sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Jouluinen kysely

Koska ollaan jo kohta joulukuussa, niin mielestäni jouluaiheinen kysely on ihan ok. Vai mitä? :D Eli kumman sinä valitsisit, voit halutessasi myös perustella.


Piparit vai joulutortut?
Ehdottomasti joulutortut, piparit on melkein parempia taikinana :D

Riisipuuro vai luumukiisseli?
Hmm. Nämähän menee myös yhdessä? Meillä riisipuuroa ei ehkä niin tiiviisti ole jouluaattoon kuulunut ja luumukiisseliäkään ei useana vuonna ole ollut. Tänä vuonna pohdin kyllä riisipuuron tekemistä aamupäivästä ja sen suhteen perinteen aloittamista tuon pikkuneidin kanssa eli olisiko se sitten?

Kinkku vai laatikot?
En ole mikään suuri jouluisten laatikoiden ystävä (meillä yleensä on ollut porkkana- ja lanttulaatikkoa), mutta pienet määrät niitäkin on aina mennyt. Kinkku ehkä olennaisemmassa osassa eli valitaan se.

Antaa vai ottaa?
Meillä aikuisten kesken ei vuosiin ole lahjoja vaihdettu, ainoastaan lapsia muistettu eli ehdottomasti lahjojen antaminen on tärkeämpää ja merkityksellisempää.

Joulun odotus kalenterilla vai ilman?
Joulukalenteri pitää ehdottomasti olla, aina ei välttämättä yksi edes riitä! :D


Aito vai muovikuusi?
Meillä on tänäkin vuonna tuo pieni ja heiveröinen muovikuusi ja se saakin riittää. Jos olisi mahdollista ja järkevää niin ehdottomasti toki muutoin aidon hankkisin. Ehkä vielä joskus.

Glögi manteleilla ja rusinoilla vai ilman?
Itse laiskana juon usein ilman, mutta jos vaihtoehtona on mantelit ja rusinat niin ehdottomasti niitä joukkoon mukaan lisään.

Joulupukki vai ilman?
En ole varma kuinka meillä tänä vuonna mennään, ehkä pikkuveli tai siskon mies saadaan vielä pukin vermeet ylleen vetämään.

Joko siellä odotellaan kovasti ensimmäisten joulukalenterin luukkujen avaamista sekä itse jouluaattoa?


8 kommenttia:

 1. Tortut, riisipuuro, kinkku (en syö laatikoita), antaa, joulun odotus kalenterilla (lapsille ihan pakolliset), aito kuusi (ainoa oikea ja vieläpä suomalainen metsäkuusi), glögi ilman rusinoita/manteleita, ei joulupukkia (meillä tonttu tuo lahjat terassille saunan aikana).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meillä olisi aito kuusi niin se olisi ehdottomasti itse metsästä kaadettu (vanhempieni metsästä siis ja luvan kanssa :D), ehkä vielä joku vuosi. Onhan se aito aina aito <3

   Poista
 2. Aika vähän mihinkään joulujuttuihin panostetaan aikuispariskuntana, joka viettää yleensä joulun muualla kuin kotona, tänä vuonnakin tarkoituksena olisi hotellijoulu, mutta katsotaan nyt sitten. Joulukalentereita on sentään muutama päässyt kotiin kertymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsillehan se joulu on merkityksellisempi. Hotellijoulukin olisi toisaalta ihan mielenkiintoista joskus kokea :)

   Poista
 3. Meillä ei oikeen joulua olla koskaan vietetty, oikeasti. Mutta glögiä juodaan ilman rusinoita ja manteleita.

  VastaaPoista
 4. Mä olen kunnon jouluhullu, mutta jouluruoasta en ole koskaan oikein pitänyt. Hauska kysely, täytyy nappaa tämä omaankin blogiin :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Santorini Sunrise

*)mainoslinkki Minulla oli ajatuksena hankkia Escadan uusi tuoksu Rodokselta muttei näitä osunut missään silmääni, ainoastaan lentokentän pu...

Luetuimmat