torstai 22. lokakuuta 2020

Puhti

kaupallinen yhteistyö
*)mainoslinkki

Pääsin yhteistyön merkeissä kokeilemaan * Puhti-palvelua. Jos tämä on sinulle täysin uusi tuttavuus niin kyse on laboratoriokokeista ilman lähetettä eli voit valita itse haluamasi verikokeet. Palvelusta löytyy valmiita paketteja tai voit halutessasi suunnitella itsellesi sopivan kokonaisuuden. Laboratorioita löytyy tällä hetkellä * yli 20 paikkakunnalta, kannattaa katsoa onko oma paikkakuntasi joukossa jo mukana! Yhteistyökumppanina toimii SYNLAB. Tulokset ovat valmiit muutaman päivän sisällä (ehkä jopa jo seuraavana päivänä näytteenotosta) ja vastaukset on koottuna maallikollekin helposti ymmärrettävään muotoon. Palvelutarjontaan kuuluu kuitenkin myös lääkärin etäkonsultaatio eli halutessasi pystyt lääkärin kanssa käymään tuloksesi lävitse.Itse kuulin Puhdin palveluista kun näitä ei vielä Joensuussa ollut saatavilla enkä ole varma onko tuo lääkärin etäkonsultaatio ollut palvelutarjonnassa alusta lähtien. Näin hoitoalalla työskentelevänä tästä annan suuren plussan, koska tiedän itse laboratoriovastauksia läpi käyvänä kuinka paljon kysyttävää ihmisillä on niistä yksinkertaisimmistakin arvoista. Itse pääsin palvelua kokeilemaan * Puhti-terveystarkastus-paketin (ovh 99€) kautta, joka sisältää varsin kattavasti mm. täydellisen verenkuvan, paastosokerin, kolesteroliarvot, kilpirauhasarvon, D-vitamiinin ja ferritiinin. Näistä varsinkin kaksi jälkimmäistä kiinnostivat itseäni, koska niitä ei ole koskaan itseltäni katsottu ja olen jossain väliin Instagramiinkin valitellut jatkuvaa sairastelua ja väsymystä. (Näistä asioista tulenkin teille ehkä avaamaan tilannetta jossain vaiheessa tarkemmin...)

Verikokeisiin ajan varaaminen onnistui näppärästi netin kautta. Kysäisin näytteenottajalta kuinka joensuulaiset ovat Puhdin palvelut löytäneet ja vastaus oli, että erittäin hyvin. Itselleni vastaukset valmistuivat jo seuraavaksi päiväksi ja annan ehdottomasti suuren papukaijamerkin siitä kuinka selkeästi tulokset on esitettynä! Itseasiassa jopa hoitoalalla työskentelevänä noista infoista sai jotain lisätietoa itselleenkin. Omissa arvoissa paria lukuunottamatta kaikki oli kunnossa (myös se ferritiini ja D-vitamiini), mutta kumpikaan ei oikeastaan yllättänyt. Trombosyytit ovat minulla olleet lähes aina mittauksissa hieman yli 400 (työterveyslääkäri arveli, että todennäköisesti se on vain minulle se normaali arvo) minkä lisäksi kokonaiskolesteroli ja LDL-kolesteroli olivat hieman yli viitetason. Molemmilla vanhemmillani on kolesterolilääkitys käytössä, joten siinä mielessä tämä ei ollut yllätys. Viimeksi mitatessa ollut vielä täysin normaali enkä tiedä olisinko tullut sitä ihan lähiaikoina tarkistuttaneeksi ilman tätä eli todella hyvään saumaan sattui tämän koe. Nyt pitää tsempata ruokailujen suhteen ja katsoa jossain vaiheessa olenko ruokavaliomuutoksilla saanut tilannetta parannettua. Syksyllä nimittäin ehkä normaalia enemmän on tullut syötyä naudanlihaa ja maitotuotteita.


Kenelle palvelua suosittelisin? Itseasiassa ihan kenelle tahansa, joka on omasta terveydestään kiinnostunut. Ihan mitä tahansa verikokeita ei omasta pyynnöstään ole mahdollista saada terveyskeskuksen tai edes työterveyshuollon kautta vaan näihin yleensä pitää jonkinlaiset perusteet olla lähetteen tekevälle henkilölle pohjana. Puhdissa pystyt itse täysin määrittämään mitä arvoja haluat tarkistettavan. Kannattaa myös huomioida näin jouluakin kohden mentäessä, että pystyt antamaan läheisellesi testipaketin myös lahjaksi. Aineettomat lahjat ovat tavaraan hukkavassa nykymaailmassa ehdottomasti IN.

Koska sinulta on viimeksi tarkistettu ihan perusverikokeita?


8 kommenttia:

 1. Vuoden alkupuolella olen ollut perusverikokeissa. Minusta on tärkeää käydä niissä säännöllisesti, jotta tiedän missä mennään ja onko kaikki kunnossa. Itselläni on sairaskuluvakuutus ja työpaikan työterveyshuolto on myös äärimmäisen kattava. Puhti kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta seurata omaa terveyttään ja arvojaan.

  VastaaPoista
 2. Minulle on tehty nämä verikokeet toisen palvelun kautta. Ihan mielenkiintoista niistä saa itselleen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Mira! Tämä oli hyvä vinkki ja muistan jonkun ystäväni tätä joskus suositelleen. Erityisesti tuo ferritiini kiinnostaa..

  VastaaPoista
 4. Tasaisin väliajoin käyn labrassa. Sairastan basedowin tautia, niin verikokeita otetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perussairauksien yhteydessä ne yleensä onneksi tulee huolehdittua säännöllisesti :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Urban love

*)mainoslinkki Aina välillä tulee ostettuja tuoksuja pelkästään tuoksukuvaukseen nojaten ja näin kävi Miss Kay -tuoksujen suhteen, koska hin...

Luetuimmat