maanantai 6. syyskuuta 2021

Taikataikina

Julkaistu alun perin 17.11.2019

Oletko koskaan törmännyt taikataikinaan? Kyseessä on muovailumassa, joka on helppo tehdä kotosalla ja on taatusti myrkytöntä - ei siis haittaa jos vaikka vähän tulee maisteltua. Resepti on yksinkertainen:


3 dl jauhoja
1,5 dl suolaa
1,5 dl vettä
1 rkl ruokaöljyä
 
Sekoita ensin kuiva-aineet keskenään (jauhot ja suola), lisää sen jälkeen vesi ja ruokaöljy. Vaivaa kiinteäksi massaksi. Mikäli taikina on tahmeaa, lisää hieman jauhoja. Halutessasi väriä voit lisätä sitä esim. mausteilla (kurkuma, kaneli, kaakaojauhe) tai elintarvikeväreillä.


Taikataikinasta saat kestävämpi koristeita kuivattamalla sen muotoilun jälkeen (noin 125 asteisessa uunissa tunnin verran). Kuivumisen ja jäähtymisen jälkeen koristeita voi halutessaan myös maalata.

Meillä tämä ei neitiä oikein vielä innostanut, mutta kokeillaan ehdottomasti uudelleen kunhan vielä tuosta hieman kasvaa. Tiedä vaikka innostuttaisiin tekemään omia joulukuusen koristeita etc :D


Oletko sinä kokeillut askarrella taikataikinasta?

8 kommenttia:

  1. Hei kiitos vinkistä. Oon joskus kokeillu jollain ohjeella ja se eillut hyvä. Mutta tää menee kyllä kokeiluun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää joskus kokeilla tätä myös niin, että paistaa sitten sen lopputuloksen :)

      Poista
  2. Jes hyvä kun törmäsin tähän ohjeeseen!! Juuri toissapäivänä leivottiin tyttären kanssa pipareita ja puhuttiin "taikataikinasta", jonka muistan omasta lapsuudesta. Itse ostin viime vuonna jotain kaupan valmista, mistä tehtiin tytön kanssa vähän kuusenkoristeita, mutta tämä pitää testata nyt tänä vuonna.
    Kiitos!! <3 Telepatiaa :D

    VastaaPoista
  3. Lapset on tutustuneet tähän lähinnä päiväkodissa, mutta itse ajattelin tehdä kuuseen muutaman koristeen tällä tänä vuonna :)

    VastaaPoista
  4. Enpä ole tutustunut tähän. Toisaalta tämä ei ole meillä ajankohtainen tällä hetkellä ;)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Active Face Serum

saatu ilmaistuote Jatketaan Ziajan tuotteiden parissa, edellinen postaus löytyy täältä . Kasvoseerumi (ovh 9,90€/30ml) lupaa uud...

Luetuimmat