torstai 10. syyskuuta 2020

Viisi viikkoa...

 Viisi viikkoa jo takana ruokavavaliovalmennusta. Ja uskomatonta kyllä, kohta tämä on lopussa. Tai siis ostettu valmennus, mutta muuten tämä tulee ehdottomasti jatkumaan osana arkeana. Toivottavasti onnistun tässä itseksenikin!


Olen ehkä aavistuksen himmannut ruokavalion suhteen siinä mielessä, etten enää punnitse kaikkia ruokia vaan luotan silmämääräiseen arvioon. Tämä kuitenkin muutenkin tavoitteena, koska en halua olla vaa'an armoilla vaan nimenomaan näkemään miltä se terveellinen kokonaisuus näyttää. Viides viikko oli myös toinen työviikko kesäloman jälkeen ja tämä menikin kokonaan töissä (edelliseltähän olimme puolet pienen nuhan vuoksi poissa). Loppujen lopuksi ruokavalion mukaisten eväiden tekeminen töihin ei ole ollut mikään ongelma eikä iso juttu. Aikaisemmin vain liian herkästi niihin valmisaterioihin tuli ajoittain sorruttua. Ainoa mikä on työpäivän aikana haastavaa on riittävä vedenjuominen vaikka vesipulloa työpöydälläni pidänkin.

Miltä sitten näyttivät tulokset viidennen viikon jälkeen? Noh. Satuin käymään perjantaina vaa'alla ja tällöin se näytti muutaman sadan gramman tiputusta, mutta lauantaille olinkin jostain imaissut turvotusta tai muuta itseeni koska lukemat olivat vastaavat kuin edellisellä viikolla. Myöskään senteissä en nähnyt muutosta. En tätä kuitenkaan kovinkaan pahana takapakkina pidä, koska ensinnäkin se painon jumahtaminen aloilleen on hyvin tyypillistä ja viikko on varsin lyhyt seuranta-aika, lisäksi eihän niitä kiloja nyt kuitenkaan lisääkään tullut! Lisäksi tuntui hyvältä kun kuulin tyttöni tädiltä, että tuo pienikin painonpudotus on nähtävissä!

Tuntuu todella haikealta, että valmennus on jo loppusuoralla eikä enää olisi kuin viikko jäljellä. Olen saanut kuitenkin loistavia vinkkejä ja toivon, että saan tätä pidettyä yllä myös jatkossakin aivan itsenäisesti. Kysehän on varsin yksinkertaisista asioista, mutta kuten aikaisemmin olen maininnutkin, on niin paljon helpompi mennä valmiiksi ajatellun mukaan kuin lähteä itse rakentamaan tyhjästä.


Kuinka luulette tälle minun elintaparemontilleni käyvän? Sorrunko entiseen vai saanko tästä tavan, jolla jatkaa jatkossakin?

8 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että olet saanut hyviä ruokailuvinkkejä 😊 Uskon siihen, että paras elämäntapa on se, joka tuntuu luontevalta säilyttää läpi elämän. Tietysti elämäntilanne vaihtelee ja varsinkin meillä naisilla hormonitoimintaa helpottaa pienet ruokavaliomuutokset kuukautisien aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, pitäisi löytää se itselleen sopivan tapa elää ja olla :)

      Poista
  2. Olen aikoinaan ollut Painonvartioissa. Painoa lähti se toivotut 5 kiloa. Toivon sinulle onnea, kun itseksesi jatkat ruokavaliota. Se on yllättävän vaikeaa, kun ei ole "valmentajaa" mukana muistuttamassa.
    Hyvää syksyistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olen viikon ollut ilman valmennusta eikä ole vielä ainakaan tiukkaa tehnyt. Loppujen lopuksi ruokavalioon tulleet muutokset eivät olleet mitään suuria saati vaikeita toteuttaa ja niinhän niitä helpoiten noudattaakin :)

      Poista
  3. Joskus näistä ohjelmista on se hyöty, että saa uusia ideoita ruokapöytään.

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä elämäntaparemonttiin! Suunnittelulla on varmasti suuri merkitys, ettei tule kiireessä ja nälkäisenä tehtyä huonoja valintoja.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat