keskiviikko 10. tammikuuta 2018

kotidoppler

Ennen raskautta ja aivan raskauden alussakin olin vielä ehdottomasti sitä mieltä, että doppler on turhake ja pärjäämme vallan mainiosti ilman sitä. Mutta kuinkas sitten kävikään.. Syksyn vatsakipujen ja niitä seuranneen leikkauksen seurauksena huoli pienokaisesta tuntui kasvavan sellaisiin sfääreihin, että aloin netistä kotidopplereita katsella sillä silmällä. Kuitenkin takaraivossa kokoajan oli ajatus siitä, että se on turhaa rahanmenoa enkä tiedä olisiko laite sitten kuitenkin jäänyt hankkimatta mikäli en sellaista käytettynä edullisesti olisi itselleni saanut.


Kotidopplereita saa uutenakin melko edulliseen hintaan eikä tälläkään olisi hintaa kuin 31,90€ (+postikulut), mutta säästö on aina säästöä ja kun eteeni tuli tilaisuus ostaa käytetty doppler postikuluineen vain 10€ hintaan niin eihän sitä enää siinä vaiheessa kovin kauaa jäänyt miettimään nappaako tämän "turhakkeen" nyt itselleen vaiko ei. Omasta laitteestani uupuu johto, jonka avulla sydänääniä olisi ollut mahdollista tallentaa myös tietokoneelle, mutta olemme ilman tätäkin hyvin pärjänneet..

Kotidopplerit ovat samankaltaisia kuin mitä neuvoloissakin on käytössä ja ideanahan on siis vauvan sydänäänten kuunteleminen tämän avulla. Jo mahdollisesti viikolta 12 eteenpäin on mahdollista tämän avulla kuunnella niin sydänäänet, liikkeet kuin hikkakin - tässä vaiheessahan ei liikkeitä vielä erota.. Itse sain dopplerin käyttööni joskus 20 viikon tienoilla ja melko pianhan tämän jälkeen jo liikkeetkin alkoivat pikkuhiljaa tuntumaan..


Oliko laite sitten turha hankinta? Olisimme varmasti ilmankin pärjänneet ja mies ehdottomasti mieluummin vain painaa korvan mahaani vasten ja kuuntelee sitä kautta kuuluvia ääniä, mutta itselleni tämä on niissä muutamissa hetkissä antanut hieman helpotusta kun huoli on paisunut suureksi pienokaisesta eikä muutoin ole saanut varmuutta, että siellä se edelleen hyvissä voimin on. Uskomaton tunnehan se on kun kuulee sen pienen sydämen jumputuksen <3

Nyt loppuajasta kun vauvan liikkeet ovat jo varsin selkeitä ei tähän ole kyllä enää oikein tullut tartuttua - mahanliikkeet kun jo ihan silmälläkin katsottuna näkee :D

P.s. Ultraäänigeeli on ehdoton tämän kanssa, ilman sitä et masusta kuule mitään.


Mitä mieltä sinä olet kotidopplereista? Oletko hankkinut sellaisen itsellesi tai hankkisitko raskautta seurataksesi?

8 kommenttia:

 1. Mulla on myös ollut molemmissa raskauksissa käytössä doppler. Mä kuuntelin alkuraskaudessa sydänääniä, rv9 aikoihin sain kuulumaan. Se toimi varmistuksena, että masussa jotain oli.:) Ekan ultran jälkeen harvemmin enää kuuntelin. Muuten vinkkinä, että mä käytin baby oilia, jota laitoin vähän masun päälle. Toimi hyvin. :)

  VastaaPoista
 2. Mua ehkä lähinnä on mietityttänyt dopplerissa se, että jos en sitten jostain syystä kuulisikaan ääniä, niin onnistuisinko vaan turhaan hermostumaan. :D mutta hyvältä kuulostaa jos oot saanut sen avulla mielenrauhan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia itsekin alunperin ajattelin jättää hankkimatta, mutta kun sitten oli tuo leikkaus ja satuin edullisesti tämän saamaan niin.. :D (ja raskaus oli tuossa vaiheessa jo kuitenkin sen verran pitkällä, että sydänäänet jo helpommin löytyivätkin..)

   Poista
 3. Mä en ole koskaan kotidoppleria hankkinut, mutta ajatus on joskus käynyt mielessä. Taidan olla niitä jotka pitävät sitä turhakkeena, vaikka ymmärränkin miksi jotkut saavat mielenrauhaa sydänäänien kuuntelusta. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa itsekin alunperin ajattelin enkä varmaan tosiaan normaalihintaisena olisikaan tätä tullut hankkineeksi :D

   Poista
 4. Meilläkin oli tuo! Sillä pystyi nauhoittamaan ääneet. Vieläkin on äänitiedosta tallessa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuosta se piuha uupui valitettavasti niin ei saatu ääniä talteen, ihana muistohan se olisi pienokaiselle sitten vanhempana kuunnella :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Arvonnan voittaja

Arvonta on päättynyt ja heräilin kerrankin niin hyvissä ajoin ennen neitiä, että ehdin suorittaa heti aamusta voittajan arvonnan Random...

Luetuimmat