi kamala pakkelikerros kasvoilla.


Onkohan tämä minun ajatuksen virtani kuinka hankalaa seurattavaa? :D Ehkä saatte kuitenkin kiinni siitä mitä haen; jokainen yksilö on yhtälailla arvokas eikä sitä pitäisi määritellä sen mukaan sattuuko hän nyt esim. meikkaamaan tai jättämään nämä hommat muille. Ja jos toinen ei toimi samoin kuin sinä niin onko se tällöin muka se huonompi vaihtoehto - ja ennen kaikkea; mitä se on sinulta pois? Minkä ihmeen takia kosmetiikkaharrastusta pidetään aina niin paljon huonompana kuin muita harrastuksia?


Mitä mieltä sinä olet tästä vastakkainasettelusta?

10 kommenttia:

 1. Asiaa! Ei kyllä tasan tarkkaan ole kellään oikeutta arvostella toista tämän harrastusten tai mieltymysten vuoksi. Ja tuo, että naiset meikkaavat vain miehiä varten - iso huoh! Ajaako miehetkin sitten partaa ja laittavat tukkaansa vain naisia varten? Aika yksinkertainen ajattelumaailma saa olla, jos sellaista väittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti sellaisia ihmisiä tuntuu maailmalla olevan, jotka näkevät asiat varsin musta-valkoisesti ;P

   Poista
 2. Samaa mieltä! Ei sillä pitäisi olla väliä meikkaako joku vai ei. Monilla meistä muutenkin se vaihteelee tilanteen mukaan, joten asia ei niin mustavalkoinen ole :)

  VastaaPoista
 3. Juuri näin! Itse meikkaan myös siksi, että ilman meikkiä näytän lähinnä kävelevältä ruumiilta.. En jaksa vastailla ihmisten kauhistuneisiin kysymyksiin mun terveydentilasta.. Joskus kadehdin niitä, joilla on luonnostaan väriä kasvoilla, eikä supertummia silmänympäryksiä.. Mutta näillä mennään. Onneksi on meikit! :)

  VastaaPoista
 4. Totta joka sana! Mulla on itse asiassa luonnoksissa lähes valmiina postaus, joka käsittelee tosi pitkälti samaa aihetta :D Oon niin kyllästynyt siihen, että ihmiset tunkee nokkansa muiden asioihin ja arvostelee sitä, miten joku meikkaa tai jättää meikkaamatta. Puhumattakaan siitä, kuinka toisten rahankäyttöä arvostellaan ja miten se kosmetiikka nyt on vihoviimeinen asia, johon sitä rahaa monien mielestä saisi laittaa. Harrastuksensa kullakin, ei se oo keneltäkään toiselta pois, mitä joku toinen ihminen nassuunsa laittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita vaikka suora linkki tähän tulemaan kun olet postauksen naputellut valmiiksi ja julkaissut :)

   Poista
  2. https://lipstickklove.blogspot.fi/2018/01/miksi-meikkaaminen-on-niin-vaarin.html

   Tossa olis linkki postaukseen! :)

   Poista
  3. Kiitos, käynpä samantien lukaisemassa :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Arvonnan voittaja

Arvonta on päättynyt ja heräilin kerrankin niin hyvissä ajoin ennen neitiä, että ehdin suorittaa heti aamusta voittajan arvonnan Random...

Luetuimmat