lauantai 14. marraskuuta 2020

Aikataulukon arvoitus

Tänään jatketaan Agatha Christien tuotannon parissa. Harmittelin kun en hoksannut noita Salaisia muistikirjoja lukea samalla kun luen noita kirjoja, mutta ehkäpä sillä ei ole merkitystä. Seuraava lukukierros sitten sitä mukaillen?


Aikataulukon arvoitus (The ABC Murders) on itselläni itseasiassa tullut katsottua äskettäin myös elokuvan muodossa. Eli mielessäni tätä lukiessa oli loppuratkaisu, joka on kyllä jälleen kerran todella näppärästi koottu.


Kirja on pitkälti kirjoitettu Poirotin ystävän Hastingsin minä-muodossa ja kirja alkaakin sillä kun Hastings pitkästä aikaa saapuu takaisin Englantiin. Poirot on saanut mysteerisiä ABC-kirjeitä, joiden kaavailemia asioita jäädään jännityksellä odottamaan. Itseasiassa toisaalta mielenkiintoista oli lukiessa pitää mielessä se kuinka erilaisia variaatioita Christie kirjaa kirjoittaessaan on pohtinut ja kuinka sitten lopputulokseksi on saatu tämä juoni.


Valitetattavasti myöskään tätä kirjaa en nopeasti googlettelemalla löytänyt uutena painoksena myynnistä eli jos kirja kiinnostaa niin kannattaa kurkata lähikirjaston tai antikvaaristen kirjamyymälöiden valikoimaa. Ja kannattaa pitää tosiaan mielessä myös nuo elokuvat mikäli et niinkään kirjojen perään ole, mutta Agatha Christien aikaansaannokset sinua silti kiinnostavat.


Kirja vai elokuva?

8 kommenttia:

 1. Kirjastosta löytyy niin paljon sellaista, mitä ei muualta enää saa. Tavallaan aika kurjaa, ettei uusia painoksia enää saada. Itselläni oli pitkään yksi kirja, jota metsästin. Sain lopulta kirjan äidiltäni mutta harmitti paljon se, ettei sitä saanut enää ostettua mistään.

  VastaaPoista
 2. Kirjastosta saa nyttemmin monta kirjaa myös e-kirjana, eli ei tarvitse edes vaivautua kirjastoon asti. Klik-klik vaan ja kirja onkin jo luettavissa tabletilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse otan mieluummin perinteisen kirjan käteen, en ole vielä noille e-kirjoille lämmennyt vaikka käteviä ovatkin :D

   Poista
 3. Olen kyllä elokuvien ystävä. Äsken juuri katsottiin Yle Areenalta Hercule Poirot elokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poirot- ja Neiti Marple-elokuvia näytetään onneksi edelleen ihanan ahkerasti :)

   Poista
 4. Mie muistelen että olisin kerran käynyt katsomassa johonkin Agatha Christien teokseen perustuvan näytelmän, mutta nyt en oo enää varma kun siitä on kymmenen vuotta ainakin 😅 ihana kun sulla riittää lukuintoa! Mun kirjaston kirjoista loppuu pian uusimiskerrat enkä oo ehtiny avata ees kaikkia 🤦🏻‍♀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on hieman vaihtelevasti lukuintoa, nyt tämä yllättävänkin kauan kestänyt :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat