lauantai 6. kesäkuuta 2020

Joka tulella leikkii

*)mainoslinkki

Kirja, joka imaisi mukaansa:


* Tess Gerritsen Joka Tulella Leikkii (Playing With Fire) (5,90€ e-kirjana) oli tosiaan niin koukuttava, että tämä oli pakko lukea loppuun kun sen kerran oli aloittanut! Kirjassa seurataan kahden eri aikakauden tarinaa hieman rinnatusten, molemmat koskettavia omalla tavallaan.


"Viulisti Julia Ansdell löytää antikvariaatista ostamansa nuottivihkon välistä tuntemattoman säveltäjän käsinkirjoitetun kappaleen. Kun Julia soittaa sävellystä kotona, kolmevuotias Lily hyökkää yhtäkkiä väkivaltaisesti äitinsä kimppuun.
Julia päätyy Venetsiaan selvittämään sävellyksen alkuperää. Jäljet johtavat toisen maailmansodan aikaiseen Italiaan, missä nuori musiikin huippulahjakkuus jäi juutalaisvainon jalkoihin. Pian Julia tajuaa olevansa itse hengenvaarassa."

Todennäköisesti yksi tekijä mikä kosketti kirjassa syvästi itseäni oli se, että kirjan päähenkilön tytär on 3-vuotias eli lähes samassa iässä kuin omani.


Lopputulos oli kirjassa jotain muuta kuin olisin olettanut, mutta ei lainkaan huonolla tavalla. Kirjasta jäi niin lukiessa kuin lukuhetken jälkeenkin oikein hyvä fiilis. Tämä oli ehdottomasti Gerritseniä parhaimmillaan!

Gerritsenin kirjoista itsellä on enää muutama lukematta, joten olen alkanut jo pähkäillä siirtyisinkö seuraavana Robin Cookin vai Alex Kavan teosten pariin. Cookin kirjoista ison osan olen jo aikoinaan lukenut, joten siinä mielessä Kava tuntuisi kiinnostavalta.. Toisaalta molempien koko tuotanto (tai ainakin lähes tulkoon..) löytyy äidiltäni eli yksi vaihtoehto olisi ottaa molempien kirjat kotiini ja lueskella niitä sen mukaan miltä tuntuu - sekoittaen välillä mukaan myös Christien teoksia (jotka taas löytyvät lähes kokonaan itseltäni). Oletko sinä lukenut Cookin tai Kavan kirjoja?

8 kommenttia:

 1. Tuota en pystynyt itse lukemaan, alussa oli tapahtuma jonka takia jäi kesken:( Cookin kirjoja oon lukenut, en kylläkään viime vuosina enää, jos on edes kirjoittaut. Tai sitten ei enää suomenneta. Eniten tykkään pohjoismaisista kirjoista mutta en suomalaisista, nyt kylläkin varasin " kuninkaan on kuoltava" koska on saanut niin paljon kehuja. Katotaan miten käy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mielikuva, et Cook edelleenkin julkaisisi ja mahdollisesti suomennoksiakin olisi - pitää varmistaa asia vielä :D

   Poista
 2. Olen tosi huono lukemaan kirjoja, mutta elokuvana voisin katsoa :D

  VastaaPoista
 3. En voi kyllä sanoa lukeneeni kumpaakaan, oma kirjamakuni on enemmän hömppälinjaa :D.

  VastaaPoista
 4. Cookin kirjoja on aikanaan tullut luettua, silloin kun vielä etsin sitä minun omaa kiinnostuksen kohdetta.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat