torstai 24. syyskuuta 2020

Olenko lipsunut?

Vahavan 6 viikon kestoinen ruokavaliovalmennukseni päättyi tuossa viikko sitten ja ajattelin tänne tämänkin jälkeen nyt ainakin jossain määrin kirjoitella kuulumisiani tämän tiimoilta. Ajatuksena oli alunperinkin tosiaan se ettei kyse ole laihdutuskuurista vaan elintapamuutoksesta, koska olin päässyt sen lipsumaan erittäin pahasti epäterveellisempään suuntaan. Tai no perusruuat olivat kohtuullisen terveellisiä (kiitos taaperon), mutta tietyissä väleissä (varsinkin iltaisin) se lipsui ja pahasti. Kuten olen kovasti kehunut niin ohjelmassa ollut ruokavalio oli ainakin itselleni erittäin helppo noudattaa ja sain sillä nuo ylimääräiset herkuttelut kuriin. Lipsuiko tilanne sitten valmennuksen päätyttyä?


Voin myöntää, että valmennuksen jälkeisellä viikolla arkena söin pikkuruisen palasen marjapiirakkaa vaniljakastikkeen kera, koska työkaverini sitä toi kiitoksena kaikille yhteistyöstä. Muutoin olen saanut melkoisen hyvin pysyttyä ohjelmassa. En tosiaan enää viimeisillä viikoilla ruokia punninnut, koska olin mielestäni aika hyvin päässyt siitä kiinni minkälaisia määriä mitäkin olisi hyvä ruokalautaselta löytyä. Aamupalasta en ole lipsunut eikä illalla ole tullut naposteltua ylimääräisiä, kuten ei muutenkaan päivän aikana. Vaikkakin noita tilanteita on jatkuvasti, jossa saattaisi lipsahtaa... Kaupassa käydessä useammankin kerran on käynyt mielessä "josko...", mutta olen napakasti pitänyt kiinni "sitten viikonloppuna" ideologiasta. Veden juominen on kyllä asia mikä niin herkästi meinaa unohtua vaikka töissäkin yritän sen vesipullon pitää jatkuvasti käden ulottuville.

Jatkossa en varmaankaan ihan viikoittain tule painoa ja senttejä seuraamaan, mutta nyt vielä ainakin päädyin sillä jatkamaan ja lopputulos oli... -0,5kg edelliseen viikkoon nähden eli suunta edelleenkin loistavasti alaspäin! Kovinkaan kaukana en siitä minimitavoitteestani ole ja tämä antaa kyllä kovasti toivoa päästä vielä joskus sinne omaan (mielessäni olevaan) ihannepainooni takaisin. Liikuntaa kun saisin vielä tähän yhdistelmään mukaan niin todennäköisesti homma hoituisi vielä nykyistäkin nopeammin.Kuinka herkästi sinä tulet ostaneeksi kaupasta ylimääräisiä herkkuja?

8 kommenttia:

 1. Mä siirryin nyt yhteen herkkupäivään viikossa, kun huomasin, että herkkuja tuntui menevän vähän joka päivä.

  VastaaPoista
 2. Ostan liian usein ylimääräisiä herkkuja kaupasta, oon sanonu miehelleni että hän kävis kaupassa jotta kaupasta ei tulis ulos mitään turhaa, toistaiseksi ei oo suostunut menemään ilman mua :D

  Hyvin kirjoitettu postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää kaupassa valita reitti, jonka varrella ei ole houkutuksia? :D

   Poista
 3. Arkena pystyn olemaan herkuitta, mutta viikonloppusin lähtee aina käsistä 🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tuokin on jo ihan hyvin, ei sentään joka päivä tule herkuteltua? :D

   Poista
 4. Kyllä viikolla saa yksi herkkupäivä olla :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Yellow Diamond

*)mainoslinkki * Kicksillä on omassa * joulukalenterissaan ollut useampikin upea tarjous, joita olen itse ahkerasti hyödyntänyt (nämähän j...

Luetuimmat