tiistai 7. syyskuuta 2021

Pappilan hätävara

Julkaistu alun perin 25.2.2021

Tunnustin teille Instagramissa, että minulla on ollut huono tapa ostaa keksejä kaappiin vaikkei niitä kovinkaan paljoa kulu. Kaappia siivotessa sieltä löytyikin sitten jo päiväyksen ohittaneita, mutta edelleen täysin käyttäkelpoisia tuotteita. (Parasta ennen -päiväyksen jälkeenhän useat tuotteet ovat jopa kuukausia käyttökelpoisia ja itse ainakin käytän näitä huoletta mikä ulkonäkö, maku ja haju ovat kunnossa.) Koska keksit eivät sellaisenaan isossa määrin uppoa niin piti keksiä näille jotain käyttöä ja googlettelemalla törmäsin entuudestaan tuttuun Pappilan hätävaraa, johon nämäkin sitten hyvin upposivat.


Surautin keksit tehosekoittimella muruiksi ja laitoin lasin pohjalle. Sekoitin kreikkalaista jogurttia ja jäisiä mustikoita, seoksen laitoin lasiin keksimurujen päälle. Päälle vielä ripaus keksimuruja. Nopea, helppo ja herkullinen jälkiruoka oli valmis! (Ohjeissa monesti mainitaan sokeri, mutta itse en nähnyt tätä tarpeelliseksi ja muutenkin yritän vähentää meillä jatkossa lisätyn sokerin käyttöä, senkin takia haluan yrittää saada keksit sun muut kaapeista pois :D)


Onko sinulla jotain superhelppoja ja nopeita jälkiruokareseptejä? Entä käytätkö sinä Parasta ennen -päiväyksen ohittaneita tuotteita vai lentävätkö ne suoraan roskikseen?

8 kommenttia:

 1. Meillä on sokeriton menossa, joten kaapista ei löydy mitään herkkua tällä hetkellä. Muutoin meiltä löytyy pakkasesta valmista taikinaa, josta pyöräyttää kaikenlaista herkkua nopeasti, jos vieraita pöllähtää paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä te herkuttelette nyt sokerittomalla ollessanne? Itsellähän ajatuksena tosiaan vähentää lisätyn sokerin määrää ja yrittää korvata sokeriherkut terveellisimmillä, tosin en mitenkään tiukkapipoinen tämän suhteen ole :D

   Poista
 2. Tämä Pappilan hätävara menee kokeiluun. Tykkään tällaisista simppeleistä ohjeista.
  Kiitos ja hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Namskis. Mä olen ollut jo pari kuukautta sokerittomalla mitä nyt vatsataudin aikana söin mehujään :D

  Kyllä mä käytän vanhoja tuotteita hyvillä mielin jos koostumus ja maku vielä ok :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin vähentää hävikkiä kun ei heitä käyttökelpoista tavaraa roskiin vain koska päiväys näyttää menneen :)

   Poista
 4. Käytän kyllä harkinnan mukaan tuotteita missä on mennyt parasta ennen- päiväys. Ja kiitos tästä ohjeesta, menee kokeiluun. :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Kirjapalveluiden ystävät huomio!

 *)mainoslinkki Koska meillä on taloudessa kaksi kirjojen ystävää, joista toinen ei vielä osaa lukea, on kirjapalvelutkin kovassa käytössä. ...

Luetuimmat